יום ראשון, 25 בדצמבר 2011

כדורי שוקולד - המתכון האהוב על ילדים ומבוגרים

הכנתי בחיי המון כדורי שוקולד. אני חושבת שזה אחד המתכונים הראשונים שניסתי להכין לבד כשהייתי בת 8. בהתחלה כמובן שהמתכון היה מהספר הנפלא של רות סירקיס " ילדים מבשלים "  ובהמשך מכל מני ספרי בישול ואפיה שהיו בבית הורי.
את המתכון שאני מביאה לכם כאן ניסיתי המון פעמים עד שהגעתי למרקם הרצוי - אצלנו אוהבים את הכדורים עסיסים ושוקולדים ולא יבשים. וכן גם אם נראה לכם שהעיסה נוזלית. לא להרים ידים ולהמשיך עם המתכון ותראו שתקבלו תוצאה נפלאה.
אצלי במקרר עכשיו יש קופסא מלאה כדורים נהדרים שכאלה..ועוד מעט הילדים יגלו אותה והספירה לאחור תתחיל. חופשה נעימה.




חומרים

500 גר' ביסקוויטים  (2 שרוולים)

200 גר' (1 כוס) סוכר
50 גר' (1/2 כוס) קקאו
200 מ"ל ( 1 כוס) חלב
100 מ"ל (1/2 כוס) יין אדום מתוק
2 כפיות תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה

לציפוי

100 גר' קוקוס
אפשר גם סוכריות צבעוניות שאוהבים

אופן הכנה

  1. לרסק את הביסקוויטים לפירורים במעבד מזון או בעזרת פתיש שניצלים ולהעביר לקערה גדולה.
  2. לבשל יחד בסיר על אש קטנה : סוכר,קקאו,חלב,יין,תמצית וניל ושוקולד מריר. לערבב עם כף עץ כדי שהשוקולד לא ישרף. להמשיך לבשל עד שהתערובת חלקה והסוכר נמס. להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה. להמשיך לבחוש עד שהחמאה נמסה.
  3. לשפוך את קרם השוקולד שבישלנו מעל הביסקוויטים. לבחוש עם כף עץ והלעביר למקרר לחצי שעה בערך כדי שהתערובת תתקרר מעט.
  4. ליצור כדורים ולטבול אותם בציפוי שבחרנו. לשמור בקופסא אטומה במקרר. ניתן להקפיא ואפילו רצוי.


27 תגובות:

  1. זה באמת המתכון הפשוט והטעים ביותר
    הבעיה היא שאי אפשר להפסיק לאכול מהכדורים האלה :):)

    התמונות מאד יפות ואני רוצה כדורררררררררררררר
    בבקשה

    השבמחק
    תשובות
    1. את כל כך צודקת ויני. אני שומרת את הכדורים האלה במקפיא וכל פעם מוציאה לפי הצורך אחרת הם מתחסלים בקצב מסחרר:)
      תודה לך . שומרת לך כמה כדורים בצד..

      מחק
  2. יקירתי, יופי של כדורי שוקולד..!
    נראה יאמי בטירוף..!
    חגיגה של ממש..!
    שבת שלום,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך רותי. זה בהחלט יאמי.הכיף בזה שזה מתאים לכל המשפחה ותמיד קולע לטעם של כולם!
      שבת נהדרת
      רויטל

      מחק
  3. יופי של כדורים. היכן ניתן למצוא את המתכון של הפנקייק?נראה מעולה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה.
      המתכון של הפנקייק יגיע בהמשך השבוע -מבטיחה
      שבוע טוב
      רויטל

      מחק
  4. תודה רבה. יום נעים

    השבמחק
  5. הכנתי את הכדורים והם יצאו נ ה ד ר! לא חשבתי על להכניס יין לכדורים! כל המשפחה התיישבה מול הטלוויזיה, צפתה בסרטים לילדים וחיסלה אותם תוך שעה קלה. במקום חמאה, (שהרי חלב הוא לעגלים, לא?) השתמשתי בשמן קוקוס. זה גם הוסיף לזה עוד ניחוח קל של קוקוס. יאמ!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך גל. שמחה שאהבתם ומצאת תחליף נהדר לחמאה.
      רויטל

      מחק
  6. האם אפשר להשתמש בשוקולד חלבבמקום מריר? בתודה מראש אפטר אורית.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אורית.
      את יכול הלהשתמש בשוקולד חלב ,ולנוריד מעט מכמות הסוכר כי הוא יותר מתוק.
      רויטל

      מחק
  7. מה אפשר לשים במקום יין...? חלב אולי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר במקום היין לשים חלב,זה אמנם יתן טעם טיפה שונה אבל כתחליף זה בסדר גמור.

