יום חמישי, 5 בינואר 2012

עוגיות חמאה "מזלג"


עוגיות חמאה קטנות,פריכות,נמסות בפה .
דמיינו קופסת פח גדולה  ובה מונחות להן עוגיות חמאה ריחניות. במציאות..הן כל כך טעימות והקופסא המלאה מתרוקנת בקצב מהיר ביותר.
הקרונפלור במתכון מעניק לעוגיות פריכות נהדרת ובביס הראשון בפה הן נמסות. יאמי.



חומרים (ל-60 יח')

350 גר' חמאה רכה
150 גר' אבקת סוכר (שקית וחצי) מנופה
2 שקיקים סוכר וניל
300 גר' קמח  (2 כוסות +כף)
300 גר' קורנפלור (2 כוסות +כף)
3 כפות שמן קנולה
לזרייה- אבקת סוכר

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 160 מעלות ולרפד 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
  2. בקערת מערבל עם וו גיטרה (או במעבד מזון עם להב פלדה- ואז עובדים בפולסים קצרים) שמים:חמאה,סוכר וסוכר וניל.
    מנפים את הקמח והקורנפלור , מוסיפים לקערה ומערבלים במהירות איטית ותוך כדי הערבול מוסיפים את השמן. ממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שמתקבלים גושי בצק.
  3. לוקחים פיסת בצק קטנה ומגלגלים אותה לכדור. מניחים בתבנית במרווחים של 2.5 ס"מץ לוחצים קלות עם מזלג על כדור על מנת שיוטבעו בו הפסים.
  4. אופים כ- 30 דק' עד שהעוגיה מקבלת צבע קרם בהיר. מצננים היטב ובוזקים מעל אבקת סוכר.
  5. מאחסנים בקופסא אטומה עד חודש (מנסיוני לא מחזיק מעמד אפילו יומיים :-))




57 תגובות:

  1. נראות מעולה!!
    מאד אוהבת עוגיות מהסוג הזה, מדהימות!!

    השבמחק
  2. ממ נראה פשוט אך מממממושלם!

    השבמחק
  3. אילו עוגיות נהדרות אני מכינה אותם .אפשר להוסיף אגוזים טחונים

    השבמחק
  4. רותי וטל - תודה לכן.
    אנונימית..את צודקת אפשר להוסיף שקדים או אגוזים אך אז כדאי להוריד מכמות הקמח באופן שווה לכמות האגוזים שהחלטנו להוסיף. תודה
    רויטל

    השבמחק
  5. הכנתי, ניטרף בבית, בעבודה התעלפו :)

    תודה

    השבמחק
  6. הי ורד איזה כייף שחזרת לספר לי:-)
    עשית לי את היום
    תודה רויטל

    השבמחק
  7. לאחר שהיה לי הצלחה רבה עם העוגיות המגולגות שלך - יאמי-הלכה הדיאטה..
    בא לי להכין את זה ליום שישי . רציתי לשאול :אני אכין בוו גיטרה.שם אין צורך בפולסים נכון?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה:)
      נכון כשאת משתמשת בוו גיטרה אין צורך בפולסים. פולסים מתכוונים לרוב למעבד מזון.
      בטוחה שתהנו מעוגיות החמאה. הן נפלאות.
      רויטל

      מחק
  8. Rויטל-האם הבנתי נכון איך לעבוד עם וו גיטרה?
    פשוט את כל החומרים שמים מההתחלה בקערת המיקסר,
    ולשים? מתי להפסיק את פעולת המיקסר,כשיש כבר בצק?
    חמאה-להוציא שעה לפני על השיש?

    השבמחק
    תשובות
    1. עבודה עם וו גיטרה - מערבלים את החומרים יחד,לפי המתכון כל מתכון יש לו סדר הוספת חומרים אחר. במתכון הזה שמים בתחתית הקערה את החמאה והסוכר ומעל את הקמח והקורנפלור ואז מערבלים עד שמתקבל הבצק -בצורת פירורים גדולים ולא גוש אחד של בצק גדול. לשים לב לא לעבד יותר מדי.
      חמאה- אפשר לחתוך לקוביות קטנות ואז גם חצי שעה מחוץ למקרר מספיק.
      בהצלחה רויטל

      מחק
  9. רויטל שלום רב: ברצוני לשאול האם אתץ משתמשת במתכון זה בקמח תופח או בקמח רגיל? בתודה מראש אפטר אורית.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך אורית. אני לא משתמשת במתכון הזה בקמח תופח ואין צורך כאן בתוספת של אבקת אפייה.
      שבוע טוב , רויטל

      מחק
  10. רויטל שלום רב: מתשובתך אני מבינה שאת משתמשת בקמח רגיל.שאלתי האם ניתן להשתמש בקמח תופח ?בתודה מראש אפטר אורית.

