יום שלישי, 10 באפריל 2012

בראוניז עם תוספות מתוקות


בראוניז לפסח
עם תוספות מתוקות


הסוד של הבראוניז הנפלאים הללו הוא באפיה על אדים 
האדים שומרים על הבראוניז לחים ועסיסיים
כאן המתכון פרווה ומותאם לפסח ,כמובן שניתן להמיר בשאר ימות השנה למתכון חלבי ועם קמח רגיל,יוצאים בראוניז נהדרים בכל מצב

חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 25" על 15")

4 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל 
1 כפית קפה מגורען מומסת ב - 1/3 כוס מים רותחים
250 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
250 גר' שוקולד מריר פרווה
200 גר' מרגרינה (לחלבי 200 גר' חמאה)
80 גר' קמח מצה דק (1/2 כוס)
40 גר' קמח תפוחי אדמה (1/4 כוס)
קורט  מלח

תוספות
חופן עדשים צבעוניים
חופן שוקולד ציפס מריר/לבן
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
חופן מרשמלו
100 גר' פקאן/אגוזי מלך

אופן הכנה
  1. לרפד תבנית בנייר אפייה. בתחתית התנור לשים תבנית אפיה עם שולים גבוהים ולמלא את מחציתה במים רותחים. לחמם את התנור ל-160 מעלות.
  2. בעקרת המערבל לשים ביצים וסוכר ולערבל עם וו הגיטרה (לא להקציף!) במהירות איטית. להוסיף את תמצית הוניל והקפה המומס במים רותחים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
  3. להמיס יחד שוקולד מריר ומרגרינה במירקוגל או על בן מרי. לערבב היטב ולהוסיף תוך כדי ערבול איטי לתערובת הביצים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
  4. לערבב יחד קמח מצה,קמח תפוחי אדמה ומלח ולהוסיף בהדרגה לתערובת השוקולד והביצים. לחאר שהוספנו את כל כמות הקמחים,להגביר מעט את מהירות הערבול ולערבל כ- 2 עד 3 דק' לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
  5. לבחור תוספת שאוהבים ולפזר מעל הבראוניז. להכניס את התבנית לתנור,כאשר יש רשת מעל התבנית עם המים הרותחים שהכנו קודם. לשים לב שהתבנית של הבראוניז לא תהייה צמודה לתבנית עם המים החמים ושיש רווח בניהם כדי שיהיה מעבר לאדים .לאפות כ-35 -45 דק' שקיסם יצא עם מעט פירורים דביקים עליו. לצנן ולהעביר למקפיא למשך שעתיים ולחתוך את הבראוניז כשהם קפואים ואז יצאו חתיכות מושלמות.
 הערות והמלצות
  • לחלבי - להשתמש בחמאה,שוקולד מריר חלבי.
  • לא בפסח - להשתמש ב- 2/3 כוס קמח רגיל (120 גר').
  • תוספות - כיד הדמיון הטובה עליכם.
  • מומלץ לא לוותר על שיטת האפיה בבן מארי - זה שומר על הבראוניז לחים ועסיסיים.

8 תגובות:

  1. ואו פעם ראשונה שאני רואה שאופים בראוניז על בן מארי.
    מגניב ביותר ובהחלט מקורי, נראה עסיסי מאד!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה טל:) הבראוניז בהחלט עסיסיים ולחים וזה נהדר.

      מחק
  2. מסכימה איתך לגמרי שאפייה בלחות שומרת על רכות הבראוניז - וכך אני גם עושה.
    לשמחתי יש לי בתנור תוכנית אפייה עם לחות (כך אני גם אופה את החלות שלי) כך שאני לא צריכה תבנית מים.

    אוהבת מאד את הצבעוניות של הבראוניז שלך - מאדדדדדדדדדד אוהבת עדשים, ומשתמשת בהם הרבה (במיוחד לקישוט.
    רק אין לי כשל"פ

    הבראוניז שלך נראים מקסימים ומאד מיוחדים!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ויני.כיף לך שיש לך תנור מתקדם. לי יש תנור בן לפחות 15 שנה שקיבלתי מאמא שלי ואז צריך למצוא פתרונות יצירתיים:)

      לשמחתי אצלנו הכשל"פ זה רק בענייני קמח (אנחנו לא דתיים)

      תודה רבה על המחמאות והמשך חג נהדר.

      מחק
  3. יקירתי, איזה יופי!!
    איזה כיף של בראוניז לפסח,
    ממש חגיגה אמיתית,
    כל כך אוהבת את הצבעוניות והמשחק של הקישוטים,
    הבראוניז נראים עסיסיים להפליא,
    נו, על הטעם אין מה להוסיף...
    תודה, רויטל,
    המשך חג שמח,
    רותי:-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירה,תודה רבה.
      הילדים מאוד אהבו את הצבעים והטעם העסיסי.
      המשך חג נפלא ואביבי
      רויטל

      מחק
  4. אם אני רוצה להשתמש בקמח רגיל- מה הכמות?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...