יום ראשון, 18 במרץ 2012

צמת שוקולד עוגת שמרים במלית שוקולד עשירה


זיכרון ילדות, אמא שלי ואני הולכות יחד בחמישי או שישי בצהרים לקניות לקראת השבת וליד הסופר הגדול יש סימטה קטנה ובה קונדיטוריה משם מגיעים ניחוחת נפלאים של מאפי שמרים. בקונדיטוריה הזו אמי היתה קונה מדי פעם צמת שמרים במלית שוקולד עשירה כדי לפנק את אבא שלי
שמאוד אוהב שוקולד ועוגות שמרים.
לפני כמה חודשים היה לי הבזק של עוגת הילדות הזו
ניסיתי לשחזר את המבנה והטעמים שלה
 אבא שלי מאוד נהנה מהשחזור,מקווה שגם אתם



חומרים (ל- 4 צמות)

בצק שמרים (אותו בצק שממנו אני מכינה גם שושני וריבועי קינמון)
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
10 גר' מלח  (2 כפיות שטוחות)
2 חלמונים
2 ביצים
1 גביע אשל
100 מ"ל חלב (1/2 כוס)
300 גר' חמאה מומסת לא רותחת.
1 כף גרידת תפוז או לימון
1 כף תמצית וניל

מלית שוקולד 
200 גר' חמאה מומסת חמימה
100 גר' קקאו (1 כוס)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
2 כפיות תמצית וניל
400 גר' פירורי עוגת שוקולד פשוטה (אינגלישקייק שלם של עוגת שוקולד)
500 גר' שוקולד למריחה (נוטלה/השחר או כל ממרח שוקולד אהוב עליכם)

ציפוי
סוג 1
1 ביצה טרופה
2 שקיקי סוכר וניל
סוג 2
להרתיח יחד כוס סוכר עם כוס מים כחמש דקות.
למרוח על העוגות מייד לאחר שיצאו מהתנור,בנדיבות

אופן הכנה בצק שמרים
  1. לשים בקערת מערבל קמח (אני מנפה את הקמח) . שמרים יבשים לערבב יחד עם הקמח ,שמרים טריים לפורר לתוך הקמח ולערבב יחד. להוסיף סוכר,אשל,ביצים,חלמונים,גרידת תפוז ותמצית וניל. לערבב יחד חמאה וחלב ותוך כדי הפעלת המיקסר עם וו הלישה,להוסיף את החמאה והחלב. בסוף להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. להעביר את הבצק ולמשטח עבודה מקומח מעט ללוש מעט ביד ולהעביר לקערה מקומחת. לעטוף בנילון נצמד. 
  3. ניתן להתפיח עד הכפלת הנפח (בערך שעה בקיץ ושעה וחצי בחורף) ואז לעבוד עם הבצק.
    אפשר ואפילו מומלץ להכין את הבצק לילה קודם ולתת לו נוח במקרר. למחרת להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני שרוצים להתחיל לעבוד אתו.
אופן הכנה מלית שוקולד
  1. לשים בסיר קטן סוכר,קקאו מנופה,שוקולד מריר קצוץ ותמצית וניל. לשפוך מעל את החמאה המומסת. לבשל על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שמתקבלת תערובת אחידה. לשים לב זו תערובת סמיכה ולכן יש לבחוש כל הזמן שלא תישרף בתחתית הסיר.
  2. לפורר את עוגת השוקולד במעבד מזון או במגרדת. להעביר את הפירורים לקערה בינונית ולשפוך מעל את תערובת השוקולד שבשלנו. לערבב היטב עם כף עץ.
 הרכבת הצמה
  1. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים.
  2. לרדד על משטח מקומח קלות חלק אחד של הבצק למלבן באורך 40 ס"מ וברוחב 30. כאן אפשר להעזר בסרגל, לחלק את הבצק לשלושה חלקים לאורכו (לא לחתוך אלא  רק לקפל כדי שיהיה לנו סימן).
  3. לשטח 1/4 ממלית השוקולד שהכנו בפס האמצעי של המלבן (ראו תמונה),מעליו למרוח כ - 1/4 מכמות ממרח השוקולד.
  4. לחתוך את שני הצדדים של המלבן לפסים ברוחב 2 ס"מ (ראו תמונה) ולקלוע לצמה מעל מלית השוקולד.להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה . כך להכין את שאר חלקי הבצק. בתבית לשים רק 2 כרוכיות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
  5. להתפיח את הצמות חצי שעה עד שעה להכפלת נפח. למרוח מעל ביצה וכאן יש לבחור סוג ציפוי או סוכר וניל או סירפו סוכר. אם בחרתם לפזר סוכר וניל זה הזמן ואם לא אז לאחר מריחת הביצה לאפות את העוגות . לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דק'  עד להזהבה. ניתן להקפיא את הצמות הן יוצאות מעולה מהקפאה. (מי שבחר ציפוי מסוג 2,סירופ סוכר יש למרוח סירופ סוכר על עוגות השמרים,לאחר הוצאתן מהתנור)




