חיתוכיות קלות להכנה,בניחוח חמאה ובמלית קונפיטורה איכותית.
לטעמי אין תחליף כאן לחמאה. וקונפיטורה טובה משדרגת מאוד את העוגיות הללו.
אפשר להוסיף לפירורים אגוזים או שקדים קצוצים ומעט קינמון למי שאוהב.
חומרים (לתבנית תנור)
450 גר' קמח (1/4 3 כוסות)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
300 גר' חמאה
1 כף גרידת תפוז או לימון
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 חלמונים
4 כפות שמנת חמוצה
למלית
1 צנצנת קונפיטורה איכותית בטעם שאוהבים - במשקל 350 גר'.
(אני השתמשתי בקונפיטורת דובדבנים שחורים)
לטעמי אין תחליף כאן לחמאה. וקונפיטורה טובה משדרגת מאוד את העוגיות הללו.
אפשר להוסיף לפירורים אגוזים או שקדים קצוצים ומעט קינמון למי שאוהב.
חומרים (לתבנית תנור)
450 גר' קמח (1/4 3 כוסות)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
300 גר' חמאה
1 כף גרידת תפוז או לימון
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 חלמונים
4 כפות שמנת חמוצה
למלית
1 צנצנת קונפיטורה איכותית בטעם שאוהבים - במשקל 350 גר'.
(אני השתמשתי בקונפיטורת דובדבנים שחורים)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- לשים את כל חומרי הבצק בקערת המערבל מלבד השמנת החמוצה. לערבל עם וו הגיטרה עד לקבלת פירורים.
- להוריד מתערובת הפירורים שהכנו - כמות של 2 ספלים (400 גר').
- להוסיף לתערובת הפירורים שנותרה בקערת המערבל ,4 כפות שמנת חמוצה ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
- להניח נייר אפייה על גבי משטח עבודה ולפזר מעליו מעט קמח. להניח את הבצק ולרדד אותו לגודל של תבנית התנור (ללא שוליים) להעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.
- בעזרת מזלג לחורר מעט את הבצק (על מנת שלא יווצרו גבעות בזמן האפייה) ולמרוח מעליו את הקונפיטורה.
- לפזר את הפירורים ששמרנו בצד מעל הקונפיטורה ולהכניס לאפייה בתנור לזמן של 30 דק' בערך עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה.
- לצנן היטב. להוציא את המאפה מן התבנית בעזרת נייר האפייה ובעדינות כדי שלא יישבר ובעזרת סכין לחתוך לריבועים בגודל שאוהבים.
- לאחסן את החיתוכיות בקופסא אטומה ולהפריד בין השכבות בעזרת נייר אפייה.
הן היו, הן עכשיו ןהן תהייניה החיתוכיות האולטמטיביות מבחינתי
השבמחקאין כמו חיתוכיות ריבה ופירורים!
התמונות שלך גם מוכיחות את זה :) - הן מעוררות תיאבון בצורה מסוכנת
אגב - הן טעימות מאד גם בגרסת הפרווה (למרות שאני מתה על חמאה)
ויני מקסימה-תודה רבה על המחמאות.
מחקלא טעמתי את גירסת הפרווה. סומכת עלייך :-)
רויטל
היי אשמח לדעת את גירסת הפרווה. תודה וחג שמח
מחקמה שמת במקום השמנת? והאם זה חובה?
מחקלפרווה יש שמנת צמחית או מיץ תפוזים או קרם קוקוס וכן זה חובה
מחקבהצלחה
רויטל
הן נפלאות רויטל ואני אוהבת יותר מידי חיתוכיות.
השבמחקושלך נראות יאמייי
תודה ושבוע טוב
חן חן טובה. שבוע נפלא גם לך
מחקמתה על חיתוכיות, שלך נראות נפלא.
השבמחקשבוע טוב ומבורך,
מגי
תודה לך מגי.שבוע קסום .
מחקרויטל, החיתוכיות נראות מעולה..!
השבמחקהעוגה\ עוגיות האלה הן דרך קבע אצלי בבית,
עושה אותן המון המון המון...ועם דובדבנים מכל הסוגים..
מדהימות להפליא וטעימות שאי אפשר להפסיק...
הן נגמרות כלא היו בצ'יק..!!
תודה ושבוע מקסים,
רותי :-)
היי רותי - תודה לך. גם אצלי בבית מאוד אוהבים את משפחת החיתוכיות לגווניה.
מחקשבוע נפלא. רויטל
אני לא מכירה בצק כזה
השבמחקוכבר שמרתי לי במועדפים
יופי של רקיק.
תודה.
תודה לך אבנים שחקו מים. כבוד הוא לי להיות במועדפים שלך.
מחקרויטל
מה אפשר במקום שמנת
מחקמיץ תפוזים או קרם קוקוס
מחקבהצלחה
רויטל
יו-אני לא מאמינה-את החיתוכיות האלה אכלתי המון
השבמחקשהיית ילדה . וניסיתי לרשום מאימי את המתכון-ולא הצלחתי.איזה כיף-תבורכי.
