יום שלישי, 31 ביולי 2012

רולדת שוקולד וקצפת וניל או מוקה


עוגה פשוטה וטעימה.אני מאוד אוהבת רולדות. 

הרולדה שייכת לקטגוריית מאכלי ילדות אהובים. 

בתור ילדה אני זוכרת בעיקר רולדה לבנה במלית ריבה אדומה כאשר מעל זורים אבקת סוכר. סבתא שלי עד היום מאוד שמחה שאני מכינה לה כזו רולדה כעוגת שבת.

 

חומרים

4 ביצים גודל L
120 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף אחת)
קורט מלח
120 גר' קמח (3/4 כוס )
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
3 כפות מים
אבקת סוכר לזרייה מעל מגבת ליצירת הרולדה

מלית קצפת בטעם מוקה
2 כפיות קפה מגורען
2 כפיות סוכר
2 כפות מים רותחים
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל

מלית  קצפת וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
40 גר' אינסטנט פודינג וניל (1/2 אריזה)

ציפוי שוקולד

50 גר' שוקולד מריר
50 גר' שוקולד חלב
50 גר' חמאה
1/4 כוס חלב

אפשרות לעיטור - תלתלי שוקולד לבן

אופן הכנה

הכנת רולדה

מקצפים יחד ביצים ,סוכר וקורט מלח לקצף סמיך ובהיר.
מנפים יחד קמח,אבקת אפיה וקקאו. מקפלים לתוך תערובת הביצים בהדרגה,כל פעם מוסיפים גם כף מים.
משמנים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפיה משומן היטב,משטחים מעליו את התערובת שהכנו ומיישרים בעזרת מרית או פלטה מדורגת.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 10 עד 15 דק' זה מאוד משתנה מתנור לתנור ולשים לב כדי שהרולדה לא תתייבש לנו.
להכין מגבת מטבח חלקה ונקייה מעליה ניתן להניח ניר אפיה ולפזר מעל אבקת סוכר שתכסה את כל המשטח.
הכנת משטח לרולדה לאחר האפייה- מניחים מגבת מטבח נקייה חלקה,
מעל שמים נייר אפייה ומפזרים אבקת סוכר ממסננת על כל הדף
לאחר האפייה הופכים את הרולדה על המשטח שהכנו
ומסירים בעדינות את נייר האפייה שעליו נאפתה הרולדה

 לאחר שמוציאים את הרולדה מהתנור להפוך אותה על גבי המגבת שהכנו,לקלף את נייר האפיה ולגלגל בעזרת המגבת לרולדה. להניח בצד להתקרר.


הרולדה מתקררת

בוחרים את סוג המלית שרוצים להכין וניל או מוקה ומכינים לפי ההוראות.

מלית קצפת בטעם מוקה

 לערבב יחד קפה מגורען,סוכר ומים חמים עד שלא נותרים גרגרי סוכר. לצנן מעט
להקציף יחד שמנת מתוקה,אינסטנט פודינג ואת תמצית הקפה שהכנו לקצפת יציבה.
לפתוח את הרולדה שגלגלנו בעדינות,למרוח את הקצפת בצורה אחידה ולגלגל בחזרה לרולדה. להעביר לצלחת הגשה.

מלית קצפת בטעם וניל
בקערת המיקסר שמים שמנת חלב ואניסטנט פודינג ומקציפים לקבלת קצף יציב .
1/3 מכמות הקצפת מעבירים לשק זילוף ואת השאר מורחים על הרולדה ומגלגלים

מורחים את קצפת הוניל על הרולדה לאחר שהתקררה
מגלגלים את הרולדה ומעבירים לצלחת הגשה

  ציפוי שוקולד 

לשים את כל החומרים בקערת זכוכית ולחמם במיקרוגל או על בן מרי בחום נמוך עד שהשוקולד נמס ומתקבל ציפוי אחיד . למרוח את הציפוי על הרולדה ולפזר מעל תלתלי שוקולד לבן או כל עיטור אחר שמתחשק לכם.
את הרולדה יש לאחסן במקרר והיא נשמרת עד שלושה ימים במקרר (לרוב נגמרת הרבה לפני...)

רולדת שוקולד עם קצפת וניל

רולדת שוקולד עם קצפת וניל

רולדת שוקולד עם קצפת מוקה
רולדת שוקולד עם קצפת מוקה
רולדת שוקולד עם קצפת וניל
רולדת שוקולד עם קצפת וניל

42 תגובות:

  1. איזה יופי של רולדה, רויטל !
    תענוג בכל ביס,
    נראית פשוט מקסים,
    אהבתי את שילוב הטעמים.
    המשך שבוע מקסים לך,
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. העוגה הזו תהיה על שולחן החג שלנו,,, יאמייי מדהימה!!!!!

      מחק
    2. אין עליך,,,,, בהצלחה

      מחק
  2. בנינו רויטל יקירה אני מוכנה לחטוף ממך רק פרוסה לטעימה זה כל כך מגרה שלא ניתן לעמוד בפיתוי....
    אין עליך אני מכתירה אותך מלכה ..אלופה...

