יום ראשון, 22 באפריל 2012

עוגת מוס שוקולד לבן ומוס פירות יער


עוגת מוס שוקולד לבן ומוס פירות יער
עוגה חגיגית מרשימה עם שילוב טעמים נפלא



לפני שמתחילים להכין את העוגה,לקרוא היטב את המתכון ולראות שיש את כל החומרים. לשים לב לסדר הכנת השכבות ומבטיחה לכם תצא לכם עוגה נפלאה שתקצרו עליה הרבה הרבה מחמאות ושבחים

חומרים לתבנית בקוטר 24
תחתית העוגה
  פרוסת טורט לבן בעובי של כ- 2 ס"מ. להרטיב במעט ליקר תפוזים מדולל בסירופ סוכר (לא חובה אבל מוסיף המון)
מוס שוקולד לבן
200 גר' שוקולד לבן
2 חלמונים
90 מ"ל חלב
2 גר' ג'לטין (בקיץ רצוי 3 גר')
250 מ"ל שמנת מתוקה
מוס פירות יער
250 גר' פירות יער  טריים או קפואים מופשרים
גרידת חצי תפוז
5 מ"ל (1 כפית) מיץ לימון או מיץ תפוזים
3 כפות (45 מ"ל) מים
8 גר'  (1 כף מחוקה)  ג'לטין
80 גר' (מ-2 ביצים) חלבונים
160 גר'  (3/4 כוס) סוכר
350 מ"ל שמנת מתוקה
עיטור העוגה
3 כפות ריבת דובדבנים או תותים חלקה ללא חתיכות פרי גדולות
מעט פירות יער או תותים יפים
אופן הכנה
מרפדים תבנית בקוטר 24 בטורט הלבן. רצוי לשים שקף סביב התבנית כדי לשחרר בקלות את המוס לאחר מכן.(טורט לבן ,כמו למשל בבסיס של עוגת גבינה וקצפת וניל אפשר להכין את אותו המתכון של הבסיס)
מוס פירות יער
  1. לטחון יחד במעבד מזון פירות יער וגרידת תפוז (אני לא מסננת את פירות היער מהנוזלים) להוסיף פנימה  את מיץ התפוזים.
  2.  מפזרים את אבקת הג'לטין על פני המים וממתינים כ3 עד 4 דק'. מחממים מעט במיקרוגל כ- 10 שניות ,מערבבים לקבלת נוזל שקוף וחלק יוצקים לתערובת מחית הפירות (אם השתמשנו בפירות קפואים לדאוג שיהיו מופשרים לגמרי אחרת יהיו גושי ג'לטין)
  3.  מקצפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה 
  4.  לחמם יחד חלבונים וסוכר בבן מרי עד להמסת הסוכר. להעביר לקערת הקצפה ולהקציף לקצף חזק כ- 10 דק' כד שהקערה קרה. למוס משתמשים רק בחצי הכמות, מה שנותר ניתן להכין נשיקות קטנות לעיטור.
  5.  מקפלים את הקצפת לתערובת פירות היער ולאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים מעבירים לתבנית ומיישרים. מקפיאם לשעה במקפיא ומכינים בינתיים את המוס הלבן
מוס שוקולד לבן 
  1.  להמיס שוקולד לבן על בן מרי או במיקרוגל בטמפ' נמוכה כדי לא לשרוף אותו
  2.  לבשל על בן מרי חלב וחלמונים לקבלת קרם וניל (אנגלייז) לשפוך מעל שוקולד לבן המומס ולהוסיף את הג'לטין,לערבב היטב לאיחוד חומרים ולצנן מעט.
  3.  להקציף שמנת מתוקה ולקפל לתערובת השוקולד הלבן. לשפוך מעל מוס פירות היער.

עיטור המוס
מחממים במיקרוגל כ- 3 כפות ריבת דובדבנים או ריבת תותים ומזגגים את המוס הקפוא. ניתן לעטר בתותים חתוכים או בפירות יער לפי הטעם האישי. על העוגה להיות קפואה היטב , לפחות כשלוש שעות לפני העיטור.
לאחר הקפאה של 24 שעות משחררים את העוגה לצלחת הגשה. צריכה זמן של כשעתיים הפשרה במקרר לפני ההגשה.


14 תגובות:

  1. רוויטל,
    עוגה יפהפייה!!
    ומאוד מושקעת.
    וגם נראית טעימה מאוד - יבורכו ידייך!
    אהבתי

    השבמחק
    תשובות
    1. חן חן לך רותי.
      תודה על המחמאות והברכות

      מחק
  2. רויטל עוגה יפיפייההה!
    אהבתי מאוד אבל לצערי :( לא פותחת את התנור עד להודעה חדשה.
    יבורכו ידייך
    טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. טובה יקירה. הענים נהנות זה גם נפלא ושהתנור ואת תנוחו יחדיו:)

      מחק
  3. יצירת פאר ממש, רויטל
    העוגה נראית נפלא,
    מפוארת,
    מרשימה ומקשטת כל שולחן בגאווה,
    נראית טעימה ומסוכנת ביותר,
    תודה, יקירתי,
    שבוע וחודש טוב לך,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יפתי..מסוכנת חח הצחקת אותי
      זו עוגה שאני מכינה לאירועים ממש מיוחדים ואז חלוקים ונהנים ממנה הרבה אנשים.
      תודה לך על המחמאות חודש נהדר ופורה

      מחק
  4. עוגה מעלפת!!
    אוהבת שוקולד לבן עם פירות יער, שילוב מעולה וטעים.

    שאפו יקירתי!

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות לך שמרית.
      שמחה שאהבת את שילוב הטעמים.

      מחק
  5. העוגה נראית מצוין אבל אני נמנעת מלהכין עוגות עם ביצים "חיות" שלא עוברות שום בישול או אפייה. אבל מי שאוכל,
    אני בטוחה שהיא טעימה מאוד(:

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך מאיה.
      מבינה את המגבלה לגבי הביצים.
      שמחה שנהנת מהמראה של העוגה:)

      מחק
  6. עוגה מאדדדדדדדדדדדדדד מרשימה, חגיגית ויפהפיה אמיתית

    אני לא יכולה לאכול אותה בגלל הביצים החיות (אסור לי) והג'לטין, אבל אני "זוללת" אותה בעינים.
    ממש תענוג לראות את יצירות האפייה שלך

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני יקירה, לזלול עם העניים זו כבר חצי הדרך :)
      תודה רבה על המילים החמות ♥♥♥

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...