יום ראשון, 5 בפברואר 2012

חיתוכיות ריבה ופירורים

חיתוכיות קלות להכנה,בניחוח חמאה ובמלית קונפיטורה איכותית.
לטעמי אין תחליף כאן לחמאה. וקונפיטורה טובה משדרגת מאוד את העוגיות הללו.
אפשר להוסיף לפירורים אגוזים או שקדים קצוצים ומעט קינמון למי שאוהב.





חומרים (לתבנית תנור)

450 גר' קמח (1/4 3 כוסות)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
300 גר' חמאה
1 כף גרידת תפוז או לימון
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 חלמונים
4 כפות שמנת חמוצה

למלית
1 צנצנת קונפיטורה איכותית בטעם שאוהבים - במשקל 350 גר'.
(אני השתמשתי בקונפיטורת דובדבנים שחורים)

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המערבל מלבד השמנת החמוצה. לערבל עם וו הגיטרה עד לקבלת פירורים.
  3. להוריד מתערובת הפירורים שהכנו - כמות של 2 ספלים (400 גר').
  4. להוסיף לתערובת הפירורים שנותרה בקערת המערבל ,4 כפות שמנת חמוצה ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  5. להניח נייר אפייה על גבי משטח עבודה ולפזר מעליו מעט קמח. להניח את הבצק ולרדד אותו לגודל של תבנית התנור (ללא שוליים) להעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.
  6. בעזרת מזלג לחורר מעט את הבצק (על מנת שלא יווצרו גבעות בזמן האפייה) ולמרוח מעליו את הקונפיטורה.
  7. לפזר את הפירורים ששמרנו בצד מעל הקונפיטורה ולהכניס לאפייה בתנור לזמן של 30 דק' בערך עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה.
  8. לצנן היטב. להוציא את המאפה מן התבנית בעזרת נייר האפייה ובעדינות כדי שלא יישבר ובעזרת סכין לחתוך לריבועים בגודל שאוהבים.
  9. לאחסן את החיתוכיות בקופסא אטומה ולהפריד בין השכבות בעזרת נייר אפייה.

42 תגובות:

  1. הן היו, הן עכשיו ןהן תהייניה החיתוכיות האולטמטיביות מבחינתי
    אין כמו חיתוכיות ריבה ופירורים!
    התמונות שלך גם מוכיחות את זה :) - הן מעוררות תיאבון בצורה מסוכנת

    אגב - הן טעימות מאד גם בגרסת הפרווה (למרות שאני מתה על חמאה)

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני מקסימה-תודה רבה על המחמאות.
      לא טעמתי את גירסת הפרווה. סומכת עלייך :-)
      רויטל

      מחק
    2. היי אשמח לדעת את גירסת הפרווה. תודה וחג שמח

      מחק
    3. מה שמת במקום השמנת? והאם זה חובה?

      מחק
    4. לפרווה יש שמנת צמחית או מיץ תפוזים או קרם קוקוס וכן זה חובה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. הן נפלאות רויטל ואני אוהבת יותר מידי חיתוכיות.
    ושלך נראות יאמייי
    תודה ושבוע טוב

    השבמחק
  3. מתה על חיתוכיות, שלך נראות נפלא.

    שבוע טוב ומבורך,

    מגי

    השבמחק
  4. רויטל, החיתוכיות נראות מעולה..!
    העוגה\ עוגיות האלה הן דרך קבע אצלי בבית,
    עושה אותן המון המון המון...ועם דובדבנים מכל הסוגים..
    מדהימות להפליא וטעימות שאי אפשר להפסיק...
    הן נגמרות כלא היו בצ'יק..!!
    תודה ושבוע מקסים,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותי - תודה לך. גם אצלי בבית מאוד אוהבים את משפחת החיתוכיות לגווניה.
      שבוע נפלא. רויטל

      מחק
  5. אני לא מכירה בצק כזה
    וכבר שמרתי לי במועדפים
    יופי של רקיק.
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך אבנים שחקו מים. כבוד הוא לי להיות במועדפים שלך.
      רויטל

      מחק
    2. מה אפשר במקום שמנת

      מחק
    3. מיץ תפוזים או קרם קוקוס
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. יו-אני לא מאמינה-את החיתוכיות האלה אכלתי המון
    שהיית ילדה . וניסיתי לרשום מאימי את המתכון-ולא הצלחתי.איזה כיף-תבורכי.
    נרשמתי אצלך לקבלת עידוכנים אבל איני מקבלת-מדוע?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנונימית. שמחה שהתחברת לילדותך דרך המתכון.
      אין לי שמוג מדוע העדכונים לא עובדים . המלצתי היא לקבל את העדכונים דרך דף הפייסבוק .
      רויטל

      מחק
  7. מתכון ניפלא, פשוט וטעים,תודה

    השבמחק
  8. היי אני חדשה באתר חייב שמנת חמוצה????
    ולא הבנתי כמה קמח...

