יום ראשון, 15 בינואר 2012

עוגת מקופלת - עוגה בחושה

עוגת מקופלת היא עוגה שנולדה עקב מצבור של החטיף הנפלא הזה בקופסת הממתקים של הילדים. מסתבר שכולם אוהבים מקופלת אבל זה החטיף הכי הכי מתפורר בעולם ולכן אצלנו בבית אנחנו נמנעים מלתת לילדים להנות ממנו לעיתים קרובות וכך קרה שהקופסא היתה מלאה בעשרות  חטיפים קטנטנים ומקסימים של מקופלת.
הושבתי את גלי המתוקה שנהנתה מאוד לפתוח כ-20 אריזות של חטיפי מקופלת קטנים וכמובן שבסוף התהליך היו המון פירורים מתוקים לאסוף הישר לתוך הפה הקטן והמתוק שלה.
ברגע שהעוגה יצאה מהתנור... נרשמה הצלחה מסחררת ותוך פחות מיומיים התחסלה העוגה..



חומרים (ל-2 תבניות אינגלישקייק או תבנית סיר פלא)

100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
100 גר' סוכר חום כהה (1/2 כוס)
100 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
100 גר' חמאה רכה
3 ביצים גודל L
250 גר' גבינה לבנה 5% (גביע קטן)
350 גר' קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' חטיף מקופלת קצוץ לחתיכות בינוניות  (אני השתמשתי במקופלת שוקולד חלב למרות שיש גם מריר ולבן)

אופן הכנה
  1. להקציף יחד (אני השתמשתי בחלק של הגיטרה) בקערת המערבל - סוכר לבן,סוכר חום,שמן וחמאה. מתקבלת עיסה בגוון חום לבן. להמשיך להקציף ולהוסיף ביצים בהדרגה להמשיך להקציף  עד שמתקבלת תערובת אורירית בהירה.
  2. להוסיף לתערובת גבינה לבנה, במקביל לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לתערובת בהדרגה עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  3. לקפל לתוך התערובת בעזרת כף עץ או מרית את חטיף המקופלת. להעביר לתבנית משומנת ולאפות בחום של 170 מעלות כ- 35 דק'. לבדוק עם קיסם,לכל תנור יש פיזור חום שונה . לא להסתמך רק על הצבע החיצוני של העוגה. ואם העוגה עדיין לא מוכנה מבפנים להניח עליה נייר אפיה ולהוסיף עוד זמן אפייה לפי הצורך.
  4. ניתן להקפיא את העוגה. טובה מחוץ למקרר כ-שלושה ימים.

48 תגובות:

  1. איזו עוגה מגניבההההההה!!
    זה מסוג העוגות שאני מאד מאד מאד אוהבת
    אני בד"כ מכינה עוגות מורכבות כי אני נהנית מההכנה שלהן, אבל יותר נהנית לאכול עוגות כמו העוגה הזאת.

    ואני חייבת להכין עוגה כזאת עם מקופלת. אפילו סבתא שלי אהבה מאד לאכול את השוקולד הזה :)

    והתמונה אגב יפהפיה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני מקסימה:-)
      עוגות בחושות הן עוגות של קפה לאמצע שבוע בד"כ. שכיף לשבת ולישר אותן. וגם לא צריך לפנות זמן רב מידי כדי להכין אותן שזה ערך מוסף.

      מחק
  2. הי,

    שאלה - האם ניתן להמיר את הגבינה ביוגורט ?

    תודה
    ורד

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ורד,
      אפשר להמיר ליוגורט ,רצוי שיהיה יוגורט סמיך ולא מהסוג הנוזלי. ובמקום 250 גר' גבינה הייתי שמה 200 מ"ל יוגורט. ספרי איך יצא.
      תודה רויטל

      מחק
  3. אחלה עוגה, רויטל יקרה!
    באמת אוהבת מאד סוג עוגות האלה,
    גם גבינה וגם מקופלת נשמע מדליק וטעים,
    בטוח הילדים ישתגעו על זה!
    תודה, המשך פורים שמח, מתוקה..
    שבת שלום,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך רותי. הילדים שלך בטוח יאהבו את העוגה. אצלי הילידם מאוד נהנו ממנה.
      שבוע טוב
      רויטל

      מחק
  4. אפשר גם עם מיקסר ידני? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להקציף עם מיקסר ידני רק עד שלב הוספת הקמח. את הקמח לקפל עם מרית. ואח"כ לקפל פנימה את חטיף המקופלת.

