עוגיות שוקולד צ'יפס הן קלאסיקה. אהובות ומוצלחות.
לאור זה שהילדים שלי מאוד אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס ניסיתי לשנות את המתכון הקלאסי ולהפוך את העוגייה לקצת יותר בריאה,אני לא אומרת שהעוגיות האלו הן בריאות. אבל בריאות הנפש לא פחות חשובה נכון? אז הורדתי מכמות החמאה והחלפתי בטחינה משומשום מלא. והוספתי קוואקר שנותן המון סיבים תזונתיים ונפח לעוגייה
אפילו הכנסתי קצת סילאן כדי להעשיר את הטעם וצבע העוגייה.
אפילו הכנסתי קצת סילאן כדי להעשיר את הטעם וצבע העוגייה.
אצל הילדים שלי המתכון הוכתר כמנצח.
חומרים (ל-30-40 עוגיות בגודל בינוני)
100 גר' חמאה רכה
100 גר' טחינה גולמית
משומשום מלא (אפשר גם טחינה גולמית רגילה)
200 גר' סוכר חום כהה ( 1 כוס,שיהיה מהודק טוב בתוך הכוס)
50 גר' סילאן (3 כפות)
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל L
150 גר' קמח רגיל (1 כוס ועוד כף)
100 גר' קמח מלא (2/3 כוס)
150 גר' קוואקר
אינסטנט (1/2 1 כוסות)
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה
לשתיה
1/2 כפית קינמון
150 גר' נטיפי שוקולד
צ'יפס מריר
אפשרות : 100
גר' נטיפי שוקולד צ'יפס מריר לציפוי
אופן הכנה
- להקציף יחד חמאה,טחינה ,סוכר חום,סילאן,מיץ לימון ותמצית וניל. עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את הביצים תוך כדי הקצפה לתערובת,אחת אחרי השנייה לערבל אחרי כל הוספה.
- לנפות יחד קמח רגיל ,קמח מלא ואבקת סודה לשתיה. להוסיף פנימה מלח וקוואקר ולערבב היטב.
- להוסיף לתערובת שבקערת המערבל ולערבל מעט ,עד שכל החומרים מתגבשים לעיסה אחידה.
- להוסיף 150 גר' נטיפי שוקולד צ'יפס ולערבב עם כף עץ. ליצור כדורים בגודל בינוני (רצוי עם ידיים מעט רטובות) ולסדר על תבנית אפיה שטוחה. אם רוצים בשלב הזה ניתן לעטר את העוגיות בכמה נטיפי שוקולד צ'יפס. לסדר עם רווח של כ-2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה, להכניס את התבנית למקפיא למשך 20 דק'.
- לחמם תנור לחום של 180 מעלות,לאפות את העוגיות כ-15 עד 19 דק' (תלוי בתנור) לשים לב שלא ישחימו יתר על המידה.
- להעביר את העוגיות החמות בעזרת תרווד או מרית לרשת צינון ולאחסן בכלי אטום כשהעוגיות קרות לגמרי.
WA WA WEE WA
השבמחקהעוגיות ניראות מעולותתתתתתתתתתתתת
גם אצלנו במשפחה מאד אוהבים עוגיות שוקולד עם קוואקר, ואת מזכירה לי שמזמן לא הכנתי
ודווקא יש לי קוואקר בבית.
העוגיות שלך נראות עשירות, ואהבתי את רעיון הסילאן :)
תודה ויני:)♥♥♥
מחקאני גם מאוד אוהבת לשים קוואקר בכל מני מאכלים ,זה מאוד מאוד בריא וטעים.
המון תודות על המילים החמות ♥
שילוב מדהים של טעמים, רויטל מתוקה !
השבמחקמאד אוהבת את כל המרכיבים,
התוצאה מעולה ונראית משובחת להפליא,
עוגיות נהדרות !
מתכון מקסים,
רותי :-)
נראה ממש טוב... שאלות לי אליך:
מחקכמה זה 50 גרם סלאן בכפות?
כמה זה 200 ג' סוכ רחום בכוסות? האם מדובר בסוכר החום הדביק?
אין לי קמח מלא, כמה קמח רגיל לשים?
אפשר טחינה גולמית לא משומשום מלא אלא טהור?
אפשר שוקולד מריר מגורר גס במקום נטיפי שוקולד?
תודה, ליאת.
תודה רבה רותי יקירתי ♥
מחקליאת,אני מעדכנת בגוף המתכון את הכמויות ששאלת.
