יום ראשון, 29 בינואר 2012

פשטידת כרובית וברוקולי

וידוי קטן : כן אני אוהבת פשטידות. ביחוד כי הן ללא תחתית בצק (עם בצק למטה זה כבר קיש או טארט) וגם כי אפשר לשחק עם שילובי ירקות שאוהבים ועם מגוון רחב של גבינות.
הכרובית עכשיו בשיאה - הפרחים לבנים כשלג והטעם נפלא. ברוקולי הוא בן משפחה של הכרובית. ואני אוהבת את השילוב של הירוק והלבן וגם בטעמים הם משתלבים מצוין.




חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26")

כרובית אחת בגודל בינוני
ברוקולי אחד בגודל בינוני או 400 גר' ברוקולי של סנפרוסט
1 מיכל שמנת חמוצה (200מ"ל)
4 ביצים
150 גר' גבינה בולגרית (אני השתמשתי ב-5%)
100 גר' גבינה צהובה קשה מגוררת (אני השתמשתי בצ'דר)
70 גר' קמח (1/2 כוס)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לשימון התבנית

מעט חמאה
2 כפות סולת

אופן הכנה

  1. לשמן תבנית בחמאה, גם את הדפנות לשמן. לפזר סולת על התחתית ועל הדפנות . לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  2. לשטוף את הכרובית היטב,להוריד את העלים הירוקים ולשים בסיר גדול. לכסות במים ולהרתיח. לתת לכרובית להתבשל כ-15 דק' על אש בינונית. רצוי עם מכסה מעט פתוח . לאחר שמכבים את האש לסגור את המכסה לעוד כ-10 דק'.
    לשפוך את המים מהסיר ולהעביר את  הכרובית למסננת.. בעזרת מזלג למעוך מעט את הכרובית ולתת למים להשתחרר . בפשטידה הזאת הכרובית לא נשארת שלמה אלא אני מועכת אותה לפרחים קטנטנים  כדי שלא יהיו לי הרבה נוזלים בפשטידה.
  3. לאחר שמעכתי בעדינות את הכרובית ולא נותרו בה מים,אני מעבירה אותה לקערה גדולה.
  4. ברוקולי טרי - יש לשטוף אותו היטב. לתת לו רתיחה ובישול קצרים כדי שהפרחים ישארו שלמים. לפרק את הפרחים ולחתוך אותם לחתיכות בינוניות.
    ברוקולי סנפרוסט (או כל חברה אחרת) יש  לשים בקערת זכוכית. לחמם במיקרוגל כ- 5 דק' לתת  לנוח כ-5-10 דק'  ואז לסחוט את הנוזלים מפרחי הברוקולי בעדינות ולחתוך לחתיכות בינוניות.
  5. להעביר את הברוקולי לקערה עם הכרובית
  6. להוסיף לברוקולי ולכרובית:
    שמנת חמוצה.
    ביצים לטרוף בצלוחית
    גבינה בולגרית - לגרד על מגרדת עבה/גסה
    גבינה צהובה-לגרד על מגרדת עבה/גסה
    קמח לנפות
    להוסיף מלח ופלפל
    לערבב היטב  ולהעביר לתבנית , ליישר ולהכניס לתנור. זמן אפייה כשעה.



23 תגובות:

  1. רויטל, יקירה!
    נראה טעים וכל כך פשוט להכנה...
    גם אני מאד אוהבת ברוקולי וכרובית בכל צורה...
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי חמודה, את צודקת זה מה שכייף בפשטידות שהן קלות להכנה וטעימות.
      תודה לך
      רויטל

      מחק
  2. גם אני אוהבת מאד מאד פשטידות (וקם קישים וטארטים)
    והשפטידה שלך ניראית מעולה! לצד סלט ירוק וזאת ארוחת ערב לתפארת.
    אוהבת מאד

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ויני,אל דאגה בהמשך יהיו גם קישים וטארטים :-)
      מסכימה איתך סלט ירוק וחתיכת פשטידה זו ארוחה מושלמת
      תודה לך
      רויטל

      מחק
  3. יואו את לא מבינה איך בא לי את זה עכשיו.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל,מבינה מבינה..אצלנו בבית הפשטידה |נעלמה" אחרי יומיים. ולא נמצאו אשמים :-)

      מחק
  4. הי רויטל, הפשטידה נראית טעימה.
    ושאלה: אם לא אמצא סולת בסופר, יש לסולת תחליף?
    ובקשר לכרובית: כתבת בסעיף של הבישול, להכניס אותה שלמה לסיר. האם אפשר לחתוך אותה לפני לחצי או רבעים כדי שהבישול יהיה יותר קצר וגם יהיה לי יותר קל למעוך אותה אחרי?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אורנה,
      במקום סולת אפשר להשתמש בפירורי לחם או בקמח תירס.
      את יכולה לחתוך את הכרובית לפרחים ואז לבשל,זה בסדר.מה שחשוב זה לסנן היטב את המים לאחר הבישול.
      בהצלחה רויטל

      מחק
  5. היי
    יש אפשרות להחליף את הקמח במשהו אחר לרגישים לגלוטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן בטח. כאשני מכינה לעצמי את הפשטידה אני משתמשת בקמח אורז מלא או רגיל.
      בהצלחה

      מחק
    2. באותה כמות?

      מחק
  6. היי, איך אפשר להכין את הפשטידה הזאת בלי מוצרי חלב?
    תודה - נאוה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נאוה, זו פשטידה חלבית כך שלהכין אותה ללא מוצרי חלב בעצם אומר לבנות מתכון חדש שונה בטעמו ורכיביו באופן מלא מהמתכון כאן.

      אני יכולה להציע לך ל המיר את מוצרי החלב כאן למוצרי סויה. כלומר במקום שמנת חמוצ הלהשתמש בשמנת פרווה המתאימה לבישול ובמקום גבינות להשתמש בגינות טופו-טבעוניות

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. היי רויטל, במתכון שלך רשום שצריך 70 גרם קמח או חצי כוס. חצי כוס קמח זה בערך 133 גרם קמח...
    מה המידה הנכונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. חן שלום
      כוס קמח = 140 גרם
      1/2 כוס= 70 גרם
      ואם חשוב לך הדיוק אני מאוד ממליצה למדוד במשקל דיגיטלי ולא בכוסות ואם כוסות אז כוסות מדידה בינלאומיות,שעליהן כתוב במדויק 1/2 כוס או 1/4 כוס וכד'.

      רויטל

      מחק
  8. רויטל
    בהזדמנות תני מתכון ללא מוצרי חלב וללא תחליפי סויה ....
    תודה
    סיוון

    השבמחק
  9. רויטל שלום, יש תחליף לבולגרית?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      יש גבינת פטה שהיא דומה לבולגרית
      אפשר גם גביע גבינת קוטג'
      או גבינת כנען באותה הכמות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  10. רויטל בוקר טוב,

    אפשר לעשות את הפשטידה רק עם ברוקולי ופשוט להכפית את כמות הברוקולי?

    תודה,

    אילה

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור אילה
      בהחלט אפשר להכין רק מברוקולי
      ובמקום הכמות של הכרובית להכפיל את כמות הברוקולי
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  11. תודה רבה עבור התשובה המהירה

    אילה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...