יום שלישי, 23 במרץ 2010

פעילות לחופשת הפסח עם הילדים-עוגיות צורות/אותיות

חופשת הפסח החלה ומי שיש לו ילדים קטנים ונמצא איתם בבית,הנה רעיון נחמד לבלות איתם כמה שעות בהכנת עוגיות טעימות ואהובות. ערך מוסף למי שרוצה לחסל את החמץ שנותר בבית.

המתכון לבצק העוגיות הוא המתכון הקלאסי של בצק פריך שנקרא 1,2,3 וזאת למה? מכיוון שמדובר ביחס החומרים שהוא 100 גר' סוכר,200 גר' חמאה או מרגרינה ו- 300 גר' קמח. לכ אלה מתווספים ביצה וחומרי טעם בהם גרירת לימון
 (או תפוז למי שאוהב)

עוגיות צורות/אותיות

החומרים לבצק פריך

100 גר' סוכר (1/2 כוס)
200 גר' חמאה קרה (או מרגרינה לפרווה)
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרירת לימון או תפוז (או בכלל לא אם הילדים לא אוהבים)

אופן ההכנה

במעבד מזון או במיקסר גדול מערבלים יחד סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות. לאחר איחוד החומרים מוסיפים ביצה ואת חומרי הטעם (תמצית וניל וגרירת לימון/תפוז) ולבסוף מוסיפים את הקמח המנופה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. יש לשים לב שלא לעבד יתר על המידה את הבצק כדי לא לפגום בפריכות שלו לאחר האפייה.
מאחסנים את הבצק למשך שעה במקרר.

בזמן שממתינים לבצק' שינוח במקרר, מארגנים תבניות אפייה שטוחות ומרפדים אותן בנייר אפייה.
בודקים אלו חותכנים יש בבית,אני מצאתי בסטימצקי קופסת פח נחמדה שבתוכה יש את אותיות ה-א'-ב' בצורת חותכנים והילדים מאוד נהנים להשתמש בחותכנים האלו ולכתוב כך את שמם (מדובר בילדים בני 4.5)

לאחר שעה, מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק לעובי של
כ - 1/2 ס"מ. שלא יהיה דק מדי כי אז יהיה קשה לעבוד עם החותכנים.


מסדרים את העוגיות על גבי התבנית. מורחים בביצה ומעטרים בשוקולד צ'יפס, ניתן גם לפזר גרגרי סוכר מעל למי שאוהב.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 14 דק' עד לקבלת צבע זהוב.



לאחר הקירור מאחסנים בקופסה אטומה.
המלצה : העוגיות מתחסלות במהירות רצוי להכין מראש כמות כפולה

בתאבון




28 תגובות:

  1. שלום רב. העוגיות נראות מעולה! איזו פעולה כיפית וגם הילדים יכולים ליהנות אין ספק! במקום שיסתובבו ברחובות עם החברים, הם יכולים לאפות דברים מדהימים בבית כולם יחד עם החברים וגם לעזור לאימא :)

    השבמחק
  2. שלום. העוגיות נראות מעולה! איזו פעולה כיפית וגם הילדים יכולים ליהנות אין ספק! במקום שיסתובבו ברחובות עם החברים, הם יכולים לאפות דברים מדהימים בבית כולם יחד עם החברים וגם לעזור לאימא :)

    השבמחק
  3. מדהים-מדהים.האם במיקסר החמאה לא צריכה להיות רכה/

    הבנתי שבמעבד מזון - החמאה צריכה להיות קרה.בלוג מהמם יש לך.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה.
      אני משתמשת לבצק פריך תמיד בחמאה קרה.
      למעבד מזון אני חותכת אותה לקוביות קטנות יותר. ובמיקסר אני משתמשת בוו גיטרה ואין שום בעיה עם חמאה קרה אני עושה כך שנים.
      רויטל

      מחק
  4. האם במיקסר גם צריך לחתוך את החמאה לקוביות?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום. כן. גם במיקסר צריך לחתוך את החמאה לקוביות . ביחוד שהחמאה קרה וקשה.
      רויטל

      מחק
  5. תודה-לאחר שמוסיפים ביצה וטעם -יש צורך לערבל עוד במיקסר?ורק לאחר מכן שמים את הקמח-נכון?תודה רבה

    השבמחק
  6. סליחה על הבורות. אם אנילא רוצה לשים תוספת למעלה-
    יש צורך עדיין במריחת הביצה? רוצה להכין עם נכדתי בת ה-שנתיים ושמונה חודשים .מה אפשר במקום?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תשובות:
      1. לאחר הוספת הביצה וחומרי הטעם מערבלים כדי שתיווצר תערובת אחידה עם החמאה ואז מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת בצק ולשים לב לא לעבד יתר על המידה.
      2.הביצה עוזרת לתוספות להידבק וגם נותנת ברק וצבע לעוגייה. את יכולה למרוח את הביצה מבלי לשים תוספות או רק לפזר מעט סוכר זה יוצר טקסטורה נעימה. אם את לא רוצה תוספות ולא ביצה תאפי ככה בלי כלום ולאחר האפייה פזרי מעט אבקת סוכר.
      רויטל

      מחק
  7. תודה רבה על הסבלנות.

    השבמחק
  8. רויטל,בוקר אור-אפיתי את העוגיות אתמול עם נכדתי.
    מעולות,טעימות נורא .בסוף מרחתי בביצה וקצת סוכר פיזרתי.

