יום שלישי, 20 במרץ 2012

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד


חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד הרבה שוקולד
 שני צבעים כדי שלא ישעמם וגם שיהיה משחק טעמים
לשמור טוב טוב מפני הילדים כי הם חטפו את החטיפים במהירות האור
הכי כיף בחטיף הזה המהירות בה מכינים אותו



חומרים (לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 35 ס"מ)

תחתית שוקולד לבן
3 כוסות פצפוצי אורז
250 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה

שכבה שוקולד מריר/חלב
4 כוסות פצפוצי אורז
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
50 גר' חמאה
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה מתוקה

לעיטור
50 גר' שוקולד לבן מומס

אופן הכנה
  1. לרפד תבנית בנייר אפיה.
  2. תחתית שוקולד לבן: לשים בקערת זכוכית שוקולד לבן קצוץ וחמאה חתוכה לקוביות. להמיס בטמפ' נמוכה-בינונית . לשים לב שוקולד לבן נשרף בקלות. אם אתם לא מכירים מספיק טוב את המיקרוגל שלכם,עדיף להמיס מעל סיר עם מים רותחים.
  3. לערבב יחד את תערובת השוקולד הבלן ופצפוצי האורז. להעביר לתבנית ולהדק היטב בעזרת כף. חשוב להדק היטב שלא יתפורר בזמן החיתוך.
  4. שכבת שוקולד מריר/חלב: להמיס יחד שוקולד מריר קצוץ ושוקולד חלב קצוץ יחד עם החמאה. לערבב היטב. להוסיף את חמאת הבוטנים ולהמשיך לבחוש היטב. להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב.
  5. לשטח את תערובת השוקולד והפצפוצים מעל השכבה הלבנה. להדק היטב
  6. לזלף את השוקולד הלבן פסים לאורך ולרוחב מעל הפצפוצים החומים. להקפיא למשך שעה. לחתוך למלבנים. לשמור במקרר או במקפיא.






34 תגובות:

  1. מקסים, יקירתי!
    נראה מגרה באמת בטרוף,
    ולהרחיק מהילדים נראה לי סרט...
    אבל בכיף..!!
    נראה ממש נפלא, הצבעים והשוקולד,
    פשוט מקסים!!
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות רותי:)
      ילדים גדולים או כמו שאומרים אצלנו חמורים גדולים שמחפשים משהו טעים לנשנש..אי אפשר לעמוד בפניהם!! והאמת שזה כיף לפנק אותם ולהכין להם דברים שהם אוהבים.

      מחק
    2. איך אני שומרת על הפריכות של הפצפוצים שלא יקבלו רטיבות
      תמיד אני שמה במקרר עם קופסא סגורה וזה לא עוזר

      מחק
    3. לשמור בקופסה אטומה
      אין שום סיבה שהם לא ישמרו על הפריכות אם הקופסה אטומה הייטב
      ניתן גם לשמור במקפיא.בו ניתן לשמור לארוך זמן גדול יותר ובמצב אופטימלי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. וואו איזה שחיתות רצה פה
    ייברכו יידיך
    אושרת מלמד

    השבמחק
    תשובות
    1. אושרת,תודה לך.
      זו בהחלט שחיתות כמות השוקולד כאן. אבל כמות החטיפים שיוצאת היא גדולה ואם אני משווה לאלו הקנויים..עדיף להכין בבית:)

      מחק
  3. גררררר
    מדהים!
    אילנית12

    השבמחק
  4. באמת נראה מדהים ביותר
    וכל דבר שיש בו שוקולד לבן - אני מייד אוהבת (חחחח)

    ובחטיף יש שילוב של שוקולדים וזה עוד יותר טעים
    אהבתי מאד!

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני..איזה כיף לדעת שגם גאן אנחנו באותו ראש:) אני מאוד מאוד אוהבת שוקולד לבן וחלב כאשר המריר האו בעדיפות האחרונה ובעיקר שמשולב עם עוד טעמים.
      תודה ♥

      מחק
  5. רויטל אמממממ .....אממממ..... נראה סוףףףףףף. ועוד עם שוקולד אני חברה של המתכון. אהבתי. אחרי פסח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. חן חן לך טובה.
      המתכון יחכה לך כאן גם אחרי פסח:)

      מחק
  6. היי רויטל, האם אפשר לוותר על חמאת בוטנים? ובאיזה פצפוצי אורז השתמשת? איזה חברה איזה צבע השקית? תודה רבה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור
      אפשר לוותר על מאחת בוטנים ובמקום להוסיף עוד 50 גר' חמאה.
      השתמשתי בפצפוצי אורז של חברת עדין ,זה בשקית ירוקה וכתוב עליה "פצפוצית". הסוג הזה קצת יותר יקר מסוגים אחרים אבל מצאתי שמאיכות יותר טובה.
      שבוע נפלא
      רויטל

      מחק
  7. אחחח שילוב של שני שוקולדים, החטיף נראה מקסים (אני בטוחה שחוטפים אותו במהירות).

