יום שני, 14 בנובמבר 2011

עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה

עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה,אם מחממים אותה מעט לפני ההגשה 
היא נהדרת בימי החורף הקרירים והגשומים. 
מי שלא אוהב צימוקים יכול להמיר אותם בחמוציות/משמשים מיובשים/שזיפים מיובשים.





חומרים

4 תפוחי עץ חמוצים
 100 גר' צימוק לבן קטן
100 מ"ל תירוש או יין אדום מתוק (1/2 כוס)
3 כפות ברנדי
1/2 כפית קינמון

4 ביצים גודל M
200 גר' סוכר (1 כוס)
200 מ"ל שמן (1 כוס)
280 גר' קמח (2 כוסות)
1 שקית אבקת אפיה

מתאים ל- 2 תבניות אנגליש קייק או סיר פלא

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן את התבנית.
    (אני מרפדת בניר אפיה ואז קל לשלוף את העוגה החוצה)
  2. לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לקוביות קטנות לשים בקערה בינונית. להוסיף צימוקים,תירוש,ברנדי וקינמון. להשרות כשעה,רצוי לערבב מדי פעם כדי שכל התפוחים יספגו את הטעמים.
  3. לטרוף יחד במערבל ביצים,סוכר ושמן. להוסיף בהדרגה את הקמח (שנפינו יחד עם אבקת האפיה) ולערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. לקפל פנימה את תערובת התפוחים יחד עם הנוזלים. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ולהעביר לתבנית.
    זמן אפיה כ- 35 דק'. לבדוק עם קיסם במרכז העוגה, אם העוגה משחימה לפני שהקיסם יבש לכסות עם רדיד אלומניום או ניר אפיה ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהקיסם יוצא יבש.





8 תגובות:

  1. הי רויטל, נעים וטעים להכיר אותך...
    הכנתי היום את העוגה הזו ויצא פשוט נהדר.
    העוגה אוורירית, לא מתוקה מידי,
    פשוט נהדרת, יופי של עוגה!
    תודה
    נוגה

    השבמחק
  2. נראה טעים. כאלטרנטיבה לצימוקים ניתן אגוזי מלך ?

    השבמחק
  3. העוגה נראית טעימה את העוגה צריך לשים במרכז התנור או בשליש התחתון של התנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. עוגות אופי במרכז התנור אם לא כתוב אחרת במתכון והכי חשוב זה להביר את התנור שלך כי כל תנור מפזר את החום מעט אחרת ולכן אני לא מכירה את התנור שלך ואומרת לך לשים את התבנית באמצע ואם את רואה שהיא לא נאפת טוב מלמטה צריך להוריד את התבנית מדף אחד למטה

      מחק
  4. במה ניתן להמיר את הברנדי??

    השבמחק
    תשובות
    1. בעוד יין מתוק לקידוש/תירוש או מיץ תפוזים/לימון
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על תשובה מהירה

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...