יום שני, 24 במאי 2010

עוגת תפוזים ,פיצפוצי שוקולד וקוקוס



עוגה גבוהה,עסיסית ומאוד ביתית. אני מכינה אותה שנים,המתכון הוא מהספר של נירה שויאר שנקרא "עוגות לכל עת"- אני ערכתי בו מספר שינויים.
וידוי קטן אני קיבלתי את הספר הזה מתנה לחתונה מנירה עצמה,התברר לי כי היא קרובת משפחה שלי.
אפשר לאפות את העוגה בסיר פלא (כמו בתמונה) ואפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 26 ואז למלא בפנים קצפת ולצפות בציפוי שוקולד וכך להפוך אותה לעוגה חגיגית שתקצור המון מחמאות.





חומרים

1 כוס סוכר (200 גר')
6 חלמונים
1 כף תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגוררת
קורט מלח

1/2 כוס שמן (100 מ"ל)

1/4 1 כוסות קמח (180 גר')
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כוס קוקוס (100 גר')
100 גר' שוקולד מריר מגורר או קצוץ דק

2/3 כוס מיץ תפוזים או יין מתוק לקידוש או ורמוט (130 מ"ל)

6 חלבונים
1/2 כוס (100 גר) סוכר

אופן הכנה

שלב ראשון - שמים בקערה גדולה סוכר,חלמונים,ת.וניל,מיץ לימון,גרירת לימון/תפוז וקורט מלח. מערבבים היטב עם מטרפה ושופכים פנימה בזילוף דק ואיטי את השמן תוך כדי ערבוב עם המטרפה עד ליצירת תערובת אחידה ואורירית.

שלב שני - להקציף יחד חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש-שימו לב לא להקציף יותר מידי שלא יהיה קצף נוקשה מדי.

שלב שלישי -  לנפות יחד קמח,אבקת אפייה . לערבב פנימה קוקוס ושוקולד. להוסיף לתערובת החלמונים יחד עם המיץ לסירוגין ,לערבב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. לשים לב לא לבחוש יתר על המידה זה יפגום במרקם של העוגה.
לקפל פנימה את החלבונים בעדינות ולהעביר את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת (אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה משומן זה עוזר לשחרר ביתר קלילות את העוגה מהתבנית.)
אפייה ב- 170-180 מעלות כ-50 דק'.
אם אופים בסיר פלא, לחכות כ-15 דק' לצינון קל של העוגה ואז להפוך אותה על גבי תבנית ההגשה.



אפשרות - לצפות את העוגה בציפוי שוקולד קל להכנה ונפלא.

100 גר' שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
3 כפות חלב (או מים חמימים לפרווה)
50 גר' חמאה (או מחמאה לפרווה)

לשים בקערית קטנה ולחמם במיקרוגל (בעוצמה בינונית ולא גבוהה אחרת השוקולד יישרף) כדקה לערבב היטב ולצפות את העוגה.




27 תגובות:

  1. עוגה טעימה מאוד הכנתי אותה בשישי וחוסלה תודה רבה על המתכון,,,,,

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה שחזרת לספר לי:-) שמחה שאהבתם.
      רויטל

      מחק
  2. הכנתי, מדהימה, הציפןוי הוא בשוקולד לבן.....

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה:) אשמח לראות תמונה אם צילמת. נשמע נהדר עם שוקולד לבן לציפוי.
      רויטל

      מחק
  3. רויטל שלום: באופן ההכנה שלב שלישי מוזכר סודה לשתיה אך בחומרים לעוגה לא מוזכר סודה לשתיה האם הדבר נחוץ או שאפשר לוותר עליו? בתודה מראש אפטר אורית.

    השבמחק
    תשובות
    1. אין צורך בסודה לשתייה. יש כאן טעות בהקלדה.
      תודה רויטל

      מחק
  4. הכנתי בצק לאוזני המן יצא די קשיח ולא נוח לעבודה מה ניתן לעשות ?ולתקן?

    השבמחק
    תשובות
    1. מה המתכון? לא ניתן לתקן בצק לאחר ההכנה. האם כבר הכנת ממנו אוזני המן? מדוע לא נוח לעבודה? לאחר השהייה במקרר לעיתים הבצק מתקשה ויש ללוש אותו מעט ורק אז לרדד וזה בסדר גמור.

      מחק
  5. יפה וגבוהה העוגה שלך, אוהבת את שילוב הטעמים.

    מגי

    השבמחק
  6. איזה יופי, רויטל יקירה!!
    העוגה נראית משגע!
    גבוהה ותענוג בכל ביס,
    ממש אוהבת את הטעמים במתכון,
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
  7. הכנתי.
    מעולה!!
    תודה על השיתוף.

    יפעת

    השבמחק
  8. שילוב טעמים נהדר !
    העוגה נראית נפלא, מה צריך עוד?
    אהבתי ♥
    מתכון מקסים, רויטל
    אחלה סופ'ש שיהיה לך, יקירתי
    רותי :-)

    השבמחק
  9. יש עוגה דומה לקרין גורן עם רק 4 ביצים והכל במיקסר אחד ללא הפרדה , יוצאת מעולה רכה וגבוהה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מאוד אוהבת את קרין גורן אבל וכאן יש אבל גדול
      העוגה הזו הרבה יותר טובה מזו שתארת!!!
      קודם כל המתכון הזה יותר עתיק מקרין גורן עצמה וכנראה שגם ממני :-)
      כפי שכתבתי זהו מתכון של נירה שויאר ,ויש הגיון בדרך ההכנה שמתוארת כאן במתכון ונוצר טורט אורירי ורך ומאוד מאוד טעים. מציעה לך לנסות.

      מחק
    2. אני לא אוהבת את הבחושות של קרין גורן כי אין שם הקצפה של הביצים מה שלא מעניק נפח ואווריריות לעוגה

      מחק
  10. עוגה מדהימה וטעימה ממשל ליקקו את האצבעות תבורכי על המתכונים שלך אחד אחד הם מצליחים תודה.

    השבמחק
  11. האם אפשר עם 4ביצים . אם כן אז האם כל שאר המוצרים נשארים לפי המתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      להוריד 2 ביצים מהמתכון זה להחסיר שליש מכמות חומר גלם מרכזי בעוגה
      מה שאומר שגם משאר החומרים עליך להסיר שליש מהכמות בהתאמה
      רויטל

      מחק
  12. רויטל, האם מתאם להכין את העוגה בתבנית מלבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. האם את מתכוונת לתבנית מלבנית גדולה? אז כן.
      יש לשים לב שזמן האפייה ישתנה ויתקצר בכ- 10 דקות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תבנית בגודל 20X30. מתאים?

      מחק
    3. אם השוליים שלה גבוהים כלומר על 6 ס"מ אז כן

      מחק
  13. נראה מעולה ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ענת
      בהחלט אפשר להכין מראש ולהקפיא
      חשוב לעטוף היטב כדי שהעוגה לא תספוג ריחות וקרח במקפיא
      יום מקסים
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...