יום רביעי, 5 באוקטובר 2011

עוגות גבינה ושוקולד צ'יפס בחושות וקטנות

עוגות קטנות,רכות וטעימות מאוד. קלות ומהירות הכנה.
המתכון מתאים לכ- 12 יח' תלוי בסוג התבנית בה בחרתם להשתמש.








חומרים (ל-12 יח' מאפינס או 1 תבנית אינגלישקייק)

100 גר' סוכר (1/2 כוס)
60 גר' חמאה רכה
40 גר' שמן תירס או קנולה
2 ביצים גודל M
125 גר' גבינה לבנה (1/2 גביע  קטן של גבינה לבנה)
175 גר' קמח (1/4 1 כוסות)
5 גר' אבקת אפיה (1/2 שקיק)
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
100 גר' שוקולד צ'יפס
1 שקיק סוכר וניל



 

אופן הכנה
  1. אפשר להכין את כל התערובת במיקסר או לערבב עם מטרפה ידנית.
    להקציף יחד בקערת מערבל עם גיטרה את החמאה,השמן והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצה,לערבל להוסיף את הביצה השנייה ולערבל כמה שניות.
  2. להוסיף לתערובת את הגבינה ולערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  3. לנפות יחד יבשים:קמח,אבקת אפיה וסודה לשתיה. להוסיף בערבול איטי לתערובת.
  4. לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס.
  5. לשמן את תבנית המאפינס עם מעט חמאה מומסת ולפזר מעל מעט סוכר וניל. להעביר את התערובת עד ל- 3/4 גובה התבנית.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 25 דק'.
  7. לצנן מעל רשת. אני הכנתי בתבניות סיליקון ,ואת חילוץ העוגות עשיתי רק לאחר שהן התקררו.

11 תגובות:

  1. כמה זה 40גר שמן.?

    השבמחק
  2. היי רויטל,
    באופן ההכנה לא מופיעות הביצים. האם להוסיף אותן בהתחלה - בשלב 1?
    תודה.
    ממיכל.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיכל,
      תודה על ההערה עדכנתי את תהליך ההכנה,מוסיפים את הביצים בשלב 1 אחרי שערבלנו יחד את החמאה,שמן וסוכר.
      תודה
      רויטל

      מחק
  3. כמה זמן נשמרות העוגות והאם צריך לשמור במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      הן נשמרות יומיים מחוץ למקרר ושלושה עד ארבע הימים במקרר.
      רויטל

      מחק
  4. הי לא יודעת אם ראית את התמונה של המאפינס בפייסבוק - אבל יצאו נפלא. כשקצת התקררו הגיעו הגמדים ולא יכולים היו להתאפק. מחמאות מחמאות. והכי חשוב קלי קלות. תודה

    השבמחק
  5. גם שמן וגם חמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמו שכתוב במתכון
      זו לא טעות!
      גם שמן
      וגם חמאה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. היי..אם אני רוצה גרסת פרווה אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה וגם בעצם במקום השמן קנולה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      לא ניסיתי עם שמן קוקוס אבל כן אם את משתמשת בו הוא מחליף חמאה ושמן
      ואת הגבינה הלבנה להחליף במעדן סויה וניל
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...