יום שלישי, 7 באוגוסט 2012

עוגת גבינה אפויה וקלילה (ללא גלוטן)

 עוגת גבינה אפויה,עוגה קלאסית ואהובה.
המתכון הזה אהוב מאוד במשפחתי המורחבת מזה שנים רבות, אני מכינה את העוגה ללא תחתית בתבנית פיירקס והעוגה עצמה מאוד אורירית ועדינה.
אצלנו אוהבים לאכול את העוגה עם קונפיטורה ביתית. עכשיו יש אצלנו בבית המון צנצנות עם קונפיטורת משמש ביתית והיא משתלבת מצוין עם עוגת גבינה
אם רוצים עוגה גבוהה ומרשימה יותר,ניתן להכין בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ עם תחתית טורט או בצק פריך חצי אפוי.

חומרים (לתבנית פיירקס עגולה בקוטר 26 ס"מ ובגובה 7 ס"מ )


500 גר' גבינה לבנה (השתמשתי ב- 5%)
3 ביצים גודל L  מופרדות
130 גר' סוכר (2/3 כוס)
100 מ"ל חלב 
50 גר' קמח תפוחי אדמה (5 כפות)
1 כפית תמצית וניל 
1 כפית גרידת לימון או תפוז

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל-220 מעלות.
  2. לערבב בקערה גדולה גבינה לבנה,1/3 כוס סוכר,קמח תפוחי אדמה,תמצית וניל ,גרידת לימון וחלמונים.לטרף היטב עם מטרפה. להוסיף את החלב ולהמשיך לטרוף לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  3. בקערה בינונית להקציף חלבונים,להוסיף בהדרגה 1/3 כוס סוכר לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה. לקפל את הקצף בשתי פעמים לתערובת הגבינה. להעביר את התערובת לתבנית הפיירקס ולהכניס לתנור למדף העליון של התנור. אני גם מדליקה את התנור על מצב של גריל עליון בשלב הזה ,למשך 5 עד 10 דק' לקלבת גוון חום כהה,לשים לב לא לשרוך ויש להשגיח במשך הזמן הזה. ברגע שהעוגה מקבלת גוון חום,להוציא אותה מהתנור .
  4. להחליש את טמפ' התנור ל-140 מעלות ולהשאיר את דלת התנור פתוחה עד תרד מעט הטמפ',לא לשכוח לבטל מצב גריל של התנור.
  5. להעביר סכין חד סביב העוגה כדי להפריד את קרום העוגה מן הדפנות. להחזיר את העוגה לתנור למשך 45 דק'. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים למשך 20 דק' נוספות. להוציא את העוגה לקירור מלא מחוץ לתנור ולהעביר אותה למקרר.
  6. העוגה במיטבה יום אחרי האפיה. לזכור שאין לה תחתית ולהעזר בכף שטוחה להוצאת עוגה מהתבנית.

42 תגובות:

  1. האם יש לך איזה מתכון לעוגה קלת קלוריות (דייאטטית) עם כן אשמח עם תשלחי לי קישור תודה .

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב. העוגה הזו היא דלת קלוריות- גבינה 5% אפשר להמיר לגבינה 0% וחלב דל שומן ולהשתמש בתחליף סוכר למשל כמו סוכר. ועל הטעם שיצא לך ...טוב זה ענין של העדפה וטעם אישי וצרכים בריאותיים.
      יום טוב,רויטל.

      מחק
    2. בעוגה הזו יש 1550 קלוריות בסך הכל. זה דיאטטי!

      מחק
  2. היי רויטל,
    מה הקוטר של התבנית זכוכית שאת השתמשת בה?

    השבמחק
  3. שתינו במצב רוח של עוגות גבינה היום :):)
    זאת עוגת גבינה של פעם ואני אוהבת אותה. מאד עדינה ונימוחה
    מהסוג שפשוט יושבים עם כפית ואוכלים ישירות מהתבנית :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני:)
      עוגות גבינה במשפחה שלי הן תמיד במקום הראשון,אפילו את עוגותה שוקולד הן עוקפות (לא בשביל הילדים כמובן..אצלם רק שוקולד)
      העוגההזו בהחלט ותיקה עד מאוד,אצלנו היא מככבת שנים רבות כמעט מידי שבוע.

      מחק
  4. אחלה עוגת גבינה, רויטל !
    מאד אוהבת עוגות גבינה פשוטות וטעימות,
    פשוט כיף למשפחה,
    גם אהבתי את הקונפיטורה של המשמש בצד,
    פשוט תענוג, יקירתי
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך רותי על המילים החמות:) את צודקת זו אחת העוגות שכל המשפחה נהנת ממנה.

      מחק
  5. רויטל העוגה נראית כל כך מתמוססת בפה תענוג של עוגה
    אהבתי מאוד
    חיבוק

    השבמחק
  6. תודה יקירתי על העוגה טעימה לי מאוד וקלה להכנה...
    יום נפלא .

    השבמחק
    תשובות
    1. בשמחה לינדוש:) ומקווה שתרגישי טוב עם הרגל שלך. רפואה שלמה

      מחק
  7. עשית לי חשק מטורף לעוגת גבינה!!!
    ללא ספק העוגה הבאה שאני מתכוונת להכין.

