יום רביעי, 25 ביולי 2012

גריסיני עם ממרח עגבניות מיובשות

חברנו יחד כמה בלוגריות, בעלות כיוונים שונים והערכה משותפת,
ל"פרוייקט ארוחות קיץ". במסגת הפרוייקט נגיש לכם אסופת מתכונים לארוחות קלות וקיציות שלא יצריכו שעות של עמל במטבח מהביל
כחומר גלם מאחד בחרנו את העגבניה, הכוכבת הקיצית האהובה על כולנו.

בחרתי להכין גריסיני עם ממרח עגבניות מיובשות,גריסיני אלו הם מקלות לחם,הבצק מהיר הכנה,לא מצריך התפחה ארוכה,אפשר להכניס לבצק תבלינים יבשים ,אני שמתי אורגנו אך כל תבלין שאהוב עליכם יכול להתאים. הגריסיני  נהדר לטבילה בממרחים כמו גבינה בטעמים,אבוקדו,טחינה ושאר ממרחים אהובים.




חומרים (כ- 45 מקלות ארוכים)

בצק גריסיני
500 גר' קמח רגיל
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים (שטוחה)
1 כף מלח
250-300 מ"ל מים (1/2 1 -1 כוסות)
1/4 כוס שמן זית
1-2 כפות תבלין יבש לפי הטעם (אורגנו,זעתר,פפריקה ועוד)


למריחה
1 ביצה או מעט שמן זית


ממרח עגבניות מיובשות
100 גר' עגבניות מיובשות בשמן זית
1 כפית אורגנו מיובש
אפשרות 1 שן שום טרי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס 
1/4-1/2 כוס שמן זית (שבו שומרו העגבניות או שמן זית אחר) 


ממרח גבינה ועגבניה (מטבל להגשה עם הגריסיני)
1 גביע קטן של גבינה לבנה (250 גר')
2 עגבניות בשלות ,לגרד על מגרדת דקה.

אופן הכנה

  1.  הכנת ממרח עגבניות מיובשות - במעבד מזון לשים עגבניות,אורגנו ופלפל שחור. להתחיל לעבד,להוסיף שמן זית ולהמשיךלעבד עד שמתקבל ממרח.
  2. הכנת בצק שמרים - לנפות את הקמח לקערה,להוסיף שמרים,במקרה של שמרים טריים לפורר אותם לתוך הקמח. להתחיל לערבל (או ללוש ביד) ולהוסיף מחצית מכמות המים. להוסיף תבלין לפי הטעם,שמן זית ומלח,להמשיך לערבל ולהוסיף מ את שארית המים לפי הצורך. הבצק צריך להיות רך ודביק מעט.  להעביר את הבצק לקערה משומנת  ,לעטוף בניילון נצמד ולתת לו מנוחה של 30 דק' .
  3. להעביר את בצק השמרים למשטח עבודה נקי,אפשר לקמח את המשטח לפני שמרדדים עליו את הבצק. לרדד את בצק למלבן בעובי 2 ס"מ. למרוח על מחצית המלבן ממרח עגבניות (כ- 4 כפות) ,לכסות את המחצית שמרחנו במחצית הבצק ללא הממרח,להדק מעט ולחתוך עם סכין חד או גלגלת רצועות בעובי של כ- 1/2 1 ס"מ. כל רצועה לחתוך ל-2. לגלגל מעט את הרצועות (צורת בורג) ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח של כ- 1 ס"מ בין המקלות. לתת מנוחה של כ- 15 דק'. למרוח בביצה או בשמן זית. לי יצאו 3 תבניות.
  4. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות כ- 25 דק'. אני אפיתי בתכנית טורבו בטמפ' של 160 מעלות שתי תבניות יחד והחלפתי בניהם בזמן האפיה. עד שהמקלות קבלו צבע יפה והתקשו. המקלות צריכים לצאת קשים ופריכים. לצנן היטב ולשמור בכלי אטום או בשקית אטומה.
  5. ממרח גבינה ועגבנייה להגשה עם הגריסיני - לערבב יחד את העבגניות המרוסקות עם הגבינה (גבינת שמנת או רגילה מה שאתם אוהבים) אפשר להוסיף טבסקו או סחוג אם אוהבים חריף.






  רוצים לראות איך יתר חברות הפרוייקט עמדו באתגר?


קיש קישואים ועגבניות על תחתית קינואה של משהו מתוק הבלוג של ויני
אורז אפוי עם עגבניות מיובשות של מעז יצא מתוק
עגבניות ממולאות  של טולטולים
ע
גבניות שרי בקרמל ועגבניות ממולאות אגסים ושקדים עם קרמל תפוזי. של לילות שימורים
פיצילים של בישול בזול

29 תגובות:

  1. זה נראה כל כך טעים... אני מתה על עגבניות מיובשות. אני יכולה לאכול ממרח עגבניות מיובשות עם כפית :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      אני אוהבת את ממרח העגבניות שלי בשכבה דקה על פרוסת לחם וגבינה בולגרית מעל.

