יום שישי, 30 בדצמבר 2011

עוגת שוקולד,תותים וקצפת


עוגת קצפת ותותים זו עוגה מרשימה מאוד ביופי שלה. אני מכינה אותה על בסיס עוגת שוקולד רכה וטעימה. אפשר להכין גם על בסיס טורט וניל או שוקולד שאוהבים.
לשמנת מתוקה אני מוסיפה אינסטנט פודניג וניל שעוזר ליצוב הקצפת.(אפשר גם להשתמש רק בקצפת ללא תוספת האינסטנט פודניג ואז גם לא מוסיפים חלב כמו שכתוב במתכון, כן יש להמתיק עם  2 כפות אבקת סוכר לכל גביע של 250 מ"ל שמנת מתוקה.)
את העוגה הזאת הכנתי לבקשתו של האחיין החמוד שלי (נמרוד) שחגג יומולדת 6 לפני שבוע.  העוגה הזו מאוד מתאימה לאירועים רבי משתתפים שרוצים לגרוף מחמאות וקריאות ואו :-)
הפוסט הזה סוגר את השנה האזרחית 2011.
שתהיה לכולנו שנה אזרחית מצוינת עם בשורות טובות והגשמת חלומות.
זו עוגה נהדרת לסגור איתה שנה ולפתוח שנה חדשה
רויטל


עוגת שוקולד
חומרים (תבנית בקוטר 24" לעוגה גבוהה או תבנית 26" לעוגה רגילה)

100 גר' חמאה
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
180 מ"ל מים רותחים (3/4 כוס)
245 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
52 גר' קקאו מנופה (1/2 כוס)
4 חלמונים
90 מ"ל ברנדי (1/2 כוס)
263 גר' קמח (3/4 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
4 חלבונים
128 גר' סוכר (2/3 כוס) זו לא טעות זה סוכר שנועד להקצפת החלבונים.

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות. לרפד תבנית בניר אפיה ולשמן היטב. אם אופים ברינג יש להניח את הרינג על ניר כסף ולהדק אותו היטב על מנת שהבלילה לא תנזל החוצה. זו בלילה נוזלית.
  2. לערבב בקערה גדולה:סוכר (245 גר'),קקאו,שמן ומים רותחים.
    להמיס חמאה במיקרוגל שתהיה כמעט רותחת ולהוסיף לתערובת.
  3. להוסיף את החלמונים והברנדי לתערובת ולבחוש היטב.
  4. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה וסודה לשתיה.
  5. להקציף חלבונים ,להוסיף בהדרגה את הסוכר (128 גר') להקציף לקצף גמיש ויציב.
  6. לקפל לתערובת הקקאו והסוכר שהכנו את קצף החלבונים והקמח בהדרגה. אני מוסיפה חצי מכמות הקמח וחצי מכמות קצף החלבונים,מקפלת בעזרת מטרפה ואז מוסיפה את מה שנשאר וממשיכה לקפל עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית ולאפות ב- 170 מעלות כ- 50 דק' עד שעה. לאפות עד שמתקבל קיסם יבש.
  7. אני ממליצה לשחרר את העוגה רק לאחר קירור טוב,עדיף אפילו להקפיא שעה - שעתים ואז לשחרר מהתבנית כי זו עוגה רכה מאוד וזה היתרון שבה.
עוגת שכבות תותים וקצפת
חומרים
1 עוגת שוקולד בקוטר 24" או 26".
1 ק"ג תותים יפים.
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות רום אלכוהול
2 מיכלים  שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
200 מ"ל חלב קר (1 כוס)
40 גר' אינטסנט פודניג וניל (1/2 חבילה,4 כפות שטוחות)


אופן הכנה


  1. להניח את עוגת השוקולד על צלחת הגשה . לחתוך אותה ל- 3 שכבות. אני נעזרת בקיסמי שינים על מנת לסמן את המקומות אותם אני רוצה לחתוך. להניח כל שכבה על ניר אפיה בצד. את שכבת הבסיס להשאיר על צלחת ההגשה.
  2. לרחוץ היטב את התותים ולהוריד את העלים הירוקים. חצי מכמות התותים לחתוך לקוביות ולשים בקערה. להוסיף סוכר חום ורום,לערבב היטב ולהניח בצד. את הכמות הנותרת של התותים להניח על ניר מגבת שיתיבשו.
  3. להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
  4. הרכבת העוגה
    להרטיב את שכבת הבסיס במעט סירופ שנוצר לנו בקערת התותים (כ-3 כפות) למרוח מעל 1/4 מכמות הקצפת. לפזר מעל מחצית מכמות התותים שחתכנו לקוביות. להניח מעל שכבה של עוגת שוקולד ולהדק ממש מעט.
    לחזור שוב על הפעולה של פיזור מעט מרוטב התותים,מריחת 1/4 מכמות הקצפת,לפזר מעל את שארית קוביות התותים ולהניח מעל את השכבה הנותרת של עוגת השוקולד.
    1/4 מכמות הקצפת הנותרת להכניס לשק זילוף עם צנתר משונן או כל צנתר אחר שמועדף עליכם. לצפות את העוגה בקצפת הנותרת. לזלף מעל העוגה את הקצפת בצורה שאוהבים. ולקשט עם התותים השלמים. לשים את העוגה במקרר עד ההגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים אבל הכי טובה ביום יומיים הראשונים להכנתה.












