יום שישי, 27 באפריל 2012

עוגיות שקדים וריבה

עוגיות שקדים וריבה
עדינות וטעימות


חומרים (40 עוגיות בינוניות)

200 גר' חמאה
80 גר' סוכר (1/4 כוס ועוד 2 כפות סוכר)
1 ביצה M
210 גר' קמח  (1/2 1 כוסות)
4 כפות קורנפלור
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
50 גר' שקדים טחונים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
מלית
1/3 כוס ריבה (רצוי חלקה שיהיה קל לזלף)
ציפוי
100 גר' פרוסות שקדים מולבנים ,שבורים לחתיכות קטנטנות

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד שתי תבניות תנור בנייר אפייה
  2. בקערת מערבל לשים חמאה וסוכר ולערבל עם וו גיטרה לתערובת אחידה. להוסיף ביצה,תמצית וניל וגרידת לימון ולערבל לתערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח ,אבקת סודה לשתיה וקורנפלור. להוסיף שקדים טחונים. להעביר לקערת המערבל ולערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. ליצור עיגולים (במשקל 15 גר' או כפית גדושה,אני הכנתי את העוגיות בגודל בינוני אפשר להכין אותן יותר קטנות) ולגלגל את עיגולי הבצק בשקדים המולבנים (חשוב לשבור  לחתיכות קטנות אחרת יהיה קשה ליצור בעוגיות את השקע לריבה) להניח את העיגולים שיצרנו בתבנית אפיה.
  5. בעזרת כף עץ עם ידית בעובי בינוני ליצור שקע בעוגיות (ראו תמנוה)
  6. לערבב היטב את הריבה שלא יהיו גושים ולהעביר לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר של חצי ס"מ או פחות) לזלף לתוך השקע שיצרנו מעט ריבה.
  7. להעביר את תבנית העוגיות למקפיא למשך 10 דק' ולאחר מכן לתנור לאפיה במשך כ- 15 עד 20 דק'. העוגיות צריכות לקבל צבע זהוב יפה. לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום היטב.
הערות והצעות
  • מי שלא אוהב ריבה,אפשר לשים נוטלה או ממרח שוקולד אחר שאוהבים.
  • ריבת חלב או ממרח חלבה רצוי לשים אחרי האפייה. כלומר להכין את השקע בעוגיה ולאפות ככה. לאחר האפייה לחזור שוב עם ידית כף העץ על השקעים ,כי הבצק כיסה את השקעים  באפייה ואז לזלף פנימה  את המלית שבוחרים.
  • לא רוצים שקדים? אגוזי לו"ז לא קלויים  נהדרים כציפוי לעוגייה.

 רמי קלינשטיין - רוצי קטנה
שיר מדהים עם הרבה חומר למחשבה.

17 תגובות:

  1. העוגיות ניראות מוצלחות,אהבתי
    האם אני יכולה להחליף את סודה לשתיה באבקת אפיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה:)
      אבקת אפיה וסודה לשתיה לא עובדות אותו הדבר מבחינה כימית. אני לא זוכרת בדיוק את ההגדרות כרגע (עברו כמה שנים טובות מאז שלמדתי את החומר :)) בכל אופן מבחינה פרקטית לא ניסיתי להכין את העוגיות ללא אבקת סודה לשתיה או עם אבקת אפיה.
      רויטל

      מחק
  2. תודה יקירתי על העוגיות המדהימות ...
    יפיפיות אהבתי .
    סופ"ש נעים וטעים.

    השבמחק
  3. מתי לשים את הסודה ךשתיה?....ובאמת האם אםשר להחחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה????????
    והכי חשוב, איך אפשר להבטיח שהעוגיות לא יפלו במהלך האפיה?.....

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה. את אבקת הסודה לשתיה שמים יחד עם הקמח ומנפים אותה,כדי שלא יהיו גושים.
      לגבי החלפות אבקת אפיה או סודה לשתיה ראו תשובתי למעלה בתגובה הראשונה.
      העוגיות לא יפלו אם נקפיד על שלבי ההכנה. כלומר לא לערבל יתר על המידה את הבצק לאחר שהוספנו את הקמח ושאר החומרים היבשים ובמיוחד לא לדלג על שלב ההקפאה לפני האפיה.

      תודה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
  4. איזה עוגיות חתיכיות!
    שקדים וריבה הולכים נהדר יחד :)

    השבמחק
  5. העוגיות מקסימות, ואני בהחלט אוהבת
    הן אפילו מזכירות משהו את עוגיות הלינזר שהכנתי, רק הצורה שונה.
    ולצורה הזאת על עוגיות תמיד קראנו Thumbprint cookies

    אנחנו כל כך אוהבים עוגיות כאלה שהן תמיד מתחסלות מאד מהר

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני יקירתי תודה רבה.
      נכון בשילוב הטעמים בהחלט מזכיר את עוגיות לינזר המדהימות שלך.
      מכירה את השם של העוגיות כ- עוגיות טביעת אצבע (ככה רשום לי המתכון במחברת המתכונים שלי) אבל לשמחתי אני לא משתמשת באצבעות לעשיית השקע אלא בכף עץ ולכן לא רציתי להשתמש בשם הזה,
      מסכימה איתך לגביי חיסול ממוקד של העוגיות.זו סכנה ממש חחח..
      שיהיה לך שבוע נהדר ויני

      מחק
  6. נראה מדהים- שקדים וריבה זה שילוב אידיאלי

    השבמחק
  7. למה אי אפשר לדפיס רק את המתכון באתר של המערוך המקפץ, תמיד שאני רוצה להדפיס מתכון הוא מדפיס לי את הכל אפילו את התגובות איך אפשר להדפיס רק את המתכון, ניסי לעשות העתק הדבק אבל הוא לא מעתיק טוב קוטע חצי דף

    חוץ מזה המתכון של העגויות נראה פיצוץ.
    כוכי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי כוכי, מכיון שמדובר כאן בבלוג ולא באתר מתכונים אין כאן אפשרות של הדפסה.
      לגבי העתק-הדבק ,תעשי רענון של הדף ואז נסי שוב לפעמים הדף "תקוע".

      תודה
      רויטל

      מחק
  8. שלום
    האם ניתן להמיר את החמאה למרגרינה או משהו אחר כדי שיהיה פרווה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שרי,אין בעיה להשתמש במרגרינה במקום חמאה.

      מחק
  9. ניסתי גם עם מרגרינה וגם עם חמאה בשניהם הטעם מדהים מתכון סוףף

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...