יום ראשון, 14 במרץ 2010

כדורי זיתים ומקלות מלוחים ונחטפים

אלו הם חטיפים שאני מכינה מבצק שק"ם שאני מוסיפה לו גבינה צהובה מגוררת (וכאן אפשר לגוון לפי הטעם האישי בצד'ר שיש להם טעם מעט חריף או בקשקבל עם הטעם האופייני שלה הכל לפי הטעם והחשק),מקררים את הבצק כשה במקרר ואז יש כמה אפשרויות הכנה לחטיפים נחטפים.

מתכון לבצק שק"ם מלוח
350 גר' קמח  תופח ( 1/2 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
1 כפית מלח
200 גר' חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת

מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד ,עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

החטיפים שנחטפים - כדורי זיתים

מצרכים

כמות  אחת של מתכון בצק שק"ם מלוח.
1 קופס' שימורים של זיתים מגולענים ירוקים.

אופן הכנה

את הזיתים אני מעבירה למסננת,שוטפת במים רותחים כמה פעמים. מייבשת ומקררת.
יוצרים כדורים בקוטר של כ- 3 ס"מ עם האצבע יוצרים גומה רחבה,מטביעים בה את הזית וסוגרים מהצדדים פנימה. מכדררים לכדור ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עד שנגמר הבצק.(לעיתים נשארים זיתים ,תלוי בגודל שלהם) אמורים לצאת מהכמות הזו כ- 50 כדורים.
ניתן לגלגל את הכדורים בשומשום או קצח תלוי בטעמכם האישי.
אני ממליצה לקרר את הכדורים במקרר כשעה או במקפיא כחצי שעה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה.


החטיפים שנחטפים - מקלות תבלינים

מצרכים

בצק שק"ם כמות אחת,רצוי לקרר כשעתיים לאחר ההכנה.
ביצה אחת-להבריש את הבצק.
תבלינים לפיזור - זעתר,קצח,שומשום,בצל מיובש,פרג וכו' לפי הטעם.
3 תבניות תנור. 4 ניירות אפייה.

אופן הכנה

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מפזרים מעט קמח על גבי נייר האפייה, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מורחים בביצה,מפזרים את התבלין האהוב,מניחים מעל נייר אפייה ומרדדים מעט עם המערוך על מנת שהתבלינים ישקעו מעט בתוך בצק.
מעבירים את נייר הפייה עם בצק לתבנית התנור (רצוי הפוכה,כי אז קל יותר לחתוך את הבצק למקלות)
בעזרת גלגלת או סכין חד חותכים למקלות בגודל הרצוי. 
ממשיכים באותה האופן עם שני כדורי בצק הנותרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד להזהבה.








44 תגובות:

  1. יאמי!
    אני כבר מריירת... (:

    השבמחק
  2. אפשר להקפיא את חטיפי הזיתים לאחר שמוציאים מהתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר. למרות שאני אוהבת להקפיא לפני האפיה ואז לאפות את הכמות שאני צריכה לאותו רגע. הם הכי טעימים כשהם טריים. אבל אם הקפאת אותם לאחר האפיה אז כדאי להפשיר ולחמם מעט בתנו רלקבלת המרקם הפריך.
      חג שבועות שמח

      מחק
  3. החטיפי זיתים יצאו ממש טוב!

    השבמחק
  4. היי
    האם לא מצפים את הכדורים בביצה? מדוע צריך לקרר לפני האפייה?
    תודה מראש

    השבמחק
  5. היי, לא צריך ביצה במקרה הזה. השומשום נדבק על ידי הידוק לבצק והחטיף יוצא בצבע חום זהוב לאחר האפיה.
    הסיבה לקירור הבצק היא שמדובר בבצק פריך ואנחנו רוצים שלאחר האפיה יתקבל חטיף פריך וטעים ובנוסף לאחר מילוי הבצק בזית הוא מתחמם מהידיים שלנו שנגעו בו וחיממו אותו והדרך להתמודד עם זה היא לקרר את הבצק בחזרה ואז לאפות אותו.
    בהצלחה
    רויטל

    השבמחק
  6. אני מרטיבה את הכדורים עם מעט חלב והשומשום נדבק יותר טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. אין צורך בחלב. הבצק מספיק "רטוב" או "דביק" ומגלגלים את הכדורים בשומשום ומהדקים טיפה עם היד וזה בסדר גמור:)

      מחק
  7. עם מה אפשר למלא חוץ מזיתים

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר למלא בגבינת פרומעז או גבינות אחרות אך שיהיו יחסית יבשות ולא רטובות מידי אחרת הן ינזלו החוצה וגם הבצק ייפתח וירטב.

