יום רביעי, 28 במרץ 2012

עוגת שוקולד גבינה - מתכונים לפסח



עוגת גבינה ושוקולד

עוגה יפיפיה וחגיגית בשילוב טעמים נהדר





את הרעיון לעוגה הנפלאה הזו קבלתי מחוברת שף לפסח של עיתון לאישה (גליון מס' 91 אפריל 2000 ,כתבה של ורדית קופר) שם הכינו את העוגה בתבנית מלבנית ועם קמח מצה ,אבקת אפייה ומרגרינה . אני ערכתי שינויים במתכון המקורי כדי להתאים את העוגה לטעם האישי שלי.
חומרים (לתבנית 26 או 24 ס"מ)

תערובת השוקולד
150 גר' חמאה
200 גר' שוקולד
3 ביצים
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שקדים טחונים (לא אבקה) 3/4 כוס
1/2 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (אפשר במקום השקדים וקמח תפוחי אדמה לשים כוס אחת של קמח מצה עדין ואז יש להוסיף 1 כפית אבקת אפייה)

תערובת הגבינה
300 גר' גבינה לבנה 5% או 9%
1 ביצה
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
50 גר' חמאה מומסת (לא רותחת)

אופן הכנה
  1. לשמן תבנית ולחמם תנור ל-170 מעלות.
  2. תערובת השוקולד - להמיס יחד חמאה ושוקולד במיקרוגל (חום בינוני דקה ואם יש צורך להוסיף עוד כמה שניות חימום ) לערבב היטב. להוסיף סוכר ואת הביצים בהדרגה,לערבב אחרי כל הוספת ביצה. להוסיף תמצית וניל ,שקדים טחונים וקמח תפוחי אדמה. לערבב היטב. לשטח בתבנית מחצית מתערובת השוקולד וליישר. לשמור בצד את התערובת שנותרה.
  3. תערובת הגבינה - לערבב יחד את כל חומרי המלית בעזרת מטרפה ולשטח מעל תערובת השוקולד.
  4. בעזרת כף לסדר את תערובת השוקולד ששמרנו בצד מעל תערובת הגבינה,בצורה חופשית או מסודרת איך שאתם אוהבים.
  5. לאפות כ-30 דק'. לשים לב שהגבינה לא צריכה להיות שחומה. העוגה מעט רוטטת ומתגבשת לאחר הקירור. לשים לב לא לאפות יתר על המידה,זה פוגם בעוגה. (מבחן הקיסם היבש לא מתאים לאפית העוגה הזאת) שומרים את העוגה במקרר. 

 

28 תגובות:

  1. אחלה מתכון, יקירתי !!
    נפלא פשוט,
    ומנסיון, השילוב של הגבינה והשוקולד
    מעדן אמיתי..!!
    תודה,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רותי:) מסכימה איתך ששילוב של שוקולד וגבינה הוא שילוב מנצח ובהחלט מעדן אמיתי:-)
      רויטל

      מחק
  2. אני מאד אוהבת את השילוב של גבינה ושוקולד
    זה באמת שילוב נהדר
    במשפחה שלי לא כולם מסכימים, אבל לאט לאט אני מטה את זה לכיוון שלי (חחחחחח)

    עוגה כזאת טעימה תמיד. אין כמו עוגות גבינה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות לך ויני.
      כל הכבוד על הרגלת המשפחה לטעמים חדשים. אהבתי את הגישה:-)
      מסכימה איתך לגבי עוגות גבינה -הן תמיד נפלאות ומנצחות.

      מחק
  3. רויטל עוגה נפלאה וגם אני אוהבת שילוב של שוקולד וגבינה.
    תודה יקירה
    ושבת שלום לך ולבני משפחתך

    השבמחק
  4. נראה מעולה! ממש עוגת פרה
    תשלחי לי פרוסה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אחלה דימוי:) לא חשבתי על עוגת פרה. תודה טל וכבר אורזת לך חתיכה נדיבה.