נרשמתי אצלך לקבלת עידוכנים אבל איני מקבלת-מדוע?תודה
היי אנונימית. שמחה שהתחברת לילדותך דרך המתכון.
מחקאין לי שמוג מדוע העדכונים לא עובדים . המלצתי היא לקבל את העדכונים דרך דף הפייסבוק .
רויטל
מתכון ניפלא, פשוט וטעים,תודה
השבמחקתודה לך אוהבת לאפות 1 :-)
מחקהיי אני חדשה באתר חייב שמנת חמוצה????
השבמחקולא הבנתי כמה קמח...
מזה וו גיטרה?ואיך עושים פירורים?לא ברור לי בכלל המתכון
השבמחקקלאופטרה יקרה.
מחקוו גיטרה הנו חלק במיקסר אתו מכינים בצק פריך. אם אין לך תכיני במעבד מזון עם להד פלדה או ללוש את הבצק בידים.
שמנת חמוצה - אפשר גם שמנת מתוקה או מיץ תפוזים במקום.
קמח - רשום גם גרמים וגם בכוסות. שלוש כוסות ועוד רבע כוס.
הפירורים נעשים שמערבבים את חומרי הבצק ולפני שמוסיפים את השמנת החמוצה.
רויטל
היי רויטל,
השבמחקיש לי כמה שאלות..
לא צריך לאפות כמה דקות את הבצק לפני שמוספים את הריבה והפירורים?
החמאה צריכה להיות קרה או רכה?
ואפשר להשתמש באיזה ריבה שרוצים או חייב קונפיטוריה?
תודה רבה
היי לך,
מחקלא צריך לאפות את הבצק לפני מריחת הריבה. ממש אין צורך.
לגבי החמאה היא צריכה להיות רגילה,לא קפואה ולא בטמפ' החדר אלא מוציאים מהמקרר ומשתמשים. בעיקר חשוב לחתוך אותה לקוביות קטנות שיהיה קל לעבד אותה עם הקמח.
את יכולה איזה ריבה שבא לך ושאת אוהבת.
בשמחה,רויטל
היי רויטל,
השבמחקהאם יש לך מתכון טוב למלית שוקולד? טעמתי פעם וזה היה גן עדן!
הי,אין לי מושג איזה מלית שוקולד אכלת כך שלשחזר אותה אין לי אפשרות:)
מחקאני יכולה להציע לך כמה אפשרויות כמו להכין גנאש משוקולד מריר ושמנת מתוקה ביחס של 250 גר' שוקולד על 200 מ"ל שמנת מתוקה . להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הצוץ לבחוש היטב לקבלת נוזל חלק וללא גושים לצנן היטב במקרר ולמרוח במקום הריבה
אפשרות נוספת זה ממרח שוקולד טעים למרוח כמו שהוא בשכבה עבה על הבצק,רצוי לחמם מעט שיהיה קל למרוח
תודה!
מחקאני מכירה את המתכון עם קצף ביצים . . . כשטעמתי את המלית שוקולד הופתעתי כי זה לא גנאש ובטח שלא ממרח שוקולד זה היה משהו מיוחד....
אבל תודה בכל מקרה - אין כמוך - יישר כח.
תודה רויטל! עוד מתכון מוצלח שלך! יצאו נפלאות וממכרות
השבמחקהי מה קורה אם שכחתי לשים חלמונים בבצק וזה כבר בתנור?
השבמחקאת הנעשה לא ניתן להשיב
מחקזה אומר שהבצק יהיה פחות עשיר בטעמו ובמרקם שלו
אבל עדיין יהיה נחמד לאכילה
ספר/י איך יצא ?
שבת שלום
רויטל
כמה מיץ תפוזים לשים במקום השמנת חמוצה?
השבמחק4 כפות
מחקבהצלחה
האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה? אם כן האם באותו יחס?
השבמחקשלום וברכה
מחקאפשר להחליף חמאה במרגרינה בדיוק באותה הכמות
בהצלחה
רויטל
מה אפשר בגירסת פרווה במקום תפוזים וקרם קוקוס?
השבמחקאסור לנו לצרוך אותם
שמנת צמחית או מעדן סויה
מחקהיי,
השבמחקיש לי שאלה קטנה לא צריך א.אפיה? רק קמח רגיל?
תודה שרה
הי שרה
מחקאין צורך באבקת אפייה
כאן בבצק רק קמח רגיל:)
בהצלחה
רויטל
מה אפשר לשים במקום חמאה או מרגרינה ...שמן זה טוב ?וכמה
השבמחקשלום וברכה
מחקלא מתאים שמן במתכון
זה רק או חמאה או מרגרינה
תודה
רויטל
שלום
השבמחקהאם ניתן להחליף חלק מהקמח בשקדים טחונים/קמח שקדים?
שלום וברכה
מחקאפשר להמיר 150 גרם מהמקמח בקמח שקדים או 100 גרם קמח בשקדים טחונים
בהצלחה
רויטל