כרוכיות בציפוי ביצה לפני האפיה וסירופ סוכר לאחר האפיה


41 תגובות:

  1. הכרוכיות ניראות מאדדדדדדדדדדדד טעימות, ומאד מזמינות.
    כמו שכתבתי לך בפורום, אנחנו באותו ראש :)
    גם אני הכנתי לאחרונה כמה עוגות שמרים, וביניהן גם עם מילוי שוקולד.

    המלית שלך מאד עשירה באמת, ואני אוהבת מלית עשירה אבל לא הבנתי למה את מוסיפה פירורי עוגה....
    לא עדיף רק שוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך יקירתי.
      אני מוסיפה פירורי עוגה,בשביל המרקם הרך,בשביל הטעם וגם זה נותן נפח למלית.כך השוקולד מובנה לגובה ופחות לרוחב.
      דרך אגב גם כשאני מכינה קרנץ שוקולד אני מפזרת פירורי עוגת שוקולד על ממרח השוקולד וזה יוצא נהדר,מכיון שלשוקולד יש לעיתים נטיה להספג בבצק בעיקר כשמדובר בבצק שמרים.

      מחק
    2. אהה אוקי - את משתמשת במקום פירורי עוגיות כדי שהמלית לא תהיה נוזלית מדי.
      אם כך באמת רעיון נחמד מאד, להחליף את פירורי העוגיות בפירורי עוגה, כי זה באמת נותן מלית רכה יותר
      אהבתי!

      מחק
  2. רויטל יקרה, הכרוכיות האלה נראות משגע!
    מגרות ברמות על,
    ובטוחה שטעמן נפלא לא פחות,
    כל כך אוהבת בצק שמרים, תענוג אמיתי..!
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי. תודה לך חמודה.
      אנחנו באותו ראש. גם אני מאוד אוהבת עוגות שמרים.
      יום קסום לך
      רויטל

      מחק
    2. איך ניתן להדפיס את המתכונים הנפלאים הללו? תודה לך shila

      מחק
  3. אין, אין על ריח מאפה שמרים, מ"הבשמים" הטובים שיש :-)
    העוגות שלך נראות נפלאות, ריחניות וטעימות.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך מגי על המילים החמות והמחמאות
      רויטל

      מחק
  4. היי, מה הסיכוי שתפרסמי מתכון לעוגת שמרים פרווה? ואם אפשר עדיפות לשמן ולא למרגרינה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך יערה. כל מתכון (כמעט כל מתכון) אפשר להפוך לפרווה. עוגות עם שמן וללא מרגרינה או חמאה אפשר להכין ויש לי גם מתכונים כאלה אך לטעמי בצק שמרים לעוגה לא מתאים לוותר על החמאה או המחמאה.
      במתכון הזה למשל,במקום אשל וחלב את יכולה להשתמש במיץ תפוזים או בחלב סויה ובמקום חמאה לשים מחמאה. כך גם לגבי המלית.
      רויטל

      מחק
    2. רגע, במקום האשל צריך באותה כמות של גביע את התפוזים או את הסויה? כי האשל הוא יותר סמיך, האם צריך פחות או אותה כמות או יותר? תודה

      מחק
    3. הי יערה, יש 1/2 כוס חלב ועוד גביע אשל במתכון של הבצק. אם את שמה מיץ תפוזים שימי כוס אחת של 250 מ"ל. ואם אם משתמשת בחלב סויה אז זו אותה הכמות של מיץ תפוזים.
      אני כאן לכל שאלה
      רויטל

