יום ראשון, 19 בפברואר 2012

קיש פטריות טריות


ארוחות חלביות מאוד אהובות עלי. קישים הם פתרון נהדר לאירוח חלבי. אפשר להיות יצירתיים במגוון הירקות ובשילובים בניהם יחד עם גבינות מעניינות,אגוזים ועוד.
בקיש הזה אני משתמשת בפטריות שמפניון. הטעם שלהם אהוב ומוכר. כמובן שאפשר להשתמש בסוגים אחרים או להעשיר את הטעם עם פטריות מיובשות.
חשוב להשתמש בפטריות טריות- שהן לבנות וללא כתמים חומים. אין צורך לשטוף את הפטריות אלא פשוט לנגב מהן את הפירורים השחורים שהם שאריות המצע עליו הן צמחו.
את הקיש אפשר להכין בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24" או בתבניות אישיות.



חומרים (לתבנית פאי מתפרקת בגודל 24" או תבנית מיני מאפינס של 12 יח')

בצק פריך מלוח לתחתית הקיש

200 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
100 גר' חמאה
1 ביצה בגודל M
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

2-3 כפות קמח לקימוח משטח העבודה

מלית פטריות שמפניון טריות

2 סלסלות פטריות שמפניון טריות (500 גר')
1 בצל בינוני
2 כפות שמן קנולה
100 גר' גבינה צהובה קשה מגוררת
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים בגודל M
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף קמח

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק -  במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד. אני בדרך כלל מוסיפה כף אחת של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 דק'. בזמן הזה מכינים את המלית.
  2.  הכנת המלית- מנקים את הפטריות מהחתיכות השחורות בעזרת נייר מגבת. 6 פטריות קטנות שמים בצלוחית בצד,הן ישמשו לעיטור הקיש בהמשך.
    חותכים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני ושמים בקערה . מקלפים את הבצל וקוצצים לקוביות קטנות.  שמים את הבצל במחבת רחבה ומוסיפים שתי כפות שמן. מטגנים מעט את הבצל עד שהוא נהיה שקוף . מוסיפים את הפטריות שחתכנו,ממשיכים לאדות על אש בינונית,הפטריות יפרישו נוזלים ויקטנו בחצי בערך מהגודל המקורי שלהן. לאחר כ- 5 דק' מורידים מהאש ומעבירים למסננת כדי להפריד את הפטריות מהנוזלים שלהן.
  3. הכנת קלתית הקיש-מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים את משטח העבודה ואת תבנית הפאי. מרדדים את הבצק לקוטר 28" ,מעבירים לתבנית הפאי ומסדרים את הבצק כך שישב היטב בתבנית ,מהדקים את הבצק לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים ולא דקים מידי.
  4. המשך הכנת המלית - מוסיפים לפטריות את הגבינה המגוררת ,מערבבים ומעבירים לתבנית המרופדת בבצק. משטחים ומסדרים את הפטריות.
    בקערית או מד ליטר טורפים יחד ביצים,שמנת מתוקה,מלח,פלפל וכף אחת של קמח. טורפים לקבלת תערובת אחידה ושופכים בעדינות מעל הפטריות.
  5. עיטור הקיש-חותכים את הפטריות ששמרנו בצד לחצי. ומסדרים בעיגול קרוב לדפנות.
  6. אפיית הקיש-
    25 דק' בחום של 190 מעלות בחלק התחתון של התנור.
    25 דק' נוספות בחום של 180 מעלות במרכז התנור עד לקבלת גוון חום יפה וייצוב המלית.
  7. מצננים את הקיש ומעבירים לצלחת הגשה.
  8. הכנת קישים אישיים -בדיוק באותה הדרך,רק שבמקוןם לרפד תבנית גדולה בבצק,מכינים תבניות קטנות. אני מכינה בתבנית מיני מאפינס ויוצא מכמות כזו כ-12 עד 18 יח' תלוי בעובי הבצק שמרדדים.חשוב לא למלא יותר מדי מלית ורוטב שמנת כדי שלא יגלוש בזמן האפייה. כמובן שזמן האפייה מתקצר  ואין צורך לשים בתחתית התנור אלא במרכז התנור למשך כל זמן האפייה.




33 תגובות:

  1. נראה נפלא נפלא
    תודה לך רויטל
    שבוע טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. טובה יקרה -תודה רבה
      שבוע מקסים

      מחק
    2. וואו כמה מחמאות קצרה הפשטידה הזו! קלה להכנה וטעימהההה.
      תודה רויטל תבורכי:)

      מחק
  2. מקסים, מקסים..!
    רויטל יקרה, הקיש נראה נפלא!
    בדיוק גם אני העלתי היום פוסט ומתכון עם פטריות..צירוף מקרים,
    יפה לנו...:-)
    ..תודה!
    שבוע מקסים,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותיל'ה תודה לך .
      יום הפטריות יצרנו ..איזה יופי. אהבתי את המתכון שלך והגבתי לך בבלוג.
      שבוע פורה ומהנה
      רויטל

      מחק
  3. מאדדדדדדדדדדדדדד אוהבת טארטיםקישים כאלה
    זה נראה ונשמע ממש נהדר !

