יום ראשון, 28 במרץ 2010

חרוסת - מתכונים לפסח

החרוסת המסורתית שלנו - מתכון מאמי היקרה
לרוב אמי היא זו שמכינה את החרוסת המושלמת והטעימה הזו. השנה אני זו שהכינה אותה
בכל זאת מסורת צריך ורצוי  לשמר



חומרים

1 חבילה תמרים בוואקום (500 גרם)
250 גר' אגוזי פקאן טחונים
250 גר' אגוזי לוז טחונים
250 גר' אגוזי מלך טחונים
170 מ"ל (3/4 כוס) יין מתוק לקידוש

אופן הכנה

ללוש בקערה גדולה את התמרים,לרכך אותם.
להוסיף את האגוזים ולמזוג מהיין כחצי כמות ולהוסיף את שאר הכמות לפי הצורך.
ללוש היטב את כל החומרים לעיסה אחידה. בתחילה העיסה מאוד שומנית בגלל השומן שמופרש מן האגוזים. לא להילחץ זה ייספג בהמשך.
ליצור כדורים  קטנים  לאחסן במקרר בקופסה אטומה
ולשמור היטב עד ערב הסדר .. זה כל כך טעים שעלול להיחטף לפני :-)




9 תגובות:

  1. נראה ונשמע ממש מעולה
    אני גונבת לך את הרעיון .

    השבמחק
  2. איך מדפיסים תודה ! shila

    השבמחק
    תשובות
    1. חג שמח ובוקר אור
      אין כאן אופציית הדפסה,מה שעושים זה העתק הדבק ל-WORD ואז מדפיסים. תודה ויום נפלא
      רויטל

      מחק
  3. זו לפי דעתי כמות אדירה !!! לכמה אנשים זה אמור להיות ???? (דרך אגב, זה המתכון האוריגינלי של החרוסת של מרוקו רק בלי אגוזי לוז ץץץ בגלל זה מאוד שומני אצלך !)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אליס
      ראשית אפשר להכין חצי כמות
      אצלנו מי שמכין חרוסת מחלק קופסאות לכל המשפחה לכן מכינים כמו גדולה
      וכן אגוזי הלוז שומנים ונותנים עטם נהדר לתערובת
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  4. לפי המתכון זו חרוסת טריפוליטאית רק שחסר במתכון התבלינים אגוז מוסקט כף קינמון וכפית זנגביל

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לך
      זו חרוסת שסבא שלי זכרו לברכה היה מכין והוא היה לגמרי ספרדי:) ואצלנו לא שמים תבלינים החרוסת. אמא שלי לא מרשה לי חחח. זה היופי כל אחד והחרוסת שלו
      חג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...