יום ראשון, 28 במרץ 2010

מתכונים לפסח - עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה נהדרת, אורירית . זהו מתכון שאני מכינה שנים רבות והוא תמיד יוצא מוצלח וללא תקלות מפתיעות.
בניגוד לרוב עוגות הגבינה,אני לא משתמשת בבצק פריך לתחתית אלא בטורט. זה סופג מצוין את נוזלי הגבינה, דל בקלוריות וקל לפריסה.
חשוב לשים לב לתהליך האפייה,שם נמצא ה"סוד" לעוגת הגבינה המושלמת.

חומרים 
מותאם לתבנית בקוטר 20 ס"מ

לתחתית העוגה -
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף קמח מצה דק
1 כף קמח תפוחי אדמה

לעוגה-
500 גר' גבינה לבנה 5% שומן
1 מיכל שמנת חמוצה (15% או 9% שומן)
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
גרירת לימון (מחצי לימון)
1 כפית תמצית וניל
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
2 כפות קמח תפוח אדמה

אופן הכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות
מרפדים את התבנית בנייר אפייה

הכנת התחתית -  מקציפים את הביצה עם הסוכר לקצף יציב, מקפלים פנימה עם מטרפה את שני סוגי הקמחים מעבירים מייד לתבנית ומשטחים. אופים 5 דק' (ולא יותר) ומוציאים מהתנור,מצננים.

הכנת העוגה- מערבבים בקערה את הגבינה,שמנת חמוצה,גרידת לימון,תמצית וניל,
3 חלמונים, 75 גר' סוכר (1/4 כוס ועוד כף) וקמח תפוחי אדמה. לערבב היטב עד שאין גושים.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את הסוכר שנומר. יש לשים לב לא להקציף לקצף נוקשה מידי. זה לא טוב לעוגות גבינה ,יוצר סדקים  ומייבש את העוגה. מקפלים את תערובת הקצף לתערובת הגבינה בתנועות קיפול
(רצוי עם המטרפה) ומעבירים לתבנית האפייה.



מכניסים לתנור שחומם לטמפ' המקסימום כ- 10 דק' עד לקבלת גוון חום בהיר. מוציאים מהתנור, מורידים את טמפ' התנור ל-150 מעלות ומשאירים פתוח כדי לעזור לטמפ' התנור לרדת במהירות. בזמן הזה מעבירים סביב דפנות העוגה סכין חד על מנת להפריד את קרום העוגה מהדפנות (לא עד התחתית אלא עד לחצי גובה העוגה)
לאחר שהחזרנו את העוגה לתנור ל- 150 מעלות ממשיכים לאפות כ-45 דק' נוספות.



 ניתן לבדוק עם קיסם אם העוגה לא רטובה ומוכנה ואפשרות נוספת היא לגעת עם קצות האצבעות ושוב זה בהחלט עניין של תחושה, האם העוגה יציבה דייה או עדיין רטובה. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. מאחסנים בקירור ורק לאחר שהתקררה מעבירים מהתבנית לצלחת הגשה.

לגבי הגובה של עוגת הגבינה : הכלל הוא שהגובה  של העוגה יהיה הגובה של העיסה אותה שמנו בתבנית. במהלך האפייה העוגה עולה  ולאחר האפייה והקירור העוגה חוזרת לגובה ההתחלתי שבו היא הייתה . תהליך זה מעניק לעוגה את האוריריות שלה.






54 תגובות:

  1. בטוח שלבצק זה כף ולא כוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור. כן בטוח. מדובר בתחתית דקה של טורט. אפשר לא בפסח לשים קמח רגיל אבל באותה הכמות.
      בהצלחה רויטל

      מחק
  2. קנית אותי :-), עוגות גבינה זה הפייבוריט שלי ושל רוב בני הבית והעוגה הזו נראית בדיוק מהסוג שאני אוהבת.

    מגי

    השבמחק
  3. האם ניתן לשים קונפלור או קמח רגיל

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשתמש בקורנפלור. קמח רגיל פחות עדין ,אפשרי אבל פחות מומלץ.