      מחק
  5. ניתן להפוך את העוגה לפרווה לבטל את הגבינה ולשים משהו אחר כדי שנוכל להנות ממנה באמצע יום?מקווה לתשובה.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה, מקופלת היא משוקולד חלב כך שבכל מקרה זו עוגה חלבית.
      אפשר להמיר את הגבינה במעדן סויה בטעם וניל, ובמקום שוקולד מקופלת לשים שוקולד מריר פרווה שחותכים לחתיכות בינוניות עם סכין חד ועבה.
      רויטל

      מחק
    2. רויטל שלום,
      לי למשל לא אכפת שהיא חלבית, רק אם אפשר במקום גבינה להשים משהו אחר, אני אשמח. כתבת מעדן, איזה מעדן ובאיזו כמות?
      מחכה לתגובתך
      תודה
      לאה

      מחק
    3. רויטל שלום.
      בהמשך לתשובתך.
      כתבת שאפשר מעדן , איזו כמות של מעדן, משנה איזה טעם? (לא סויה)
      בתודה מראש
      לאה

      מחק
    4. הי לאה, מעדן שהוא נטרלי בטעם ולא שוקולד מעדן וניל או יוגורט למשל באותה הכמות אם כתוב 250 גר' גבינה אז 250 גר' מעדן.
      בהצלחה

      מחק
  6. הי רויטל
    יש לך אחלה מתכונים
    יש לי שאלה אפשר לוותר על החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לך.
      לגבי החמאה,אם ברצונך להוריד את החמאה מהמתכון,יש לשים במקומה לפחות 1/2 כוס שמן או 1/2 כוס רסק תפוחי עץ ,זה לא יצא כמו המתכון כאן,אך זהו תחליף סביר לרצונותיך

      מחק
  7. לאיזו תבנית הכמות מספיקה אם רוצים? ולא אינגליש ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך עדי, אפשר בתבנית עגולה בקוטר 26 או 24 תלוי כמה גבוהה את רוצה את העוגה או בסיר פלא
      רויטל

      מחק
  8. היי רויטל שבוע טוב!
    אפשר להפוך את העוגה לפרווה במקום גבינה משהו אחר כמו מים למשל?
    ואם כן כמה מים?
    תודה על מתכונים נהדרים.
    דרך אגב הכנתי לשבת את החלות המדהימות שלך ויצאו ממש
    כמו במאפיה איך אומרים "לא נשאר לי אפילו פירור לוקלוקו הכל".
    שבוע טוב!
    אביבה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביבה,ערב טוב ושבוע נפלא.
      מים לא מתאים את לא יכולה להחליף גבינה במים.
      כן אפשר מעדן סויה וניל. או שמנת פרווה שמתאימה לבישול ואפייה בכמות של 180 מ"ל.
      שמחה שהצליחו לך החלות. כל הכבוד לך
      רויטל

      מחק
  9. היי רויטל סליחה מראש על הבורות, כשרשום להקציף זה במהירות גבוהה או רק ביצים מקציפים במהירות גבוהה?
    והוו גיטרה זה החלק שמערבבים איתו בצק? יש לי מיקסר ידני

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מורן,זו לא בורות ובדיוק בשביל זה אני כאן להסביר.
      להקציף זה לא מהירות גבוהה. אנחנו אף פעם לא מתחילים להקציף במהירות גבוהה,גם כשזו הקצפת ביצים. תמיד מתחילים במהירות נמוכה-בינונית ובהתאם לסוג ההקפצה ולחומרים מגבירים את מהירות ההקצפה במידת הצורך.
      במיקסר ידיני, מקציפי יחד רק עד שלב הוספת ביצים, במהירות בינונית אין צרוך במהירות הכי גבוהה,המטרה כאן היא לא הקצפה לקצף חזק. ברגע שאת מסויפה את הקמח ,להמשיך לערבב עם כף עץ או מרית חזקה ולא עם המיקסר אחרת ישברו לך הזרועות של המיקסר.
      מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור
      רויטל

      מחק
  10. רויטל יקרה
    אני באמי הכנת עוגת הופלים וכעת גיליתי שקניתי אינסטנט שוקולד במקום הוניל. יש לי גם אינסטנט קפה. במה עדיף להשתמש?
    תודה
    טלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי במה שטעים לכם:) שני הטעמים משתלבים מעולה עם התחתית השוקולדית
      בהצלחה:)

      מחק
    2. בטח ששניהם משתלבים יופי אבל בגלל שגם כך העוגה רוויה בשוקולד החלטתי לעשות עם קפה ויצא פצצה!!
      בדיוק כמו בתמונה שלך.
      לבן שלי  נפלה אתמול שן ראשונה אז העוגה לכבודו..
      תודה רויטל. המתכונים שלך מוצלחים מאוד. 
      שבת שלום ומבורך
      טלי

      מחק
  11. נראית פיצוץ. תודה. מתכון קל תמיד מבורך.

    השבמחק
  12. שלום רויטל היקרה
    אני נהנת מאוד לקרוא את המתכונים שלך ורציתי לשאול אותך אם אפשר להכין עוגה זו לא תוספת סוכר בכלל ובמקום המקופלת האם אפשר להוסיף שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מרים
      אני לא הכנתי את העוגה הזו ללא סוכר.
      לסוכר יש תפקיד מעבר להמתקה.
      אם את לא שמה סוכר את צריכה להשתמש בתחליף למשל דיאטיפ או כמו סוכר אך אני לא מומחית למאפים ללא סוכר עם תחליפים מסוג זה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. הכנתי אתמול
    מתכון מעולה, תודה רבה לך

    השבמחק
  14. היי רויטל,
    האם אפשר להשתמש בקמח תופח ? ואם כן כמה לשים ?

