יום שני, 24 באוקטובר 2011

עוגת תפוחי עץ - טורט רך ואורירי בניחוח תפוחים משגע




טורט תפוחי עץ רך עם הפתעת תפוחים וצימוקים בפנים
ועיטור תפוחים עם קינמון
עוגה קלילה ואהובה מאוד על משפחתי



חומרים  (לתבנית בקוטר 24 גבוהה או 26 רגילה)

6 יח' ביצה גודל L
215 גר' סוכר (1 כוס ועוד 1 כף)
200 מ"ל מיץ תפוחי עץ (1 כוס)
200 מ"ל שמן קנולה או תירס (1 כוס)
375 גר' קמח תופח ( 3/4 2   כוסות)
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל


למלית
2 תפוחי עץ חמוצים קטנים,קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות צימוקים לבנים קטנים
2 כפות סוכר מעורבבות עם 1/4 כפית קינמון


לעיטור
3 תפוחי עץ חמוצים,קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
3 כפות סוכר (אפשר עם קינמון ) לזרייה מעל התפוחים


אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל - 170 מעלות. לשמן היטב את התבנית .
  2. לשים בקערת המערבל ביצים וסוכר ולהקציף לקצף סמיך ובהיר,בערך 8 דק' הקצפה.
  3. להחליש את מהירות המערבל ולהוסיף באטיות שמן ומיץ תפוחים.
  4. לנפות יחד קמח ואינסטנט פודינג ולקפל בעדינות לתערובת הביצים.
  5. להעביר 1/3 מהתערובת לתבנית, לפזר מעל את חומרי המלית - תפוחים,צימוקים וסוכר. לצקת מעל המלית את התערובת שנותרה.
  6. לסדר מעל התערובת את התפוחים הפרוסים ולפזר עליהם את הסוכר.
  7. לאפות כשעה ולשחרר את העוגה מהתבנית רק כשהיא קרה לגמרי. מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.
  8. את העוגה רצוי לאחסן במקרר.



שלבי ההכנה בתמונות













30 comments:

  1. עוגת תפוחים היא עוגה שתמיד תמיד כייף לאכול :)

    השבמחק
  2. הכנתי את העוגה בתבנית פלא, כמו זו שעשית בה את העוגה הבחושה עם הפירות היבשים.

    הלכתי על פי המתכון עם שינוי קטנטן:
    שילשתי בכמות את מילוי קוביות התפוחים באמצע ואת כמות התפוחים שמקשטים את העוגה למעלה.
    במקום צימוקים הוספתי חמוציות, כי נגמרו הצימוקים...

    העוגה יצאה יפהיפיה! גבוהה ברמות מטורפות, אוורירית ועסיסית בעלת גוון זהוב...

    שתביני שאתמול אחר הצהריים הכנתי אותה, והיום בשעה 13:00 כבר לא נותר זכר....
    אני רק מצטערת שלא מתאפשר לי לצלם את העוגה...
    נ.ב.- מחכה למתכון של שושני שמרים וקינמון בכיליון עיניים.

    השבמחק
    תשובות
    1. ואו. עשית לי כל כך הרבה נחת עכשיו!
      איזה יופי של גיוון. בהחלא המתכון הבסיסי הוא נהדר ואני אוהבת גיוונים ויצירתיות .
      לא שכחתי את שושני הקינמון:-)
      רויטל

      מחק
  3. שלום שלום,
    מהמקרר צריך לחמם את העוגה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה,
      אפשר לחמם מעט במיקרוגל או פשוט להתאפק כמה דק' שהעוגה תגיע לטמפ' החדר מה שבימים חמים אלו קורה במהירות רבה:)

      מחק
  4. תודה אתר מקסים
    שאלה אחרונה ודי:
    כמה דקות פרוסות התפוחי העץ צריכות להיות כדי שיתבשלו טוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה,
      דק לא שקוף אלא עבי של כ-4 מ"מ עד 1/2 ס"מ ולא יותר עבה.