      מחק
  5. הכנתי היום והיא כמעט נגמרה! קצרה הרבה מחמאות! תודה רבה על מתכון מעולה =]

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה עינב. שמחה מאוד שהצליח לך וקצרת מחמאות.נהדר. חג שמח ונעים וכמובן טעים:)

      מחק
  6. רויטל שלום. העוגה נראית נהדר, עד כי החלטתי לאפות אותה היום לכבוד יום הולדתי מחר. אולם הייתי רוצה להגביה את החלק של הגבינה שיהיה יותר דומיננטי. האם תוכלי להדריך אותי לגבי הגדלת כמויות ושינויים באפייה בעקבות כך ?
    תודה
    ענת

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ענת. קודם כל המון מזל טוב ליום הולדתך
      במידה ואת מגדילה את החלק של הגבינה במתכון,תריך להוסיף עוד מעט חומר מייצב כמו קורנפלור או אינסטנט פודניג וניל. את יכולה לעשות פעם וחצי כמות גבינה או כמות כפולה,ובהתאם להגדיל את יחס החומרים. באיזה תבנית את מתכוונת להשתמש?

      מחק
    2. הי רויטל, תודה על הברכות ועל התשובה המהירה.כל הכבוד.
      חשבתי להשתמש בתבנית עם תחתית זכוכית. לפי דעתי היא בגודל 26.
      התוספת של הגבינה לא תכביד על החלק של השוקולד ? הגבינה עלולה לשקוע ולגרום לשוקולד לעלות יותר מהצדדים

      מחק
    3. אם תגדילי את כמות הגבינה עוד חצי כמות,כלומר 450 גר' גבינה,2 ביצים קטנות,75 גר' חמאה מומסת,75 גר' סוכר ו0 4 כפות קונפלור אני חושבת שזה ישתלב בסדר גמור עם השוקולד ולא יפגע במראה כמו שהמתקבל מהכמות הרגילה.

      מחק
  7. ענת משה - וויס9 באוגוסט 2012 בשעה 23:19

    תודה רבה לך. אני אעדכן איך יצא. לילה טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. עשיתי הבוקר את העוגה לפי המתכון עם הכמויות המוגדלות. בחלק העליון פיזרתי בעזרת כף גושים קטנים של שוקולד ובעזרת קיסם "ציירתי" . יצא יפה מאוד.
      תודה

      מחק
    2. היי ענת,תודה ששמת את הצילום של העוגה בדף הבלוג בפייסבוק - היא נראת נפלאה וטעימה ואני שמחה שהיית מרוצה עם השינויים שהכנסת למתכון.
      ושוב המון מזל טוב:)
      רויטל

      מחק
  8. אפשר לאפות את זה עם תחתית שונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. למה את המתכוונת עם תחתית שונה? זה לא תחתיתי אלא שילוב של עוגת שוקולד עם עוגת גבינה.
      האם את מתכוונת שאת רוצה לוותר על בלילת עוגת שוקולד? כי אז זו כבר עוגה אחרת:)

      מחק
  9. אפשר להחליף את ה50 גר' חמאה מומסת ברבע כוס שמן? הרי גם ככה החמאה נוזלית (מומסת)

    השבמחק
    תשובות
    1. מצב הצבירה של החמאה- נוזלית אינו זהה לזה של השמן מבחנת הרכב חומרים ותוצאה לחאר האפיה. החמאה חיונית כאן.

      מחק
    2. אוקי... תודה רבה על התשובה המהירה

      מחק
    3. בסופו של דבר כן השתמשתי ב-50 גרם מרגרינה למלית הגבינה, אבל "חסכתי" אותה בתערובת השוקולד ושמתי רק 100 גרם במקום 150. יצא מעולה על כל מקרה. :) הכנתי את הגרסה של אבקת האפייה וקמח המצה.

      מחק
  10. אפשר להחליף את השקדים באגוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשרףעדיף אגוזי לוז קלויים מעט כי הם נטחנים יותר דק מאגוזי מלך או פקאן.

      מחק
  11. רויטל - עוד עוגה מוצלחת. את לא מבינה איזה חיסול זה היה!
    פשוט עוגה טעימה - הטעם של הגבינה עדין ובכלל הכל נימוח. מומלץ בחום!
    העוגה הזו מצטרפת לרשימה מכובדת של מתכונים (מוצלחים) מהבלוג שלך מה שמשאיר אותך אצלי במקום ראשון.
    תודה לך!

    השבמחק
  12. הי
    תודה על המתכון. אם עושים בתבנית אינגליש קייק מפחיתים כמות בחצי או שזה בעייתי בהיבט המתיקות.
    תודה
    איריס

    השבמחק
    תשובות
    1. הי איריס
      אם את מפחיתה בחצי את הכמויות ולא משנה את היחס בין החומרים אז לא צריכה להיות שום בעיה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...