    השבמחק
  8. רציתי לדעת האם אפשר להחליף את קמח תפ"א בקמח רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך עינת,אפשר לשים קמח רגיל במקום קמח תפוחי אדמה,רצוי לנפות אותו קודם כדי שלא יהיה דחוס.

      מחק
  9. זו עוגת הפסח שלי שהפכה להיות העוגה של כל השנה ,הנכדה שלי מבקשת אותה כל שבת,אני מכינה אותה בתבניות ארוכות ומקפיאה וכך יש עוגת גבינה כמעט כל שבת.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך רבקה,שמחה לדעת ,איזה כייף שהנכדה שלך אוהבת עוגות גבינה

      מחק
  10. עוגה נהדרת וקלה להכנה ,אני שמה בתנור תבנית אם מים רותחים לשמירה על הלחות,

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רבקה,זה פטנט נחמד לאפות בתבנית עם אדים,אני אישית בעוגה הזו חושבת שאין צורך בכך אבל כל אחד והעדפותיו:)

      מחק
  11. היי האם יש אפשרות להמיר את כמות קמח התפו"א בקורנפלור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך..אין בעיה. אפשר במקום קמח תפוחי אדמה לשים קורנפלור באותה הכמות.

      מחק
  12. תודה רויטל. בוודאי אעשה את זה היום. לפסח

    השבמחק
  13. יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםם תודהההההההההההההההה

    השבמחק
  14. הי.יש לך מתכון לבסיס בשביל עוגת הגבינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעוגה הזאת אין צורך בתחתית. אם את רוצה תחתית יש מתכון בעוגת קצפת וניל או בעוגת גבינה קלאסית אני עושה תחתית טורט ולא בצק פריך.

      מחק
    2. בנוגע לבסיס לעוגה. אני עשיתי בסיס של קואקר. המתכון הוא: 100 גר חמאה מומסת, חצי כוס קמח, כוס קואקר, חצי כוס סוכר חום, רבע כפית סודה לשתיה ורבע כפית מלח. צריך לאפות את הבסיס 10 ד' ב180 מעלות לפני ששופכים את הגבינה ואז ממשיכים לפי המתכון כרגיל.

      מחק
  15. היי רויטל!
    את מוציאה את העוגה באמצע האפיה? הבנתי נכון? היא לא צונחת?
    תודה רבה ושאלה טכנית לגבי הבלוג יש דרך לקבל מייל כשיש תגובה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך,
      אני מוציאה את העוגה וזה לא אמצע האפייה אלא אחרי 10 דק' אפייה כדי להעביר סכין סביב ולהוריד את טמפ' התנור ולהיפך זה לא גורם לעוגה לצנוח אלא לעלול לגובה ולהיות אורירית

      לקבלת מייל על התגובה זה ענין טכני כשאת כותבת תגובה אמור להופיע לך שאלה אם אתר וצה מייל תגובה או לא,אני לא יודעת איך זה מתקבל כי אני בעלת הבלוג ולא כותבת השאלות :-)

      מחק
  16. היי רויטל
    איזה ציפוי אפשר לשים?
    וקמח רגיל יעבוד פה? תודה ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה
      קמח רגיל יעבוד פה,באותה הכמות

      אם את רוצה ציפוי אפשר שמנת חמוצה או קצפת אצלנו אוהבים אותה טבעית ללא ציפוי

      מחק
  17. היי רויטל כמו תמיד המתכונים שלך שמלווים בהסברים ותמונות פשוט מפעילות את בלוטות הטעם תודה לך

    השבמחק
  18. הי רויטל,
    האם אפשר בלי קמח בכלל??
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. ממש לא
      תפקיד הקמח הוא לעבות את נוזלי הגבינה
      ללא קמח העוגה תצא נוזלית וללא מרקם של עוגה.

      מחק
  19. איזו עוגה טעימה !!!!!!!!!
    מתכון כזה חיפשתי.
    תודה רבה ושבוע טוב.

    השבמחק
  20. רוויטל שלום -
    משהו משהו המתכונים פה -תודה.
    שאלה - אם הכנתי את העוגה אך היא לא השחימה למעלה (כנראה את העשר דק' ראשונות אפיתי בחום נמוך מידי)יש לי עדיין מה לעשות בסוף האפיה?
    (היא עדיין בתנור...).
    יישר כח.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,זה ישפיע רק על הצבע אך לא על מרקם שאר העוגה וזה מה שחשוב. עכשיו כבר אין מה לעשות כי את לא רוצה חלילה לייבש את העוגה ולכן פשוט תאפי עד הסוף ואת יכולה להגיש עם פירות טריים או קונפיטורה טובה וזה יהיה בסדר גמור:)

      תודה לך ושבת שלום

      מחק
  21. היי.
    תודה על תשובתך המהירה.
    העוגה יצאה טעימה גם כך וטעמה לא השתנה על אף שלא שינתה ציבעה.
    תודה ושבוע טוב.

    השבמחק
  22. אפשר להלחליץ את הביצים ברסק תפוחי עץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום חן
      בעוגת גבינה לא ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים כי הביצים מעניקות נפח ואווריריות,שהן לא תכונות של רסק תפוחים.
      רסק תפוחים מתאים לעוגות בחושות.
      רויטל

      מחק
  23. יואו נראה פשוט מהמם!!! אני כבר יודעת מה יהיה הקינוח של יום שישי... :)

    השבמחק