יום שלישי, 7 במאי 2013

עוגת גבינה ושוקולד


גבינה ושוקולד שילוב טעמים מוכר ואהוב. את הרעיון לעוגה הזו ראיתי בבלוג שנקרא  The Bakres Daughter  
לעוגה שם הם קראו Polka dot cheesecake ומדובר בעוגת גבינה מגבינת שמנת עשירה וכבדה מעוטרת בנקודות שוקולד. 
קישור עוגת גבינה מנוקדת
אני אוהבת עוגות גבינה אבל לא את אלו הכבדות שעשויות רק מגבינת שמנת ולכן הכנתי עוגת גבינה שאני אוהבת,הוספתי גרידת תפוז שמשתלבת מעולה עם טעם הגבינה והשוקולד.
העוגה קלה מאוד להכנה ובעיקר המראה שלה מגניב ומשעשע. אפשר כמובן לאפות את העוגה בתבנית עגולה,רצוי כזו בקוטר 26 כדי שיהיה מקום להרבה נקודות. לא חייבים לסדר את הנקודות בצורה הנדסית מדוייקת,זו פשוט כבר הנטייה שלי לסדר וארגון.





חומרים (לתבנית מלבנית בגגודל 23X 30 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

בסיס עוגיות
250 גר' ביסקוויטים
100 גר' חמאה מומסת לא רותחת
2 כפות אבקת קקאו מנופה
3 כפות אבקת סוכר

מלית גבינה
500 גר' גבינה לבנה 5%
200 גר' גבינת שמנת 30% בטמפ' החדר
200 מ"ל שמנת חמוצה 15% (1 גביע רגיל)
3 ביצים גודל L
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
2 כפיות תמצית וניל
גרידת תפוז מתפוז אחד
2 כפות קורנפלור

מלית שוקולד
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
3/4 ספל מלית גבינה (שהכנו בסעיף הקודם)

אופן הכנה

בסיס עוגיות
במעבד מזון לרסק את הביסקוויטים. להוסיף פנימה חמאה מומסת,קקאו ואבקת סוכר לעבד רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
לרפד את התבנית בנייר אפייה,לשפוך פנימה את תערובת הבסיס ולרפד תחתית ודפנות,הדפנות בגובה של כ- 2 עד 3 ס"מ. להדק היטב ולהעביר למקפיא או למקרר עד להכנת תערובת הגבינה והשוקולד
(אפשר גם לא לרפד את הדפנות אבל אז מספיק להכין רק מחצית מכמות חומרי הבסיס)

הערה לגבי הבסיס - אם מהדקים היטב את הפירורים לדפנות ולבסיס ומקפיאים לפני העברת בלילת הגבינה,לא צריכה להיות שום בעיה עם התפוררות או אי עמידת הבסיס.
מי שרוצה תערובת יותר יציבה ניתן להוסיף עוד 50 גר' חמאה מומסת ו- 4 כפות חלב.
בהצלחה. הדפנות והבסיס צריכים להיות דקים ולא עבים והכמות מספיקה היטב. הדפנות צריכים להיות גבוה 3-4 ס"מ לא יותר!
מלית גבינה
 בקערת המערבל לשים גבינת שמנת ולערבל כמה דקות לריכוך הגבינה עם החלק של הגיטרה. להוסיף פנימה גבנה לבנה,שמנת חומצה ולערבל במהירות נמוכה,כדאי עם כף לעזור להרים את התערובת מלמטה (כמובן לא בזמן שהמיקסר עובד) כדי שגבינת השמנת תתערבב היטב עם התערובת. להוסיף סוכר,תמצית וניל,קונפלור וגרידת תפוז לערבל במהירות נמוכה,להוסיף ביצים בהדרגה ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.  להעביר לספל ממלית הגבינה,3/4 גובה הספל. ואת שאר תערובת הגבינה לשפוך לתבנית שהכנסו עם בסיס הבסקוויטים.


