יום שבת, 24 במרץ 2012

עוגיות אגוזים ושקדים -מתכונים לפסח


עוגיות אגוזים ושקדים

עוגיות משובחות לפסח



חומרים ( ל-20 עוגיות)

100 גר' אגוזי מלך טחונים
100 גר' שקדים טחונים
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
50 גר' חלבון (חלבון מ-2 ביצים גודל M)
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון 
לציפוי - 100 גר' פרוסות שקדים,שבורים מעט.

אופן הכנה
  1. להרתיח מים בסיר בינוני. בסיר קטן לשים סוכר וחלבונים,להניח מעל סיר עם המים הרותחים ולערבב עד שהסוכר נמס.
  2. בקערה בינונית לשים אגוזים ושקדים טחונים,לשפוך מעליהם את החלבון והסוכר המחוממים. לערבב היטב. להוסיף גרידת לימון,תמיצת וניל וקינמון. לבחוש. להעביר לכלי אטום ולשים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
  3. לחלק את התערובת ל-20 כדורים. לגלגל אותם לנחש באורך כ- 10 ס"מ,לגלגל את הנחש בשקדים הפרוסים ליצור צורת סהרון או פרסה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.(רצוי לעבוד עם ידיים מעט רטובות ,בגלל שהתערובת דביקה)
  4. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות  כ-20 דק' עד לקבלת צבע זהוב. לשים לב לא לאפות יתר על המידה אז העוגיה תהיה קשה מדי.לצנן היטב ולשמור בקופסא אטומה.
 הערות והמלצות
  • אפשר לגוון בהרכב האגוזים/שקדים בעוגיה,בתנאי שתשמרו על המשקל הכולל של 200 גר'. ניתן להשתמש רק באגוזי מלך,במקום לשים חלק אגוזי פקאן או בונדוק. השתמשו במה שטעים לכם.
  • במקום פרסות או סהרונים ניתן להשאיר את העוגיות בצורת גלילים קטנים וכך לגלגל בפרוסות השקדים ולאפות.
  • אני תמיד מכינה כמות משולשת. כי העוגיות האלה מעולות. קונה צלחת הגשה יפה,מסדרת עליה עוגיות נפלאות שכאלה,עוטפת בצלופן ומעניקה לאנשים מקסימים.


13 תגובות:

  1. רויטל יקרה,
    העוגיות נראות טעימות בטרוף...!
    נראות מצוין וקלות להכנה..
    אחלה מתכון..!
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רויטל היקרה התמונות להמחשה מצויינות תמשיכי לכתוב מתכונים מצוייניים ורדה

      מחק
  2. בדיוק מה שחישפתי
    ביקשו ממנו להכין עוגיות אגוזים ללא קמח בכלל, והמתכון שלך הוא בדיוק זה :)
    יופייייייייייייייייייייי
    וכמו שכתבת - אני יכולה לשחק עם הרכב האגוזים ולקבל עוגיות שונות כל פעם
    אולי גם אצפה חלק בשוקולד
    רויטל - תודהההההההההההההההההה!

    נ.ב לא יודעת למה אני לא מקבלת מייל על הרשומות שלך.....

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות לך ויני. שמחה שהמתכון מתאים לך.
      לגבי העדכונים במייל - לפני כמה זמן היו לי המון בעיות עם הפיד הזה ועשיתי לו שחזור. נסי שוב לעדכן את הכתובת שלך. כי בדקתי עם אחרים וכן מתקבלים העדכונים מאז התיקון שעשיתי.

      מחק
  3. עוגיות נהדרות! תודה:)

    השבמחק
  4. עוגיות נפלאות
    אושרת מלמד

    השבמחק
  5. גם יפות, גם נראות טעימות מאוד וגם כשרות לפסח...
    לא יכולתי לבקש יותר טוב מזה!

    את האגוזים יש לטחון לאבקה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שמרית. אין צורך לטחון לאבקה אלא טחינה רגילה במעבד מזון לפירורים קטנים.
      תודה רבה וחג שמח

      מחק
  6. יאמ יאמ יאמ!
    הראה מצוין
    שיהיה לך חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה טל:) חג אביבי שמח לך ולמשפחתך.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...