יום ראשון, 11 במרץ 2012

עוגת גבינה קצפת וניל


עוגת גבינה קצפת וניל. עוגה חגיגית. מרשימה. והכי חשוב ט ע י מה. את המתכון המקורי מצאתי לפני כמעט 20 שנה בחוברת שתנובה חילקה לכבוד חג השבועות. ערכתי לא מעט שינויים בעוגה והמתכון אותו אני מכינה כבר שנים , נמצא כאן לפניכם.
העוגה כל כך טעימה שאני מכינה אותה כמעט לכל יומולדת משפחתית וכל פעם אני מגוונת בעיטור לפי פירות העונה או בעל השמחה אותו אני רוצה לפנק.
זו עוגה שכיף להכין אותה. אפשר גם לתת לה את השם " עוגת שלוש הקערות" משום  שמכינים אותה בשלוש קערות לפי קבוצות חומרים,מיקסר ידני והופ העוגה בתנור.
מי ששומר על הגזרה ולא מעוניין בקצפת,אפשר לוותר עליה ולאכול את העוגה בלי עיטור הקצפת ורק עם פירות טריים ליד.
לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן ניתן לוותר על התחתית של העוגה ולאפות אותה ללא התחתית.



חומרים (לתבנית בקוטר 26")

תחתית טורט

2 ביצים גודל M
60 גר' סוכר (4 כפות)
60 גר' קמח (4 כפות)

אופן הכנה
  • לרפד את התבנית בנייר אפיה.
  • להקציף יחד בקערה קטנה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ומעט סמיך 
  • לנפות את הקמח ולקפל לתערובת קצף הביצים בהדרגה. כשהתערובת אחידה להעביר לתבנית ולפזר באופן אחיד.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דק'. לקבלת צבע חום בהיר. אין צורך לאפות אפייה מלאה. להוציא מהתנור ולצנן.
  • לא לכבות את התנור,אלא לשנות את הטמפ' ל-220 מעלות.
מלית גבינה
  1. חומרים - קערה מס' 1
    5 חלבונים ביצה גודל L
    100 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
    1כף מים
    קורט מלח
  2. חומרים - קערה 2
    5 חלמונים ביצה גודל L
    100 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
    1 כף מיץ לימון
  3. חומרים -  קערה 3
    750 גר' גבינה לבנה 5%
    1 גביע קטן יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט דנונה 3%)
    1/2 גביע שמנת חמוצה
    40 גר' אינסטנט פודינג וניל (1/2 חבילה)
    5 כפות קורנפלור

אופן הכנה

  1. קערה מס' 1
    להקציף יחד חלבונים,קורט מלח וכף מים. שמתחיל להיווצר קצף לבן להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב וגמיש (לא קצף נוקשה)
  2. קערה מס' 2
    להקציף יחד חלמונים וכף מיץ לימון להוסיף סוכר בבת אחת ולהקציף עד קבלת קצף סמיך בצבע צהוב בהיר
  3. קערה מס' 3
    להקציף במהירות איטית את כל החומרים ולהגביר מעט את המהירות עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  4. חלמונים מוקצפים (קערה מס' 2) להעביר לתערובת הגבינה (קערה מס' 3) ולקפל בעזרת מטרפה או מרית לקבלת תערובת אחידה
  5. חלבונים מוקצפים (קערה מס' 1) לקפל לתערובת הגבינה והחלמונים,בשתי פעמים. כלומר להעביר מחצית מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה,לקפל מעט ואז להעביר את שאר תערובת החלבונים המוקצפים ולקפל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. להעביר לתבנית שהכנו עם תחתית הטורט. ליישר ולהכניס לתנור שחממנו ל-220 מעלות. לאפות כ-10 דק' עד קבלת גוון חום בהיר. להוציא מהתנור.להוריד את טמפ' התנור ל-150 מעלות ולהשאיר כ-5 דק'  את דלת התנור פתוחה כדי להוריד את טמפ' התנור.
  7. להעביר סכין חד או פלטה קטנה סביב השוליים של העוגה (בעומק של 3-4 ס"מ) על מנת לשחרר את הקרום של העוגה מהדפנות (זה עוזר לעוגה לעלות למעלה ולהיות אורירית)
  8. לאחר 5 דק' להחזיר את העוגה לתנור ולאפות כשעה בחום של 150 מעלות. לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוך התנור לחצי שעה נוספת ואז להוציא את העוגה ולצנן היטב.
  9. להכניס את העוגה למקרר לפחות ל-8 שעות לפני שמורחים עליה קצפת וממקשטים אותה.
קישוט העוגה