מלית שוקולד
להמיס את השוקולד במיקרוגל כדקה על חום בינוני לקבלת שוקולד מומס וללא גושים.
להעביר את מלית הגבינה ששמרנו בספל לקערה קטנה,לשפוך פנימה את השוקולד ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה




יצירת נקודות השוקולד
להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק (אני השתמשתי בצנתר חלק מס' 7) את תערובת גבינת השוקולד.
כדי להקל על הפעולה אני שמה את שק הזילוף בכוס גבוהה פותחת אותו ומכניסה פנימה את התערובת
לזלף את מלית גבינת השוקולד ,פשוט מכניסים פנימה לתוך הגבינה בתבנית את הצנתר ויוצקים מעט מלית כך ממשיכים בזהירות על פני כל העוגה.


אפיית העוגה
תנור שחומם מראש ל- 150 מעלות. זמן האפייה שעה. לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לעוד שעה וחצי. לאחר מכן מוציאים מהתנור לצינון מלא ומכניסים למקרר למשך 24 שעות לפחות לפני שמעבירים את העוגה לצלחת הגשה
חשוב להדגיש,העוגה צריכה להיות בצבע בהיר הגבינה לא צריכה להשחים ולכן האפייה נעשית בטמפרטורה נמוכה של 150 מעלות.
אני הכנסתי את העוגה למקפיא למשך שעה בערך לפני שהעברתי את העוגה לצלחת הגשה,זה מקל על שחרור העוגה מנייר האפייה. את העוגה שומרים במקרר.



58 תגובות:

  1. מקסים, מקסים - רעיון משגע ומאוד מיוחד ואני בטוחה שהעוגה גם טעימה מאוד.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מגי,העוגה מאוד טעימה.
      נרשמה כאן התלהבות יתרה והיא נגמרה ממש מהר.

      מחק
  2. אהבתי ביותר!
    איזה תמונות מהממות ועוגה יפהפיה!
    מיכל

    השבמחק
  3. העוגה פשוט מ-ה-מ-מ-ת !!!
    אני אוהבת את השילוב של שוקולד וגבינה, והמראה של העוגה הזאת כל כך מיוחד וכל כך יפה. באמת מראה שובבי, אבל גם מאד מדוייק.
    אני מאלה שלא אוהבות גרידת תפוז, אבל גרידת לימון אוהבת מאד (וגם עם שוקולד!!)

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני יקירה,רב תודות:)
      תשימי גרידת לימון,זה באמת ענין של בלוטות הטעם ומי שלא אוהב לא יכול לסבול את הטעם של הגרידה במאפים.

      מחק
  4. פשוט נהדר, רויטל!
    אני בטוחה שאכין בהזדמנות קרובה.
    הצילומים יפהפיים - ואהבתי את הפרוסה שפרסת.
    החשיבה שלך יוצאת מהקופסה - אצלי: תבנית עגולה, פרוסה משולשת.
    תבנית מלבנית - פרוסה מרובעת.
    יופי של רעיון לפרוס פרוסה משולשת מעוגה שנאפתה בתבנית מלבנית.

    השבמחק
  5. היי רויטל
    עוגה יפה. האמת שלא הכנתי אף פעם עוגת גבינה ושוקולד
    האם יש תחליף לגבינת השמנת? או שהכרחי למתכון? יש לך אתר מקסים, אני אוהבת את הצילומים ושלבי ההכנה! ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,תראי במתכון המקורי כל הגבינה הנה גבינת שמנת, כן זה חשוב לייצוב והמרקם של העוגה. לא לוותר.
      תודה רבה ליאורה:)

      מחק
  6. עוד שאלה זה משנה כמה אחוזי קקאו יש בשוקולד המריר? 70 אחוז או יותר? תודה רבה ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה, חשוב שהשוקולד יהיה מינימום 50% מוצקי קקאו ומעלה ככל שיש יותר כמובן יותר טוב אלב זה ענים של טעם כי אז גם השוקולד הרבה יותר מריר

      מחק
  7. הי רויטל, זו נראית לי עוגה מהממת ואני בהחלט חושבת להכין אותה, ואם לא אספיק החג הזה אז אפשר גם אחר כך. עוד לא הכנתי אף פעם עוגות גבינה עם גרידת תפוז. רק עם לימון, ומצד שני אני מאד אוהבת את השילוב של תפוז ושוקולד, אז אני בהחלט אתן לזה צ'אנס.
    תודה על המתכון.