    השבמחק
  8. ג'ודי (הלוחשת לאוכל)11 ביולי 2012 בשעה 21:40

    מהמם!!! אין כמו פצפוצי אורז בשוקולד. השילוב של שני השוקולדים מקסים!!

    השבמחק
  9. יש הבדל בין חמאה לבין מרגרינה לבישול ואפייה ?

    השבמחק
  10. חמאת בוטנים זה הכי טעים! חבל לוותר! אפילו בובספוג אוהב חמאת בוטנים לדעתי, ומכך משתמע שגם הילדים שלי, כמובן.

    השבמחק
  11. המתכון נראה אחלה,
    יש אפשרות להמיר את המתכון לפרווה? תחליף במקום חמאה וללא מרגרינה/מחמאה - אפשר להמיר לשמן אולי או לחמאת בוטנים?

    תודה, הילה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה,תודה רבה
      מבחנת הפיכה לפרווה,יש שוקולד לבן פרווה,ההמסה שלו היא על בן מארי (סיר מים רותחים ומעליו עוד סיר בו מניחים את השוקולד ) שמעתי רבות על שמן קוקוס,לא ניסיתי בעצמי אבל אולי הוא יתאים כאן.
      עוד אפשרות זה לשים שמנת פרווה לבישול במקום החמאה. בכמות של 1/3 כוס - 1/2 כוס. ולוותר על שוקולד חלב במקומו לשים שוקולד מריר.
      לגבי חמאת בוטנים - אפשר לשים עוד חמאת בוטנים אך לא להמיס איתה את השוקולד אלא להוסיף אותה לאחר המסת השוקולד.

      מחק
    2. תודה, האם דבש יעשה את העבודה במקום השמנת פרווה/חמאת הבוטנים? אם כן - מה הכמות? האם להוסיך בשלב ההמסה עם השוקולד או בשלב הערבוב?

      מחק
    3. בואי נעשה קצת סדר:-)
      דבש = סוכר שזה ממתיק.
      שמנת מתוקה פרווה או חלבית לא משנה =שומן,וככה גם חמאת בוטנים =שומן
      ולכן את לא יכולה לשים דבש במקום. זה רק יעשה את התערובת מתוקה יותר ולא קישור בין החומרים,מה שצריך לעשות השומן.

      מחק
    4. אוקי תודה, על ההסבר המפורט,
      מסתבר שגם מתכון פשוט כמו פצפוצי שוקולד יכול להיות מאתגר :)

      מחק
    5. אה..זה לא מסובך :-) כאשר רוצים לשנות מתכון צריך להבין מה התקפיד של כל רכיב במתכון ואחרי שמבינים אפשר לשחק עם תחליפים.
      עכשיו את כבר יודעת ואני בטוחה שתסתדרי מצוין.
      בהצלחה

      מחק
  12. היי, אני מתכננת להכין את זה ורוצה לדעת אם במקום חמאת בוטנים או חמאה אני יכולה להוסיף ממרח שוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. לום לך,אפשר בהחלט במקום חמאת בוטנים לשים ממרח שוקולד שאוהבים. בהצלחה
      את החמאה לא ניתן להחליף בממרח שוקולד.

      מחק
  13. אשמח לדעת מדוע פצפוצי האורז לא נשארו קרנצ'ים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני לא יודעת למה . כי לא ראיתי איך הכנת.
      אני יכולה לומר שהכנתי את המתכון הזה המון פעמים ותמיד הם נשמרו פריכים ומתפצפצים.
      את צריכה לבדוק מה קרה בדר לאחר ההכנה, האם שינית משהו במתכון? האם שמרת בקופסא אטומה? כי אם הקופסא לא הייתה אטומה ונכנסה לחות מהמקרר לקופסא אז הפריכות נעלמה לה.

      מחק
    2. היי,פעם ראשונה שאני נתקלת באתר שלך, מעולה! האם ניתן להחליף הפצפוצים בקורנפלקס

      מחק
    3. שלום לך
      תודה רבה:)
      אפשר קורנפלקס
      אבל
      בכמות יותר קטנה כי שטח הפנים של הקורנפלקס יותר גדול
      תתחילי מ - כוס וחצי שוקרנפלקס והמשיכי להוסיף אם תראי שהתערובת דלילה מידי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. רויטל יקרה ,
    החטיף שלך כשמו כן הוא ...................נחטך בין רגע ........
    אהבתי ❤❤❤❤❤
    שרית-ב

    השבמחק
  15. אם אוותר על השוקולד המריר ובמקומו אוסיף עוד שוקולד חלב אקבל אותה תוצאה? לא אוהבת שוקולד מריר.
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      להמרת שוקולד מריר בשוקולד חלב
      יש לשנות את כמות השוקולד מכיוון ששוקולד חלב פחות "חזק" מהמריר ולכן
      במקום 200 גר' שוקולד מריר יש לשים 300 גר' שוקולד חלב בנוסף ל- 100 גר' שכבר קיימים במתכון
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...