יום ראשון, 29 באפריל 2012

מאפינס וניל ושוקולד צ'יפס

מאפינס בטעם וניל עם שוקולד צ'יפס
סיפוק מהיר למשהו מתוק וביתי

חומרים  ל-12 יח' (תבנית שקעים בקיבולת של 1/2 כוס)

250 גר' קמח רגיל (3/4 1 כוסות) קמח רגיל
7 גר' (כפית וחצי) אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
50 גר' סוכר חום כהה לח (1/3 כוס)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה או תירס
200 מ"ל ( 1 גביע) שמנת חמוצה או 3/4 כוס מיץ תפוזים 
100 גר' שוקולד ציפס מריר 
אופן הכנה
  • לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד את תבנית המאפינס במנג'טים
  • לנפות לקערה בינונית קמח ואבקת אפיה,להוסיף פנימה מלח,סוכר,סוכר חום וסוכר וניל.
  • בקערה קטנה לערבב יחד ביצים,שמן ושמנת חמוצה (או מיץ תפוזים)
  • בעקרה עם הקחמ והסוכר לעשות גומה במרכז ולשפוך פנימה את תערובת הביצים והשמן. לבחוש עם כף,לשים לב לא לבחוש יותר מידי אחרת יפגם המרקם.
  • לשפוך לתקערה את השוקולד צ'יפס ולערבב מעט. להעביר את התערובת לשקעים המרופדים במנג'טים ולאפות כ- 20 דק'. (ניתן לבדוק עם קיסם קטן אם מוכן)
  • 5 דק' לאחר שהוצאנו מהתנור רצוי לשים על רשת לצינון. העוגות טובות ליומיים ולא יותר. ניתן ורצוי להקפיא אם לא חיסלתם הכל כשזה טרי (כמו אצלי בבית:).
 הערות והצעות
  • במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש באשל או ביוגורט באותה הכמות. ניסיתי גם להשתמש במיץ תפוחים טבעי במקום מיץ תפוזים ויצא נהדר.
  • תוספות כמו אגוזים או חמוציות מתקבלות נפלא,בכמות של 1/4-1/2 כוס.
  • רוצים להפוך את העוגות לעוגות שוקולד? הפחיתו מכמות הקמח 1/4 כוס ובמקום שימו אבקת קקאו בכמות של 1/4 כוס,לא לשכוח לנפות את הקקאו.

24 תגובות:

  1. מקסים ואני מאדדדדדדדדדדד אוהבת
    אם את קוראת להן עוגות קטנות - אז כנראה שהן במרקם של עוגה והן קאפקייקס (=עוגה קטנה בתוך ספל)

    מאפינס הוא מאפה לגמרי אחר עם מרקם דחוס יותר. יש בו פחות נוזלים ופחות שומן.
    זה פשוט תלוי במתכון.

    אוףףףףף התמונות עשו אותי עכשיו רעבה לגמרי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני:)
      באנגלית ההגדרות הרבה יותר ברורות..ואכן אלו הם קאפקייקס אבל איכשהו אצלנו בארץ המילה מאפינס נשמעת יותר מוכרת לאנשים מאשר קאפקייקס.
      אממ.אשמח לתת לך כמה קאפקייקס להרגיע את הרעב.

      מחק
  2. אהבתי מאוד רויטל ורשמתי במחברת. וגם אני אוהבת להשתמש במיץ תפוחים טבעי במקום מיץ תפוזים.
    תודה את נהדרת!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך טובה יקירה
      על שהוספת את המתכון למחברת המתכונים שלך- כבוד הוא לי!

      מחק
  3. קטן, פשוט טעים ומקסים!
    כמו שאני אוהבת

    השבמחק
  4. היי רויטל קודם כל בהצלחה בתחרות הצבעת לך כמובן ועכשיו יש לי 2 שאלות האם ניתן להשתמש במתכון במקום קמח רגיל בקמח תופח? והשאלה השניה האם ניתן לוותר על הסוכר החום? ממתינה לתשובתך בתודה אפטר אורית.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אורית שהצבעת לי בתחרות.
      את יכולה במקום לישם סוכר חום להחליף את אותה הכמות לסוכר לבן.
      אם את משתמשת בקמח תופח אז אין צורך להוסיף אבקת אפיה בכמות שרשומה במתכון אלא רק 1/4 כפית.
      רויטל

      מחק
  5. בלי הגדרות...רק עוגה קטנה שנראית כ"כ עסיסית וטעימה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה שמרית ובוקר מקסים.
      בהחלט לפעמים אין צורך בהגדרות אלא להנות מהדברים הקטנים והמתוקים

      מחק
  6. הכנתי עם יוגורט טעים מאוד. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה יופי:)תודה על העדכון. שמחה שאהבתם.

      מחק
  7. כמה יופי בקטנים האלה...!
    נראים מעולה !
    בטוחה שהטעמים מעולים אף הם...;-)
    אהבתי ♥
    מתכון מקסים, רויטל מתוקה
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירתי תודה על המילים החמות ויום נפלא לך

      מחק
  8. נראה נפלא אני רצה להכין :)

    השבמחק
  9. שלום,

    הכנתי את העוגות מקמח נטול גלוטן - קמח תמי.
    העוגות קלות להכנה והכי חשוב טעימות!
    תודה על מתכון נפלא :)

    יעל

    השבמחק
  10. אפשר להשתמש בקמח תופח מלא

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ורדה בוקר אור,עניתי לך בדף הפייסבוק ואענה לך גם כאן:)
      אפשר להשתמש בקמח תופח מלא אבל לשים לב אם יש צורך להוסיף עודנוזלים כי קמח מלא סופח אליו יותר נוזלים ואנחנו לא רוצים מאפה יבש. או לחילופין להוריד מעט מכמות הקמח לשים 200 גר' קמח במקום 250 גר'.

      מחק
  11. היי רויטל,

    במידה ואין לי תבנית שקעים באיזו תבנית אפשר להכין את העוגה הזו?

    חייבת להגיד לך שהעוגיות שוקולד צ'יפס שלך הן הצלחה מסחררת כל פעם מחדש אצלי בבית :)

    תודה על המתכונים הנהדרים!
    מיכל

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיכל,תודה רבה:)
      את יכולה לאפות את זה כעוגה שלמה. תבניתב קוטר 24. בהצלחה

      מחק
  12. היי רויטל,
    האם ניתן להכין את הקאפקייקס גם כעוגה? ואם כן, בכמה להגדיל את הכמויות?
    תודה על מתכונים נפלאים!
    עדי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי,אפשר לאפות את הבלילה כעוגה. בכמות כאן לדעתי תמלא תבנית בקוטר 24 או 22

      באיזה תבנית את מתכוונת לאפות?

      מחק
  13. היי רויטל
    אני מאוד אוהבת להכין את העוגות הנהדרות שלך (והכי אהובים על משפחתי - עוגיות שושנים),
    הכנתי את המאפינס, לא כ"כ אהבתי איך שהמרקם יצא והשוקולדים שקעו לתחתית. מה עשיתי לא נכון?
    תמי

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך תמי
      המרקם הוא עוגתי של מאפינס
      זה לא צריך להיות רטוב ולח אלא יותר בצקי ודחוס
      אצלי השוקולד צ'יפס אף פעם לא שוקעים לתחתית
      חושב להוסיף אותם לאחר שמערבבים יחד את כל החומרים ולתת ערבוב קל
      וזה בסדר לא להתחבר למתכון הזה:) כל אחד וטעמו הוא פשוט לנסות משהו אחר שכן תאהבו
      רויטל

      מחק