יום חמישי, 31 במאי 2012

עוגת שייש תפוז

סוף עונת התפוזים,התפוזים מלאי מיץ והטעם שלהם מאוד מרוכז,מה שנפלא בעוגה.
עוגת שייש רכה וטעימה עם מיץ תפוזים סחוט טרי ,מזכירה טעמים של חורף.


חומרים (לסיר פלא או 2 תבניות אינגלישקייק)

תערובת השוקולד
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות קקאו מנופה
1/2 כוס חלב

עוגה
200 גר' סוכר (1 כוס)
100 גר' חמאה
100 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
3 ביצים גודל L
3 כפות קורנפלור
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
1 כף קליפת תפוז מגוררת
2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה
  • תערובת השוקולד - לחמם במקרוגל  שוקולד מריר קצוץ וחלב כדקה,לבחוש לקבלת תערובת אחידה וחלקה,להוסיף קקאו ולבחוש היטב לקבלתת תערובת חלקה ואחידה.
  • להקציף יחד סוכר,חמאה ושמן לתערובת אחידה ואורירית,להוסיף ביצים בהדרגה ולהמשיך להקציף לקבלת תערובת אחידה.
  • לנפות יחד קמח ,קורנפלור ואבקת אפיה,ולהוסיף לתערובת החמאה והביצים יחד עם מיץ התפוזים בהדרגה,שלוש - ארבע פעמים כשהדבר האחרון שמכניסים יהיה קמח ולא מיץ תפוזים. לערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ולהזהר מבחישת יתר.
  • להעביר 2/3 מתערובת העוגה לתבנית. לתערובת הנותרת להוסיף את תערובת השוקולד שהכנו לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה,לשפוך מעל התערובת הבהירה ולהעביר ידית של כף עץ בתנועות של עיגולים סביב העוגה ליצירת צורת השייש.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ,בסיר פלא יקח כ- 50 דק' ובתבניות אינגלישקייק יקח כ-35 דק'.
  • בימי הקיץ החמים רצוי לאחסן את העוגה במקרר.


42 תגובות:

  1. ניראית מרשימה, יפה ועסיסית
    תאמיני או לא, אבל בחודש האחרון אני דווקא מכינה עוגות תפוזים. יש עדיין יופי של תפוזים.

    מאד אוהבת איך שהיא ניראית!!

    השבמחק
    תשובות
    1. ויני תודה רבה:) בדיוק היום חגי הביא הביתה סל מלא תפוזים למיץ..אז בטח אכין עוד.
      שבת שלום (..ראית באיזה שעה כתבת תגובה? את ישנה מספיק ?!)

      מחק
  2. ועוגה שמזכירה תמיד את הבית! מקסים!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה:)
      זו ממש עוגה של בית שכיף למצוא מחכה על השייש שחוזרים מיום עמוס וארוך.

      מחק
  3. יופי של מתכון, תודה מקרב לב וההסברים נהדרים.

    השבמחק
  4. אחת העוגות האהובות עליי...
    נראית פשוט מדהימה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה יופי,שמחה שאהבת.
      שבת נפלאה לך :-)

      מחק
  5. יופי של עוגה!
    אני מאוד אוהבת עוגות על בסיס הקצפת חמאה, הן יוצאות עסיסיות ורכות..

    השבמחק
  6. חבל, חבל שאין לי קנדידטים בבית לעוגה שכזו, אני מתה על עוגה משויישת ועוד עם טעם תפוזים....
    העוגה שלך נראית יפה, רכה, עסיסית ובדיוק כמו שעוגה מסוג זה צריכה להראות.

    שבת שלום,

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. רב תודות לך מגי. אם הייתי גרה קרוב הייתי שולחת לך סלסלה את המצרכים:) או אפילו עוגה שלמה בכייף ♥
      שבת שלום

      מחק
  7. העוגה נראית משגע, יקירתי !
    שילוב טעמים נהדר,
    טעימה בטרוף..מה צריך יותר?
    אהבתי מאד, רויטל
    מתכון מקסים,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רותי על המילים החמות.
      את תמיד כזאת מקסימה ונהדרת

      מחק
  8. העוגה נראת טעימה מאוד
    אושרת מלמד

    השבמחק
  9. היי רויטל,
    האם ניתן להחליף את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליאת, אפשר לשים חלב או מים ,קחי בחשבון שהנוזל שתחברי משפיע על הטעם:) אני מעדיפה חלב. אם רגישים לחלב אפשר חלב סויה
      רויטל

      מחק
  10. הי רויטל,

    האם ניתן להכין בתבנית קולגהוף סיליקון?

    השבמחק
  11. היי,עונה לך גם כאן. אפשר בסיליקון רק לשים לב לזמני אפייה ולשימון התבנית. סיליקון עם פיתוחים קטנים של צורות צריך ממש לשמן ולקמח היטב אחרת העוגה קצת "נתקעת" בפיתוחים וקשה לשחרר אותה בשלמותה.

    השבמחק
  12. היי רויטל!
    שלשום אפיתי את העוגה הנהדרת שלך.... וכבר היום נגמרה!
    הולכת לאפות אותה שוב עכשיו... רק שאלה קטנה, אני יכולה
    לערבב את תערובת השוקולד על כל המסה כלומר שתהייה רק עוגת שוקולד תפוז?
    תודה על תשובה בהקדם!
    אביבה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביבה,תודה רבה. איזה יופי שאתם אוהבים את המתכון:)
      אם את רוצה שתהיה עוגת שוקולד תפוז ואת מערבבת את השוקולד לכל התערובת של העוגה,כדאי להגדיל את תערובת השוקולד בעוד חצי כמות על מנת שתתקבל עוגה עשירה ובצבע שוקולד בהתאם.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. רויטל היקרה!
    תודה על תשובה מהירה... הולכת לאפות עכשיו... כרגע יצאו
    מהתנור עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים (מתכון שלך כמובן)
    אפיתי גם את עוגיות שבלול שוקו וניל והכל יצא פשוט
    נ-ה-ד-ר הא ושכחתי להוסיף להיט אצלי גם העוגת שוקולד
    שוקולדית שלך מקסימה, קלה וטעימה...
    שוב תודה על מתכונים נהדרים!
    סוף שבוע נעים.
    אביבה.