    השבמחק
  8. עוגה מדהימה רויטל .אני אוהבת שוקולד וגבינה מאודדדד.
    תודה יקירה על השיתוף
    <3 טובה

    השבמחק
  9. העוגה יפייפיה!! אני משתגעת על שילוב של שוקולד וגבינהוזו ממש דרך מקורית לשלב ביניהם :-)

    השבמחק
  10. ג'ודי הלוחשת לאוכל9 במאי 2013 בשעה 09:20

    מהמם!!!!!!! העוגה נראית מעולה והתמונות משגעות!!

    השבמחק
  11. מקסים מקסים ,אלופת האלופים את ,
    עוגה יפיפיה בטוחה שמאוד טעימה ,
    חיבוק ממני רויטל .
    יום טוב

    השבמחק
  12. היי רויטל
    אפשר להכין בתבנית 24 עגולה? ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה,
      העוגה לא צריכה להיות גבוהה מאוד ובתבנית 24 היא תצא גבוהה מידי ואז החלוקה בין עיגולי השוקולד למלית הגבינה תהייה שונה וגם יהיה צורך להוסיף עוד חומר מייצב כמו קורנפלור כדי שהעוגה תאפה היטב

      מחק
  13. הי, הכנתי את העוגה (תמונות מחר) אבל הבסיס יצא ממש יבש ומתפורר. הכמויות הם בדיוק לפי הכמויות והמידות שנתת. תבנית מלבנית...

    אפרוס אותה רק מחר בערב.

    יש לך רעיון למה זה יצא כל כך יבש?? (אני צריכה להכין עוד אחת ליום שישי ...)


    תודה

    ורד

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ורד,הבסיס אמור הלהיות מתפורר ויבש,זה חלק מהקסם של זה, בשילוב עם העוגה הרכה ובעיקר מהסיבה שהעוגה לא מגבינת שמנת ויש בה יחסיתה רבה נוזלים ויום אחרי ההכנה העוגה מפרישה נוזלים ואז הבסיס והדפנות נרטבים מהעוגה.
      אם את רוצה את התערובת יותר רטובה אפשר להוסיף לה 50 גר' חמאה מומסת ו- 4כפות חלב לפעם הבאה.
      אצלי כמו שרואים בתמונות היא לא ממש התפוררה ונשארה יציבה כמו המריכיבם כאן במתכון אולי תהדקי טיפה יותר חזק את התערובת ותקפיאי אותה לפני האפייה, ואת יכולה ,עוד הצעה פשוט לוותר על ריפוד הפדנות ואז להכין רק מחצית הכמות של הבסיס.

      מחק
  14. הקפאתי... תכף יגיעו הצילומים ... הטועמים אומרים שהיא טעימה מאוד

    (אני לא נוגעת בגבינות .. רק מכינה - מצויין לדיאטה)

    השבמחק
  15. הייי רויטל אני לא יודעת להשתמש עם שק זילוף, אפשר להזליף עם מזרק או שהתערובת עבה מדי. אם לא אז אולי עם כף גלידה אפשר ליצור עיגולים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, אם יש לך מזרק עם פייה יחסית רחבה ולא דקנ מידי אז זה בסדר גמור
      אפשר גם עם כפית או כף רק זה לא ימא סימטרי בצורת עיגולים אך על הטעם זה לא ישפיע וזה מה שחשוב
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
    2. היי עם אני מכינה עם ביסקיווטים שוקו צריך קקאו ואבקת סוכר

      מחק
    3. היי לבסיקוויט בטעם שוקו להוסיף רק אבקת סוכר למרות שקקאו אף פעם לא מזיק אלא רק יכול להוסיף עוד טעם שוקולדי.
      בהצלחה

      מחק
  16. טוב תודה

    השבמחק
  17. היי כמה זה באחדים 250 גרם בסקויטים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,אין לי מושג אף פעם לא ספרתי:) אני יודעת ששרוול אחד הז 250 גר'.
      בהצלחה