    השבמחק
    תשובות
    1. אורית יקרה מה שכתבתי זה שבמתכון הזה לא משתמשים באבקת אפייה ולכן גם לא משתמשים בקמח תופח. אלו עוגיות ללא חומרי התפחה.
      במתכון הזה לא מתאים קמח תופח.
      רויטל

      מחק
    2. אוי.... אני מכינה עם קמח תופח ויוצא מדהים, אולי זה מספיר למה העוגיות יוצאות כל כך גדולות.

      בטוחה שהטעם לא נפגם, כי כל פעם מחדש מבקשים ממני את המתכון :).....

      מחק
    3. הי ורד.. אבקת האפיה בהחלט לא משפיעה כאן על הטעם. אבל כמו שכתבת היא "מנפחת" את עוגיות. אני מציעה לך בפעם הבאה להכין בלי ולראות את ההבדל. הן יצאו לטעמי יותר פריכות ללא אבקת האפיה.
      וזה כיף לחלק מתכון למשהו שמצליח לנו ואהוב.
      תודה לך ורד

      מחק
  11. כל פעם כשאני עושה את העוגיות האלה הן יותר טובות מהפעם הקודמת!
    הכנתי היום שוב ואין מילים, תענוג צרוף!

    תודה ושבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. הילי,תודה רבה לך. איזה כייף לדעת שאת נהנת מהמתכון הזה. שמחת אותי מאוד. שיהיה לך המשך שבוע נפלא
      רויטל

      מחק
  12. היי, ניראה מעולה ובא לי להכין!
    אפשרי להכין את הבצק בידיים?
    אם כן לפי איזה סדר?
    ואיך החמאה צריכה להיות? קרה? רכה?

    תודה רבה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,
      אפשר להכין את הבצק בידיים,רק יש לעבוד במהירות, החמאה במתכון הזה צריכה להיות רכה. אני מציעה לך לעבוד עם מזלג או כף עץ ואת הלישה הסופית לעשות בידיים וגם לשים לב לא ללוש יותר מידי,אלא רק עד שמתקבל בצק מגובש,לא חייב בגוש שלם אלא שהחומרים יתערבבו היטב יחד.
      רויטל

      מחק
  13. רויטל שלום, ניסיתי לאפות את העוגיות אך לצערי הן לא הצליחו , הן טפחו ובאותה שנייה נפלו והשתטחו ואין לי מושג למה :-( התוצאה הייתה מבאסת יש לך מושג למה ???

    השבמחק
    תשובות
    1. מצטערת לשמוע. העוגיות לא צריכות לתפוח בשום מצב. מדובר בקמח רגיל וללא אבקת אפיה במתכון .
      האם השתמשת בקמח תופח?
      אני מכינה את המתכון המון שנים ואף פעם לא נתקלתי בבעיה הזו שאת מספרת עליה.
      הכנת את הבצק במקסר? אולי תנסי לשחזר את שלבי ההכנה ולספר לי שאוכל להבין מה היתה הבעיה.
      רויטל

      מחק
  14. עוגיות מדהימות נטרפו אחר יום :) ממש מתכון מעולה המון תודה.
    רחלי

    השבמחק
  15. היי רתיתי לשאול האם כמות הסוכר לא מעטה ביחס לכמות הקמח ?האם אין טעות ברישום המתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך..לא אין טעות יש 150 גר' אבקת סוכר ועוד סור וניל וגם לאחר האפייה מפזרים אבקת סוכר וזה יוצא נפלא. שווה לך לנסות

      מחק
  16. שלום רויטל..המתכון נראה מעולה וברצוני לעשותו אבל 60 עוגיות זה קצת יותר מדי-את יכולה להמיר לי כמויות לחצי מהכמות ? האם זה בדיוק חצי מכמות החומרים או שמא היחס משתנה ?
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,אין בעיה להכין בדיוק מחצית הכמות יחס החומרים לא ישתנה.

      מחק
  17. אם אין מעבד מזון, או מערבל אפשר ללוש בידיים?

    השבמחק
    תשובות
    1. עיבוד הבצק ללא מערבל/מעבד מזון - את יכולה להתחיל את עיבוד הבצק עם מזלג כי החמאה רכה,ולאחר שהחמאה נטמעה בקמח והקונפלור לעבד מעט בידיים עד שמתקבלים פרירוים גדולים ואחידים. בהצלחה

      מחק
  18. עכשיו סיימתי להכין ואוווו זה מה שיש לי להגיד, כ"כ נמס בפה!
    חילקתי לשני קופסאות ואתן לחברה שלא נשמין לבד חח :) תודה!

    השבמחק
  19. נראה מעולה..אפשר להחליף את החמאה במחמאה?!?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעקרון מדובר כאן בעוגיות חמאה:) אם הסיבה היא עוגיות פרווה וטעם המחמאה-מרגרינה לא מפריע לכם אז כן אפשר באותה הכמות.

      מחק
  20. שלום לך ...המתכון נראה מעולה רק רציתי לשאול האם אפשר להוסיף סוכר רגיל במקום אבקת סוכר? ואם כן האם באותה כמות?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה:)
      לא מתאים סוכר רגיל כי זה ישפיע על המרקם של הבצק. אם יש לך מטחנת תבלינים את יכולה להכין לבד אבקת סוכר.

