יום ראשון, 6 במאי 2012

לחם בטטה ואורגנו

לחם בטטות ואורגנו
לחם מתפצפץ מבחוץ ורך מבפנים
הבטטה מעניקה צבע ומרקם נפלא ללחם



חומרים (6 כיכרות קטנות)
לבצק בסיס
600 גר' קמח (1/3 4 כוסות)
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
כ- 300 מ"ל מים (1/2 1 כוסות)
לתוספת לאחר התפחה ראשונה
300 גר' מחית בטטה (כ- 2 בטטות בינוניות מאודות או מבושלות עם הקליפה ומעוכות. לקרר היטב)
3 שיני שום כתושות
1 כפית אורנו מיובש (אפשר גם 2 כפיות אם ממש אוהבים)
1/2 1 כפיות מלח
210 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
1 ביצה לבירוש הלחם לפני האפיה
אופן הכנה
בצק בסיס
בקערת מערבל או בלישה ידנית מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים,לשים מעט,מוסיפים שמן ואת יתרת המים וממשיכים ללוש לקבלת בצק גמיש וחלק. הבצק לא צריך להיות מאוד רך ולא דביק.להעביר לקערה גדולה משומנת ,לכסות בנילון נצמד ולתת לתפוח כ-שעה להכפלת נפח.
תוספת לאחר התפחה ראשונה
להוציא את האוויר מהבצק שהתפחנו ולהעביר לקערת מערבל (אפשר להתפיחו גם בקערת מערבל ) להוסיף פנימה מחית בטטה קרה,אורגנו,שום כתוש ומלח. להתחיל לערבל במהירות נמוכה,להוסיף בהדרגה את הקמח ולהמשיך לערבל במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד,הבצק רך ומעט דביק וזה בסדר לא להוסיף לו עוד קמח. להעביר לקערה גדולה מקומחת ולקמח את הבצק גם מלמעלה. לתת לתפיחה שניה,כחצי שעה עד להכפלת נפח.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחחו להעביר למשטח עבודה מקומח,לשטח מעט ולחתוך עם סכין ל- 6 חתיכות שוות בגודלן. כל חתיכה לגלגל מעט על משטח מקומח לקבלת כיכר מאורכת ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. (אני שמתי בכל תבנית 3 כיכרות) להתפיח  חצי שעה עד שעה להכפת נפח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ-חצי שעה לקבלת צבע זהוב וקרום קשה. רצוי לצנן את הלחם על רשת ,כדי שלא יתפוס לחות מלמטה. מה שלא אוכלים באותו היום רצוי להקפיא.


13 תגובות:

  1. בוקר טוב ושבוע טוב רויטל
    איזה רעיון אדיר וטעים. רשמתי וינוסה בקרוב.
    תודה לך יקירה

    השבמחק
  2. מגרה ביותר,
    גם אני מעתיקה את המתכון.
    יבורכו ידייך

    השבמחק
  3. נראה נהדר, איזה יופי, יקירתי!
    הצבע של הלחם, משגע פשוט,
    מזמין ויפה כל כך!
    כל כך אוהבת בטטות,
    המרקם נראה נפלא ועדין,
    הצורה מזכירה קצת את הג'בטה,
    בטוחה שטעים בטרוף..!
    תודה על אחלה מתכון,רויטל
    שבוע מקסים,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירתי,תודה על המילים החמות
      נכון במראה החיצוני זה מזכיר קצת ג'בטה.
      יום נהדר שיהיה לך
      רויטל

      מחק
  4. רויטל - סליחה שלא נכנסתי עד עכשיו (וכבר אמצע הלילה!)
    אמרתי לך כבר ששילוב הטעמים שלך ממש קולע בשבילי
    חוץ מזה שאני מתה על בטטות ובכל צורה
    ואורגנו הוא האח התאום של הבזיליקום אז אנחנו חברים טובים!

    מה שחסר לי פה זה רק חמאהההההההההההה
    למרוח על פרוסות הלחם, וזהו :):)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ויני,שמחה שאהבת את שילוב הטעמים.
      כבר מורחת לך חמאה על פרוסה נדיבה.
      יום נפלא לך ותודה רבה
      רויטל

      מחק
  5. מרקמם של לחמים עם מחית ירקות יוצא נהדר, רך וטעים ביותר.
    אוהבת את השילוב המושלם של הבטטה והאורגנו.

    נראה נפלא!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה שמרית.
      נכון מחיות של ירקות משדרגות יופי לחמים וגם אני אוהבת את המרקם שנוצר:)

      מחק
  6. רויטל, ראיתי שוב בפייס את הלחם הזה שלך,
    ולמרות שהגבתי כבר פה,
    זה כל כך מקסים,
    איך אני אוהבת !
    בטטות זה עוד חולשה שלי, לגמרי !
    זה נראה פשוט מ-ו-ש-ל-ם !
    תבורכי יקירתי
    חיבוק
    רותי

    השבמחק
  7. האם אפשר להחליף את הבטטה במשהו אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אבל אבל..זה לחם בטטה :-) ההצעה הכי הגיונית זה או לחפש לחם אחר או לבשל תפוח אדמה במקום בטטה אבל זה בטח שלא יקבל את הצבע והטעם הנפלא של המתכון הזה

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...