יום שלישי, 27 בספטמבר 2011

מאפינס בננה שוקולד צ'יפס



מאפינס שוקולד בננה מהיר הכנה
דרך נהדרת לנצל בננות בשלות שאף אחד לא רוצה לאכול 
לעומת זאת את המאפינס כולם רוצים לאכול :)


חומרים

הכמות מתאימה ל- 16 יח' מאפינס בינוניות.

250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
4 בננות בינוניות בשלות מאוד - עם כתמים שחורים על הקליפה
1 ביצה
90 גרם דבש (1/4 כוס) או 1/3 כוס סוכר חום כהה
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
50 גרם שוקולד צ'יפס ועוד 2 כפות לעיטור המאפינס

אופן הכנה



  1. לנפות יחד קמח,אבקת אפייה,סודה לשתייה ותבלינים.
  2. בקערה נפרדת ,לקלוף את הבננות ולמעוך אותן בעזרת מועך תפוחי-אדמה, להוסיף שמן,דבש ,מלחוביצה ולערבב היטב בכף עץ.
  3. להוסיף את תערובת הקמח והתבלינים לקערה עם הבננות ולערבב מעט,להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב מעט,יש להימנע מערבוב יתר על מנת שהמאפינס לא יצאו דחוסים.
  4. לחלק את התערובת לתבנית מאפינס (אני שמה מנג'טים בתבנית השקעים) לפזר מעל מעט שוקולד צ'יפס ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.
    זמן אפיה כ- 20 דק'.
  5. כמה דק' לאחר שהוצאנו מהתנור את המאפינס רצוי להעביר לרשת על מנת שיתקררו.



11 תגובות:

  1. כל מה שקשור לבננות - אוהבת ♥
    בכל צורה ובמיוחד במתוקים...!!
    המאפינס נראים נפלא !
    מתאימים מאד גם לחג שמתקרב במהירות,
    מתכון מקסים, רויטל !
    רותי

    השבמחק
  2. יצא מעולה!!

    השבמחק
  3. יקירתי, יש סיבה שהם נאפו בעטרות נייר ולא ישר בתבנית שקעים מסיליקון ?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן יש סיבה..כי הכנתי כמות כפולה ולא היו לי אז מספיק עטרות סיליקון לאפיה. הכל ענין של כמות ומה שמתחשק. בהחלט אפשר לאפות בעטרות סיליקון ולשחרר מהן את המאפינס לאחר האפיה.

      מחק
  4. תודה על התשובה המהירה. אוהבת את המתכונים שלך.
    פשוט חשבתי שקשה לחלץ מתבנית סיליקון, לכן שאלתי.
    שוב, תודה והמשך שבוע נעים.

    השבמחק
  5. רציתי לשאול מנג'טים באיזה מספר השתמשת? ואם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. מנג'טים מס' 3.
      אפשר להחליף את הדבש בסילאן ,זה טעים ומתאים.

      מחק
  6. הי רויטל, האם לדעתך המאפינס יצאו טוב אם אשתמש רק בקמח מלא?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      ניתן להשתמש רק בקמח מלא,במקרה הזה יש להשתמש בכמות של 1/2 1 כוסות קמח מלא וכפית וחצי אבקת אפייה ולשים לב לא לייבש את המאפינס בזמן האפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה. את נהדרת! :)

      מחק
  7. אם שכחתי לשים ביצה זה נורא?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...