חומרים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
160 מ"ל חלב קר (3/4 כוס)
40 גר' אינסטנט פודניג וניל (1/2 חבילה)

תוספות (לפי מה שאהוב עליכם)
תותים טריים
50 גר' שוקולד מריר/חלב מגורר
חטיף מקופלת (2 יח')
חטיף קליק עיגולים חום/לבן
פירות טריים
גלי' בטעמים מותאמים לפירות  שבחרתם(מספיק 1 חבילה)

אופן הכנה
  1. להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודניג  לקבלת קצף יציב.
  2. להעביר את העוגה לצלחת הגשה
  3. אם רוצים לזלף צורות לעיטור העוגה,יש להעביר לשק הזילוף עם צנתר חלק או משונן כ-1/3 מהקצפת שהכנו.
  4. בעזרת מרית למרוח את העוגה בקצפת ,קודם את הדפנות ואז את שאר העוגה. ליישר מעט ולזלף באיזה צורה שאוהבים
  5. זה הזמן לבחור תוספת שאוהבים ולעטר איתה את העוגה. בתמונות ניתן לראות שהשתמשתי בתותים,שוקולד מגורר, ומקופלת. לאחרונה גם הכנתי עם תותים וג'לי אדום אך לא הספקתי לצלם.
  6. את העוגה יש לאחסן הקירור עד להגשה. העוגה לא מתאימה להקפאה.

התאמת העוגה לפסח
לתחתית טורט - במקום קמח רגיל משתמשים בקמח מצה דק מעורבב עם קמח תפוחי אדמה
למלית הגבינה- אינסטנט פודניג וניל ,אין בעיה להשיג כשל"פ. במקום קורנפלור להשתמש בקמח תפו"א
ציפוי פירות יער - שמתי חצי חבילה פירות יער קפואים (הפשרתי אותם) וערבבתי עם 2 כפות גדושות מחית דובדבנים.


בנוסח כשל"פ בציפוי פירות יער ומחית דובדבנים

36 תגובות:

  1. הרגת אותי לגמרי!
    אמנם הרגת אותי ברכות אבל על הבוקר הרגת אותי עם העוגה הזאת.
    אין לי מילים - היא פשוט ניראית 100ממת
    אני מאדדדדדדדדדדד אוהבת איך שאת מקשטת תמיד את העוגות שלך, הלוואי שידעתי לעשות כמוך

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני מקסימה שכמותך :))))
      העוגה הזאת זו עוגה כל כך ותיקה ב"רפרטואר" שלי. אני כבר מכינה אותה בענים עצומות והיא באמת תמיד תמיד קוצרת מחמאות.
      תודה לך יקירתי
      לגבי הקישוטים,זה כנראה מכישורי האמנות והציור שקיימים אצלי ואני נעזרת בהם גם בתחום הקולינארי.

      מחק
  2. לטעמי, אין טעים מעוגת גבינה:-)
    העוגות שלך נראות יפייפיות אמיתיות, כל האופציות שהכנת.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה לך מגי. מסכימה איתך לגבי עוגות גבינה - הן מלכות המגדנאות.

      מחק
  3. יקירתי, העוגה נראית חגיגה אמיתית!
    שאפו על ההשקעה..והדקורציה..נפלא!
    אני בטוחה שטעמה נהדר!
    שבוע מקסים לך,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי מתוקה, תודה רבה.
      הטעם בהחלט נפלא ושווה את המאמץ.