    השבמחק
  14. נראית טעימה מאוד תודה על מתכונים קלים

    השבמחק
  15. רויטל היקרה!
    העוגה פשוט נהדרת! קלה להכנה וטעימה.
    כבר הכנתי מס' עוגות שלך וכולן יצאו נהדרות!

    השבמחק
  16. עכשיו יצאה מהתנור נראית מה זה טעימהההה

    השבמחק
  17. והיא אכן ממש טעימה רק מסרבת לצאת מהסיר פלא :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לימור, סיר פלא חייב שימון יסודי עם חמאה מומסת ולאחר מכן קימוח עם קמח וניעור התבנית מהקמח העודף.
      בנוסף 10 דק' לאחר הוצאת העוגה מהתנור יש להוציאה מהתבנית,שלב ראשון מעבירים סכין כדי לשחרר את העוגה מהדפנות החיצוניים והפנימיים ואז מניחים מעל צלחת הגשה והופכים את התבנית. אין שום סיבה שהעוגה לא תצא אלא אם היא לא שומנה כהלכה או שהיא מיסליקון ואז השחרור שונה לחלוטין.

      מחק
  18. אני חושבת שלא שימנתי היטב :(
    העברתי סכין אבל היא בשלה מסרבת לצאת מקסימום אחתוך ואשים בקופסא.
    בכל מקרה,היא ממש טעימה!!!

    השבמחק
  19. הי רויטל,

    אפשר לקבל חלופה למתכון פרווה?

    תודה,
    שלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שלי, במקום חלב שמים מים או חלב סויה
      במקום חמאה מרגרינה מזולה או מחמאה שזו מרגרינה בטעם חמאה.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  20. היי,הכנתי את העוגה והיא יצאה לי קצת פירורית מדוע?נראה לי משהו בכמות הקמח.300 גר' זה לא 2 כוסות.לפי מה את מודדת?שרה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני מודדת בגרמים ולכן המידה הראשונה שרשומה במתכון היא לפי משקל בגרם ולא בכוסות,
      כוס קמח = 140 גר'. לכן 2 כוסות ועוד 2 כפות = 300 גר'.
      עוגה פירורית משמע אפיית יתר- כלומר היא יבשה או ערבוב לא נכון של החומרים
      תודה לך שרה:) מקווה שפעם הבאה יצא לך יותר טוב ותהיי מרוצה
      רויטל

      מחק
    2. היי רויטל,תודה על תשובתך.סה"כ העוגה יצאה טעימה אך פירורית.פעם הבאה אנסה לפי מדידה בגרמים.

      מחק
  21. הכנתי את העוגה ...טעימהההההההההההה
    רק חבל שלא ניתן להדפיס בקלות

    השבמחק
  22. במידה והעוגה בתבנית סילקון בצורה של סיר פלא איך משחחררים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תבניות סיליקון יש לשמן היטב בחמאה מומסת ולקמח היטב
      את העוגה משחררים רק אחרי שהתבנית קרה לגמרי כדי שהעוגה תהייה יציבה ולא תתפרק
      והכל תלוי באיכות הסיליקון ממנו עשויה התבנית

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  23. בוקר טוב.שאלה?האים במקום מרגרינה אפשר לשים שמן...

    השבמחק
  24. בוקר טוב,
    הכנתי אותה לשבת והיא מ ש ג ע ת !!!!!
    טעימה בטירוף :)
    בעיה אחת קטנה.... היא התפוררה , לא יכולת להחזיק חתיכה , תמיד היה נופל חלק....
    בקיצור , מתפרקת לי... למה ? מה עשיתי לא טוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      עוגה מתפוררת ,יכול להיות שערבבת יתר על המידה את התערובת לפני העברתה לתנור?
      באיזה תבנית אפית את העוגה?
      האם הביצים היו קרות או בטמפרטורת החדר?
      רצוי לערבב כמה שפחות עוגות בחושות,בנוסף הביצים טוב שיהיו בטמפרטורת החדר ולא קרות מהמקרר וכן גם סוג התבנית משפיע על המרקם של העוגה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על המענה.
      הביצים היו בטמפרטורת החדר.
      אפיתי בשתי אינגלישקייק חד פעמי.
      תערובת היבשים והמיץ תפוזים הוספתי לסירוגין במיקסר במהירות נמוכה.... הייתי צריכה להוסיף אותם ידנית או במיקסר?
      לדעתי פעם הבאה אשים בשתי אינגלישקייק ועוד כמה מאפינס... נראה לי עמוס מידי ואז הייתי צריכה לאפות יותר זמן.

      מחק
    3. תודה שחזרת לעדכן אותי
      אפייה בתבניות חד פעמיות שונה מאפייה בתבניות רגילות ,יש הבדל בפיזור החום ובזמן האפייה. אני לא חושבת שיש בעיה של מקום בשתי תבניות חד פעמיות - אם העוגה לא גלשה בזמן האפייה אז זה אומר שהיה לה מספיק מקום. אני תמיד בודקת שלא מלאתי יותר מ- 2/3 גובה התבנית.
      דרך ההכנה שלך הייתה מדויקת ונכונה לגמרי לפי מה שתארת.
      מקווה שפעם הבאה תהייה מוצלחת יותר
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...