      מחק
  18. רויטל העוגה נראית מיליון דולר $$$
    אוהבת גבינה ושוקולד שילוב מדהים בעיניי
    טעים ברמה מטורפת,
    חג שבועות טעים ושמח לכם
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. רויטל, זאת אני עם השאלה על המזרק. אכן לא הייתה לו פייה רחבה אך הצלתי עם כך רגילה לישות עיגולים יחסית יפים. יצא טעים ומרשים מאוד. הבן הקטן שלי שבדרך כלל לא אוכל עוגות גבינה אכל אותה ועוד רצה תוספץ

      מחק
  19. מלית הגבינה יצאה לי יותר מדי נוזלית דבר שהקשה עליי בקישוט העוגה עם מילת הגבינה השוקולד.. אין ניתן להסמיך המלית

    השבמחק
    תשובות
    1. מה שינית במתכון? המלית לא יוצאת נוזלית,תסתכלי בתמונות של המתכון. משהו בחומרים אצלך שונה ,או בסוג הגבינה,או בכמות/גודל הביצים.
      אין צורך וסיבה להסמיך את מלית הגבינה.
      את יכולה לשים גבינת שמנת כל המתכון ואז המלית תהייה מוצקה ביותר

      מחק
  20. טוב זה באמת לא חוקי להעלות כאלה תמונות
    הלוואי והיית שכנה שלי. .... בעצם נראה לי שהייתי משמינה רק מהריחות והמחשבות מה קורה אצלך במטבח :)
    הסברים מפורטים ומעולים כל הכבוד!

    השבמחק
  21. יש לי כמה שאלות..מתכוונת להכין עוד מעט...
    האם אפשר בתבנית עגולה קפיצית?
    האם חובה לשים נייר אפייה או שאפשר לשמן אותה מעט?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהצלחה בהכנה.
      אם את מכינה בתבנית קפיצית,חשוב לטחון דק את הביסקוויטים ולשים את הכמות הנוספת של החמאה והחלב ככדי שהתערובת תהייה מהודקת היטב לתחתיתי ולדפנות התבנית
      אם את לא מתכוונת לשחרר את העוגה מהתבנית והתחתית אזי מספיק לשמן היטב בחמאה (לא מעט אלא שכבנ יפה)
      בהצלחה

      מחק
  22. אחת הטעימות שעשיתי כולם התעלפו

    השבמחק
  23. זה אולי לא יצא יפה כמו בתמונות אבל בהחלט טעים ושווה כל פירור!

    השבמחק
  24. צוודקת בהחלט איריס


    השבמחק
  25. היי רויטל,

    אם אין לי מעבד מזון האם יש לי דרך נוספת להכין את התחתית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, כן בטח שאת יכולה בדרך אחרת :)
      כשאני מתעצלת להפעיל את מעבד המזון אני מכניסה את הביסקוויטים לשקית ,קושרת היטב שלא יהיו חורים בשקית וליתר בטחון מכניסה לעוד שקית שלא יעופו פירורים לכל עבר:) ואז עם מערוך או פטיש שניצלים חובטת בביסקוויטים עד שנוצרים פירורים בגודל הרצוי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה וחג שמח :)

      מחק
  26. שלום רב,
    רוצה לנסות להכין את העוגה.
    למה לא להשתמש ב700 גרם גבינה 9% - זה יוצא כמעט אותו % שומן כמו הערבוב של ה5% עם ה30% ?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא
      זה לא אותו הדבר
      את מסתכלת רק על אחוזי השומן וזאת טעות
      מה שקובע הוא מרקם הגבינה וכמות המים בה
      אם תסתכלי בקישור למתכון המקורי,ששמתי אותו כאן,תראי שבמתכון המקורי כל הגבינה במתכון היא גבינת שמנת!
      אם תשתמשי רק בגבינה לבנה,גם אם היא 9% לא תגיעי למרקם הרצוי וכל יחס החומרים בעוגה ישתנה לחלוטין ולא תקבלי את התוצאה הרצויה

      חג שמח
      רויטל

      מחק
  27. שלום לך רויטל..
    יש מצב שאוכלים את העוגה רק אחרי 15 שעות במקרר?? או שהטעם יהיה שונה?
    ואגב היא נראת מעולההה!! מעניין הטעם ואני מאוד מפחדת מהבסיס שיתפורר ולא יחזיק מעמד וגם איך משחררים אותה מהתבנית?? אודה לך אם תעני לי בהקדם