    השבמחק
    תשובות
    1. לינדוש יקירה, אם היתה כאן עוד פרוסת עוגה הייתי שמחה לכבד אותך:) הרולדה הזו מתחסלת במהירות האור.
      תודה לך ויום מקסים

      מחק
  3. ה"סוד" בעוגה הזאת הוא שהיא ניראית מעלפת ומסובכת להכנה, אבל בעצם ההכנה שלה פשוטה (שששש... זה סוד) ואפשר לגוון באינספור מילויים
    נהדרים.
    עוגה נוסטלגית ונהדרתתתתתת
    רק שאת מכינה אותה גם באופן מקצועי ומדוייק ויפהפה!
    אני לא מתה על מוקה אבל החצי מאד(!!!)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ויני,
      בדיוק בגלל מה שכתבת אני אוהבת את הרולדה. כי אפשר לגוון ולשחק בצק חום/לבן מעורבב ,מליות בטעמים שונים.
      וכן זו עוגה הכי נוסטלגית שיש - והיא תמיד קוצרת מחמאות.
      שוב המון תודה לך יקירה

      מחק
  4. גם אני מחשיבה רולדות כמאכל של ילדות :)
    יש בעוגה הזאת משהו שישר מחזיר אותך לילדות, ממש כמו מכונת זמן.
    הרולדה נראית נפלא.

    השבמחק
  5. גם אני הכנתי רולדה השבוע
    אבל כרגע ממש בא לי פרוסה משלך :)
    אפשר לעשות החלפות, חחח
    נראה יופי

    השבמחק
  6. איזה בלוג מהמם - נכנסתי פעם ראשונה ביום חמישי והכנתי את הרולדת מוקה יצא מדהים ביותר !!!
    מקווה להכין השבוע עוד מתכונים מיוחדים ממך , שבוע נפלא...

    השבמחק
  7. הרולדה נראית מהממת ואני הולכת להכין אותה היום.
    אני רוצה לעשות ציפוי של שוקולד לבן לרולדה, אפשר פשוט להחליף ב100 גרם של שוקולד לבן במרכיבי הציפוי? הוא יהיה עמיד מספיק?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור ותודה:)
      ציפוי שוקולד לבן- בגלל שהשוקולד הלבן שונה בהרכבו משוקולד מריר או חלב,אני ממליצה ללך להשתמש ב - 150 גר' שוקולד לבן ואם את ממיסה אותו במקרוגל לשים לבן להקפיד על עוצמת חימום נמוכה ובכל פעם לכמה שניות כדי לא לשרוף את השוקולד מכיוון ששוקולד לבן הוא מאוד מאוד עדין.
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה לך!

      מחק
    3. עכשו הכנתי יצא מדהיםםםם ...את אלופה

      מחק
  8. אך אך מי יתן לי ביס עכשו?.איזו רולדה המון המון זמן לא הכנתי ולא אכלתי :( נראה כל כך טעים.
    תודה יקירה על השיתוף.
    חיבוק
    שבת שלום

    השבמחק
  9. אם אין קפה מגורען ,מה אפשר במקום?
    תודה וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור:)
      במקום קפה מגורען אפשר לשים אבקת נס קפה

      מחק
  10. הי,

    אני ממש לא הבנתי את הקטע של המגבת הונייר אפייה, אפשר קצתת פירוט, חבל שלא שמת כתה תמונות זה נשמע מסובך אבל בא לי להכין ואני לא מבינה כלום

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,לא תמיד יש זמן או אפשרות לצלם את כל התהליך.
      ואם תקראי שוב את ההסבר תביני בדיוק את השלבים.
      בסך הכל מדובר בסוג של טורט שאופים בתבנית שטוחה והופכים מעל מגבת כדי שאפשר יהיה לגלגל לצורה של רולדה.
      כתבתי בדיוק מה צריך לעשות,אם את רוצה כתבי למייל של הבלוג ואנסה להסביר לך שוב באופן אישי
      רויטל

      מחק
  11. היי. רציתי לשאול למה כשאני משחררת את הרולדה מהמגבת היא נשברת? האם זה בעיה בצורת הגלגול? אומנם אני מצליחה למלא את הרולדה ולטשטש את העקבות של השבר אבל מעניין לדעת מהי הטכניקה הנכונה? תודה רבה כנרת.