      מחק
    2. האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה וכמה שקיות צריך להוסיף לקמח הרגיל.אשמח לקבל תשובה למייל שלי eliw43@walla.com

      מחק
    3. האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה

      מחק
    4. אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה- יחס החומרים הוא 2 שקיות אבקת אפייה ל- 1 ק"ג קמח או 1 כפית אבקת אפיה לכוס קמח
      בהצלחה

      מחק
  5. ממש יפיפיה התפוחית שלך אני נוצרת אותה לעצמי
    ובבוא היום היא בטוח תעלה על שולחננו .
    תודה רבה תענוג אמיתי לקחת ממך מתכונים ♥

    השבמחק
  6. לא הבנתי, האם ממלאים בתערובת התפוחים את העוגה ועליה שמים את הבצק הנותר ומלמעלה שמים עוד מתערובת התפוחים?

    השבמחק
    תשובות
    1. גם וגם.
      כמו שכתוב במתכון יש תערובת תפוחים שהיא של המלית ואותה שמים באמצע העוגה,
      ויש תפוחים שפורסים לפרוסות דקות ואותם שמים לעיטור מעל העוגה
      אם יש עוד שאלות אשמח לעזור:-)

      מחק
  7. אפשר להחליף מיץ תפוחים במיץ תפוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם מחליפים למיץ תפוזים זה משפיע על הטעם של העוגה. למיץ תפוזים יש טעם דומיננטי של..תפוזים:-) אלא אם כן יש רצון לעוגת תפוזים עם תפוחי עץ :-)

      מחק
  8. העוגה נראית יפייפיה!!!
    במה אפשר להחליף את הצימוקים?
    חשבתי על חמוציות או צנוברים?

    תודה איילת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה איילת
      במקום צימוקים בהחלט אפשר לשים חמוציות,הכנתי כך כמה פעמים ומאוד אהבנו. אפשר גם צנוברים בנוסף לחמוציות,רק אותם כמובן אין להשרות ביין אלא להוסיף בסוך ההכנה לפני שמעבירים לתבנית
      שנה טובה
      רויטל

      מחק
    2. לא מופיעה השרייה ביין במתכון. מאד רוצה להבין ומפחדת שפספסתי שלב בהכנה.

      מחק
    3. במתכון הזה לא משרים את התפוחים ביין

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. היי רויטל, האם אפשר לקבל את המתכון המתאים לתבנית 24?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך ,למתכון בתבנית 24 להשתמש ב-2/3 מתכון. כלומר אם יש 6 ביצים אז ל- 24 משתמשים ב- 6 ביצים וכך הלאה אם שאר החומרים במתכון.

      מחק
  10. הכנתי!! יצאה יפה וטעימה.מעולה. מומלץ...........או מומלצת....

    השבמחק
  11. רויטל בוקר טוב!
    חייבת להכין את העוגה המהממת עכשיו... אבל ישנה בעיה אין לי כרגע
    מיץ תפוחים... אפשר פשוט לשים מים, אני יודעת שזה מפחית מטעם העוגה אבל אני בטוחה שהיא תשאר טעימה ואורירית....כמו שאר העוגות הנהדרות שלך..
    תודה!
    המשך יום מקסים!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביבה,בוקר נהדר
      מיץ התפוחים מעבר לענין הנוזלים גם בעל ערך של מתיקות . עדיף להשתמש במיץ תפוזים במקום מים. אין בעיה עם מים זה פשוט יצא אחרת
      בהצלחה

      רויטל

      מחק
  12. רויטל סליחה על ה"התקרצצות" יש לי בבית מיץ מנגו זה מתאים?
    פשוט לא בא לי לצאת עכשיו לקניות.. :)
    תודה אביבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אביבה חמודה, שימי מה שטעים לך:)
      מיץ מנגו נשמע טעם משתלט אם זה לא מפריע לך ואת אוהבת את הטעם של המנגו זה סבבה:)

      מחק
  13. היי רויטל!
    אפיתי כרגע את אוזני ההמן יצאו נהדר... רוצה לאפות עכשיו את העוגה המדהימה הזאת..
    חסר לי אינסטנט פודינג (ולא בא לי לצאת כרגע) אפשר להחליף במשהו אחר או פשוט לחכות
    למחר בבוקר לצאת לקנות?
    המון המון תודה :)
    אחלה מתכונים נהניית מאוד להכין ההצלחה תמיד מובטחת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף תודה רבה:)
      אפשר לשים קורנפלור במקום אבקת אינסטנט פודינג במתכון הזה בלבד
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...