יום ראשון, 11 במרץ 2012

עוגת גבינה קצפת וניל


עוגת גבינה קצפת וניל. עוגה חגיגית. מרשימה. והכי חשוב ט ע י מה. את המתכון המקורי מצאתי לפני כמעט 20 שנה בחוברת שתנובה חילקה לכבוד חג השבועות. ערכתי לא מעט שינויים בעוגה והמתכון אותו אני מכינה כבר שנים , נמצא כאן לפניכם.
העוגה כל כך טעימה שאני מכינה אותה כמעט לכל יומולדת משפחתית וכל פעם אני מגוונת בעיטור לפי פירות העונה או בעל השמחה אותו אני רוצה לפנק.
זו עוגה שכיף להכין אותה. אפשר גם לתת לה את השם " עוגת שלוש הקערות" משום  שמכינים אותה בשלוש קערות לפי קבוצות חומרים,מיקסר ידני והופ העוגה בתנור.
מי ששומר על הגזרה ולא מעוניין בקצפת,אפשר לוותר עליה ולאכול את העוגה בלי עיטור הקצפת ורק עם פירות טריים ליד.
לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן ניתן לוותר על התחתית של העוגה ולאפות אותה ללא התחתית.


למתכון לחצו על המילים


הבלוג עבר לכתובת חדשה,מוזמנים לבקר

תודה רויטל




בנוסח כשל"פ בציפוי פירות יער ומחית דובדבנים

36 תגובות:

  1. הרגת אותי לגמרי!
    אמנם הרגת אותי ברכות אבל על הבוקר הרגת אותי עם העוגה הזאת.
    אין לי מילים - היא פשוט ניראית 100ממת
    אני מאדדדדדדדדדדד אוהבת איך שאת מקשטת תמיד את העוגות שלך, הלוואי שידעתי לעשות כמוך

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני מקסימה שכמותך :))))
      העוגה הזאת זו עוגה כל כך ותיקה ב"רפרטואר" שלי. אני כבר מכינה אותה בענים עצומות והיא באמת תמיד תמיד קוצרת מחמאות.
      תודה לך יקירתי
      לגבי הקישוטים,זה כנראה מכישורי האמנות והציור שקיימים אצלי ואני נעזרת בהם גם בתחום הקולינארי.

      מחק
  2. לטעמי, אין טעים מעוגת גבינה:-)
    העוגות שלך נראות יפייפיות אמיתיות, כל האופציות שהכנת.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה לך מגי. מסכימה איתך לגבי עוגות גבינה - הן מלכות המגדנאות.

      מחק
  3. יקירתי, העוגה נראית חגיגה אמיתית!
    שאפו על ההשקעה..והדקורציה..נפלא!
    אני בטוחה שטעמה נהדר!
    שבוע מקסים לך,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי מתוקה, תודה רבה.
      הטעם בהחלט נפלא ושווה את המאמץ.

      מחק
  4. ולתיפארת רויטל מדהים. העוגה נראית פצצה אמיתית יפיפיה אני מניחה שטעמה כמראה.
    תודה לך רויטל מדהים מדהים.
    שבוע טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. טובל'ה. ואו הסמקת אותי. תודה רבה רבה לך. העוגה טעימה מאוד. ממליצה לך להכין אותה. לא תתאכזבי.
      שבוע מקסים לך טובל'ה.

      מחק
  5. מה הכוונה ביוגורט קטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,הכוונה היא למיכל של 150 מ"ל שנחשב קטן ולא הסטנדרטי שהוא 220 מ"ל.
      רויטל

      מחק
  6. אני מחפשת מתכון של עוגת שוקולד ליום הולדת

    השבמחק
    תשובות
    1. עוגת שוקול יומולדת- כנסי לאנדקס מתכונים תמצאי שם מבחר רב וגדול של עוגות שוקולד.

      מחק
  7. העוגות מהממות אין ספק שיש לך ידיים נהדרות שאפו .

    השבמחק
  8. הכנתי את העוגה ויצא מדהים, תודה רבה על המתכון הנהדר

    השבמחק
  9. היי, העוגה נראת נפלאה ואני בהחלט מעוניינת להכין אותה. תוכלי לתת הסברון קטן איך להזליף את הקצפת בצורה היפה הזו?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, זילוף קצפת, כאן הזילוף נעשה עם צנתר משונן מס' 12. הסבר איך לזלף קשה לעשות באופן תיאורטי זה משהו שצריך להראות איך ולא לתאר איך:) בכל אופן הזילוף נעשה בצורה מעגלית סביב הדפנות מזלפים בצורה מאורכת באורך של כ-3 ס"מ כאשר ההתחלה היא כמו גבעהב קטנה והסיומת היא נמוכה יותר .

      מחק
  10. רויטל יקרה, העוגות שלך מדהימות. מדהימות. מוצלחות וטעימות להפליא. לפסח, לתחתית הטורט - במקום קמח רגיל ציינת שמשתמשים בקמח מצה דק מעורבב עם קמח תפוחי אדמה - באיזה יחס? כמה קמח מצה וכמה קמח תפוחי אדמה? אשמח לתשובתך. חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אורנית,
      היחס הוא 2 כפות קמח תפו"א ו- 2 כפות קמח מצה עדין
      תודה רבה וחג שמח לך ולמשפחתך :)
      רויטל

      מחק
    2. קורנפלור כשר לפסח

      מחק
  11. Good morning Revital
    The cake looks amazing the only thing is I live in the USA and I don't know what cheese to use since we don't have 5% cheese here can you tell me if I can use a different cheese. Thank you

    השבמחק
    תשובות
    1. thanks

      well I think you can use Cream cheese that has law fat
      when you use cream cheese you need to put if out of the fridge about an hour before baking the cake
      goodluck

      מחק
  12. היי רויטל!!!