      מחק
  8. שלום רויטל,
    האם ניתן להכין יום לפני את הכדורים ולהשאיר במקרר ורק ביום למחרת לאפות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שני אפשר להכין גם יומיים לפני או שבוע לפני את הכדורים אבל להקפיא לא במקרר. במקרר הבצק תוך יום-יומיים יתפוס נקודות שחורות קטנות ולא יהיה אכיל אבל הקמפיא אין שום בעיה גם שבוע וחודש לפני. להכין ולהניח על מגש מרופד בנייר אפייה להקפיא ולמחרת או לאפות או להעביר לשקית אטומה שלא יצבור קרח בהקפאה
      בהצלחה

      מחק
    2. תודה רבה רבה על מהירות תשובתך!!

      מחק
  9. שלום רויטל האם יש צורך לרדד את הבצק? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לכדורי זיתים אין צורך ברידוד הבצק אך במקלות המלוחים כמובן שכן :-)

      מחק
  10. האם ניתן להחליף את החמאה בשמן ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. זהו בצק פריך. עם שמן החטיפים לא יצאו פריכים ומרקם הבצק ישתנה לגמרי.

      מחק
  11. שלום, היום התוודעתי לאתר שלך. נראה מרשים! שאלה לגבי הבצק הפריך - החמאה קרה, מומסת, או מה? תודה מראש.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה,החמאה קרה מהמקרר.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. שאלה : למה צריך לשטוף את הזיתים במים רותחים ? האם לא מספיק לסנן את המים של השימורים ?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היסב היא שהזיתים המשומרים בעלי טעם חזק וגם מליחות גבוהה ולכן צריך ורצוי לשטוף אותם היטב כמה פעמים

      מחק
  13. מעולה!!!!!!!! נחטף מיד!!!
    איך טעים השילוב של הבצק הפריך עם הזיתים.
    פשוט מעולה. עשיתי 3 פעמים לבקשת המשפחה.
    בפעם ה-4 ניסיתי לשים גבינה אבל זה הרטיב את הבצק ופתח אותו.. יש לך רעיון?
    בגדול תודה על מתכון טעים טעים טעים (תכתבי להכין כמות כפולה, נחטף עוד כשיוצא מהתנור...)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תודה רבה ,שמחה שאהבתם:)

      ו..איזה גבינה ניסית להוסיף ובאיזה דרך?

      מחק
    2. ניסיתי להוסיף בולגרית, כמובן אחרי שסיננתי מהמים.

      את הבצק רידדתי ואז קרצתי בכוס עיגול גדול, מילאתי בבולגרית וסגרתי לחצי ואפיתי.
      מבחינת שילוב טעמים יצא מצוין. מבחינת צורה, לא ממש, למרות שסיננתי הבולגרית הרטיבה את הבצק והוא נפתח.

      מחק
    3. גבינה בולגרית יש גם סוג שהוא יותר יבש ועם אחוזי שומן יותר גבוההים. כי ככה בולגרית מעודנת לא מתאימה וברור שהרטיבה את הבצק.
      ממליצה לך לנוסת פעם הבאה פרומעז,יותר מתאימה במרקם ובשילוב וגם ניסיתי וזה יצא מעולה.
      וגם לא לרדד את הבצק דק מידי כאשר ממלאים אותו.

      מחק
    4. אנסה. תודה רבה!! שמחה שגיליתי את הבלוג שלך.

      מחק
  14. המתכון נראה מעולה! תוכלי בבקשה לציין מה המשקל של גביע שמנת חמוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שמנת חמוצה - גביע שוקל 200 גר'.

      מחק
    2. תודה רבה על התשובה המהירה!