      מחק
  2. נראה פשוט הורס את הבריאות! כשאין כח לאכול משהו חם זה מושלם!
    קיץ קל

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך טל:) קיץ קל ואו אלו האיחולים הכי טובים שאפשר לקבל בימים הלחים והרותחים האלו.

      מחק
  3. אחלה יוזמה! ואחרי מקלות הגבינה המוצלחים שלך יגיע גם תורם של הגריסיני האלו ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על המילים החמות:)
      זו בהחלט הייתה יוזמה נהדרת ושמחתי לקחת בה חלק.

      מחק
  4. מקסים ביותר, אוהבת את שילוב העגבניות המיובשות.

    מגי

    השבמחק
  5. נראה מצויין!!
    אהבתי מאוד את המתכון לגריסיני. ניסיתי להכין כמה פעמים עם כמה מכונים שונים והם תמיד יוצאים קשים ויבשים. המתכון שלך נראה מעט שונה מהמתכונים שניסיתי ואני בהחלט מתכוונת לנסות אותו :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      גריסיני אמור להיות פריך ולא מאוד קשה.
      אשמח שתספרי לי איך יצא ואם אהבת

      מחק
  6. עם כאלה בלוגריות נפלאות ומוצלחות אני בטוחה שהן עמדו במשימה בהצלחה מרובה.

    נראה טעים טעים!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה שמרית. בהחלט רשימה מכובדת ונפלאה של בלוגריות.

      מחק
  7. איך שבא לי עם כוס בירה שחורה קרה וכמה חמוצים...
    נראה מעולה.

    השבמחק
    תשובות
    1. חן חן לינדוש.
      אמרת את מה שחגי שלי אמר:)

      מחק
  8. איזו נוסטלגיה טעימה! נראה נפלא ולמען האמת עשית לי עכשיו חשק להכין..

    השבמחק
  9. בדיוק אתמול הכנתי את מקלות הגבינה שלך שיצאו ככך טעימות !!!!!!!!! וכבר כתבתי לך שהן ממש "מסוכנות" כי אי אפשר להפסיק לזלול אותן

    אני כבר רואה מה עומד לקרות כאשר אכין את המקלות האלה.
    ושלא יהיו שום ספקות - אני בהחלט מתכוונת להכין אותן!!

    השבמחק
    תשובות
    1. יקירתי, תודה רבה רבה על המילים החמות
      גם לנו בבית יש חולשה למקלות הגבינה ולגריסיני. והאמת אני מעדיפה שהילדים ינשנשו מאפה בית מאשר את החטיפים המלוחים בשקיות המרשרשות

      מחק
  10. רויטל אין לי מילים זה נראה פיגוז בהחלט הולכת לנסות את המתכון.
    אין עליך
    תודה תודה
    טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. טובה יקירה,תודה רבה
      זה יכול להשתלב נהדר עם המתכון לסלט החצילים עם הבטטה שראיתי אצלך בבלוג היום:)

      מחק
  11. זה נראה משגע, יקירה !
    יופי של נשנוש בשילוב העגבניות המיובשות,
    אהבתי מאד ♥
    טעמים נהדרים וכיף אמיתי,
    אחלה יוזמה...רויטל
    רותי

    השבמחק
  12. זה נראה טעים בטירוף!
    והפרוייקט שלכן מעולה!
    תענוג

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אפרת.
      הפרויקט הזה היה מאוד מהנה ומאתגר והתוצרים שיצאו לחברותי נפלאים וטעימים.

      מחק
  13. רויטל היקרה,
    כל מתכון שלך זו חגיגה והצלחה מובטחת.
    שאלה- האם אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהשאיר אותו במקרר עד לאפיה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גילי,בוקר אור.
      תודה רבה על המחמאות.
      לגבי הבצק,בגלל שהוא לא מצריך זמן התפחה ארוך,בימים חמים כמו עכשיו 20 דק' זה מספיק,אני חושבת שאין צורך בהכנה מראש,עד שתשטפי את הכלים ותכיני את התבניו הבצק כבר יהיה מוכן לעבודה.
      בכל מקרה הבצק תופח די מהר ולכן לילה במקרר פחות מתאים במקרה הזה.
      רויטל

      מחק
  14. בוקר טוב, שאלה קצת מוזרה:) איך אפשר לגלגל את המקלונים? הבצק לא רך מדי?

    אשמח לעזרה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, שלום לך

      הבצק רך כמו בצק של לחמניות ולכן אין שום בעיה למרוח את הממרח (ואפשר גם בלי ) לחתוך לרצועות ולגלגל לצורה. אם רוצים אפשר גם בלי הגלגול אלא רק רצועות צרות ומלבניות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. היי
    זה נראה מעולה!
    האם יש אפשרות להכין מראש, להקפיא (אחרי שנאפה) ולהשתמש אח"כ באירוע שרוצים להתכונן אליו ולא להכין ברגע האחרון?
    תודה רבה!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...