30 comments:

  1. העוגה מעלפת,איזו השקעה... אהבתי

    השבמחק
  2. העוגה ניראית מדהים, באמת כל הכבוד!

    השבמחק
  3. העוגה נראית מדהימה ביפיה ובטוח בטעמה! יאמ שילוב מנצח.

    השבמחק
  4. תודה לכן,על המחמאות ועל הביקור בבלוג שלי
    אוהבת לאפות1, ויני,רותי וטל
    שבוע נהדר ומלא כל טוב
    רויטל

    השבמחק
  5. העוגה מדהימה יפה ומרשימה תענוג לראות ומגרה מאוד
    סיגל

    השבמחק
  6. רויטל את פשוט אלוווווווווווופפפפפפפפפהההההה

    השבמחק
    תשובות
    1. העוגה נראת מאוד יפה ומרשימה אני היום אופה אותה כל הכבוד

      מחק
  7. העוגה נראית מדהימה.. רציתי לשאול אם יש לך מתכון לטורט וניל שכן הילד שלי לא יכול לאכול קקאו

    תודה וערב טוב:)

    השבמחק
    תשובות
    1. ערב טוב, יש בבלוג מתכון לעוגת וניל נהדרת,היא נקראת עוגת וניל עם הפתעות במקרה הזה אין צורך בהפתעות או כל תוספת אחרת פשוט תאפי אותה כמו שהיא ותחתכי לשכבות. זו עוגה נהדרת ותשתלב מעולה עם תותים וקצפת.
      תפתחי את אינדקס המתכונים ותגיעי למתכון.
      לילה טוב

      רויטל

      מחק
  8. עוגה מהממת, בכלל כל הדברים שאת מכינה מדהימים 3>

    השבמחק
  9. היי
    מה אפשר במקום הברנדי ?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. במקום הברנדי אפשר כל ליקר או אלכוהול אחר כמו ורמוט ואפשר גם מים או חלב. האלכוהול עוזר לעוגה להיות פחות כבדה ומוסיף לטעם.

      מחק
  10. היי רויטל, כמה שאלות האם ניתן להחליף ברנדי בליקר שוקולד או יין אדום?האם ניתן להשתמש בדודבנים במקום תותים?ובמחשבה שנייה אולי מיץ דובדבנים משומרים יכול לשמש כתחליף לברנד?י. ואז תהיה לי עוגה בסגנון היער השחור שבעלי כל כך אוהב

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך
      יין אדום לא מתאים אבל ליקר שוקולד בהחלט מאוד מאוד מתאים

      אין בעיה לשים דובדבנים. מיץ דובדבנים יכול להחליף את המים אבל לא את הליקר כי אין בו אלכוהול ולאלכוהול יש משמעות במתכון.

      ואת בהחלט יכולה להפוך את העוגה לעוגת היער השחור,להשלמת העוגה רצוי ליצור תלתלי שוקולד או לגרר שוקולד על מגררת עם החורים הגדולים או עם קולפן ואז לפזר על הדפנות החיצוניים של העוגה לאחר הציפוי בקצפץ

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  11. תודה על תשובתך המהירה ינוסה בסופשבוע ואעדכן איך יצא

    השבמחק
  12. הי רויטל
    אם אני רוצה בתבנית 28 בכמה אחוזים להגדיל את הכמויות?
    תודה והבלוג שלך מקסים!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, תודה רבה:)
      להגדיל ב- 20% את כמות החומרים

      מחק
  13. הי רויטל
    אם אני רוצה לאפות בתבנית גבוהה היקף 28 בכמה אחוזים להגדיל כמויות? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי.
      הגדלה מתבנית קוטר 26 ל- 28 זה 20% הגדלה של החומרים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. עוגה חגיגה !
    תותים נהדרים וכיף אמיתי !
    תענוג אמיתי, רויטל
    סופ'ש מקסים לך ולמשפחה
    רותי

    השבמחק
  15. נראה מעולה
    מתכוונת לנסות
    תודה
    חיה

    השבמחק
  16. היי רויטל ראשית אני רוצה לשבח את הבלוג שלך פשוט נהדר מתכונים טעימים שתמיד מצליחים לגרוף מחמאות אז תודה לך :-)
    רציתי לשאול אותך לגביי הרום שאת שמה בתותים ניתן להחליף אותו בברנדי??
    תודה על תשובתך הולכת להכין אותה לשבת :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה:)
      בהחלט אפשר להחליף את הרום בברנדי או בליקר אחר שאוהבים את טעמו
      שבת שלום ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. בוקר טוב... הכנתי אתמול את העוגה ליום הנישואים של חמי וחמותי.
    יצא חבל על הזמן התחסלה בשנייה.
    יש לך בלוג מעולה תודה רבה ויישר כוח!

    השבמחק
  18. היי רויטל, אני ממש רוצה להכין את העוגה לארוחת ערב משפחתית.. הבעיה היא שכל הארוחה בשרית, האם יש דרך להפוך את העוגה לפרווה?
    במקום החמאה להשתמש במחמאה, שמנת מתוקה פרווה?
    ומה אפשר לעשות במקום החלב..?

    השבמחק
  19. עוגת שוקולד טעימה ומוצלחת מאוד!! יחד עם הקקאו הוספתי 1\3 כוס שוקולות וסוכר דמררה במקום סוכר לבן...יצא פשוט מדהים!!! עוגה עשירה בטעם וגבוהה למי שרוצה 3 שכבות...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...