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום איה.
      כן. יש עוגות שטעמן רק משתבח לאחר שהות של כמה שעות טובות במקרר,כי יש טעמים שמתפתחים וחומרים שמתייצבים וזה פשוט מניסיון שלי ושל אחרים וטובים :)
      הבסיס ניתן כאן בשתי גרסאות שאחת מהן עם יותר חמאה לחיזוק והכי חשוב לטחון דק את הביסקוויטים - זה המתפח לבסיס מהודק ויציב.
      אפשר גם להכין בצק פריך שוקולדי ,לאפות אותו חצי אפייה ועליו להניח את מלית הגבינה
      משחררים את העוגה לאחר יום במקרר שהיא יציבה ואחידה,בזהירות ועדינות מקלפים את נייר האפייה ומעבירים לצלחת הגשה
      תודה
      רויטל

      מחק
  28. הכנתי את העוגה, פשוט מעולה!!! תודה רבה

    השבמחק
  29. היי רויטל - נראה טעים ומעלף.

    האם יש לך מתכון לבסיס שניתן לאפות במקום פירורי עוגיות מוכנים ?
    תודה, לימור .

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לימור
      את יכולה לאפות את העוגה על בסיס בצק פריך שכבר אפית אותו מראש בצק פריך רגיל או שוקולד
      יש את הבצק הפריך הקלאסי:
      100 גר' סוכר
      200 גר' חמאה
      300 גר' קמח
      1 ביצה
      מעט תמצית וניל

      מערבלים יחד סוכר וחמאה לתערובת פירורית מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים (עם החלק של הגיטרה)לקבלת תערובת אחידה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבלים רק עד קבלת פירורי בצק גדולים מאוד לשים לב לא לערבל יותר מידי כי זה הורס את הבצק לאסוף את הבצק לכדור לקרר עשרים דק' במקרר ולרדד לתבנית. לדקור במזלג ולאפות בשיטה אפייה עיוורת,הסבר על אפייה עיוורת את יכולה למצוא כאן בבלוג במתכון של פאי לימון. לבצק פריך שוקולד יש לשים 270 גר' קמח ו- 30 גר' קקאו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  30. היי רויטל,
    באיזה מצב העוגה צריכה להיות כשמכבים את התנור? יציבה לחלוטין או רוטטת במרכזה?
    בתודה,
    ליאת.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליאת
      העוגה צריכה להיות מעט רוטטת היא מתייצבת בקירור
      רויטל

      מחק
    2. אוקיי, תודה. ובאיזה גובה צריך להיות קראסט הביסקוויטים בדפנות אם עושה בתבנית 26 עגולה?

      מחק
    3. היי ליאת
      בתבנית 26 גובה הביסקוויטים צריך להגיע לפחות עד מחצית גובה התבנית
      רויטל

      מחק
  31. המערוך המקפץ, לאן את מקפיצה את העודות שלך שאפשר ללכת לשם לטעום?
    כל הכבוד לך , יצירה ממש יפה.

    השבמחק
  32. היי,

    תודה על המתכון המהמם הזה!
    הכנתי את העוגה השבוע לכבוד יום הולדתו של בן זוגי, כדי שיקח לעבודה.
    מלבד הטעם המשגע, אנשים היו בשוק מהמראה של העוגה ולא הבינו איך עשיתי זאת... :)
    והכייף הכי גדול זה שמאד קל להכין אותה.
    את מלכה!

    השבמחק
  33. רויטל אני אוהבת אותך על כל המאכלים הטעימים שאת מעלה. כל מה שהכנתי עד עכשיו הצליח ובגדול.

    השבמחק
  34. הי, למה את מתכוונת שרשת " 200 גרם גבינת שמנת 30%"? האם התכוונת לשמנת מתוקה להקצפה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      גבינת שמנת זו גבינה
      לא שמנת מתקוה ממש לא:)
      גבינת שמנת באה על משקל במעדנייה או בקופסאות של 200 גרם-250 גרם במדפי הגבינות
      חג שמח
      רויטל

      מחק