    השבמחק
  9. מזה וו גיטרה?ואיך עושים פירורים?לא ברור לי בכלל המתכון

    השבמחק
    תשובות
    1. קלאופטרה יקרה.
      וו גיטרה הנו חלק במיקסר אתו מכינים בצק פריך. אם אין לך תכיני במעבד מזון עם להד פלדה או ללוש את הבצק בידים.
      שמנת חמוצה - אפשר גם שמנת מתוקה או מיץ תפוזים במקום.
      קמח - רשום גם גרמים וגם בכוסות. שלוש כוסות ועוד רבע כוס.
      הפירורים נעשים שמערבבים את חומרי הבצק ולפני שמוסיפים את השמנת החמוצה.
      רויטל

      מחק
  10. היי רויטל,
    יש לי כמה שאלות..
    לא צריך לאפות כמה דקות את הבצק לפני שמוספים את הריבה והפירורים?
    החמאה צריכה להיות קרה או רכה?
    ואפשר להשתמש באיזה ריבה שרוצים או חייב קונפיטוריה?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך,
      לא צריך לאפות את הבצק לפני מריחת הריבה. ממש אין צורך.
      לגבי החמאה היא צריכה להיות רגילה,לא קפואה ולא בטמפ' החדר אלא מוציאים מהמקרר ומשתמשים. בעיקר חשוב לחתוך אותה לקוביות קטנות שיהיה קל לעבד אותה עם הקמח.
      את יכולה איזה ריבה שבא לך ושאת אוהבת.
      בשמחה,רויטל

      מחק
  11. היי רויטל,
    האם יש לך מתכון טוב למלית שוקולד? טעמתי פעם וזה היה גן עדן!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי,אין לי מושג איזה מלית שוקולד אכלת כך שלשחזר אותה אין לי אפשרות:)
      אני יכולה להציע לך כמה אפשרויות כמו להכין גנאש משוקולד מריר ושמנת מתוקה ביחס של 250 גר' שוקולד על 200 מ"ל שמנת מתוקה . להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הצוץ לבחוש היטב לקבלת נוזל חלק וללא גושים לצנן היטב במקרר ולמרוח במקום הריבה
      אפשרות נוספת זה ממרח שוקולד טעים למרוח כמו שהוא בשכבה עבה על הבצק,רצוי לחמם מעט שיהיה קל למרוח

      מחק
    2. תודה!
      אני מכירה את המתכון עם קצף ביצים . . . כשטעמתי את המלית שוקולד הופתעתי כי זה לא גנאש ובטח שלא ממרח שוקולד זה היה משהו מיוחד....
      אבל תודה בכל מקרה - אין כמוך - יישר כח.

      מחק
  12. תודה רויטל! עוד מתכון מוצלח שלך! יצאו נפלאות וממכרות

    השבמחק
  13. הי מה קורה אם שכחתי לשים חלמונים בבצק וזה כבר בתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. את הנעשה לא ניתן להשיב
      זה אומר שהבצק יהיה פחות עשיר בטעמו ובמרקם שלו
      אבל עדיין יהיה נחמד לאכילה
      ספר/י איך יצא ?
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
  14. כמה מיץ תפוזים לשים במקום השמנת חמוצה?

    השבמחק
  15. האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה? אם כן האם באותו יחס?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר להחליף חמאה במרגרינה בדיוק באותה הכמות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. מה אפשר בגירסת פרווה במקום תפוזים וקרם קוקוס?
    אסור לנו לצרוך אותם

    השבמחק
  17. היי,
    יש לי שאלה קטנה לא צריך א.אפיה? רק קמח רגיל?
    תודה שרה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שרה
      אין צורך באבקת אפייה
      כאן בבצק רק קמח רגיל:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. מה אפשר לשים במקום חמאה או מרגרינה ...שמן זה טוב ?וכמה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא מתאים שמן במתכון
      זה רק או חמאה או מרגרינה
      תודה
      רויטל

      מחק
  19. שלום
    האם ניתן להחליף חלק מהקמח בשקדים טחונים/קמח שקדים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר להמיר 150 גרם מהמקמח בקמח שקדים או 100 גרם קמח בשקדים טחונים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...