יום רביעי, 15 בפברואר 2012

עוגת תפוחי עץ ופירות יבשים בחושה


עוגת תפוחים עסיסית בתוספת של פירות יבשים שמוסיפים המון טעם וצבעים נפלאים.
לרוב אחרי שט"ו בשבט מסתיים נותרים המון סוגים של פירות יבשים בבית וזו הדמנות מצויינת להשתמש בהם לעוגה נהדרת וטעימה.





חומרים (לסיר פלא או 2 תבניות אינגלישקייק)

4 תפוחי עץ ירוקים וחמוצים (כ-500 גר')
250 גר' פירות יבשים
350 גר' קמח (1/2 2 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה קינמון
300 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 1 כוסות)
200 גר' סוכר (1 כוס)
4 ביצים בגודל M
1 כף תמצית וניל
1 כף גרידת לימון
4 כפות ברנדי או מיץ תפוזים או יין מתוק

אופן הכנה
  1.  לשמן היטב את תבנית האפייה.
  2. לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בקערה בינונית. 
  3. לחתוך את הפירות יבשים לקוביות קטנות.(אני רוחצת ומייבשת את הפירות היבשים לפני החיתוך) להוסיף את הפירות היבשים לקערה עם תפוחי העץ.
  4. לנפות יחד קמח,אבקת אפייה ,סודה לשתייה וקינמון. להוסיף פנימה את המלח.
  5. בקערת המיקסר לשים שמן,סוכר וברנדי. לערבל היטב עם וו גיטרה. להוסיף את הוניל וגרידת הלימון ולערבב. לפתוח את הביצים לצלוחית,לטרוף עם מזלג ולהוסיף לתערובת השמן והסוכר. לערבל היטב במהירות בינונית עד שהתערובת נהיית אורירית ובהירה. להחליש את מהירות המערבל ולהוסיף בהדרגה את תערובת הקמח . לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. (מי שאין לו מערבל עם וו גיטרה,להשתמש במקצפים של המיקסר הידני עד שלב הקמח ואז להוסיף את הקמח ולערבב עם מטרפה או כף עץ)
  6. לקערת המערבל להוסיף את תערובת הפירות היבשים ותפוחי העץ. לערבב בעזרת כף עץ ולא עם
    וו הגיטרה. להעביר את התערובת לתבניות.לאפות בחום של 170 מעלות כ-50 דק' עד לקבלת קיסם יבש.
הערות והצעות
  • אפשר להחליף כמחצית מכמות השמן ברסק תפוחי-עץ לא ממותק. זה מתאים מאוד ומשתלב מעולה בטעמים.
  • אפשר להוסיף 100 גר' אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס למתכון זה טעים מאוד.
  • אפשר גם לאפות כמאפניס קטנים ולעטר בשברי אגוזים.
  • לפני ההגשה אני ממליצה לזרות מעט אבקת סוכר למעלה-זה נותן מראה חגיגי.


13 תגובות:

  1. טעים ויפה, אוהבת עוגות מסוג זה.

    מגי

    השבמחק
  2. רויטל יקירתי..!
    העוגה נראית נפלא וטעימה..!
    פירות יבשים ותפוחים מה יכול להיות רע?..!
    אוהבת סוגי עוגות אלה..
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירתי המקסימה
      שמחה שאת אוהבת עוגות כאלה.
      רויטל

      מחק
  3. עוגה נהדרת
    גם אני אוהבת מאד לאכול עוגות כאלה
    וזה גם רעיון להכין בתבניות אינגליש-קייק קטנות ולהכניס למשלוח מנות.

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות ויני.
      בהחלט הראש שלנו עובד עכשיו על פורים ותכנון משלוחי המנות:)

      מחק
  4. עוגה נהדרת מידי נהדרת!
    אוהבת מאוד!

    השבמחק
  5. אוהבת מאוד עוגות תפוחים , ועוגתך נראית מושלמת לטעמי , אהבתי ואמצתי !

    שרית-ב

    השבמחק
  6. האם כוס וחצי שמן זה לא יותר מידי

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. זו עוגה גדולה .
      אפשר להמיר מחצית מכמות השמן ברסק תפוחי עץ לא ממותק
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח רגיל ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לשים קמח מלא
      רק לדעת שקמח מלא יותר דחוס מקמח רגיל
      כוס אחת של קמח מלא שוקלת 120 גרם מול כוס קמח רגיל ששוקלת 140 גרם
      וכדאי להכפיל את כמות אבקת האפייה
      בהצלחה
      וחג אילנות שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...