יום ראשון, 4 בדצמבר 2011

מגולגלות רחת לוקום -עוגיות רחת לוקום

עוגיות טעימות ומפנקות לאוהבי רחת לוקום. שילוב נפלא של רחת לוקום משובחת וריבת תות. הבצק הוא בצק המגולגלות שלי אותו אני אוהבת למלא כל פעם במילוי קצת אחר והפעם זכתה בהגרלה רחת לוקום  טריה שזוגי קנה בחנות התבלינים הקבועה שלנו. חשוב מאוד לקנות רחת לוקום טריה וטעימה.





חומרים (ל- 4 גלילות)

560 גר'  קמח (4 כוסות)
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 גביע אשל
100 מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
100 גר'  חמאה רכה

מלית 


300 גר' רחת לוקום אדומה (לפרוס  דק)

300 גר' ריבת תות חלקה ( או כל ריבה אדומה אחרת שאוהבים , כ- 10 כפות ריבה).

100 גר' אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים קצוצים


אופן הכנה
  1. לערבב יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד,לחלק ל- 4 כדורים,לעטוף בנילון נצמד ולשים במקרר לפחות לשעתים. אני מכינה את הבצק יום קודם וזה יוצא נפלא.
  2. לרדד עיגול של בצק למלבן ברוחב 15 ס"מ ובאורך 25 ס"מ.
  3. למרוח 2 כפות ריבה על הבצק, להניח מעל ,לא בצפיפות, חתיכות רחת לוקום קטנות ולפזר מעל
    1/4 מכמות אגוזי המלך הקצוצים. לגלגל לגלילה מהדוקת ולהניח בתבניר אפיה גדולה. כך להמשיך עם שלושת כדורי הבצק הנותרים.
  4. להעביר את הגלילות למשך 20 דק' למקפיא  ולחמם תנור ל-180 מעלות.
  5. להוציא את הגלילות מן המקפיא לאחר 20 דק', עם סכין חד לסמן חתכים בגלילה (חצי גובה הגלילה ולא עמוק מידי את החתכים) במרווחים של 3 ס"מ .לאפות כ- 30 דק' עד שיקבלו צבע זהוב יפה.
  6. לאחר שהוצאנו מהתנור את הגלילות ,לחתוך אותן לפרוסות בעזרת סכין חד ולא משונן.
  7. לאחסן את הגלילות ,לאחר שהתקררו היטב,בקופסא אטומה.


6 תגובות:

  1. עוגיות יפהפיות!
    גם אני הכנתי לא מזמן עם רחת לוקום, רק בצורה קצת שונה.

    השבמחק
  2. תודה. לעוגיות רחת לוקום יש כל כך הרבה גרסאות,
    גם לי יש כמה מתכונים שאני מכינה רק עם רחת לוקום וכדי לגוון כל פעם אני מכינה משהו אחר..שלא ישעמם.

    השבמחק
  3. זה נראה נהדר !!!
    כשמוסיפים חמאה ואשל העוגיות הופכות להיות חלביות,
    מה אפשר לשים במקום חמאה ואשל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מורן
      במקום חחמאה- מרגרינה עדיפה זו בטעם חמאה שנקרת מחמאה
      במקום אשל מעדן סויה וניל באותה הכמות או 150 מ"ל שמנת צמחית או מיץ תפוזים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. נראה מטורף,
    האם אפשרי להחליף את כמות הריבה בעוד רחת לוקום ? (או המלצה אחרת - העיקר לא ריבה ..)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה נתן:)
      אפשר למרוח מעט שמן
      ולפזר עוד רחת לוקום
      רק לפרוס אותה דק
      בהצלחה
      רויטל

      מחק