יום רביעי, 2 במאי 2012

טארטלטים/טארט במלית קרם גבינה שוקולד לבן וחלווה



טארטלטים במלית קרם גבינה שוקולד לבן וחלווה



בצק פריך ל- 12 טארטלטים או לתבנית טארט בקוטר 24  ס"מ
(הכנתי אותם בתבנית מאפינס בקיבולת של 1/4 כוס)
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
200 גר' חמאה
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
1 ביצה
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה
במעבד מזון שמים קמח  ,סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה,גרידת לימון ותמצית וניל ומעבדים לקבלת בצק אחיד. לשים לב לא לעבד יותר מדי. לעטוף בנילון נצמד ולקרר כחצי שעה.
לרדד את הבצק על משטח מקומח,בעזרת כוס רחבה או מיקד  לחתוך 12 עיגולים (שיהיו בקוטר רחב יותר מזה של השקע בתבנית) ולרפד את השקעים להדק את הבצק היטב לדקור במזלג ולהקפיא כ-20 דק'. לאחר ההקפאה להעביר לתנור שחיממנו ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה כ-20 דק'.

מלית קרם גבינה שוקולד לבן וחלווה
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
150 גר' חלווה בטעם וניל חתוכה לקוביות קטנות
לחמם במיקרוגל את כל החומרים כ-דקה. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה. לכסות בנילון נצמד ולהכניס למקרר שעתיים לפחות.
לשים בקערת מיקסר :
250 גר' גבינה לבנה 5%
100 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
ובנוסף את תערובת  החלווה שמנת ושוקולד לבן שהכנו ושמנו במקרר.
בעזרת מטרפה של המערבל ,להפעיל את המערבל על מהירות בינונית ולהקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה,סמיכה ואורירית. להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק רחב ולזלף לתוך טארטלטים שהכנו מראש והתקררו לגמרי! הכמות מספיקה בדיוק ל-12 יח' כאשר הזילוף הוא לגובה.
ניתן להקפיא או לאחסן בקירור. לעיטור אפשר להגיש עם פירות ליד או לזלף מעט שוקולד מריר מומס מעל.



27 תגובות:

  1. זה משכנע ממש לרוץ ולהכין!!!!!!!
    יש אפשרות לקבל את מידת הגרמים במידות של כוס?
    אשמח מאוד.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה. לגבי המשקלים רוב הדברים כאן אנו קונים לפי משקל כמו חלווה,שוקולד לבן,גבינה וכו'. מה שלא אני כבר מעדכנת במתכון:) תודה ויום נפלא

      מחק
  2. רויטל,
    נראה משגע.
    אני שומרת את המתכון.
    וחושבת שאכין בתבנית פאי.
    תמונות יפות מאוד!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה לך רותי:) גם כפאי זה יצא נפלא ונחתך יפה. רק רצוי להכין יום לפני ההגשה כדי שהקרם יתגבש.

      מחק
  3. טוב, תשמעי....זה נראה מדהים!
    יקירתי, ככה לפתוח את הבוקר,
    ולשטוף את העיניים,
    מתאים, רק תשאירי בצד אחד או שניים...!
    נראה טעים רצח,
    תודה על אחלה מתכון, רויטל
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי חמודה אין בעיה כבר שמה לך בצד כמה חתיכות:)
      תודה על המילים החמות
      רויטל

      מחק
  4. בלוטות הטעם שלי התחילו לעבוד!
    חלבה..שוקולד לבן..חלום של טעמים ומראה משגע!!

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות לך שמרית.
      בהחלט טעמים נהדרים שכיף להרגיש בפה

      מחק
  5. רויטל יקירה על עליך המאפים שלך אגדה ...

    תודה מאמוש.

    השבמחק
  6. רויטל את אלופת המתכונים !!! אני כל כך אוהבת את המאפים שלך, כל הכבוד לך, ישר כח.

    השבמחק
    תשובות
    1. ואו איזה מחמאה:) איזה כיף לי
      תודה רבה לך ושמחה שאת נהנת מהמתכונים שלי
      רויטל

      מחק
  7. אהבתי מאוד ,נראה מעולה איזה מוכשרת...

    השבמחק
  8. אין לי מילים - זה נראה נראה נ-ה-ד-ר
    מאד אוהבת דוקא את הפאי הגדול, כי הזילוף של השוקולד מעל הוא יפהפיה ונותן לזה מראה מאד מיוחד
    מקסים מקסים מקסים

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני מקסימה שכמותך - תודה לך.
      משמח אותי שאהבת.
      סוף שבוע נפלא לך ולמשפחתך

      מחק
  9. רויטל אשריך שילובים מדהימים גבינה וחלווה. איזה ידיים בלי עין הרע:) איזה דברים מדהימים שאת מכינה. תענוג לעינים.
    תודה לך יקירה

    השבמחק
    תשובות
    1. טובה ,רב תודות לך על המילים החמות. ריגשת אותי.
      תודה רבה וסוף שבוע קסום לך ולמשפחתך.

      מחק
  10. נראה מדהים...
    שילבת בהצלחה את שני הדברים הכי טעימים בעולם- שוקולד לבן וחלווה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לגלות שעוד מישהו אוהבת את הטעמים שאני הכי אוהבת:)) תודה רבה לך ויום מבורך.

      מחק
  11. יואוווווווו הרסת אותי

    השבמחק
  12. היי רויטל.. המתכונים שלך מהמממיים וטעימים מאוד... בקשר לטארט הזה.. אם אני עושה את זה בתור טארט בתבנית פיירקס אז אחרי שעשיתי את הבצק אני מהדקת לתבנית וגם מקפיאה עם התבנית ואחר כך אופה ?? ושוב תודה רבה על כל המתכונים הכל באמת טעיייים!!

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור , תודה רבה:)
      גם שמכינים בפיירקס הבצק הפריך עדיין צריך לגבי טיפול הולם כדי שיהיה פריך ולא יפול בזמן האפיה בדפנות. אז להקפיד על שמני הקפאה מינימלים כמו שכתוב במתכון.

      מחק
  13. שלום רויטל

    האם יש לך הצעה למילוי אחר לטארטלטים - משהו פירותי יותר? (זה ליומולדת ואני פשוט כבר מכינה את עוגת הגבינה ואוריאו הנהדרת שלך...)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירי
      את פשוט יכולה להכין קצפת ולזלף אותה יפה על הטארטלטים ומעל לסדר תותים חתוכים באיזה דרך שנראית לך ולזגג את התותים במעט ריבה אדומה חלקה (את הריבה כדאי לחמם מעט ואז לערבב היטב עם מטרפה,כמובן ריבה חלקה ללא חתיכות פרי ולמרוח עם מברשת)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. יש אפשרות להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר, רק לקחת בחשבון שהקרם שיתקבל יהיה בגוון חום בהיר חלבי שכזה והטעם יהיה מעט שונה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...