      מחק
  4. ולתיפארת רויטל מדהים. העוגה נראית פצצה אמיתית יפיפיה אני מניחה שטעמה כמראה.
    תודה לך רויטל מדהים מדהים.
    שבוע טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. טובל'ה. ואו הסמקת אותי. תודה רבה רבה לך. העוגה טעימה מאוד. ממליצה לך להכין אותה. לא תתאכזבי.
      שבוע מקסים לך טובל'ה.

      מחק
  5. מה הכוונה ביוגורט קטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,הכוונה היא למיכל של 150 מ"ל שנחשב קטן ולא הסטנדרטי שהוא 220 מ"ל.
      רויטל

      מחק
  6. אני מחפשת מתכון של עוגת שוקולד ליום הולדת

    השבמחק
    תשובות
    1. עוגת שוקול יומולדת- כנסי לאנדקס מתכונים תמצאי שם מבחר רב וגדול של עוגות שוקולד.

      מחק
  7. העוגות מהממות אין ספק שיש לך ידיים נהדרות שאפו .

    השבמחק
  8. הכנתי את העוגה ויצא מדהים, תודה רבה על המתכון הנהדר

    השבמחק
  9. היי, העוגה נראת נפלאה ואני בהחלט מעוניינת להכין אותה. תוכלי לתת הסברון קטן איך להזליף את הקצפת בצורה היפה הזו?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, זילוף קצפת, כאן הזילוף נעשה עם צנתר משונן מס' 12. הסבר איך לזלף קשה לעשות באופן תיאורטי זה משהו שצריך להראות איך ולא לתאר איך:) בכל אופן הזילוף נעשה בצורה מעגלית סביב הדפנות מזלפים בצורה מאורכת באורך של כ-3 ס"מ כאשר ההתחלה היא כמו גבעהב קטנה והסיומת היא נמוכה יותר .

      מחק
  10. רויטל יקרה, העוגות שלך מדהימות. מדהימות. מוצלחות וטעימות להפליא. לפסח, לתחתית הטורט - במקום קמח רגיל ציינת שמשתמשים בקמח מצה דק מעורבב עם קמח תפוחי אדמה - באיזה יחס? כמה קמח מצה וכמה קמח תפוחי אדמה? אשמח לתשובתך. חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אורנית,
      היחס הוא 2 כפות קמח תפו"א ו- 2 כפות קמח מצה עדין
      תודה רבה וחג שמח לך ולמשפחתך :)
      רויטל

      מחק
    2. קורנפלור כשר לפסח

      מחק
  11. Good morning Revital
    The cake looks amazing the only thing is I live in the USA and I don't know what cheese to use since we don't have 5% cheese here can you tell me if I can use a different cheese. Thank you

    השבמחק
    תשובות
    1. thanks

      well I think you can use Cream cheese that has law fat
      when you use cream cheese you need to put if out of the fridge about an hour before baking the cake
      goodluck

      מחק
  12. היי רויטל!!!

    ראשית, אני רוצה להודות לך מקרב הלב והנשמה!!!!! אין דבר ממתכונייך שלא הכנתי וקצר מחמאות ללא הרף אם זה חלות השבת, פאי הפטריות וכלה בעוגה המעלפת הזאת!!! אני אופה לא מעט, אבל לרוב נמנעת מדברים מסובכים כגון התעסקות עם שמרים ו/או אפיית עוגת גבינה, בזכותך נעלמו הפחדים. אז שוב, תודה, תודה, תודה !!!! <3

    השבמחק
  13. שלום רויטל. הכנתי את העוגה אבל ציפיתי אותה רק בקצפת ןהיא יצאה מעולה!!!!!! כבר עשר שנים לא אפיתי עוגת גבינה רק בגלל שהן היו צונחות לי באמצע והעוגה שלך יצאה ישרה בגלל הטיפים שלך . תודה תודה

    השבמחק
  14. היי רויטל,
    אני רוצה להכין את העוגה ברינג, איך אני יכולה לעשות את זה מבלי שהתערובת של התחתית תזלוג?
    אני יודעת שיש שיטה כלשהיא עם נייר כסף אבל לא בדיוק יודעת איך לעשות את זה..