      מחק
  5. לרויטל אין דברים כאלה המתכון מצוין וטעים פחד.
    הכנתי היום ופשוט יצא לי מדהים אם זה במרקם של הבצק המיוחד והמלוי השוקולדי פשוט מטריף ואני אחת שאופה ויודעת הרבה בתחום האפיה .ישר כוח על המתכון המוצלח .תודה איילה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה איילה:-)
      איזה יופי,שימחת אותי מאוד. גם אצלי בבית מאוד אוהבים את הכרוכיות האלו .
      סוף שבוע נעים וקריר

      מחק
  6. נראה לי שאני יודעת מה אני מכינה לשבת:) האם כל מלית תבוא בחשבון? חלבה למשל? ובאיזו צורה ניתן לאפות מלבד כרוכית??

    תודה::))

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך, אפשר למלא בכל מלית שאוהבים ומהבצק הזה ניתן להכין גם צורות שונות מלבד הכרוכית. למשל שושנים,קרנץ וכד'.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. אין על העוגות שלך רויטל מדהים הבצק והמילוי והטעםםםם.
    יבורכו ידייך
    חיבוק
    טובה

    השבמחק
  8. האם אפשר לוותר על פירורי העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לימור,
      לא אי אפשר לוותר כי זה חלק מהותי וחשוב מאוד מהמלית. הפירורים כאן מעניקים נפח,לחות ובעיקר טעם נפלא למלית ולכל העוגה.

      מחק
  9. מה אפשר לשים במתכון במקום המצרכים החלביים שיהיה פרוה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. התחליפים הידועים, במקום חמאה מרגרינה עדיף מחמאה.
      במקום אשל אפשר מעדן סויה וניל או 3/4 כוס מיץ תפוזים או שמנת פרווה שמתאימה לבישול ואפיה.
      במקום חלב- מיץ תפוזים או חלב סויה.
      שוקולד משתמשים בשוקולד מריר פרווה.

      מחק
  10. היי:)
    מה מקסימום הזמן שהבצק יכול להיות במקרר??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי.. מנסיון של עד 12 שעות. בגלל כמות השומן אפשרי גם מעט יותר אבל רצוי לא להגזים כד שלא יהיה ריח חריף של שמרים מהבצק וזה לא ממש נעים.

      מחק
  11. ומינימום הזמן במקרר??
    אני פשוט רוצה להכין מחר בערב ואני מעדיפה לתת לו את הזמן במקרר מאשר תפיחה על השיש

    השבמחק
    תשובות
    1. 1. גם אחרי תפיחה במקרר יש להביא את הבצק לטמפ' החדר שזה לוקח כשעה וחצי-שעתיים
      2. את יכולה להכין היום בערב מאוחר או מחר בבוקר. מינימום זמן במקרר צריך להיות 8 -6 שעות

      מחק
  12. מכינה אותך שוב:))
    כמה שאלות...
    האם בצורה הזו אפשר לאפות באינגליש קייק? האם מהמלית הזו ניתן להכין גם רולדה/ קראנץ'??
    ואולי יש לך מתכון למלית תפוחים לעוגת שמרים??

    רוב תודותת:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ותמיד שמח הלענות:)
      אפשר לאפות באנגלישקייק רק שאז זמן האפיה יתארך ולשים לב שנאפה טוב בצדדים. רצוי לשים נייר אפיה
      המלית הזו מתאימה לרולדה לקרנץ פחות כי אז אנחנו חותכים את הרולדה וקולעים והמלית חשופה ומתייבשת ולכן פחות מתאים לטעמי.
      מלית תפוחים- יש כאן בבלוג מתכון לשטרודל תפוחים בבצק עלים אפשר להשתמש באותה המלית לבצק שמרים רק לסנן את התפוחים מהנוזל שלהם ואין צורך בתחתיתי רולדה.
      בהצלחה

      מחק
  13. תודה רבה!!
    אגב, בהודעה הקודמת התכוונתי מכינה אותן** שוב חחח.. עוגות השמרים שלך מככבות פה:)

    השבמחק
  14. ואני ממש מצטערת אבל יש לי שאלה נוספת.. את התפוחים צריך לסדר כמו בשטרודל?? או שגם רולדה בסדר? והאם צריך למרוח משו על הבצק לפני הנחת המלית??