    מודה לך מאוד

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפשר להשתמש בקמח תופח,באותה כמות של הקמח שרשומה במתכון רק בלי להוסיף אבקת אפייה
      בהצלחה

      מחק
  15. שלום! אם אין מיקסר..לא ידני ולא כלום...עדיין ניתן להכין?
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אם אין מיקסר
      אפשר להכין בקצפה ידנית עם מטרפה חזקה לעשות את אותם השלבי, עד הוספת הקמח להקציף חזר עם מטרפה ידנית ואת הוספת הקמח לעשות בעזרת כף עץ
      בהצלחה

      מחק
  16. היי
    יש מצב להמיר את המקופלת לקוביות שוקלד?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      אין בעיה
      אפשר לשים קביות שוקולד קטנות או שוקולד צ'יפס מריר או חלבי

      מחק
  17. שלום רויטל ,

    רציתי לשאול אותך כמה שאלות :

    1. האם אפשר שני סוגים של מקופלת ?
    2. האם אפשר להוסיף פצפוצי אורז , ואם כם - באיזה שלב ?
    3. לכמה ילדים מספיקה התבנית (אם אני עושה בתבנית מרובעת , בערך ) ?

    תודה ,והמשך יום נעים

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      1. ודאי שאפשר 2 סוגי מקופלת
      2. לא ממליצה על פצפוצי אורז. הם יהיו רכים ולא פריכים כך שזה לא יהיה אפקטיבי לדעתי
      3. תלוי בני כמה הילדים . כל תבנית אנגלישקייק זה בערך 10-14 מנות

      מקווה שעזרתי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. היי רויטל ,

    1.הילדים בערך בני 11-12 ...

    2.איפה אפשר לקנות תבנית אנגלישקייק במרכז ?

    3. תבנית אנגלישקייק היא מרובעת או בצורה אחרת ?

    תודה ושבת שלום



    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      1. מבחנת כמויות ,לא אמרת כמה ילדים ,מבלבד הגיל שלהם :) תבנית אינגלישקייק אחת תספיק לכ- 10 מנות
      2. בכל סופר ניתן להשיג תבנית חד פעמית של אינגלישקייק
      3. תבנית אינגלישקייק היא מלבנית כמו זו שרואים כאן בתמונה מלבן צר וארוך
      שבת נפלאה
      רויטל

      מחק
  19. ערב טוב רויטל ,

    1. הילדים הם בערך 40 ...
    2. האם את יודעת כמה התבניות עולות (בערך ) ?
    3. אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית מרובעת , יחסית גדולה (לכול הכיתה ) , איזה כמויות אני צריכה לשים מכל דבר ?

    המשך ערב טוב ...


    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      1. אם את קונה בחנות כל כלים חד פעמיים יש מבצעים שונים כך שקשה לעקוב אחרי המחיר אבל זה עולה במחיר של כ- 1 ש"ח או 2 ש"ח לתבנית

      2. לתבנית מרובעת גדולה - כלומר התבנית הענקית של התנור עם שוליים גבוהים יש להכפיל את הכמויות. אם תתני את מידות התבנית אוכל לחשב בצורה יותר מדוייקת

      מחק
  20. עוגה מ-עולה!!
    הייתי צריכה להוסיף 15 דק' לאפיה

    השבמחק
  21. רויטל שלום
    בשלב אופן ההכנה חסר שלב הוספת הביצים.
    אודה לך אם תסבירי.
    תודה
    אפרת

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אפרת
      תקראי שוב בבקשה סעיף 1
      הנה ציטוט "להמשיך להקציף ולהוסיף ביצים בהדרגה להמשיך להקציף עד שמתקבלת תערובת אורירית בהירה."

      מקווה שעכשיו ברור:)
      רויטל

      מחק
  22. שלום לך רויטל תודה על האתר הנפלא שלך!
    רציתי לשאול האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה בלי לפגום בטעם?
    וכן האם אפשר להשתמש במיקסר ידני בשלב הוספת הקמח, אם לא קיים חשש שהמיקסר ישבר(לא יחזיק מעמד)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      תודה רבה:)
      מחמאה במקום חמאה לא פוגמת בטעם. מה הסיבה שאת רוצה להחליף?
      מיקסר ידני לא ישרוד את שלב הוספת הקמח
      רוב המיקסרים הידניים אין להם מנוע מספיק חזק וחבל להרוס את המיקסר
      פשוט לערבב עם כף עץ בשלב הוספת הקמח ושאר התוספות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  23. העוגות בתנור.. הבית מתמלא בריח שוקולדי ואני מחכה כבר להוציא :)
    אשוב לעדכן.. חורף חם לכולנו.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...