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליז
      אני גם מכינה את העוגה הזאת ברינד ובמקרה הזה של המתכון כאן אין צורך לעטוף את הרינג בגלל שיש תחתית מבצק טורט היא זו שחוסמת את מעבר הבלילה החוצה ,אני מכינה את העוגה הזאת המון שנים ברינג ואף פעם לא הייתה לי נזילה החוצה:) חשו בלבקפיד לשים את הרינג על נייר אפייה,בפנים הטורט שאפינו ושהרינג ישב על תבנית תנור ישרה
      בכל מקרה אם את מחליטה כן לעטוף את הרינג
      יש המון סרטונים ביו-טיוב שמדגימים איך לעשות זאת מציעה לך לחפש
      הסבר מילולי תיאורטי במקרה הזה פחות טוב ,תמונה אחת שווה אלף מילים והסברים:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. קודם כל תודה על המענה המהיר.
      השאלה שלי היא לגבי הבלילה של הטורט, ברגע שאני אשים אותה ברינג היא לא תזלוג ?
      אני משתמשת הרבה ברינג לעוגות גבינה וכדומה אבל בדרך כלל התחתית היא מביסקויטים ואז היא זו שמחזיקה את הבלילה שלא תזלוג, אבל כאן הבלילה של הטורט היא גם נוזלית שלא כמו הביסקויטים ולכן אני שואלת

      מחק
    3. לא. תערובת הטורט לא תזלוג
      מקציפים את הביצים לרמת סמיכות טובה ומקפלים פנימה את הקמח בעדינות ואין שום בעיה עם זה בכלל. וגם אם טיפה יבצבצץ מהרינג זה לא ברמת נזילה היסטרית .

      מחק
  15. שנים אני מנסה להכין עוגת גבינה והן תמיד נופלות. ניסחת את כל השיטות ואלפי מתכונים.... זאת יצאה גבוהה ויפה!!!הסטוריה!

    השבמחק
  16. עוגה מהממת -אני הולכת להכין אותה מחר בתבנית של 24 ואני מעוניינת שהיא תצא גבוהה מאוד
    איזה שינוי בכמיות אני צריכה לעשות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      כאן המתכון הוא לתבנית 26 וכדי להכין בתבנית 24 יש להוריד 15% מכלל כמות החומרים. בהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. הי רויטל,
    מחפשת בדיוק מתכון לעוגת גבינה ליומולדת... אך נשמע לי מסובך הקערות הללו... איך מקציפים כל קערה? מעבירים כל פעם מקערת המיקסר כדי לפנות אותה? קצת בילבלת אותי :) כי כתבת מצד אחד מיקסר וידני.. ואז כתבת להקציף במיקסר ליד כל סעיף.. אודה לעזרה! שלך נראית מהממת!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      המתכון כל כך פשוט
      תקראי היטב את ההוראות
      שלוש קערות נפרדות
      לכל קערה יש את קבוצת החומרים שלה
      מתחילים מקערת החלבונים כי להם צריך מקצפים נקיים ולאחר מכן מקצפים את קערת החלמונים ובסוף את קערת הגבינה
      ברור עם מיקסר ידני כך יותר פשוט להשתשמ בכל קערה שיש בבית אלא אם יש לך מיקסר מקצועי גדול עם שלוש קערות נפרדות ואם לא אז באמת צריך להקציף להעביר קערה ולמלא מחדש באותו הסדר בדיוק
      מקווה שעכשיו ברור לך
      ואם לא בבקשה כתבי לי שוב ונפרק ליותר גורמים את תהליך ההכנה
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
  18. הי רויטל, ראשית אצא עכשיו אקנה מצרכים זה לתחילת השבוע הקרוב. אנסה שוב לקרוא לאט כדי להבין מהר :). רציתי לפרגן לך מאוד מאוד על הרולדות תמרים שבחודשיים האחרונים נהיה להיט הבית ויש כאן צוות בררן ביותר. בכל מקרה עוגות גבינה זה "הפחד" שלי אבל חוגג היומולדת ביקש. אז תודה שאת כאן זה נעים. שבת שלום יקירה!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...