יום שני, 2 באפריל 2012

עוגיות מרציפן ואגוזים - מתכונים לפסח



עוגיות אגוזי לוז שקדים ומרציפן
עוגיות ללא תוספת קמח
מהירות הכנה
רכות ומפנקות



עוגיות עשירות מאוד בטעמים. במיוחד לאוהבי המרציפן. המרציפן מחבר בין כל החומרים וגם ממתיק את העוגיות ומעניק להן מרקם רך ונהדר. אפשר לקשט את העוגיות בנטיפי שוקולד,אגוזים או שקדים.
אני אוהבת להכין את העוגיות בגדול קטן,כי הן ממש כמו ממתק.
את הרעיון לעוגיות קיבלתי מהספר של תמי סירקיס אקרמן,"עוגות בכיף"
בעמוד 128 יש מתכון נהדר לעוגיות מרציפן.

חומרים (100 עוגיות קטנטנות)
200 גר' אגוזי לוז (בונדוק)  קלויים וטחונים.(ראו הערה)
200 גר' שקדים טחונים 
150 גר' קוקוס
1 כפית תמצית שקדים
300 גר' מרציפן איכותי מגורר
3 ביצים גודל M
 עיטור
4 כפות שוקולד צ'יפס
חופן אגוזי לוז
אופן הכנה
  1. לערבב יחד בלישה ידנית או במעבד מזון עם להב פלדה או במערבל עם וו גיטרה את כל החומרים.
  2. ליצור כדורים או אצבעות קטנות,לעטר עם שוקולד צ'יפס או אגוזים ולהניח בתנבית אפיה מרופדת בניר אפיה.
  3. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה. לשים לב לא לייבש את העוגיות כי אז תאבד העסיסיות וחבל.
הערות והצעות
  • קליית אגוזים : לחמם תנור ל-180 מעלות . להניח את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. להכניס לתנור ולאפות כ-15 עד 20 דק' כאשר יש לערבב את האגוזים עם כף עץ מדי כמה דקות. לאחר צינון האגוזים להסיר מהם את הקליפה ע"י שיפשוף עם מגבת או בין כפות הידיים. לא נורא אם חלק מהקליפה נשאר. 
  • אגוזים טחונים - לא אבקת אגוזים אלא אגוזים שטוחנים במעבד מזון לחתיכות קטנטנות.
  • אפשר לשחק עם סוג האגוזים והיחס בניהם. פקאן משתלב מצוין בעוגיות האלו. 
  • מרציפן טרי ואיכותי הופך את העוגיות למעדן ולכן חשוב להקפיד על מרציפן משובח.

9 תגובות:

  1. יקירה, העוגיות נראות אכן מפנקות,
    רכות ונימוחות בפה ממש,
    בטוחה שטעימות בטרוף,
    אני ומרציפן לא הולך ביחד, אז בשבילי
    ללא מרציפן, רק אגוזים;-)
    תודה,
    רויטל, חג שמח!
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך רותי. אני מאוד מאוד אוהבת מרציפן. לך אכין עוגיות אחרות:-)
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  2. גררר
    מעולה

    אילנית12

    השבמחק
  3. שילוג מאד מעניין של טעמים, ואותי זה מאדדדדדדד מסקרן במיוחד כי הן ניראות ממש אבל ממש טעימות!
    לא אוהבים אצלי קוקוס כך שאני לא יכולה להכין לצערי
    אגב - אפילו שוקולד צ'יפס כשל"פ לא מצאתי
    העוגיות עוד יותר מסקרנות אותי כי אף פעם לא השתמשתי במרציפן

    לדעתי - מתכון אולי פשוט אבל יחודי, כל הכבוד!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני, בהחלט מתכון פשוט ומהיר הכנה הכיף הוא בטעם שיוצא עשיר ומפנק.
      לדעתי אפשר לוותר על הקוקוס ולשים במקום עוד סוג של אגוזים או בוטנים למשל.
      מענין שאין שוקולד צ'יפס כשל"פ. לא בדקתי את הנושא. אבל אפשר גם לטבול את העוגיה בשוקולד מומס זה יכול לצאת נפלא.
      אני אוהבת לעבוד עם מרציפן זה חומר גלם אמנם יקר עם זאת הוא מעניק מרקם וטעם נהדרים לכל מאפה וקינוח
      חג שמח וכשר
      רויטל

      מחק
  4. רויטל העוגיות ממש נמסות בפה
    תענוג נראות נפלא.
    תודה יקירה על השיתוף
    חג שמח וכשר
    טובה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...