      מחק
  4. פשוט מדהים, יפה בטירוף,מתכוונת להכין אותה בפסח.איפה קונים את התבנית המצולמת? בכל מקרה הכנתי את עוגת הפרג.......מ ד ה י ם!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה שולמית:)
      התבנית ,האם את מתכוונת לתבנית בה אפיתי את העוגה? זהו רינג בקוטר 20 ס"מ וניתן לרכוש אותו בחנויות מתמחות במוצרי אפיה כמו ספייסס,4שף,אני קניתי במתוק.נט בראשל"צ

      מחק
    2. רויטל היי,

      העוגה פשוט יפהפיה !! אם ארצה להשתמש בתבנית 26 ס"מ - האם להוסיף עוד 250 גק גבינה, 2 ביצים , כף קמח ת"א ..... משהו כזה ?! סליחה על בלבול המוח ...

      מחק
    3. היי,כן הבחלט להדיל את הכמות לתבנית 26. אני לתבנית 26 מגדילה ב- 50% את הכמות בגלל שאצלנו אוהבים עוגותג בוהות גבוהות אבל גם להגדיל ב- 25% זה מצוין
      ואת לא מבלבלת לי את המוח :-) תשאלי ..ועדיף תמיד לפני ולא בדיעבד

      מחק
  5. הי,העוגה נראת מגרה... רציתי לדעת האם את מלית הגבינה אופים על התחתית האפויה ?
    תודה וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה. כן קודם אופים את התחתית (היא לא תהיה אפויה לגמרי אלא רק חצי אפויה) ואז ממשיכים הבכנת העוגה ושופכים על התחתית את המלית גבינה ואופים לפי ההוראות,בהצלחה וחג שמח

      מחק
  6. שלום רויטל, העוגה נראית מדהים אבל יש לי שתי שאלות:
    א. יש לי תבנית רגילה בקוטר 26 ורינג 26 בגובה 10 ס"מ. במה עדיף להכין ?
    ב. מהי כמות הביצים שצריך בשביל תבנית 26 ? גם לתחתית וגם לגבינה.
    תודה וחג שמח !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נורית,תודה רבה
      לתבנית 26 ממגדילים את הכמות ב- 40% של כל החומרים. כדי לא להסתבך עם חצאי כמויות מגדילים ב- 50% זה אומר 2 ביצים לתחתית ו- 6 ביציפ למלית הגבינה. עדיף לאפות ברינג הגבוה יותר.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  7. לקראת שבועות..

    איך ניתן להכין את העוגה בגרסת שבועות?
    להמיר את הקמח תפוח אדמה והקמח מצה בקורנפלור והשאר באותן כמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. קמח תפוחי אדמה לא ממירים פשוט משתמשים בו כל השנה :-) ולבסיס משתמשים בקמח רגיל. בהצלחה וחג שמח

      מחק

    2. אני ממש בורה באפיה...
      תודה אני אחפש בסופר קמח תפוחי אדמה (מקווה שזה לא יקר מדי) ואמיר לקמח רגיל

      תודה רבה

      מחק
    3. יש לי עוד שאלה-

      האם צריך לבנן את הנוזלים מהגבינה או להוסיף אותה כמו שהיא (עם הנוזלים)?

      מחק
    4. היי,קודם כל תרגישי חופשי לשאול את כל השאלות שיש לך ואת עושה נכון מאוד צריך לשאול לפני ההכנה ולהבין את המתכון ולא להתקקע באמצע ההכנה ולעשות טעויות.

      קמח תפוחי אדמה לא יקר בככל קונים אותו באריזות של 500 גר'. ואם את לא מוצאת את יכולה לשים קורנפלור במקום.