    השבמחק
  12. שלום לך כנרת,הרולדה נשברת ,יכול לקרות מצב שכזה בגלל כמה סיבות:
    1. הרולדה נאפתה יתר על המידה,התייבשה ולא מספיק גמישה כדי לגלגל אותה.
    2. הרולדה דקה מידי -כתוצאה מתבנית אפייה גדולה.
    3. ממליצה לשים נייר אפייה על המגבת ולזרות מעל הנייר את אבקת הסוכר ורק אז לגלגל. יש גם אפשרות לתת לרולדה קודם להתקרר ורק אז לגלגל שהיא פושרת ולא רותחת. אולי היא נדבקת לך למגבת ולכן היא נשברת
    4. חשוב לשמן היטב את התבנית ואת נייר האפייה לפני ששמים את תערובת הרולדה בתבנית ומיישרים לפני האפיה.
    מקווה שעזרתי קצת:)
    רויטל

    השבמחק
  13. האם יש תחליף שניתן לשים לאינסטנט וניל?
    הרולדה נראית מדהים!!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלוםלך,יש כאן בסך הכל כף אחת של אינסטנט פודניג. אפשר לוותר ולהוסיף עוד כפית אבקת סוכר או להרתיח 250 מ"ל שמנת מתוקה ולשפוך על 100 גר' שוקולד לבן לקרר לפחות 5 שעות ולהקציף

      מחק
  14. איך עושים את הקצפת וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. להקציף יחד שמנת מתוקה\כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל. להשאיר רבע מהכמות לזילוף לאחר שמורחים את ציפוי השוקולד

      מחק
    2. שמנת מתוקה או כוס חלב? לא הבנתי...

      מחק
    3. כתוב לך בחומרים מיכל שמנת מתוקה (250) וכוס חלב (200 מ"ל) שמנת מתוקה וכוס חלב.

      מחק
  15. שלום רויטל במה אפשר לאחליף 1 כף אינסטנט פודינג וניל
    אני ממש לא אוהבת אינסטנט פודינג אפילו לא כף 1
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תפקיד האנסטנט פודניג הוא לייצב את הקצפת.
      אפשר לקנותב חנויות המתמחות באפייה מייצב קצפת ואת יכולה להשתמש בו במקום
      אפשרות נוספת להשתמש בשוקולד לבן מומס. כלומר להרתיח שמנת ולשפוך על השוקולד לצנן למשך יממה ולהמשיךב מתכון כמו שהוא. היחס הוא 100 גר' שוקולד לבן ל-250 מ"ל שמנת מתוקה. זה רלוונטי גם לקצפת וניל רק שם יש לוותר לחלוטין על החלב ולהרתיח 400 מ"ל שמנת מתוקה ו- 150 גר' שוקולד לבן
      בהצלחה

      מחק
  16. שלום רויטל,
    ראשית כל, תודה על כל המתכונים הנהדרים שאת מפרסמת. תענוג בכל פעם.
    רציתי לדעת באיזה אחוז שומן את משתמשת עבור הקצפת? אם אני אשתמש ב-10% המרקם והטעם יהיו טובים לדעתך?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      תודה רבה,שמחה שאת אוהבת את המתכונים בבלוג.

      שמנת 10% לא מתאימה להקצפה ולכן אי אפשר להשתמש בה במתכונים בהם יש להקציף שמנת מתוקה.

      שמנת מתוקה להקצפה מתחילה ב- 32% ויש גם 38% ו- 42%.
      אני משתמשת ב- 38% כי היא הכי זמינה בחנויות ומאוד נוחה להקצפה

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. היי רוויטל,
    אם אני רוצה לעשות את הרולדה בלי הקקאו בצבע לבן איך בדיוק.
    תודה איילת

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איילת,
      רולדה לבנה, אין צורך ב - 2 כפות קקאו ו- 3 כפות במים.
      במקום הקקאו לשים 2 כפות קמח רגיל.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. אם אני רוצה להרטיב את הרולדה זה אפשרי? אם כן באיזה שלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא מרטיבים רולדה.
      אם תרטיבי את הרולדה לא תוכלי לגלגל אותה או למלא אותה.
      את יכולה להכין סירופ או רוטב ובהגשה לזלף מעל הפרוסה שחתכת אך לא במהלך שלבי ההכנה.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  19. כשקונים רולדה בקונדיטוריה היא רטובה בסירופ ..ואני מתה לשחזר את זה..
    אבל תודה לך נשמה..למדתי ממך המון.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, בקונדיטוריה מפזרים סירופס כשהולדה כבר נמצאת בקופסת פלסטיק ארוזה ומחכה לך
      וזה בדיוק מה שכתבתי לך,אם את רוצה להרטיב את הרולדה יש לעשות זאת לאחר השיא מונחת כבר בצלחת הגשה ולא במהלך ההכנה.
      ואם את רוצה לשחזר מתכון של קונדיטוריה, פשוט כנסי ותשאלי אותם איך הם מכינים :)

      מחק
  20. שלום, האם הכמות הרשומה עבור הכנת הקמח מספיקה? נשמע מעט? האם להכפיל את הכמות?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      הכמות מספיקה בהחלט זו רולדה ,היא אמורה להיות אוורירית ודקה כדי שנוכל לגלגל אותה אם תכפילי את כמותה קמח זו תהיה כבר עוגה עבה ולא רולדה.
      רויטל

      מחק
  21. העוגה טעימה מאוד. קיבלתי מחמאות . תודה

    השבמחק
  22. המתכונים באתר הזה... אחד יותר טוב מהשני. תענוג להכין

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...