      מחק
  21. היי רויטל..עשיתי את העוגיות והטעם נפלא רק שהן יצאו מעט קשות. יש לומר כי עשיתי חצי כמות והבצק יצא קשה מידי
    מה הסיבה??

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך.
      מדובר בבצק שלא צריך להיות מאד רך בזמן הלישה אבל גם לא נוקשה.
      האם החמאה הייתה רכה או קרה מהמקרר?

      לאחר האפיה העוגיות פריכות ונמסות בפה. בצק פריך תמיד יהיה מעט קשה אם העוגיה תהיה כרה היא לא תהיה פריכה

      מחק
  22. הכנתי את העוגיות, מעולות וממולצות ביותר!

    השבמחק
  23. האם יש צורך לקרר את הבצק לפני הכדרור והאפייה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דבי
      לא כתוב במתכון לקרר- אז לא:)
      הבצק הזה לא צריך להכנס לקירור בגלל הרכב החומרים שבו
      הוא מאוד נעים למגע וטעים לאחר האפייה.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  24. תודה תודה
    הלחמניות הכי טובות שהכנתי בחיי😊

    השבמחק
  25. הי רויטל.
    האם ניתן מהבצק להכין גליל לקררו לחתוך לפרוסות ואז לאפות?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      הבצק הזה לא מתאים למה שאת מציעה.
      הבצק הזה חייב עבודה זריזה לאחר הכנתו, ורק בצורה של עוגיות אישיות ולא כגליל. בגלל הכמות הגדולה של הקורנפלור והנטייה של הבצק להתייבש כתוצאה מכך
      רויטל

      מחק
  26. בסופשבוע הבא משתתפת באיזה כנס קטן, אלו בדיוק העוגיות שאכין, נראות נפלא ומבטיח.

    סופשבוע נעים,

    מגי

    השבמחק
  27. הי מתכון קל עוגיות טעימות בטירוף תודה רבה [[ התחסלו ביומים חחחח סורי ]]]

    השבמחק
  28. היי למה העוגיות יצאו לי שטוחות כמו דיקט? עשיתי לפי ההוראות כאן.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום נטלי
      העוגיות לא יוצאות דיקט. זה גם לא נעים לי שאת משתמשת במושג הזה בהקשר של אוכל.
      המתכון הזה ותיק ומצוין
      וברור שמשהו השתבש אצלך בהכנת המתכון
      אם היית צפרטת על דרך ההכנה כמו האם שקלת במשקל מדוייק את החומרים? ואם לא איך מדדת כמויות? בכוס מדידה ? וכן האם התנור שבו אפית את העוגיות היה מחומם מראש
      מדובר בכמותג דולה של עוגיות האם הכנת את כל הכמות וכל העוגיות היו שטוחות?
      איך לשת את הבצק ביד או במיקסר?
      תודה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  29. שלום רויטל.

    באמת נראות עוגיות יפות.
    איך העוגיות יוצאות כ"כ תפוחות ? הרי אין חומרי תפיחה במתכון. מה גם שאת משטיחה אותן מעט עם מזלג.
    זה קשור לגודל הכדור שקורצים מהבצק?

    תודה
    ארז

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ארז
      אני מכדררת כדור חמוד
      מניחה אותו בתבנית
      מועכת עם מזלג
      אבל לא למצב של "פיתה" :)
      העוגייה תופחת מעט לגובה ולרוחב בזמן האפייה
      בגלל ההשפעה של חום התנור על הבצק - כל בצק פריך מעט תופח ומתפשט ללא קשר להוספת חומרי תפיחה
      לא קשור לגודל - בכל גודל שתכין את העוגייה. אלו הן תכונות הבצק
      כמובן שאם תכין כדורים בגודל אפון העוגייה לא תהפוך לכדור טניס :)
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
  30. היי, אם אני רוצה להכין חצי מהכמות אז אלו הכמויות?

    175 גרם חמאה
    75 גרם אבקת סוכר
    שקיק סוכר וניל
    150 גרם קמח
    150 גרם קורנפלור
    1.5 כפות שמן רגיל

    זה ייצא לי טוב? פשוט זה המון עוגיות 60

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אין בעיה להכין חצי כמות
      המון? זה ענין יחסי
      אני מכינה ומחלקת להורים שלי,לאחים שלי,לשכנים כך ש.. כל אחד והשיקולים שלו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  31. אפשר לשים שמן אחר במקום שמן קנולה?(תירס למשל )

    השבמחק
  32. האם יש מתכון לעוגיות כאלה שמתאימות לחולי סכרת ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      לא ניסיתי להכין עם תחליף סוכר
      רויטל

      מחק
  33. לא רשום במצרכים סוכר. ובמתכון רשום להוסיף סוכר אז כמה סוכר. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הכוונה היא לאבקת סוכר וסוכר וניל
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...