יום ראשון, 1 באפריל 2012

עוגת שוקולד ללא קמח - מתכונים לפסח

עוגת שוקולד ללא קמח - נהדרת לפסח
ולכל השנה
עוגה עדינה לא גבוהה ואפשר לבנות מעליה 
מגדלי קצפת ושאר קציפות
אני אוהבת אותה עם מעט זיגוג שוקולד חלב


עוגת שוקולד כביכול פשוטה. מבוססת בעיקר על שוקולד והקצפת ביצים. חשוב מאוד להקפיד על זמני האפיה כי זה מה שיהפוך עוגה עשירה ורכה לעוגה יבשה ומתפוררת.
העוגה לא גבוהה כי אין בה קמח (יש בה שלוש כפות קמח תפוחי אדמה).אפשר  להקציף שמנת מתוקה או להכין מוס כלשהו שאהוב עליכם ולהניח מעל.
אם אתם רוצים את העוגה פרווה במקום שוקולד חלב שימו שוקולד מריר ובמקום חמאה מחמאה

חומרים (לתבנית בקוטר 24")
150 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
4 ביצים L מופרדות
3 כפות קמח תפוחי אדמה

זיגוג שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב
40 גר' חמאה
1/4 כוס חלב
 עיטור - אגוזים מצופים שוקולד לבן/סוכריות צבעוניות וכל מה שיד הדמיון שלכם תחפוץ.


קצפת שוקולד חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד חלב
לעיטור- חטיפי שוקולד כשרים לפסח כמו קליק,מקופלת ועוד.

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות,לשמן היטב תבנית קפיצית. אני הנחתי בתחתית נייר אפיה מורחתי אותו היטב בחמאה מומסת כולל דפנות התבנית.
  2. להמיס יחד בקערת זכוכית שוקולד מריר,שוקולד חלב וחמאה. במיקרוגל על חום בינוני  במשך דקה או על גבי סיר עם מים רותחים. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. להקציף יחד חלמונים (הצהוב של הביצה) ו-50 גר' סוכר (1/4 כוס) לקבלת קצף בהיר ואורירי. להוסיף פנימה 3 כפות קמח תפוחי אדמה ולערבב בעדינות עם מטרפה. לקפל פנימה  את תערובת השוקולד המומס .
  4. להקציף חלבונים ,להוסיף 50 גר' סוכר (1/4 כוס) ולהקציף לקצף יציב ולא חזק. לקפל בעדינות לתערובת השוקולד. להעביר לתבנית וליישר. לאפות בחום של 180 מעלות  למשך 25 דק' עד שמתקבל קיסם שדבוקים אליו פירורים ולא יבש לגמרי. רצוי להעביר סכין חד סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהדפנות זה יעזור לה לנחות ברכות בזמן הצינון.
  5. לצנן את העוגה ,להעביר לצלחת הגשה. אני נוהגת להפוך את העוגה כך שהחלק העליון שמעט מתפורר הופך להיות הבסיס של העוגה.
  6. זיגוג שוקולד חלב- להמיס יחד את החומרים במיקרוגל או על סיר מים רותחים עד שמתקבלת תערובת אחידה (מעט נוזלית וזה בסדר. ניתן להמתין מעט עד שתסמיך קצת) ולמרוח על העוגה.
  7. קצפת שוקולד חלב- יום קודם להרתיח שמנת ולשפוך אותה על שוקולד חלב קצוץ ששמנו בקערת זכוכית. לתת לשמנת לרכך את השוקולד כשתי דקות ואז לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לעטוף בניילון נצמד ולמחרת להקציף במיקסר לקלסת קצפת יציבה. לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד. לצפות את העוגה עם מחצית הכמות של הקצפת ועם החצי השני לזלף שושנות קצפת בעזרת שק זילוף ולעטר עם פירורי שוקולד/חטיפי שוקולד לפי טעמכם האישי.




25 תגובות:

  1. אימצתי! העוגה נראית נהדרת.

    חג שמח,

    מגי

    השבמחק
  2. נראה מדהים ובטח גם טעים.. חג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה. אכן טעים מאוד מאוד:) חג חירות שמח

      מחק
  3. אחלה עוגה לפסח תודה
    אושרת מלמד

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אושרת. חג אביב שמח לך ולמשפחתך

      מחק
  4. העוגה נראית שיגעון, יקירתי!!
    אוורירית ועסיסית כל כך,
    אחלה מתכון לפסח,
    תודה,
    חג פסח כשר ושמח לך ולמשפחה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. חן חן לך רותי יקירה.
      חג אביבי ונפלא לך למשפחתך

      מחק
  5. איזה פלס יצאה לך, שאפו.
    נראית טעימה, עסיסית ושוקולדית ביותר.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך שמרית.
      גם אני הופתעתי שהיא יצאה כך ישירה,לרוב עוגות פסח על בסיס ביצים שוקעות באמצע וכנראה הסוד הוא בהקצפת החלבון לקצב יציב אך לא נוקשה או יבש מדי.
      חג שמח לך ולמשפחתך:-)

      מחק
  6. וואיייי רויטל העוגה יצאה לך נהדרת!
    הפרוסה ממש ניראית מזמינה במיוחד, ומהרקם ניראה בדיוק כפי שאני אוהבת.
    ואגב - תודה שהזכרת בתגובה למעלה שכדאי לא להקציף יותר מדי את החלבונים. אני גם צריכה תמיד לזכור את זה אז תודה!:)

    חג שמח טעים! ♥

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני, תודה :-)
      המרקם של העוגה באמת נהדר.הגדולה שלי אמרה שמעכשיו היא רוצה את העוגה הזו כל השנה.
      חג שמח ופורח ואצלך בטוח יהיה טעים :)

      מחק
  7. ואו זה נראה מעולה!
    הייתי אוכלת אותה כל יום בשנה

    השבמחק
    תשובות
    1. חן חן לך טל.
      כנראה שתאמת עמדות עם בתי הבכורה,כי זה בדיוק מה שהיא אמרה. אני רוצה את העוגה הזו כל השנה:)
      חג שמח

      מחק
  8. עוגה יפיפיה חגיגית כיד המלך ..
    תודה יקירה על השיתוף
    שבת שלום

    השבמחק
  9. העוגה נראית פשוט נפלאה - הפרוסה ממחישה את העסיסיות שלה.
    מעולה לפסח.
    תודה רבה על מתכון מעולה♥

    השבמחק
  10. מה מה נגיד כבר שעוד לא אמרנו?
    אין מה להגיד ויש מה להגיד. יבורכו ידייך.
    שבת שלום
    רויטל יקרה

    השבמחק
  11. כל הכבוד, ישר כח!
    את מופלאה!!!

    השבמחק
  12. היי רויטל,
    תודה על מתכונים מעולים.
    אני לא גרה בארץ ולא מוצאת כאן קמח תפ"א... האם ניתן בכל זאת להשתמש בקמח רגיל?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאת, המון תודה!
      לדעתי ניתן להשיג בחנויות טבע את הקמח ובכל מקרה את יכולה במקום קמח רגיל או קורנפלור זה בסדר גמור:)

      מחק
  13. יצא אדיר וחוסל בדקות. תודה רבה!

    השבמחק
  14. מקסים ממש.............

    השבמחק
  15. שלום, האם ניתן להחליף את קמח תפו"א לקורנפלור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה,
      פשר קורנפלור ,
      רק לידיעה שלחולי צליאק עדיף קמח תפו"א על קורנפלור שהוא מתירס (זה לפחות הסבר שאני קבלתי מחולי צליאק)
      אך באופן עקרוני כן אפשרי.
      רויטל

      מחק