    הגזמתי עם השאלות אה?? ;)
    המון המון תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. :-)
      את יכולה לסדר את התפוחים איך שמתחשק לך אבל עדיף לסדר במרוכז באמצע המלבן ולעטוף כדי שהמלית תראה ותורגש כשאוכלים פרוסת מאפה.
      את יכולה למרוח מעט ריבה בשביל הגיוון אם ממש מתחשק לך ואוהבים. לא חובה.
      לילה טוב

      מחק
  15. יאוו סוף הדרך

    השבמחק
  16. הבצק הזה מדהים!!!הכנתי אותו במילוי של ממרח שוקולד וחלבה מגוררת וחלק עם מלית אוכמניות קנויה- יצא כמו עוגה מקונדיטוריה!!!! הכנתי 5 עוגות- שני קרנצ׳ים, שתי רולדות קלועות וכרוכית בורג ! זאת עוגת השמרים שלי מהיום!! ( אגב, השתמשתי ב250 גר׳ חמאה ועדיין יצא מדהים)

    השבמחק
  17. שלום רויטל

    באיזו עגת שוקלוד את משתמשת ? האם מכינה מראש? אם כן איזו ? קנויה ?
    הרבה תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני מכינה עוגת שוקולד פשוטה,כזאת שמערבבים הכל בקערה אחת ,היא עשויה מקקאו ולא משוקולד.
      יש כאן בבלוג מתכון לעוגת שוקולד שכבות עם קצפת ותותים,עוגת הבסיס שהיא עוגת שוקולד,זו עוגה שאני מכינה המון בתבניות שונות ולעוגות מגוונות,מתכון בסיסי מאוד טעים.
      אפשר בהחלט להשתמש גם בעוגה קנויה אם אין זמן ורוצים לזרז תהליכים.

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. גודי הלוחשת לאוכל17 בספטמבר 2013 בשעה 20:41

    העוגות שלך נראות מזמינותתתת ביותר....כמה שוקולד......בדיוק כמו שצריך. אהבתי מאודדדדדדדד!!
    חג שמח יקירה.

    השבמחק
  19. היי רויטל,
    קודם כל- הרולדות נראות מהמם!!!
    יש לי 2 שאלות:
    1. באיזה כוס מדידה את משתמשת?
    (כי ראיתי שכתבת חצי כוס חלב=100 מ"ל ובתגובות כתבת שכוס 250 מ"ל).
    2. אני רוצה להכין את הרולדת בצורת רוגלך...זה אפשרי? אם כן...גם שם יש צורך בפירורי עוגה?
    המון תודה!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך אלומה:)

      תודה רבה רבה

      תשובות
      1. אני משתמשת במד ליטר ולא בכוס מדידה.
      2. כשאני רושמת מידות נוזלים במתכונים,הן כתובות קודם כל לפי מ"ל וכך כל אחד יכול להתייחס אליהן לפי מידת הכוס שלו. יש כוסות של 250 מ"ל ויש כוסות של 200 מ"ל. כשאני כותבת בכוסות כוונתי היא לכוס של 200 מ"ל.
      3. אי אפשר להכין את זה כרוגלך, רוגלך מכינים בצורה ומלית שונה אבל את יכולה להכין את זה בסגנון של קרואסון שוקולד כלומר לחתוך למשולשים את הבצק ולמלא במלית,לפי השכבות ולגלגל לצורת קרואסון
      בהצלחה רויטל

      מחק
  20. יופי של מתכונים, ניסיתי מלוי גבינה ויצאה נהדרת.! עצה לכולם: תכינו סוכר וניל בבית. שמים בצנצנת מקל וניל שבור + 2 כוסות סוכר. אחרי חודש מקבלים סוכר וניל נפלא. במקום להשתמש בתמצית מלאכותית, מחליפים חלק מהסוכר במתכון בסוכר וניל שהכנתם, אין מה להשוות!! אפשר גם לטחון הכל במעבד מזון יחד עם הוניל ולסננן, ואז זה ממש חזק.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אורי:)
      לגבי סוכר וניל.. מחזקת את המלצתך בחום
      במיוחד את תהליך הטחינה במעבד מזון
      רויטל

      מחק
  21. אכן זכרון ילדות. גם לנו היתה קונדיטוריה ליד הבית שמכרה עוגה דומה וקראו לה "שטאנגה". אני הולכת לנסות את העוגה הזו בהקדם ומביאה אחת לאחי שגם אוהב אותה. איזה כיף שמצאתי את המתכון הזה :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...