יום שבת, 4 בספטמבר 2010

עוגת שזיפים - המרעננת הרשמית של הקיץ


זו עוגת שזיפים שאני מכינה כבר שנים, יש בה שילוב נפלא של בצק מתוק מול חמיצות השזיפים.
קלה מאוד להכנה, מצויינת להקפאה ונשמרת במקרר למספר ימים.



חומרים

בצק
420 גר' קמח  (3 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' סוכר (1 כוס)
200 גר' חמאה
1 ביצה
3 כפות חלב או מיץ תפוזים

מלית
650 גר' שזיפים טריים (סנטה רוזה עדיף)
4 כפות ריבה אדומה חלקה (תות או דובדבן)
4 כפות סוכר

תבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית  משומנת ומרופדת בנייר אפייה

אופן הכנה

1. לשטוף את השזיפים ולייבש. לחתוך לפרוסות דקות ולהסיר את החרצנים. לערבב בקערה יחד עם 4 כפות סוכר ולהניח בצד.

 

2. במעבד מזון או קערת מיקסר (גדול) לשים קמח,א.אפייה,סוכר וחמאה לעבד עד לקבלת פירורים להוסיף ביצה וחלב ולהמשיך לעבד עד לקבלת בצק אחיד. 2/3 מתערובת הבצק לרפד את תחתית ו- 2 ס"מ גובה דפנות התבנית. את ה- 1/3 הנותר  לשמור
בצד  לפיזור מעל תערובת השזיפים.


 

3. לחמם מעט את הריבה במיקרוגל - חום בינוני כ- 40 שניות ולשים לב שלא תרתח,זהירות מכוויות.
למרוח את הריבה על גבי הבצק בתבנית.

 

4. לסנן את השזיפים מהנוזלים שהצטברו בקערה ולהעביר אותם לתבנית,לשטח אותם מעל הריבה, לפזר מעל השזיפים
 את 1/3 הבצק שהשארנו בצד.







5. לאפות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות כ- 45 דק', לאחסן במקרר.

בתאבון

מקור המתכון : הספר הנצחי של חנה שאולוב שנקרא "עוגות ועוגיות"



21 תגובות:

  1. איזה יופי של עוגה ובטח טעימההההה.
    יום מקסים,
    רוזה.

    השבמחק
  2. המרעננת הרשמית, ללא ספק, יקירתי !
    עוגה משגעת,
    נראית מעולה ומריחה נפלא,
    מריחה עד לפה, לכפר-סבא !!
    דרך ארוכה לא?
    רויטל, פשוט מקסים,
    תודה, חיבוק ממני
    רותי:-)
    דרך אגב, ראיתי גם את העוגה עם המשמש, גם סוףףף,
    כל כך אוהבים אצלנו את העוגות האלה,
    הפירות משגעים, אני רוצה לעשות אותה עם דובדבנים...עם מתכון משפחתי שלנו...
    נשיקות מאמי !

    השבמחק
  3. במקום חלב ומיץ תפוזים אפשר להחליף בשמנת צמחית והעוגה נראת נפלאה בכלל כל מה שמפורסם באתר שלך נראה טוב

    השבמחק
  4. השזיפים חיכו לעוגה הזאת! הולכת להכין.

    השבמחק
  5. העוגה טעימה מאוד מאוד וקלה מאוד להכנה. אי אפשר לפספס ! תודה

    השבמחק
  6. היי
    ראשית אני ממש אוהבת את הבלוג והמתכונים שלך ....

    הכנתי את העוגה, הריחות שבוקעו מהתנור מעולים ... רק .. איך מעבירים אותה לכלי הגשה מבלי שתשבר???

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיכל
      קודם כל עוגה מעבירים לכלי הגשה רק שהיא קרה לגמרי.

      ואיך אני יכולה לענות לך ברצינות על השאלה בלי שנתת מידע באיזה תבנית אפית את העוגה???

      מחק
  7. עוגה מדהימה רויטל אני אהבתי
    אוהבת עוגות פרי מה לעשות שאצלי לא אוהבים?
    תודה יקירה על השיתוף
    חיבוק ממני

    השבמחק
  8. שלום!
    רציתי לשאור האם ניתן להשאיר את העוגה מחוץ למקרר?
    תודה!

    השבמחק
  9. ממממ איזה ריח טוב, אפילו שעברה כמעט שנה :-)
    העוגה נראית מעולה.

    סופשבוע נעים,

    מגי

    השבמחק
  10. העוגה מדהימה ויפהיפיה אני כל כך אוהבת עוגות עם פירות תענוג שפו יקירתי הביצוע מושלם 😊😊

    השבמחק
  11. הולכת להכין את העוגה אביטל שבת מבורכת לכם

    השבמחק
  12. מרגלית גרנות קרית ביאליק14 באוגוסט 2015 בשעה 19:13

    זן עוגה שאני אופה 50 שנה אבל החידוש בשבילי הוא הריבה....ניסיתי הבדל גדול אין אבל "קניתי". שבת שלום!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מרגלית
      המתכונים בבלוג לא באים בהכרח "לחדש"
      אני שמחה לשתף את הקוראים במתכונים שאני אוהבת להכין ולדעתי הם שווים שיתוף.
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
  13. עוגה נפלאה!!! הכנתי גם עם נקטרינות, מאוד מוצלח. רוצה לנסות עם תאנים.
    אני מוסיפה לפרי כף שטוחה קורנפלור ממש לפני שמעבירה את הפרי לתבנית. מייצב את הפרי וסופג את הנוזלים.

    השבמחק
  14. מכינה אותה שנים. יש לי את הספר הזה עוד כשהיה קטן מלבני, אחד הראשונים שנכנסו למטבחי, הוא כבר מלוכלך ומתפורר, אבל אני לא מחליפה אותו בכלום, כל עוגה שם בול קליעה

    השבמחק
  15. שאלה:
    האם ניתן להשתמש בפרי מקופסת שימורים
    כמו למשל אפרסקים מישמישים אננס או שזיפים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר אבל זה יהיה במרקם שונה וחשוב לסנן מהנוזלים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. אגב איך עושים את השוליים לעוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. איך עושים את השוליים?
      כמו שמשטחים את הבצק בתבנית כך דואגים שיספיק בצק גם לשוליים ואפשר לשטח בצק על נייר אפייה מקומח לרדד עם מערוך שיהיה מעט יותר רחב מגודל התבנית ואז יהיו לך שוליים מדוייקים כמו שעושים בפאי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...