      לא. בעוגה הזאת אין צורך לסנן את הגבה משתמשים בה כמו שהיא
      בהצלחה

      מחק
  8. האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה באשל (200 מ"ל)?
    (פשוט כי זה מה שיש לי בבית... או ששווה לקנות שמנת חמוצה)

    השבמחק
    תשובות
    1. זה לא אסון בינלאומי ,כמובן שעדיף שמנת אבל גם אשל בסדר רק לשפוך את הנוסלים בזהירות. פשוט האשל יותר דליל . כדאי להוסיף עוד כף קמח תפו"א
      בהצלחה

      מחק

  9. לא רוצה להסתכן...
    אני אקנה שמנת חמוצה ((-:

    השבמחק
  10. היי,
    לבצק אפשר להשתמש בשתי כפות קמח רגיל במקום קמח מצה וקמח תפו"א? קראתי את התגובות הקודמות ולא כל כך הבנתי.... :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,אין בעיה.
      את יכולה לשים 2 כפות קמח רגיל במקום הקמחים של פסח שזה בסדר גמור:)
      רויטל

      מחק
  11. איפה אני יכולה להשיג תבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. תבנית עגולה בקוטר 20 ניתן לרכוש בכל חנות כלי בית או חנויות למוצרי אפייה

      מחק
  12. שלום רב,
    האם יהיה יתרון לשימוש בגבינות מקרם שמנת של 5% כמו סימפוניה על פני גבינה לבנה 5% או שניסיון זה לא מצדיק את עצמו?
    הבנתי שקורנפלור יעשה את העבודה במקום קמח תפו"א (שבמהלך השנה אין לו שימוש אצלנו)?

    תודה וחג שמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רון
      אין שום סיבה להשתמש בקרם שמנת. גם מכיל חומרים משמרים רבים מאוד גם הגבינה עצמה עולה כפול במחיר וגם טעמה שונה מזו הרגילה.
      אכן כך,הקורנפלור עושה את העבודה של הסמכת הנוזלים כמו קמח תפו"א ,אני דרך אגב משתמשת בקמח תפו"א במשך כל השנה
      המשך חג שמח וטעים
      רויטל

      מחק
  13. ערב טוב,
    מס' שאלות:
    1. יש עוגות גבינה רבות שבהן הבסיס הוא תערובת של ביסקוויטים טחונים וחמאה. האם ניתן גם כאן להשתמש בביסקוויטים כשרים לפסח טחונים+ חמאה?
    2. האם הפרדת הביצים במלית הגבינה חיונית? אפשר לוותר על כך?

    חג שמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך דן
      1.אפשר בהחלט להשתמש בבסיס של עוגיות פסח טחונות יחד עם חמאה כבסיס לעוגה
      2.הפרדת ביצים חיונית מאוד מאוד על מנת שהעוגה תצא אוורירית כמו שצריך. לא לוותר על תהליך ההפרדה וההקצפה
      המשך חג נפלא
      רויטל

      מחק
    2. רויטל שלום,
      הכנתי בסיס מ- 200 גרם ביסקוויטי יין כשרים לפסח טחונים+ 50 גרם אגוזי לוז טחונים ו 120 גרם חמאה. אפיה עיוורת ל 10 דקות ב 160°C. כמו כן השתמשתי בגבינה 9% למלית.

      יצא טעים מאד.
      תודה רבה לך.

      חג שמח.

      מחק
    3. היי דן
      נשמע מעולה
      יופי של בסיס ושילוב טעמים ומקמים מוצלח
      המשך חג נהדר וטעים
      רויטל

      מחק
  14. רויטל, עוגה יפהפיה !!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. מה הכמות של גביע שמנת חמוצה??????????

      מחק
  15. שלום
    עניתי לך לשאלה בדף הפייסבוק ואענה לך גם כאן
    גביע רגיל =200 מ"ל זו הכמות
    חג שמח
    רויטל

    השבמחק
  16. שלום, רק היום הכרתי את האתר שלך ויש לציין שהוא נראה מדהים!!
    התגובות גרמו לי להבין שמצאתי אתר שאתנחל בו הרבה מהיום..
    יש לי שאלה בנוגע לעוגת הגבינה הכשרה לפסח: האם ניתן להמיר את כל הקמחים לקורנפלור, הן את הקמחים של תחתית העוגה והן את הקמח בתוך העוגה?
    תודה רבה מראש על התגובה, שבת שלום וחג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      בעוגה עצמה אפשר בהחלט להשתמש רק בקורנפלור
      לגביי התחתית ,שימוש רק בקורנפלור אפשרי רק שהיא תהייה מעט רכה יותר
      שבת שלום וחג שמח
      תודה רבה רבה על המחמאות:)
      רויטל

      מחק
  17. רויטל שלום,
    האם כדאי להוסיף ציפוי בסוף? אני רואה שאצלך העוגה חשופה.
    את ממליצה על משהו או להשאיר אותה כך?

