יום רביעי, 7 באפריל 2010

עוגיות מגולגלות

שם קצת מצחיק לעוגיות... אלו הן העוגיות הכי ביתיות שיכולות להיות. את המתכון קיבלתי מחברה טובה של אמי והוא מתכון מנצח. אני מכינה את הבצק הזה כבר שנים ובכל פעם כל מי שטועם מהעוגיות המגולגלות רוצה עוד ועוד...



חומרים לבצק - 8 גלילות

1ק"ג קמח ו - 140 גר' (כ-8 כוסות קמח) ועוד קמח לקימוח משטח העבודה
2 שקיות אבקת אפייה
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
200 גר' מחמאה או מרגרינה אחרת ללא מלח בטמפ' החדר
1/2 כוס שמן חמניות או תירס
220 מ"ל מיץ תפוזים טרי או מקופסא (כמות של 1 כוס מדידה)
גרירת תפוז  מתפוז אחד
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
אופן הכנה

פשוט מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד,למי שיש מיקסר גדול וחזק נהדר ללוש במיקסר ולמי שלא פשוט לערבב הכל בקערה גדולה.  מאחסנים את בצק לפחות ל-5 שעות במקרר לפני השימוש. אני נוהגת להכין אותו ערב קודם.

מבחר מליות

מלית חלווה תפוז -    כמות המתאימה ל 3 גלילות

150 גר' ריבת תפוזים (עדיף עם חתיכות פרי בפנים)
300 גר' חלווה וניל

מלית שוקולד עשירה - כמות המתאימה לגלילה אחת

120 גר' ממרח שוקולד אהוב (אצלנו אוהבים נוטלה או  ממרח השחר העולה) כ- 3 כפות גדושות
100 גר' פירורי עוגת שוקולד עשירה

מלית אגוזים וצימוקים - כמות המתאימה לגלילה אחת

50 גר' (3 כפות)אגוזי מלך קצוצים
25 גר' (2 כפות) צימוקים כהים קטנים
25 גר' (1 כף גדושה) שומשום
1 כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון
50 גר' (2 כפות) ריבה אדומה בטעם שאוהבים

מלית רחת לוקום - כמות המתאימה לגלילה אחת

50 גר' (2 כפות) ריבה אדומה
50 גר' רחת לוקום אדומה (אפשר יותר תלוי בטעם האישי) חתוכה לפיסות דקות מאוד
50 גר' (2 כפות) שקדים קצוצים או אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנת הגלילות

מחלקים את בצק ל- 8 חתיכות שוות.
מרדדים למלבן בעובי של כ- 1 ס"מ (לא דק מידי) אורך של כ- 25 ס"מ על 15 ס"מ.
מורחים ריבה  או שוקולד לפי המלית הרצויה ומפזרים מעל את התוספת המתאימה.







לשים את הגלילה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. רצוי לא לשים יותר מ- 3 גלילות בתבנית מכיוון שהבצק מתרחב בזמן האפייה. שמים את הגלילות כחצי שעה במקפיא. לאחר מכן מסמנים חתכים בגלילה במרווחים של כ- 2 ס"מ ,זה עוזר למלית לא להתפרץ החוצה בזמן האפייה.
אוים בתנור בחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כחצי שעה. מצננים היטב ,פרוסים ומאחסנים בכלי אטום .






6 תגובות:

  1. היי- זה נכון פעמיים כפול 200 גר' מחאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו שרשום,פעם אחת חמאה ובנוסף מרגרינה או חמאה באותה הכמות. מדובר בבצק בכמות גדולה על בסיס 1 ק"ג קמח יוצאות 8 רולדות שזה המון.

      מחק
  2. בוקר טוב רויטל!
    אפשר להקפיא את העוגיות וכל פעם להוציא כמות מסויימת?
    תודה על תשובה והמשך יום מקסים.
    אביבה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אביבה
      אפשר להקפיא את העוגיות ,חשוב לעשות זאת בקופסא אטומה היטב אחרת העוגיות יתפסו לחות וטעמים מהמקפיא.
      העוגיות האלה נשמרות היטב לפחות שבועיים שלוה בקופסא אטומה גם ללא הקפאה.
      יום מקסים
      רויטל

      מחק
  3. רויטל חייב פירורי עוגת שוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לימור,לא לא חייב. אפשר גם בלי. זה פשוט מוסיף מאוד

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...