      מחק
    2. תודה!
      זה פשוט לגן ואני לא יודעת עד כמה טעם היין דומיננטי. מה דעתך?

      מחק
    3. אני מכינה או עם תירוש,שאז אין בו אלכוהול וגם הילידם מאוד אוהבים את הטעם או עם יין קידוש פשוט שגם אז הו אלא מששתלט על הטעם ונותן עוד גוון עדין של טעמים . אבל לכי עם הלב שלך ומה שנרא הלך מתאים וגם להמיר בחלב זה בסדר גמור. בכל מקרה אני בטוחה ידצאו לך כדורי שוקולד טעימים. ממליצה להקפיא אותם בחום הזה...

      מחק
  8. האם יש לך עדיין מהכדורים הללו במקרר? תשלחי לי כמה :) נראה יאמיי
    תודה יקירה אהבתי
    חיבוק שבת שלום

    השבמחק
  9. היי רויטל!
    האם אפשר במקום החלב ךשים מים? על מנת שהמתכון יהייה פרווה?
    תודה ושבת שלום !!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך. כן . אפשר לשים מים במקום חלב זה בסדר גמור.
      שבת שלום:)

      מחק
  10. זאת בטח שאלה של מתחילים ביותר (חח) אבל אפשר לשאול למה תמיד שוקולד מריר?
    אם שמים שוקולד חלב זה גורע בטעם? או ההפך, יוצא יותר מתוק-מתוק מדי?
    ותודה!! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,
      שוקולד זו תורה שלמה. ואנסה להסביר ממש על קצה המזלג. שוקולד מריר מכיל מוצקי קקאו מעל 40%. מוצקי הקקאו משפיעים על מיצוק השוקולד,הטעם והמרקם.
      שוקולד חלב מכיל כ- 20-24% של מוצקי חלב. הוא מכיל יותר סוכרים וחלב. לכן הוא עדין ומתוק יותר מהשוקולד המריר.
      אם תקרא את מתכוני השוקולד שלי בבלוג תראה שיש לי כמה מתכונים בהם אני משלבת גם שוקולד מריר וגם שוקולד חלב.
      להשתמש רק בשוקולד חלב אני לא ממליצה כי אז הטעם השוקולדי חלש יותר ופחות משמעותי וגם הצבע נהיה בהיר יותר בעקבות זאת.
      שוקולד חלב לא גורע בטעם - אלא יש לו טעם אחר ומרקם אחר שמשפיעים על המאפה /המוס וכד'.

      מחק
  11. תודה רבה על התשובה המפורטת!!:) הבנתי אני חושבת.
    דרך אגב הכדורים יצאו טעימים ביותר. שוב תודה ויום טוב:)

    השבמחק
  12. תודה רבה לך על כל המתכונים מספר 1.

    השבמחק
  13. שלום קוראים לי חנה אני חדשה ויש לך מתכונים מאוד קלים רצתי לדעת אפה יש לך את המתכון שיש לכם בפרופיל גם בפייס עם התותים זה נורא מגרה תודה יום טוב

    השבמחק
  14. היי יש גם מתכון לבפל בלגי ???

    השבמחק
  15. שלום.
    רציתי לשאול כמה כדורי שוקולד מתקבלים בערך בכמות הזו של המתכון?
    תודה,
    סופי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סופי
      תלוי גודל כדור
      כ- 30 עד 40 כדורים
      רויטל

      מחק
  16. אלה הכדורים הכי טעימים מכל המתכונים! תודה :)

    השבמחק