    חג שמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך רמי
      אפשר להוסיף קצפת או ג'לי ופירות או ציפוי שמנת חמוצה
      העוגה הזאת האי בסיסית ואפשר לגוון לפי הטעם והצורך
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  18. מועדים לשמחה!
    כיצד ניתן לשמור על גובה העוגה? תודה וחג שמח :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כפי שכתבתי במתכון הסבר על הגובה של העוגה
      עוגת גבינה עולה וחוזרת לגובה בו היא הייתה בתחילת האפייה
      חשוב רק לקפל נכון את החומרים על מנת שקצף החלבונים לא יישבר כדי שהגובה ההתחלתי של העוגה יהיה טוב
      בברכה
      וחג שמח
      רויטל

      מחק
  19. האם ניתן לעשות עוגה זו ללא תחתית ומה לשנות במתכון בכדי לעשות זאת

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      יש בבלוג מתכון לעוגת גבינה ללא תחתית
      נקראת עוגת גבינה ללא גלוטן.
      שאופים ללא תחתית יש לאפות בתבנית פיירקס אחרת העוגה תקרוס וזה יהיה חבל...
      אם את רוצה דווקא את המתכון הזה ללא תחתית יש לאפות בתבנית עגולה באותו הקוטר כמו כאן רק תבנית פיירקס או קרמיקה שתתן תמיכה לעוגה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. היי רויטל -העוגה ניראת מדהים .
      לא הבנתי לגבי התחתית-האם פשוט הנחת את התחתית על נייר האפיה שעליו מונח חהרינג?אין צורך להכין לרינג תחתית?תודה

      מחק
    3. תודה רבה:)

      התחתית של הטורט לא נוזלת לצדדים לכן אין צורך לעשות מבנה מפואר מתחת לרינג ומספיק להניח את הרינג על נייר אפייה. תחתית הטורט גם מונעת מהגבינה שנשים בהמשך לנזול בזמן האפייה
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
  20. תודה רבה . אני רוצה להכין בצק פריך אחר .ואת המלית שלך -ההסברים והתמונות כל כל כתובים בבירור שחייבת סוף סוף להצליח לאפות עוגת גבינה ברינג.
    לא עושה את התחתית שרשמת משום שאין לי קמח תפוחי אדמה ולא קמח מצה.לכן אעשהשל קרין גורן:
    עוס קמח,4 כפות אבקת סוכר,100 גרם חמרה 2 חלמונים.הבלוג שלך מהמם.את ממש מוכשרת.

    השבמחק
  21. האם כדאי לשים תבנית עם מים רותחים בתנור?
    אני רוצה להכין היום
    תודה רבה

    השבמחק
  22. היי רויטל-האם את התחתית רידדת ישירות בתוך הרינג אשר נמצא על נייר האפיה?
    ואיך מעבירים שכשהעוגה קרה את העוגה בשלמותה על צלחת הגשה?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      אם את מכינה בצק פריך מרדדים אותו קצת יותר מקוטר התבנית ואז מניחים את התבנית מעל בעדינות כאשר צריכים להיות כ- 1 ס"מ קצוות בולטים בהיקף הרינג וזאת כי בצק פריך מתכווץ באפייה

      מחק
  23. היי רויטל - איך משחררים עוגת גבינה אפויה וקרה בצורה טובה מהרינג
    ומעבירים אותה בשלמותה לצלחתהגשה?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. מרימים בעדינות צד אחד של הרינג ומכניסים תחתיו צלחת הגשה שטוחה או עיגול קרטון קשיח שזה יותר יעיל
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה.

      מחק