      מחק
  15. כאחת שמכינה את כדורי הבצק בלי סוף (המשפחה שלי התמכרה ולמען האמת גם אני!!!) שאלה שבטח טיפשית אבל אנסה: אפשר לעשות את זה פרווה? אנחנו מוזמנים לחג ובא לי להשוויץ בזה... אבל הארוחה בשרית. או שתוכלי להמליץ על משהו מעולה כמו זה שיהיה חטיף וטעיייים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      נעים להכיר:)
      אני לא הייתי מנסה להפוך את המתכון החלבי הזה לפרווה כי הטעם והמרקם שיתקבלו יהיו שונים לגמרי
      במקום הייתי מציעה לך להכין גריסיני- אלו מקלות בצק פריכים שעשויים מבצק שמרים. בבלוג יש מתכון לגריסיני עם ממרח עגבניות אך בהחלט אפשר להכין עם ממרחים וטעמים לפי מה שאוהבים
      אם יש לך שאלות מוזמנת לפנות אלי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. שלום!
    יש אפשרות להחליף חלק מן הקמח בקמח שיפון?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אם הכוונה היא לקמח שיפון מלא, אז לא להחליף יותר מרבע כמות הקמח. קמח שיפון מאוד כבד ומשפיע על מרקם הבצק. כן אפשר להמיר מחצית הכמות לקמח מלא,ניסיתי לא מעט פעמים ויצא מוצלח ביותר
      רויטל

      מחק
  17. היי:)
    האם אפשר להשתמש בבצק בגבינה צהובה מגוררת רגילה- כזו שנכרת בשקיות או שחייב קשקבל?
    במידה ואני מכינה את הכדורים עד לשלב האפייה ומקפיאה אותם להכנה בעוד יומיים- האם יש צורך להפשיר או לאפות ישר? מה זמן האפייה?
    שאלה נוספת- בשבלולי הפיצה- את רוטב העגביות אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר??

    תודה רבה ושבוע טוב ומבורך:)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה,
      אפשר איזה גבינה קשה שאתם אוהבים עמק,קשקבל וכד'. אפשר לגרר את הגבינה לבד בבית ואפשר לקנות גבינה מגוררת מוכנה. מה שנוח לך :)
      מקפיאים ומוציאים מההקפאה,מסדרים על התבנית,הכדורים קשים כי הם קפואים והם קצת יטיילו בתבנית אחרי 20 דק' בערך הם יפשירו מעט ופחות יזוזו ואז אפשר להכניס אותם לתנור שחיממנו מראש.
      לגבי רוטב לשבלולי פיצה - אני מכינה תמיד מראש ומקפיאה לפי מנות. אפשר לשמור את רוטב הפיצה במקרר עד ארעה -חמישה ימים בלי שום בעיה
      בהצלחה ובתאבון
      רויטל

      מחק
  18. הי רויטל,
    אחרי שכל מתכון מתוק שניסיתי הצליח בצורה מדהימה החלטתי לנסות היום ללכת על המלוח. הכנתי את כדורי הזיתים והייתי חיבת לכתוב לך שהם פשוט מדהימים! המתכון קל ממש,הבצק נעים לעבודה והטעם... חבל שאי אפשר להעביר בכתיבה. כל בני הבית טרפו בהנאה.
    אז זהו, רק רציתי להגיד תודה... 

    השבמחק
  19. אם יש אפשרות לצלם איך את עושה את חותכת את המקלות ויוצא כמו בחנות

    השבמחק
  20. הי,
    האם ניתן להשתמש ב100 גרם חמאה ולא 200? זה נראה לי המון

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא. אי אפשר. זה המתכון:)
      מדובר בבצק פריך ולכן יחס החמאה הוא כזה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  21. היי
    האם ניתן להקפיא גם את המקלות לפני האפייה?
    והאם צריך להפשיר לפני האפיה?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירי
      אפשר בהחלט להקפיא את המקלות לפינ האפייה
      אין צורך להפשיר כשרוצים להשתמש
      פשוט לסדר על נייר אפייה ולאפות
      בהצלחה:) רויטל

      מחק
  22. איזה טעימים טעימים!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...