יום שלישי, 24 בינואר 2012

עוגת פירות יבשים בחושה

ט"ו בשבט קרב ובא. אני מאוד אוהבת את החג היפה הזה קודם כל בגלל השקדיות היפיפות בצדי הדרכים,זה פשוט מרהיב,הפרחים הלבנים/ורודים שמחיכים אלינו. ובנוסף המנהג לאכול פירות יבשים. אמנם רוב הפירות אינם מארצנו הקטנטנות אלא מיובאים ובכל זאת המבחר הרב,הצבעים והטעמים נפלאים בעני.
עוגת פירות יבשים היא דרך נהדרת לחגוג את חג הנטיעות.



חומרים (ל-1 תבנית אנגלישקייק )

70 גר' חמאה רכה (לפרווה יש להשתמש במחמאה או מזולה)
35  מ"ל שמן (1/3 כוס)
100 גר' סוכר (1/2  כוס)
2 חלמונים
1 ביצה
175 גר' קמח (1/3 1 כוסות)
1/2 שקית אבקת אפייה
150 גר' פירות יבשים מעורבים חתוכים לקוביות
1 כף ברנדי
1 כף מיץ לימון
4 כפות מיץ תפוזים
לעיטור העוגה - 2 כפות שקדים פרוסים.

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-170 מעלות. לרפד בנייר אפייה את התבנית.
  2. להקציף יחד חמאה,שמן וסוכר,עד שמתקבל תערובת אחידה. להוסיף חלמונים וביצה בהדרגה ולהמשיך להקציף עד שהתערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח ואבקת אפייה. להוסיף כף אחת של קמח לתערובת הפירות היבשים. את הקמח להוסיף יחד עם הנוזלים (בנרדי,מיץ לימון ומיץ תפוזים) לתערובת החמאה והביצים. לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  4. בעזרת כף עץ להוסיף את  הפירות היבשים  לתערובת שהכנו ולערבב בעדינות. להעביר את התערובת לתבנית אפייה ולפזר מעל את השקדים הפרוסים.
  5. לאפות כ- 35-40 דק' עד שקיסם יוצא יבש. העוגה במיטה לא ביום האפייה אלא יום-יומיים לאחר מכן. אז הטעמים נספגים. לאחר הצינון יש לאחסן את העוגה בכלי אטום מחוץ למקרר.


9 תגובות:

  1. העוגה נראת נפלאה
    והמתכון נקרא קליל כמו שאני אוהבת לכןהיא עברה למחברת המתכוני שלי
    אושרת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך אושרת. אני אוהבת מחברות מתכונים (תמיד יש לי פחד שאחת מהן תחליט להתחבא:-))

      מחק
  2. רויטל עוגה טעימה נראית קלילה להכנה תודה לך יקירתי על המתכון הטעים והיפה.ונרשם במחברת.
    טובה

    השבמחק
  3. רויטל יקרה,
    העוגה נראית נפלא, מאד אוהבת את סוגי העוגות האלה,
    בטוח אנסה את שלך ואדווח לך תוצאה בקרוב :-)
    יום מקסים,
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותי,מחכה לדיווחים מהשטח . תודה רויטל

      מחק
  4. עוגה נהדרת ונהיראית נפלא, גם בלי קשר לט"ו בשבט :)
    עם כוס חלב חם - פשוט כייף אמיתי

    אגב - המנהג לאכול פירות יבשים הוא כי בארופה לא היו להם פירות טריים.
    בארץ דווקא כדאי ורצוי לחגוג עם פירות טריים של ארץ ישראל - כי זה הרעיון המקורי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ויני, את צודקת שזו עוגה נפלאה לכל ימות השנה. איכשהו ט"ו בשבט מזכיר לי תמיד את העוגה הזו. ותודה על הרחבת הידע לגבי השימוש בפירות יבשים/טריים.
      רויטל

      מחק
  5. האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...