    השבמחק
  4. נראה מדהיםםםםםםםםםםםםםםם....
    האם יש אפשרות להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      אפשר להחליף אתהשמנת לשמנת בישול,אין בעיה.
      רויטל

      מחק
    2. תודה :) רצה להכין עכשיו

      מחק
  5. בוקר טוב,
    הכנתי מספר מתכונים שלך יצא מעולה. אך שניסיתי להכין את הקיש הבצק נקרע לי, לא הצלחתי לפתוח אותו בצורה יפה לתבנית ולבסוף מרוב יאוש הכנתי אותו בתבנית קטנה אישית. למה זה קרה? (אציין כי הבצק "נח" במקרר למשך לילה).

    השבמחק
    תשובות
    1. אין לי משוג מה קרה.
      הבצק של הקיש מעולה אני מכינה אותו כל כך הרבה,הסיבה העקרית שיכול הלהיות ששכחת משהו במרכיבים
      ודרך אגב לא מכינים אותו יום קודם. את הבצק מכינים חצי שעה לפני שרוצים לרדד את הבצק לתבנית
      אני לא כתבתי במתכון לתת לבצק לנוח לילה במקרר,בגלל שהבק מתקשה הרבה שעות במקרר ואז שאת מנסה לרדד אותו ,הוא לא גמיש ולא רך ואז את מפעליה כוח רב מידי ואז סביר להניח שהבצק יקרע.
      לפעם הבאה..להכין אתה בצק חצי שעה לפני ולא לשנות דרכי הכנה כי זה משנה לגמרי את כוונת המתכון:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה על תשובתך אני ינסה זאת בשנית(-:

      מחק
  6. הכנתי את הקיש ויצא מעולה, נטרף בארוחת ערב :) מכיוון שהיה כה מוצלח אכין אותו היום שוב לארוחת השבועות. תודה! וחג שמח :)

    השבמחק
  7. וואו...הקיש נראה מעולה! איך אני צריכה לשנות את הכמויות אם אני מכינה אותו בתבנית קיש עגולה של 28 ס"מ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ריקי,לתבנית בקוטר 28 יש להגדיל בחצי,כלומר 50% את כמות הבצק והמלית
      בהצלחה

      מחק
  8. עשיתי ויצא מהמם וטעים!!!

    השבמחק
  9. מדהימה!!! מתכונים פשוטים וטעמים... מה שתכלס מכינים בבית ולא גורמה עם מיליון מצרכים שאין אף פעם בבית!

    השבמחק
  10. מדהימה!!! מעולה אין מילים

    השבמחק
  11. ניתן להחליף את הפטריות במשומרות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטלי
      אם את משתמשת בפטריות משומרות יש לסנן אותן היטב לשטוף בהרבה מים קרים ושוב לסנן
      ואז להמשיך את תהליך ההכנה כמו עם הפטריות הטריו..טיגון בצל והוספת הפטריות וטיגון.
      מבחנת כמות - 2 קופסאות.
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  12. Hi, I just made this for the first time for Shavuot and it came out amazing! Thank you so so much :)

    השבמחק
  13. טעים ברמות....וכל מילה מיותרת!!!!

    השבמחק
  14. היי:) מתכון מושלםם! קבוע בארוחות חלביות בבית
    רוצה להכין מחר ורציתי לשאול.. האם ניתן להכין את הבצק, לרדד אותו לתבנית ולהשאיר כך מהבוקר עד הערב ואז להמשיך את ההכנה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יהודית
      אפשר להכין מראש ,לרדד את הבצק ולשמור בהקפאה. עדיף להקפיא מאשר לשמור במקרר כך הבצק נשמר היטב
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. רוויטל האם ניתן להחליף שמנת מתוקה בשמנת לבישול במקום קיש פיטריות ???

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר להחליף את לשמנת בישול. אין בעיה
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  16. הי רויטל, נראה מעולה וטעים כמו תמיד.
    תבנית השקעים משכה את תשומת הלב שלי. היא נראית כמו תבנית של טארטים אישיים ולא מאפינס. את זוכרת אולי מהיכן קנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור
      תודה רבה:)
      אלו תבניות שקעים למאפינס רק שההשקעים בעומק של 1/4 כוס ולא 1/2 כוס
      הן ממש ממש ישנות וקיבלתי אותן מתנה :)
      רויטל

      מחק
  17. אפשר להכין את הבצק ללא מיקסר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אין בעיה להכין את הבצק ללא מיקסר רק לשים לב לא ללוש את הבצק יתר על המידה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...