יום חמישי, 2 בפברואר 2012

ביסקוטי פירות יבשים

ביסקוטי זו עוגייה מאוד מפורסמת ויש לה מגוון רחב של מתכונים. המשותף לכולם הנו עקרון האפייה הכפולה. כלומר אופים את הבצק בפעם הראשונה בצורת גליל ובפעם השנייה פורסים את הגליל לפרוסות (דקות/ עבות ישרות/אלכסוניות לפי העדפתכם) ואופים פעם שנייה לייבוש העוגייה.
אני אוהבת את השלב של חיתוך הגלילים לעוגיות ותוך כדי פריסה מתגלה צבעוניות הפירות היבשים בתוך העוגייה. מקסים.





חומרים (כ- 1 ק"ג עוגיות)

500 גר' קמח (2/3 3 כוסות)
350 גר' פירות יבשים
100 גר' אגוזי לו"ז (בונדוק) עם הקליפה,לא קלויים ולא מלוחים.
50 גר' שקדים (שלמים,עם הקליפה,לא מלוחים ולא קלויים)
קורט סודה לשתייה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
2 חלמונים (מביצה בגודל M)
3 ביצים בגודל M
100 גר' חמאה מומסת (לא רותחת)
1 כף גרידת  תפוז או לימון

1/2 כוס קמח לפיזור על משטח העבודה
1 ביצה לבירוש

אופן הכנה
  1. לנפות יחד קמח,סודה לשתייה ואבקת אפייה.
  2. לקצוץ את הפירות היבשים לחתיכות בינוניות ולהוסיף לתערובת הקמח. להוסיף גם אגוזים ושקדים ולערבב.
  3. להקציף יחד חלמונים,ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה,אורירית ותפוחה. תוך כדי הקצפה במהירות איטית להוסיף את החמאה וגרידת התפוז.
  4. בעזרת כף עץ לערבב לתוך תערובת הביצים את תערובת הקמח והפירות יבשים,לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. לחלק את התערובת לשלושה חלקים . לקמח משטח עבודה ב- 2 כפות קמח ולהניח מעל הקמח 1/3 מהתערובת שהכנו. לגבש  ולהדק את התערובת ולגלגל לצורת נקניק. להעביר לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ולהכין כך את שני החלקים הנותרים.
  6. למרוח את הגלילים בביצה ולאפות בתנור בחומם מראש ל - 170 מעלות. זמן אפייה כ- 35 דק' עד לקבלת צבע זהוב .
  7. לאחר הוצאת הגלילים מהתנור,לתת להם להתקרר ולהקפיא כשעה.
  8. לאחר ההקפאה. לפרוס את הגלילים לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת סכין לחם,להניח בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. לאפות בחום של 160 מעלות כ-20 דק' עד לייבוש העוגיות וקבלת צבע זהוב.
  9. את הביסקוטי המוכן יש לאחסן הקופסא אטומה.




33 תגובות:

  1. רויטל - הביסקוטי שלך משגעיםםםםםםםםםםםםם
    פשוט לחטוף ולזלול
    אני מאוהבתי הביסקוטי, מאד!
    והשילוב עם האגוזים והפירות הוא נהדר
    מאד מאד אוהבת את מה שהכנת!!

    והצילומים מקסימים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך ויני היקרה. שבוע נפלא וחג אילנות שמח
      רויטל

      מחק
  2. בהחלט מקסים, אוהבת את הביסקוטי שלך והצבעוניות המתפרצת.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך מגי. בהחלט הצבעוניות הזו הופכת את הביסקוטי למקסים.

      מחק
  3. רויטל זה ניראה מעולה,הצבעים של הפירות היבשים כל כך יפים,מאוד אהבתי

    השבמחק
  4. התלהבתי מהבלוג ומהמתכונים האם ישנה אפשרות לקבל עידכון כשמתפרסמת רשומה חדשה??

    אודה מאד על כך

    תודותיי מראש

    ליאורה

    liora-p@bezeqint.net

    השבמחק
  5. שלום לך ליאורה
    אפשר לקבל עדכונים במייל דרך הצטרפות לרשימת חברים קוראים (בצד שמאל)
    תודה רויטל

    השבמחק
  6. רויטל, הביסקוטי שלך מקסימים ♥
    יופי של טעמים וצבעים,
    כיף של נשנוש !
    אלופה פשוט !!
    רותי

    השבמחק
  7. Hi there,
    would you be able to tell me how much Soda needed
    Thanks so much it look great I want to try it today :)

    השבמחק
    תשובות
    1. Hi you , thanks
      you need a pinch of Sodium bicarbonate
      Im here for any question you have :)
      Revital

      מחק
  8. את אלופה !!!!! תודה..