    ראשית, אני רוצה להודות לך מקרב הלב והנשמה!!!!! אין דבר ממתכונייך שלא הכנתי וקצר מחמאות ללא הרף אם זה חלות השבת, פאי הפטריות וכלה בעוגה המעלפת הזאת!!! אני אופה לא מעט, אבל לרוב נמנעת מדברים מסובכים כגון התעסקות עם שמרים ו/או אפיית עוגת גבינה, בזכותך נעלמו הפחדים. אז שוב, תודה, תודה, תודה !!!! <3

    השבמחק
  13. שלום רויטל. הכנתי את העוגה אבל ציפיתי אותה רק בקצפת ןהיא יצאה מעולה!!!!!! כבר עשר שנים לא אפיתי עוגת גבינה רק בגלל שהן היו צונחות לי באמצע והעוגה שלך יצאה ישרה בגלל הטיפים שלך . תודה תודה

    השבמחק
  14. היי רויטל,
    אני רוצה להכין את העוגה ברינג, איך אני יכולה לעשות את זה מבלי שהתערובת של התחתית תזלוג?
    אני יודעת שיש שיטה כלשהיא עם נייר כסף אבל לא בדיוק יודעת איך לעשות את זה..

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליז
      אני גם מכינה את העוגה הזאת ברינד ובמקרה הזה של המתכון כאן אין צורך לעטוף את הרינג בגלל שיש תחתית מבצק טורט היא זו שחוסמת את מעבר הבלילה החוצה ,אני מכינה את העוגה הזאת המון שנים ברינג ואף פעם לא הייתה לי נזילה החוצה:) חשו בלבקפיד לשים את הרינג על נייר אפייה,בפנים הטורט שאפינו ושהרינג ישב על תבנית תנור ישרה
      בכל מקרה אם את מחליטה כן לעטוף את הרינג
      יש המון סרטונים ביו-טיוב שמדגימים איך לעשות זאת מציעה לך לחפש
      הסבר מילולי תיאורטי במקרה הזה פחות טוב ,תמונה אחת שווה אלף מילים והסברים:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. קודם כל תודה על המענה המהיר.
      השאלה שלי היא לגבי הבלילה של הטורט, ברגע שאני אשים אותה ברינג היא לא תזלוג ?
      אני משתמשת הרבה ברינג לעוגות גבינה וכדומה אבל בדרך כלל התחתית היא מביסקויטים ואז היא זו שמחזיקה את הבלילה שלא תזלוג, אבל כאן הבלילה של הטורט היא גם נוזלית שלא כמו הביסקויטים ולכן אני שואלת

      מחק
    3. לא. תערובת הטורט לא תזלוג
      מקציפים את הביצים לרמת סמיכות טובה ומקפלים פנימה את הקמח בעדינות ואין שום בעיה עם זה בכלל. וגם אם טיפה יבצבצץ מהרינג זה לא ברמת נזילה היסטרית .

      מחק
  15. שנים אני מנסה להכין עוגת גבינה והן תמיד נופלות. ניסחת את כל השיטות ואלפי מתכונים.... זאת יצאה גבוהה ויפה!!!הסטוריה!

    השבמחק
  16. עוגה מהממת -אני הולכת להכין אותה מחר בתבנית של 24 ואני מעוניינת שהיא תצא גבוהה מאוד
    איזה שינוי בכמיות אני צריכה לעשות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      כאן המתכון הוא לתבנית 26 וכדי להכין בתבנית 24 יש להוריד 15% מכלל כמות החומרים. בהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. הי רויטל,
    מחפשת בדיוק מתכון לעוגת גבינה ליומולדת... אך נשמע לי מסובך הקערות הללו... איך מקציפים כל קערה? מעבירים כל פעם מקערת המיקסר כדי לפנות אותה? קצת בילבלת אותי :) כי כתבת מצד אחד מיקסר וידני.. ואז כתבת להקציף במיקסר ליד כל סעיף.. אודה לעזרה! שלך נראית מהממת!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      המתכון כל כך פשוט
      תקראי היטב את ההוראות
      שלוש קערות נפרדות
      לכל קערה יש את קבוצת החומרים שלה
      מתחילים מקערת החלבונים כי להם צריך מקצפים נקיים ולאחר מכן מקצפים את קערת החלמונים ובסוף את קערת הגבינה
      ברור עם מיקסר ידני כך יותר פשוט להשתשמ בכל קערה שיש בבית אלא אם יש לך מיקסר מקצועי גדול עם שלוש קערות נפרדות ואם לא אז באמת צריך להקציף להעביר קערה ולמלא מחדש באותו הסדר בדיוק
      מקווה שעכשיו ברור לך
      ואם לא בבקשה כתבי לי שוב ונפרק ליותר גורמים את תהליך ההכנה
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
  18. הי רויטל, ראשית אצא עכשיו אקנה מצרכים זה לתחילת השבוע הקרוב. אנסה שוב לקרוא לאט כדי להבין מהר :). רציתי לפרגן לך מאוד מאוד על הרולדות תמרים שבחודשיים האחרונים נהיה להיט הבית ויש כאן צוות בררן ביותר. בכל מקרה עוגות גבינה זה "הפחד" שלי אבל חוגג היומולדת ביקש. אז תודה שאת כאן זה נעים. שבת שלום יקירה!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...