יום שני, 4 ביוני 2012

עוגת תפוחי עץ


עוגת תפוחי עץ
ריח של עוגת תפוחי עץ נאפת בתנור
ריח נפלא שמביא אותי לזכרונות ילדות נהדרים ומתוקים



חומרים(לתבנית תנור עמוקה בגודל 30 ס"מ על 40 ס"מ בערך)
בצק פריך
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה גודל M
1 כפית גרידת לימון
1כפית תמצית וניל
200 גר' חמאה
300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)

לפיזור מעל הבצק - 4 כפות פירורי לחם (לא מתובלים ולא זהובים)

מלית תפוחי עץ
2 ק"ג תפוחי עץ לאפיה (גרנד אלכסנדר או גרני סמית')
100 גר' סוכר (1/2 כוס) ,
6 כפות פרורי לחם ללא תבלינים או פירורי ביסקוויטים
1 כפית קינמון
1כף גרידת לימון
100 גר' צימוק כהה או בהיר

שטרוייזל אגוזים
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
120 גר' סוכר (2/3 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
180 גר' קמח (1/4 1 כוסות)
100 גר' אגוזי מלך או שקדים קצוצים עבה
1/2 כפית קינמון

אופן הכנה

בצק פריך
  • בקערת מיקסר לשים יחד חמאה,סוכר ובעזרת וו גיטרה לעבד לתערובת אחידה. להוסיף ביצה,גרידת לימון ותמצית וניל ולערבל עד קבלת תערובת אחידה.
  • להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. להוציא למשטח מקומח,לאחד את הבצק למלבן ,לעטוף בנילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה,לקמח מעט את תבנית התנור,לרדד את הבצק לריבוע קצת יותר מגודל התבנית ולהעבירו לתבנית (אפשר לרדד על נייר אפייה ואז קל להעביר את הבצק),לדאוג שגם השוליים ירופדו בבצק. לחורר עם מזלג את הבצק בכמה מקומות.
  • לפזר על הבצק 4 כפות פירורי לחם.

מלית תפוחי עץ
  • לקלף את התפוחים,לחתוך לפרוסות דקות (אפשר גם במעבד מזון). אני אוהבת לסחוט מעט את הפרוסות כדי להוציא חלק מהנוזלים. להעביר לקערה גדולה.
  • להוסיף לתפוחים סוכר,פירורי לחם,קינמון ,גרידת לימון וצימוקים. לערבב היטב ולהעביר לתבנית,לשטח בצורה אחידה להדק את מלית התפוחים היטב שלא יהיו רווחים בים השכבות של התפוחים.



שטרוייזל אגוזים
  • לערבב יחד את כל החומרים בידיים או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת פירורים ,שהם שטורייזל.
  • לפזר את הפירורים ׁ(שטרוייזל אגוזים) מעל מלית התפוחים בצורה אחידה,אני אוהבת להדק אותם למלית התפוחים כדי שיהיה לי נוח לחתוך ולהגיש.
  • לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כשעה. אני נוהגת לאפות חצי שעה על הרשת שמונחת בתחתית התנור (המסילה הנמוכה ביותר) ולאחר חצי שעה אני מעלה את הרשת לאמצע התנור וממשיכה לאפות עוד כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב יפה.
  • בימים חמים ,רצוי לאחסן עוגת תפוחים במקרר ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
     
     

 

33 תגובות:

  1. נהדרת פשוט, נהדרת העוגה!
    רויטל,
    איך בא לתת ביס, פה עכשיו!
    המילוי הזה ממיס,
    עוגה חלומית..!
    כיף של זכרונות נפלאים..!
    מקסים !
    המשך שבוע נפלא, יקירתי
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי,תודה רבה :-)
      זו אכן עוגת זכרונות,
      עם כל ביס עולה תמונת ילדות אחרת בהנאה רבה
      יום מקסים
      רויטל

      מחק
  2. מאדדדדדדדדדדדדדדד אוהבת עוגת תפוחים עם הרבה שטרוייזל למעלה - בדרך כלל עם אגוזי לוז). באמת עוגת ילדות
    עוגות תפוחים בכלל מאד אהובות אצלנו - כולל ילדי המשפחה(!) ואני אוהבת להכין כל פעם מתכון שונה.

    אני יותר מאשמח להכין את העוגה הזאת, רק נראה לי שאני אקטין כמויות (יש תמיד עוד עוגות חחחח)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני:)
      אני רגילה להכין מתכון גדול,מחלקת לקופסאות ומעבירה לסבתא,להורים ,חמתי וכו'.
      אצלנו במשפחה עוגות תפוחים ,גם מגוונות זה תמיד נחטף.בכל עונה ובכל מצב:-)

      מחק
  3. איך אני אוהבת עוגות עם תפוחים...
    נראית פשוטה וטעימה בטירוף!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה:)
      פשוטה וטעימה זה בדיוק מה שהעוגה הזו
      וזה מה שכייף בה
      בלי יותר מדי תחכום מה שנקרא עוגה של פעם:)

      מחק
  4. עוגה כלבבי אוהבת עוגות תפוחים ..
    יום נעים.
    לינדוש.

