יום ראשון, 25 בספטמבר 2011

דובשניות




דובשניות עסיסיות ולחות
ניתן להכין מדבש דבורים או מדבש תמרים  שהוא סילאן
שנים רבות הכנתי את המתכון עם דבש דבורים
ובזכות חברתי הטובה וויני מהבלוג משהו מתוק
החלפתי את דבש הדבורים בדבש תמרים -סילאן ויצא נהדר. 



חומרים

160 גר' דבש (1/2 כוס) הערה : אפשר במקום דבש דבורים לשים דבש תמרים שנקרא סילאן .
160 גר' סוכר חום (3/4 כוס)
100 מ"ל שמן תירס או קנולה (1/2 כוס)
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן 
1/4 כפית ג'ינגר יבש טחון
2 ביצים בגודל M
420 גר' קמח (3 כוסות)
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 1 כפיות סודה לשתיה

לציפוי - 150 גר' אבקת סוכר

אופן הכנה
  1. לחמם דבש בכלי זכוכית במיקרוגל כ- 30 שניות ,שיהיה נוזלי. להעביר לקערת המערבל עם וו גיטרה.(למי שאין מיקסר ניתן לבחוש עם כף עץ בקערה גדולה).
  2. להוסיף לדבש - סוכר,שמן,ביצה ותבלינים.לערבל לתערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח ואבקת אפיה וסודה לשתיה ולהוסיף לתערובת. לערבל רק עד שהחומרים מתאחדים ונוצר בצק רך.
  4. להעביר לתבנית שטוחה או קופסת פלסטיק שטוחה לכסות ולשים במקרר כשעה - אפשר גם יום במקרר.
  5. מחלקים את התערובת בעזרת סכין ל- 50 ריבועים קטנים ובעזרת כפית מוציאים כל פעם ריבוע,יוצרים ממנו עיגול קטן ומגלגלים באבקת סוכר.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לא צפוף מידי כי העוגיה משטחת מעט בזמן האפיה.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 11 דק'. לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה.
מקור המתכון : כתבה מעיתון על השולחן,גליון מס' 247, ספטמבר 2011,מאת רינת צדוק.

בתאבון וחג שמח ומתוק


דובשניות עם דבש דבורים 



דובשניות עם דבש תמרים - סילאן









21 תגובות:

  1. דובשניות נהדרותתתתתתתתתתתת
    זה מתכון מצויין, ורואים את זה בתמונות כי רואים כמה הדובשניות תופחות יפה
    הם טעימות מאד מאד מאד
    פשוט מומלץ ואני מדברת מניסיון

    השבמחק
  2. רויטל ,נהדר יש לי מתכון מאוד דומה של אימי ז''ל אנסה גם את המתכון שלך עם הסילאן ,נראה נהדר ובטוחה שטעים מאוד .

    השבמחק
  3. הי רויטל,
    איזה סוכר חום מתאים למתכון? דמררה או הדחוס?
    תודה ושנה טובה ומתוקה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      שנה טובה ומתוקה
      הסוכר החום כהה הרטוב יותר- כמו שקראת לו "הדחוס" :)
      רויטל

      מחק

  4. המ תכון נראה מבטיח ,אך עלי להתאימו לחולה סוכרת.אשמח להמלצתך!תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      דווקא הסוג הזה של העוגיות ממש לא מתאים לחולי סכרת כי לאבקת סוכר אין תחליף.
      מצטערת
      רויטל

      מחק
  5. האם העוגיות נשמרות היטב בהקפאה?
    ולגבי התבלינים - אני לא כל כך משמשת בג'ינג'ר וציפורן. האם זה ממש משמעותי לטעם?
    הן נראות מעולה וממש מתחשק לי לנסות אותן...
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. העוגיות נשמרות לפחות חודש בקופסה אטומה ולא צריך להקפיא אותן
      זה בסדר גמור לא לשים ג'ינגר וציפורן על קינמון לא הייתי מוותרת
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. סילאן ללא סוכר או סילאן ממותק? יש לי ממותק מפחדת שייצא מתוק מדי

    השבמחק
    תשובות
    1. סילאן רגיל.עם תוספת סוכר
      דובשניות הן מתוקות:)
      תכיני חצי מתכון ותראי אם את אוהבת או לא

      מחק
  7. הכנתי מתכון שלם, חצי כוס סוכר במקום.טעים טעים... תודה

    השבמחק
  8. שאלה האם העוגיות טובות בהקפאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. העוגיות נשמרות מחוץ למקרר כשבועיים.
      בהקפאה- רק כלי אטום היטב שלא יצטבר קרח על העוגיות. עד חודשיים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. הי רויטל, איזה גודל של תבנית להשתמש כדי ליצור 50 יחידות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. בכל תבנית אין לשים יותר מ- 30 עוגיות
      משתמשים בתבנית תנור שטוחה
      אמורות לצאת כ- 60 עוגיות כלומר 2 מגשים (תלוי גודל הכדור שמגלגלים)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  10. מתכון מושלם!
    הכנתי עם חצי כמות קמח מלא וחצי קמח רגיל, יצא מעולה. תודה וחג שמח

    השבמחק
  11. מהי ההמלצה האישית שלך? דבש או סילאן? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      זה עניין של טעם אישי
      עם הסילאן יוצא צבע יותר עמוק וטעם של סילאן
      עם דהבש הצבע מעט בהיר יותר וטעם של דבש
      אני אוהבת את שתי האפשרויות באותה מידה:)
      בהצלחה בבחירה
      רויטל

      מחק
  12. רויטל שלום,

    חיפשתי וחיפשתי ג'ינג'ר יבש טחון אך לא מצאתי. האם אני יכולה להחליף בג'ינג'ר טרי? ובאיזו כמות?
    תודה מראש,

    עדי

    השבמחק
  13. שלום רב, האם ניתן להחליף את הג'ינג'ר היבש בטרי? ובאיזו כמות?
    תודה מראש,

    עדי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עדי
      בכל חנות תבלינים וגם בסופר יש ג'ינגר - זה נקרא גם זנגביל
      אפשר גם לוותר עליו אם לא מצאת
      טרי מאוד דומיננטי אני פחות אוהבת:) אבל אפשר להוסיף אם את אוהבת כמובן
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...