    אבל,הבצק יצא דביק,גם לאחר שהיה 4 שעות במקרר.
    הוצאתי מהמקרר,היה כמו גוש אבן,הנחתי לצד כחצי שעה,
    קימחתי משטח אולם לא הצלחתי לרדד את 2 החלקים יפה.
    הבצק כלהזמן נקרע ונדבק למערוך.אשמח לטיפים נוספים.

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור. אני לא יודעת למה הבצק יצא לך דביק. אני מכינה את הבצק הזה כל שבוע כמעט והוא יוצא מצוין.
      יש לי כמה שאלות כדי להבין : האם הכנת אותו במיקסר?, האם הפסקת לערבל במיקסר ברגע שהתאחדו החומרים?
      אני שמה את הבצק חצי שעה במקרר וזה מספיק. מקמחת משטח עבודה וגם את המערוך ויש לקמח את הבצק גם בחלק העליון שלו לפני שמתחילים ברידוד .
      אולי כדאי שתרדיי את הבצק בפעם הבאה בין שני גליונות של נייר אפייה. תקררי מעט ואז תקרצי לצורות.
      החושב ביותר הז לא לעבד את הבצק יתר על המידה כי אז הוא משנה את האלסטיות והגמישות שלו וגם יוצא פחות פריך.
      מקווה שתנסי שוב.
      רויטל

      מחק
  9. רויטל-תודה. הכנתי במעבד מזון.
    שמתי את החמאה הקרה חתוכה לקוביות קטנות והסוכר
    ועירבלתי -לאחר מכן הוספתי ביצה ותמצית וניל
    ולאחר מכן את הקמח-וממש לשתי מעט רק עד שיתגבש בצק.
    עטפתי בניילון נצמד ולמקרר.
    לא יצא לי לעבוד לאחר שעה ולכן הוצאתי לאחר 4 שעות.הבצק היה כמו גוש.
    שמתי קצת בחוץ.קימחתי את המשטח ומעל הבצק גם ,אבל הבצק כאילו נקרע ולא אחיד.
    בטוח שאנסה שוב.תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה על התשובה מאוחרת.
      אני מבינה עכשיו מה הבעיה. כתבת שהשתמשת במעבד מזון וכאן טמונה הבעיה! במעבד מזון מכניסים את החומרים בסדר שונה בגלל שמעבד מזון מחמם את החומרים מהמנוע שנמצא בתחתית. סדר הכנסת החומרים הנו: קמח סוכר ווקוביות חמאה מעבדים יחד לתערובת פירורית ולאחר מכן מוסיפים את הביצה וחומרי הטעם ומעבדים לקבלת בצק אחיד. עיבו דממש קל .
      אין שום סיבה לקבל בצק דביק וקרוע . הכל ענין של אופן הכנת הבצק.
      רויטל

      מחק
  10. שלום רויטל-הלך לי מעבד המזון.
    תוכלי בבקשה לרשום לי סדר הכנסת החומרים למיקסר?תדה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סליחה על העיכוב בתשובה.
      במיקסר שמים קודם חמאה וסוכר,עם החלק של הגיטרה מערבלים. מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים לתערובת אחידה -זה נראה קצת כמו קוטג' עם פירורים גדולים בהתחלה.
      מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולשים לב - החמאה צריכה להיות קרה וחתוכה לקוביות קטנות ויש לעבד את השלב האחרון רק עד שמתקבל בצק אחיד כדיי שלא תתקלקל פריכות הבצק.
      בהצלחה

      מחק
  11. שלום רויטל,
    האם אפשר להחליף את תמצית הוניל בסוכר וניל ? ואם כן באיזה כמות ?
    אני לא אוהבת את הטעם של התמצית ולכן מחפשת תחליף לתוספת טעם וניל.
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לילך
      אם את לא אוהבת תמצית וניל את יכולה פשוט לוותר עליה.
      התפקיד של תמצית הוניל הוא לטעם בלבד ולכן אם לא מוסיפים אותה לא קורם שום דבר למתכון.
      את יכולה במקום לשים גרידת לימון או תפוז.
      רויטל

      מחק
  12. אני אוהבת מאוד טעם ונילי אך משום מה לכל תמציות הוניל שניסיתי היה טעם לוואי. אם אני רוצה להוסיף סוכר וניל, איזה כמות להוסיף ?

    שוב תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אם את אוהבת טעם וניל אז לכי על המקור- מקל וניל.
      פשוט להוסיף את גרגרי הוניל זה הטעם האמיתי והאיכותי ביותר
      לגבי סוכר וניל, שקיק אחד או שניים לא יותר לכמו הזאת של הבצק

      מחק
  13. היי רויטל איפה אפשר לקנות מקל וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      מקל וניל מומלץ לקנות בחנות תבלינים איכותית או בחנות למוצרי אפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה, עכשיו אני מכינה את העוגיות אפשר במקום שוקולד צ'יפ לשים קוביות קטנות של שוקולד מריר מעל?

      מחק
  14. היי רויטל בוקר טוב!
    נתתי לאמא שלי את המתכון הנהדר הזה!
    רציתי לשאול אין צורך באבקת אפיה?
    תודה!
    אביבה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אביבה בוקר אור ונפלא
      במתכון הזה לא צריך אבקת אפייה
      זהו בצק פריך בסיסי
      בהצלחה:)
      רויטל

      מחק
  15. היי רויטל-העוגיות טעימות נורא.תודה
    קניתי חותמת מסיליקון עם כיתוב -לדעתך הבצק הזה מתאים?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      הבצק הזה בהחלט מתאים לחותמת ,חשוב לשים לב לנעוץ היטב את החותמת על מנת שההטבה תעשה בצורה טובה ויראו אותה לאחר האפייה
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...