יום רביעי, 21 באפריל 2010

סלט ואלדורף

הסלט הזה מככב אצלנו בארוחות בשריות מרובות משתתפים. הוא מרענן ונפלא וקל מאוד להכנה.

קצת על שם הסלט...
יעקב אסטור נולד בכפר ואלדורף,ישוב קטן בגרמניה,בסמוך להיידלברג. האיש שסחר בקרקעות והנכסים הקים מלון
בניו יורק וקרא לו "מלון ואלדורף אסטוריה" על שם כפר הולדתו. במלון זה נולד אחד הסלטים המפורסמים בעולם,שבמקור הכיל רוטב הולנדייז ולא מיונז,כפי שנוהגים להוסיף לו היום.

קצת על רוטב הסלט...
רוטב הולנדייז הינו רוטב שמבוסס על חלמונים וחמאה המוקצפים על בן מרי. נשמע מאוד כבד וממש לא מתאים לסלט כה מרענן. מיונז מבוסס גם כן על ביצים וגם בו לא נשתמש במתכון שלנו.
הרוטב בו אני משתמשת לסלט ואלדורף הינו קצפת ריץ'. היתרון בקצפת הזו שהיא פרווה וגם לא נשברת בהצקפה ובכלל הטעם שלה משתלב נהדר עם הפירות וגם הסלט נשמר היטב לפחות לארבעה ימים עם הקצפת הזו.




חומרים

7 תפוחי עץ חמוצים (גרנד סמית)
1 קופסת שימורי אננס בסירופ קל (825 גר' לפני סינון)
1 ראש סלרי גדול עם העלים הירוקים
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת ריץ'
100 גר' פקאן מקולף

אופן הכנה



תפוחי עץ חמוצים, לקלוף ולהניח בקערה מלאה מים קרים על מנת שלא ישחירו.
לחתוך את התפוחים לקוביות דקות  ולשים בקערה גדולה.



לפתוח את קופס' האננס, לשפוך לכוס גדולה את נוזלים, את יתרת הנוזלים והאננס יש לשפוך מעל תפוחי העץ החתוכים. במידה וחתיכות האננס גדולות מידי ניתן לחתוך אותן לגודל אחר לפי מה שמתאים לכם.

ראש סלרי, לנקות היטב מהאדמה ולקלוף. את העלים הירוקים לשים בצד בינתיים. כשהראש נקי  יש לגרר אותו על הפומפייה בחלק הגדול של הפומפייה (ראו תמונה) ולהעביר את הסלרי המגורר לקערה עם התפוחים והאננס.
לבחור כמה עלי סלרי ירוקים ויפים,לשטוף היטב מהאדמה, לקצוץ דק ולהוסיף לתערובת.



להוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב היטב.

להקציף את שמנת הריץ' עם קורט מלח לקצפת יציבה. לערבב בעדינות עם תערובת התפוחים והאננס.

להוסיף את הפקאן, ניתן לחתוך את החצאים לחתיכות קטנות יותר אם רוצים.

לערבב ולהעביר לכלי אטום. לאחסן במקרר עד להגשה.



בתאבון

2 comments:

  1. סלט טעים וכייפי,
    יקירתי אני מאד אוהבת,
    אלו טעמים שאו שאוהבים או שלא...!
    בארוחה הסלט מהנה מאד,
    נראה נפלא וטעים זה בטוח...!
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
  2. שלום
    סלט מאוד טעים תודה
    יש לי מתכון לאותו סלט שקבלתי אותו מזמן מאישה זקנה והוא מאוד טעים
    6 תפוחים
    קופסת אננס
    קצת סלרי
    שמנת מתוקה
    חצי כוס מיונז
    פיקאן וחמוציות

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...