יום שישי, 2 במרץ 2012

עוגת שייש שוקולד פרג

אחרי שהתאמצנו להכין אוזני המן,הנה מתכון פשוט וקליל לעוגה בחושה ונהדרת שמשלבת שוקולד ופרג.
אני הוספתי גם אגוזים,זה מעניק המון לטעם וגם למרקם של העוגה.




חומרים (ל-2 תבניות אינגלישקייק או סיר פלא)
200 גר' חמאה רכה (לא מומסת)
100 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
200 גר' סוכר (1 כוס)
4 ביצים גודל M
1 גביע שמנת חמוצה או אשל
250 גר' קמח (3/4 1 כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
100 גר' פרג טחון טרי
50 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני (לא דק)

מלית שוקולד לתערובת השייש
100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/4 כוס חלב
1 כף גדושה קקאו

אופן הכנה
  1.  לחמם תנור ל-170 מעלות ולשמן תבניות אפייה.
  2. להכין את מלית השוקולד - לחמם יחד במיקרוגל למשך דקה בערך שוקולד  וחלב. לערבב היטב עם מטרפה ולהוסיף את הקקאו. לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערת מערבל (אפשר גם מיקסר ידני. רק בשלב הוספת החומרים היבשים להשתמש בכף עץ ולא עם המיקסר הידני). לשים חמאה,שמן וסוכר. לערבל במהירות בינונית עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה ואורירית.
  4. להוסיף תוך כדי ערבול את הביצים בהדרגה. להוסיף שמנת חמוצה לערבל מעט. 
  5. לנפות יחד קמח,אבקת אפייה וסודה לשתיה. להוסיף פנימה פרג ואגוזים קצוצים. לערבב ולהוסיף לתערובת החמאה והביצים שבמערבל. לערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה- ממש מעט. כדי לא לפגוע במרקם העוגה.
  6. להעביר 2/3 מתערובת העוגה שהכנו לתבניות.  את ה1/3 הנותר של התערובת לערבב יחד עם מלית השוקולד ולחלק בין שתי התבניות. להעביר ידית של כף עץ בתוך התבנית על מנת לקבל צורה של שייש.
  7. להכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות ולאפות כ-35 דק'  לקבלת קיסם יבש.
  8. העוגה נשמרת כשלושה ימים. ניתן להקפיא אותה.



18 תגובות:

  1. יקירתי, העוגה נראית מגרה בטרוף!
    אני לא מחסידי הפרג, לצערי לא מתחברת לפרג
    בכלל,
    העוגה שלך נראית מעולה ובטוחה שגם טעימה,
    תודה...
    שבת שלום לך ולמשפחה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירה..לא נורא. פרג זה באמת משהו שאוהבים מאוד או שלא מתקרבים. אבל אפשר להחליף את הפרג בקוקוס או שקדים טחונים זה יוצא נפלא.
      שבת נהדרת וחמימה לך ולמשפחה
      רויטל

      מחק
  2. העוגה נפלאה
    תודה על השיתוף אשמח לדעת כמה זה 100 גרם פרג
    בכוסות/כפות
    שבת שלום
    אושרת מלמד

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך אושרת.
      100 גר' פרג טחון = 1 כוס + 1 כף.
      מקווה שעזרתי
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
  3. העוגה ניראית נהדר, אבל אני כבר לא מופתעת
    העוגות שלך תמיד ניראות מעולות!
    אני דווקא אוהבת פרג אבל.... החצי שלי לא מוכן להסתכל על זה אפילו.
    פרג באמת מתחלק - או שאוהבים או שלא. מזל שיש כמה במשפחה המורחבת שאוהבים.
    שילוב הטעמים בעוגה שלך מאד מוצא חן בעיני, והכנת עוגה עשירה!

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות לך ויני יקירתי :)
      אני באמת התלבטתי אם העוגה הזו עשירה או פשוטה. ואני התכוונתי מבחינת אופן ההכנה שהיא פשוטה ומבחינת טעמים היא בהחלט עונה על ההגדרה של עוגה עשירה.

      מחק
  4. וויני המדהימה אמרה בעצם מה שהיה לי לומר.
    את אכן נהדרת.
    יופי של עוגה יקירה.
    כהרגלך.
    חיבוק גדול
    אריאלה

    השבמחק
    תשובות
    1. אריאלה מקסימה שכמותך. תודה על המחמאות הנפלאות
      חיבוק ענק חזרה
      רויטל

      מחק
  5. אני אוהבת פרג, מאוד אוהבת והשילוב שלו עם שוקולד נותן לו ערך מוסף (יותר טוב ממה שהוא כבר טוב).
    העוגה שלך נראית מעולה, עסיסית וגם יפה.

    שבוע טוב,

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה מגי,גם אני מאוד אוהבת פרג :-)

      מחק
  6. שוב מתכון נפלא, פשוט וטעיםםםםםם!!!
    תודה תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף הילי:)
      תודה לך שאת תמיד חוזרת לספר איך יצא,זה נפלא

      מחק
  7. אחלה מתכון.איך אפשר להמירו לפרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. המרה לפרווה
      במקום חמאה הייתי שמה מחמאה ובמקום אשל או שמנת חמוצה ניתן לשים מעדן סויה וניל או קרם קוקוס באותה הכמות

      מחק
  8. אפשר להחליף אגוזים בקוקוס? או שקדים אולי?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,אפשר להמיר את האגוזים בשקדים או בוטנים או אגוזי קשיו
      קוקוס פחות מתאים כאן
      רויטל

      מחק
  9. איפה החלב במתכון ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      החלב נמצא במלית השוקולד
      רויטל

      מחק