יום רביעי, 21 בספטמבר 2011

עוגת דבש




עוגת הדבש המסורתית של משפחתי
עוגה מומלצת מאוד  לאוהבי העוגות העסיסיות.




מתאים לתבנית סיר פלא או קוגלהוף.
לא לשכוח לשמן היטב את התבנית עם חמאה (או מרגרינה) מומסת ולקמח.

חומרים

3 חלמונים
210 גר' דבש (2/3 כוס)
60 גר' סוכר חום כהה (1/3 כוס)
110 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
180 מ"ל קפה שחור חמים לא רותח (2 כפיות גדושות קפה ומעל לשפוך מים רותחים ולצנן מעט)
180 מ"ל שמן תירס או קנולה
50 מ"ל ברנדי או קוניאק (1/4 כוס)
1 כפית שטוחה קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינגר יבש טחון
260 גר' קמח (2 כוסות )
3/4 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
3 חלבונים
אפשרות לתוספות -  100 גר' אגוזי מלך קצוצים או 100 גר' שוקולד ציפס

אופן הכנה
  1. לערבב בקערה סוכר חום/לבן ,דבש,קפה שחור,שמן,ברנדי,חלמונים ולהוסיף את התבלינים.
  2. לנפות יחד קמח,סודה לשתיה ואבקת אפיה.
  3. להקציף חלבונים לקצף יציב - נכון זו הקצפה ללא סוכר.
  4. לאחד את הקמח לתערובת היבשים לערבב היטב עם מטרפה. לקפל פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.להעביר לתבנית משומנת
    אם רוצים להוסיף אגוזים או  שוקולד ציפס יש לקמח מעט ולפזר אותם לאחר שהעברנו את התערובת לתבנית. הם ישקעו במהלך האפיה
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 160 מעלות זמן אפיה כ-שעה.
שנה טובה ומתוקה






21 תגובות:

  1. תודה אשה מקסימה וחביבה...
    המתכון מעולה ...
    העוגה נראת מדליקה ינוסה אצלי בקרוב ...
    שבוע טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לינדוש:) שנה מתוקה לך ולמשפחתך

      מחק
  2. העוגות נראות פשוט מעולות!
    מהניסיון שלי - המתכונים שאת מפרסמת מוצלחים מאד
    שאלה שמסקרנת אותי - יצא לך להקפיא את העוגה?
    עד כמה שאני יודעת עוגות עם הפרדת ביצים יותר בעייתיות עם הקפאה, אבל אני לא בטוחה שזה ככה גם עם עוגות דבש.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה וויני על המחמאות :-)
      כן ,יצא לי להקפיא את העוגה לא מעט פעמים,זה מתכון שבאמת אני מכינה שנים רבות ואמא שלי עוד יותר ותיקה בנושא העוגה הזו.
      העוגה יצאה כמו חדשה מהקפאה. בלי שום בעיות.
      פעם שמכרתי עוגות מהבית,וזה היה ממש מזמן הייתה לי לקוחה שהזמינה את העוגה הזו כל ימות השנה והקפיאה אותה על בסיס קבוע - ותמיד הייתה מרוצה:)

      מחק
    2. נהדר!:) תודה רבה רויטל, זה מה שרציתי לשמוע (חחח)

      מחק
  3. אתן מזכירות לי את אמא שלי שהיתה מכינה למוצאי כיפור למתפללי בית הכנסת עוגת דבש,שהיתה נעלמת בדקות. טוב העוגת דבש כמו שכתבתי סוף הדרך ראש השנה....
    שנה טובה ומתוקה
    חיבוק

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה טובה:) אין כמו העוגות של אמא.
      שנה טובה ונפלאה

      מחק
  4. כמה יופי וטעם בעוגות שלך, רויטל מתוקה !
    שילוב טעמים נפלא,
    עוגת דבש בדרך כלל זה לא בשבילי,
    אך יש כאלה שהן נפלאות ומשודרגות והעין אוכלת,
    כמו פה, ממש מזמין !
    תבורכי !
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רותי.
      את יודעת האיש שאיתי,חגי, אנחנו יחד כבר 20 שנה. וכשהכרתי אותו הוא לא נגע בעוגות דבש משום סוג וכך גם משפחות המורחבת.
      כיום,אמנם משפחתו עדיין לא נוגעת בעוגות דבש אבל חגי לא מוותר על עוגת הדבש של המשפחה שלי בראש השנה:)
      שנה טובה ומתוקה

      מחק
  5. היי רויטל
    האם אפשר לוותר על הציפורן? אני מכירה את הטעם שלו בעוגת דבש ולא מתה על זה
    זה הורס את טעם העוגה לדעתי ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליאורה
      ציפורן זה לא חובה את יכולה להשמיט אותה מהמתכון.
      רויטל

      מחק
  6. היי רויטל
    תודה על התשובה. שאלה נוספת למה צריך להפריד את הביצים? ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה
      כי מקציפים את החלבון-הלבן של הביצה שמעניק אוריריות לעוגה
      רויטל

      מחק
  7. היי רויטל!
    לאילו עוד תבניות העוגה הזו מתאימה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      העוגה יכולה להתאים ל- 3 תבניות אינגלישקייק רגילות
      לתבנית עגולה בקוטר 24
      לתבנית מלבנית בינונית כמו פיירקס
      חג שמח ושנה טובה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התגובה המהירה.
      האם מדובר באמת בקפה שחור??
      והאם הגינג'ר והציפורן נחוצים?

      מחק
    3. כן,קפה שחור,רגיל. זה נהדר בעוגת דבש.

      לא חובה להוסיף את התבלינים זה עניין של טעם.
      חג שמח ושנה טובה
      רויטל

      מחק
  8. מקסימה מקסימה כמו תמיד עוגתך
    אין על מעשה ידייך המבורכות .
    תמיד תענוג אמיתי לקבל ולהכין מתכון שלך .
    תמר כהן/רננות .

    השבמחק
  9. שלום לך האם אפשר לוותר על ברנדי והקוניאק???**

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר במקום ברנדי
      להשתמש בתוספת נוזלים כמו מיץ תפוזים או קפה שחור או יין מתוק
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...