    השבמחק
  5. רויטל יקירה בעינים עצומות זו עוגה נפלאה. אני כל כך אוהבת עוגות עם תפוחי עץ אבל הילדים לא :( שמעתי שזה קורה במשפחות הכי טובות:)
    תודה יקירה על הדברים הנפלאים שלך.

    השבמחק
    תשובות
    1. טובה..חח הצחקת אותי . גם הילדים שלי לא אוכלים עוגת תפוחים כזאת ועדין אני מכינה ונהנת לחלק לשמפחה המורחבת.
      תודה לך ויום מקסים

      מחק
  6. נכנסתי היום לכאן פעם ראשון,
    הראש כבר מסתובב לי מהשפע.....
    איזה דברים נהדרים!!!
    אני כאן בשביל להשאר!!
    דידי

    השבמחק
  7. ואו אני מתה מרעב עכשיו ובא לי לזלול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה :) אני לא נהנית מ
    משחקי בישול אבל אני אוהבת לאכול את התוצר.

    השבמחק
  8. האם אפשר לקבל את המתכון שמתאים לתבנית 24?

    השבמחק
    תשובות
    1. לתבנית בקוטר 24 במתכון הזה מכינים חצי כמות בדיוק.
      כלומר חצי כמות בצק פריך ,חצי כמות מלית תפוחים וחצי כמות שטרוייזל.

      מחק
  9. מתי מוסיפים את השטרוייזל אגוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תסתכלי על הוראות ההכנה של שטרויזל האגוזים כתוב שם,לפזר את הפירורים בפירורים הכוונה לפירורים של השטרויזל.

      מחק
  10. אם רוצים עוגה פרווה אפשר לשים מחמאה? הערה- רצוי להוסיף לכל מתכון גם אפשרות לפרווה כי יש הרבה קוראים ששומרים חלב/בשר ןרוצים להכין את העוגות לשבת או לכל ארוע אחר.תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. מחמאה מחליפה חמאה בכל מתכון שרוצים להפוך אותו לפרווה וגם במתכון הזה של עוגת תפוחי עץ.

      לגבי הערתך לכלל המתכונים בבלוג,ובכן אני כותבת את המתכון כפי שאני מכינה אותו במטבח שלי ובחומרים שאני השתמשתי.
      כל מי שחושב לו בשרי/חלבי יודע הייטב מהם התחליפים ומי שמתקשה או לא בטוח תמיד מוזמן לשאול אותי ואני בשמחה עוזרת ונותנת מענה מהיר לפי הצורך.
      רויטל

      מחק
  11. היי רויטל בוקר טוב!
    העוגה עכשיו בתנור.... הריח משגע פשוט נהדר!!
    אפיתי בתבנית חד פעמית גדולה ויצא ממש טוב!
    שיהייה לך סוף שבוע מקסים!
    אביבה.

    השבמחק
  12. שלום אפשר לקבל מתכונים לעוגות ללא סוכר

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני לא מומחית בעניני התחליפים לסוכר ולכן אני לא מעלה מתכונים מהסוג הזה
      תודה
      רויטל

      מחק
  13. שאלה לגבי החמאה, האם היא צריכה להיות קרה או בטמפ' החדר? יש גם בבצק ויש גם בשטריזל, אשמח לדעת לגבי כל אחד בנפרד

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      לשטרוייזל החמאה צירה להיות קרה וכך גם לבצק של תחתית העוגה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. הי :-) העוגה ניראית סוף הדרך
    יש לי שאלה בבקשה האם החמאה/מרגרינה צריכים להיות בטמפרטורת החדר?
    תודה ושנה טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. החמאה צריכה להיות קרה מהמקרר
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  15. היי רויטל!
    אפיתי את העוגה הנהדרת הזאת בעבר... כמובן שהיא נהדרת..
    שאלה קטנה אפשר להקפיא עוגות מהסוג הזה? כלומר עוגות פרי.
    תודה :)

    השבמחק
  16. לאביבה- מנסיוני אין בעיה בכלל להקפיא את העוגה הזאת. לעטוף היטב ! לגבי המתכון: אני רגילה להכין את המתכון עם תפוחים מבושלים.לא אוהבת שהתפוחים שומרים על המרקם שלהם. בתמונה נראה שהתפוחים ממש כמו מחית. האם זה באמת כך ? אם כן זה חיסכון בעבודה !

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לאה
      לא. התפוחים כאן לא מבושלים. הם פשוט פרוסים דק במעבד מזון ולכן נאפים כמו שצריך. זה חשוב מאוד בעוגות תפוחים לחתוך את התפוחים במעבד מזון לפרוסות דקות
      רויטל

      מחק
  17. נראית עוגה מהממת. תודה. האם ניתן להמיר חמאה בשמן קנולה/קוקוס? אם כן, מהן הכמויות.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      שמן ממש לא. לא מתאים לבצק הפריך הקלאסי שמן
      אם כבר מזולה (כן כן מרגרינה) עדיפה על שמן בשביל שהבצק יהיה פריך
      עם חמאת קוקוס לא ניסיתי להכין את הבצק וצריך לדעת להמיר את הכמויות.
      שבת שלום
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...