יום חמישי, 15 בדצמבר 2011

חומיות - ריבועים בטעם שוקולד ושוקולד צ'יפס

המתכון המקורי לקוח מספרה של נירה שויאר "עוגות לכל עת" , עם השנים הכנסתי מעט שינוים במתכון.
 את החומיות האלו אני מכינה  כשאני ממהרת ואין לי עודף זמן . הילדים שלי מאוד אוהבים את הריבועים הנפלאים האלו.




חומרים

75 גר' קקאו מנופה (2/3 כוס)
400 גר' סוכר (2 כוסות) - ראו הערה
1 כף תמצית וניל

100 גר' חמאה
100 מ"ל שמן תירס או קנולה (1/2 כוס)

4 ביצים בטמפ' החדר

175 גר' (1/4 1 כוסות) קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה

100 גר' שוקולד צ'יפס מריר

תבנית בגודל 25" על 30" מרופדת בנייר אפיה

אופן הכנה

  1. בקערת המערבל לשים: קקאו,סוכר ,תמצית וניל ושמן. להמיס חמאה שתהיה חמימה ולהוסיף פנימה תוך כדי ערבול עם הגיטרה. (אפשר גם לערבב עם מטרפה ידנית זה יוצא מצוין)
  2. להוסיף לתערובת את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.
  3. לנפות יחד קמח ואבקת אפיה ולהוסיף לתערובת תוך כדי ערבול. להמשיך לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ןמבריקה.
  4. להעביר את התערובת לתבנית. לשטח ולפזר מעל את השוקולד צ'יפס. ניתן גם לפזר אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים מעל התערובת.
    לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ולאפות כ- 30 דק'. לבדוק עם  קיסם.צריכים להיות על הקיסם מעט פירורים דבוקים ולא יבש לגמרי.
  5. לאחר ההוצאה מהתנור יש לחתוך לריבועים . את הריבועים לשחרר מהתבנית רק לאחר צינון מלא.
  6. לאחסן בקופסא סגורה. יוצא מעולה מהקפאה.
הערות והצעות

לאור שאלות רבות בנוגע לכמות הסוכר.
הכנתי את המתכון עם כוס וחצי סוכר - 300 גר' ועדיין יצאו חומיות טעימות.





fכאן הוספתי על מחצית הכמות אגוזי מלך.טעים מאוד.

ואלו צילומים נפלאים של החומיות שהכינה חברתי היקרה וויני (כותבת הבלוג משהו מתוק )
וויני הוסיפה גאנש שוקולד לציפוי- ויצא לה מהמם ומשובח
וכאן וויני קישטה עם סוכריות צבעוניות מעל הגאנש- יפיפה ,צבעוני ומשמח.

22 תגובות:

  1. מאדדדדדדדדדדדדדדד אוהבת
    אלה בראוניז שפשוט קשה להפסיק לאכול אותם :)

    השבמחק
  2. בראוניז מקסימים, הייתי שמחה לאיזה אחד או שניים עכשיו:-)

    נהדר,

    מגי

    השבמחק
  3. היי רויטל, הגעתי לאתר שלך ממש במקרה.
    מכיוון שאני מחפש המון זמן מתכון פשוט לחומיות בלי שוקולד, רק עם קקאו, מיד החלטתי לנסות ויצא 100 {פי עשר מ-10 (-: }
    תודה לך,
    דוד
    david.benzur בג'ימייל (פרנואיד מתרים שקוצרים כתובות מייל)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לך . איזה כייף שנהנת מהמתכון וחזרת לספר לי:-)

      מחק
  4. שוב שלום רויטל,
    אני רוצה לשלוח לך מייל, ולא הצלחתי למצוא את הכתובת.
    את יכולה לתת לי את הכתובת שלך? (אפשר למייל שלי: david.benzur בג'ימייל).
    תודה
    דוד

    השבמחק
  5. רויטל..
    נראה מעולה, קל וטעים..!
    אחלה לאירוח ולילדים בהכנה מהירה..
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר 100 גר' שוקולד מריר קצוץ במקום שוקולד צ'יפ?

      מחק
    2. היי דלית,
      כן בטח שאפשר לקצוץ שוקולד מריר במקום שוקולד צ'יפס. זה יצא נהדר :)
      רויטל

      מחק
  6. מועדים לשמחה רויטל
    הכנתי את הבראוניז האלה במוצ"ש. שיניתי קצת את דרך ההכנה, וגם הכנסתי פנימה את חתיכות השוקולד במקום לפזר למעלה.
    לאחר מכן ציפיתי בנגאש שוקולד שהכנתי משמנת מתוקה ושוקולד מריר. יצא חלומייייייייייייייי!:)

    השבמחק
  7. אפשר להשתמש בקמח תופח במקום? ומה הכמות? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. קמח תופח באותה הכמות של הקמח במתכון ולא להוסיף אבקת אפייה

      מחק
    2. אפשר להוסיף ליקר שוקולד\קפה במקום תמצית וניל שבדיוק נגמרה?

      מחק
    3. היי,אפשר להוסיף ליקר בלי קשר לתמצתי וניל
      אם יש לך סוכר וניל זה מחליף תמצית וניל
      וגם בלי תמצית וניל יוצא מעולה:)

      מחק
  8. היי רויטל
    איזה בראוניז מתוקים
    אני רוצה להכין אותה פרווה, אז אשים מחמאה. השאלה: יש במתכון רק 100 גרם שוקולד מריר, האם אפשר להוסיף עוד 100 גרם מריר? או שהעוגה עצמה מתוקה וטעימה גם ככה? ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורה,הטעם השוקולדי כאן מתקבל מהקקאו והסוכר. את יכולה להוסיף חוץ מהשוקולד צ'יפס עוד שוקולד קצוץ רע זה לא יהיה :-)

      מחק
  9. היי רויטל
    תודה. את הגנאש כדאי להכין משמנת צמחית לפרווה ? או שהטעם שלו לא טעים ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. ליאורה, לא הבנתי את רוצה לצפות את הבראוניז בקרם שוקולד?
      פרווה זה ענין של טעם אישי. כשיש שוקולד עם השמנת פרווה אז יותר מורגש הטעם השוקולדי וזה פחות בולט טעם שמנת פרווה

      מחק
  10. ואיי נשמע ממש טוב וטעים !! וגם קל להכנה.. חובה ניסיון!!! :)

    השבמחק
  11. מתכון קל להכנה ופשוט מעולה!!!! ללקק את האצבעות....
    תודה רבה רבה רבה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...