    השבמחק
  9. הי
    האם ניתן להחליף חמאה במרכיב פרווה? תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. בוודאי. את החמאה מחליפי במחמאה. עם שמן לא ניסיתי אז לא יכולה לומר לך איזה ישפיע על התוצאה. עם מחמאה עשיתי בעבר וזה יצא מצוין.

      מחק
    2. תודה רבה, חמאה במחמאה יחס שווה?

      מחק
    3. אפשר להחליף באותו היחס של שמם קוקוס.
      מגיע במרקם מוקשה.
      גם פרווה, גם בריא יותר ממחמאה ומוסיף ארומה של קוקוס.
      הפריכיות נשמרת.

      מחק
  10. מעולה! אני לא סובלת את העוגיות שקונים בסופר. מיד שולחת לאמא את המתכון.

    השבמחק
  11. פשוט טעים טעים טעים!!!!!!!! המתכון מדוייק , אופן ההכנה מפורט ומובן היטב והתוצאה מהממת. תודה רבה.

    השבמחק
  12. רויטל - אין לי משקל בבית, את יכולה לומר לי כמה זה פירות יבשים בכוסות?
    תודה
    איילת

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איילת, קודם כל אני מאוד ממליצה לקנות משקל דיגיטלי, זה לא יקר ומאוד שימושי למי שאוהבת לאפות.
      פירות יבשים לא ממש מודדים בכוסות כי כל פרי יש לו צוה ונפח שונה.
      לאחר שחותכים את הפרי המיובש ניתן למדוד בכוסות וכאן במתכון מדבור בכ- 2 עד שלוש כוסות של פרי מיובש שלא חתוך לקוביות קטנות מאוד אל בינוניות.
      בהצלחה

      מחק
  13. הבישקוטי יצאו מעלפים, תודה רבה. גזרתי מחמאות ובו זמנית הגזרה שלי קצת השתנתה... אבל היה טעים! בהחלט אכין שוב!

    השבמחק
  14. הכנתי היום, יצא מעולה !!! תודה וחתימה טובה.

    השבמחק
  15. הבישקוטי לא יצאו לי קשים כמו שצריך לצאת למרות שייבשתי אותם די הרבה זמן בתנור. מה יכולה להיות הסיבה?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה אומר שחתכת עבה מידי או לא אפית אפייה ראשונה מספיק זמן.
      קצת קשה לנחש מה קרה,הרי לא הייתי אתך במטבח :)
      האפייה השנייה צריכה להיותבחום נמוך ולפחות 20 דק 'ואם זה לא מספיק אז להוסיף עוד זמן אפייה
      אין מצב שלאחר האפייה השנייה הביסקוטי יהיה רך אלא אם הוא נחתך עבה כמו פרוסת לחם

      מחק
  16. רויטל ,
    איזה יופי של ביסקוטי נראים פריכים מאוד ומלאים בכל טוב ,
    אהבתי מאוד

    השבמחק
  17. היי רויטל
    נראה משגע !
    כמה כוסות זה 350 ג' ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לירון
      מעולם לא מדדתי את הכמות הכוסות
      אני מעריכה שמדובר בערך ב- 3 כוסות
      רויטל

      מחק
  18. היי רויטל האתר שלך ממש מקסים! האם ניתן להחליף לקמח תופח ולהשמיט את אבקת האפיה כמובן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיכל
      תודה רבה:)
      אפשר קמח תופח.
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  19. מה הרעיון שאני לא יעשה טעות 2 צהוב 3 ביציים שלמים וסוכר האם זו הכוונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום קטי
      בדיוק כמו שכתוב במצרכים
      2 חלמונים (לא משתמשים בחלבונים רק בחלמונים-הצהוב של הביצה)
      ועוד 3 ביצים שלמות
      מקציפים יחד עם הסוכר חלמונים וביצים שלמות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  20. עוגיות מושלמות!!!
    מתכון מעולה - כמו שאר המתכונים באתר שלכם.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...