מחקלגבי טחינה -אפשר טחינה גולמית משומשום רגיל ולא מלא.
שוקולד מריר מגורר לא כל כך מתאים לעוגיות ,כי זה פחות יהיה מורגש באכילה. אבל את יכולה לחתוך שוקולד רגיל לקוביות קטנות וזה בסדרמדובר בסוכר חום הכהה הדביק-רטוב. אם אין לך קמח מלא את יכולה את יכולה לשים קמח רגיל ולהגדיל את הכמות ל-3/4 כוס קמח רגיל במקום קמח מלא ובנוסף לכמות הקמח הרגיל שכתובה במתכון.
נראה מתכון מעניין.
השבמחקאני תמיד מחפשת גיוונים לעוגיות השוקולד ציפס הקלאסיות והכ"כ טעימות.
תודה, זה החלק שהכי אהוב עליי באפייה,החיפוש הזה וההתנסות,ולפעמים יצאו דברים משובחים ולפעמים..נו טוב הפח לא רחוק:)
מחקואיי ואיי, איך אני אוהבת את השילוב
השבמחקאני גם מכינה עוגיות שוקולד צ'יפס עם טחינה, רק בלי גלוטן, זה בהחלט נראה מתכון מעניין ומגוון.
תודה טל:) ראיתי את המתכון שלך ללא גלוטן -העוגיות שלך נראות נפלא
מחקהיי, אפשר בבקשה מתכון לעוגיות ללא גלוטן ?
מחקתודה !
אפשר בבקשה את המתכון בלי הגלוטן?
מחקתודה רבה
שלום לך
מחקלמתכון בלי גלוטן יש להיכנס לבלוג של טל שנקרא טולטולים. בלוג מומלץ :)
חייבת להודות- למרות שאני מוסיפה טחינה לכל דבר בעולם, אף פעם (עדיין) לא הוספתי טחינה לעוגיות שוקולד צ'יפס. זה גאוני!
השבמחקתודה עלמה:) גם אני מהמכורים לטחינה... ממליצה לך בחום לנסות
מחקמתכון מדהים... ממש טעים
השבמחקרויטל - אפשר לוותר על החמאה?
השבמחקהי איילת, באופן עקרוני אי אפשר לוותר על החמאה היא שומן שבוה את הבצק של העוגיה,מחזיק את העוגיה וגורם לה להיות יציבה עם נפח.
מחקאת יכולה להחליף את החמאה ברבע כוס שמן למשל אבל זה ישנה את מרקם העוגייה. אם זנ יהיה גם טעים לא יודעת,זה תלוי בטעם האישי שלך ובציפיות שלך מהעוגיה.
אם אני רוצה להכין בלי טחינה, כמה חמאה לשים?
השבמחקיש עוד מתכון בבלוג לעוגיות שוקולד צ'יפס ללא טחינה,מציעה לך לעשות את המתכון הנוסף בבלוג.
מחקבמתכון הזה,להמיר את הטחינה ב- 100 גר' חמאה
הי רויטל! מה הכמות של הטחינה , בכוסות או כפות? תודה מראש יעל ( המתכונים שלך נהדרים!!!)
השבמחקהיי יעל
מחקתודה רבה:)
האמת אני אף פעם לא מודדת טחינה בכוסות אלא שוקלת בגרמים
אני מעריכה ש- 100 גר' טחינה זה בערך 1/3 כוס.
בהצלחה
רויטל
הי רויטל האם חייבים להקפיא את מגש העוגיות? אין לי מקום לתבנית במקפיא...
השבמחקהי יעל
מחקלא חייבים אבל זה עוזר לגבש את הבצק ומעניק לעוגיות פריכות נהדרת
את יכולה לקרר את הבצק עצמו במקרר כשעה לפני יצירת העוגיות
בהצלחה
רויטל
היי רויטל,
השבמחקאם יש לי רק סוכר חום בהיר, אפשרי? אם כן, כמה לשים?
תודה רבה :)
היי רויטל,
השבמחקאם יש לי רק סוכר חום בהיר, אפשרי? אם כן, כמה לשים?
תודה רבה :)
היי רויטל,
השבמחקאם יש לי רק סוכר חום בהיר, אפשרי? אם כן, כמה לשים?
תודה רבה :)
שלום איילת
מחקסוכר חום בהיר - דמררה פחות מתאים במתכון הזה
ממליצה להשתמש בסוכר חום כהה זה הרטוב
בהצלחה
רויטל