יום רביעי, 1 באוגוסט 2012

קאפקייק שוקולד וקצפת שוקולד



קאפקייק שוקולד עם זילוף קצפת שוקולד ומעל לב  עם הרבה אהבה

 ♥ღ אפשר להעניק אהבה גם במנות קטנות  ♥ღ




חומרים (8-10 יח')

 קאפקייק שוקולד


50 גר' חמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
115 גר' קמח (2/3 כוס)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
20 גר' קקאו (3 כפות שטוחות)
130 מ"ל  שמנת חמוצה (2/3 גביע)

קצפת שוקולד

 יום קודם להרתיח יחד
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד חלב מאיכות טובה

כלים נדרשים

תבנית שקעים בגודל קטן - תכולה של 1/4 כוס לשקע.
(אני השתמשתי בשקעים מסיליקון)
אפשרות - מנג'טים (עטרות נייר)
חתכן עוגיות בצורת לב

אופן הכנה

  • להמיס חמאה בקערת זכוכית בינונית במיקרוגל,למשך זמן ממש קצר,לא צריכה להיות רותחת ,שיישארו מעט גושים שלא נמסו.
  • להוסיף סוכר חום לחמאה המומסת ולערבב עם מטרפה.
  • להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב בכל הוספה עם המטרפה.
  • להוסיף שמנת חמוצה ולטרוף
  • לנפות יחד קמח,סודה לשתיה וקקאו להוסיף לתערובת ולערבבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • לחלק את התערובת בתבנית שקעים,יש למלא 2/3 מגובה השקע. ניתן להניח מנג'טים בשקעים ולמלא אותם.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות זמן אפיה 16 - 18 דק'.
  • לצנן היטב על רשת צינון. לחתוך את החלק העליון של הקאפקייק עם סכין חד (ראו תמונה) בעזרת חתכן לב לקרוץ לב מהחלק שהסרנו מהקאפקייק ולהניח בצד.
  • להקציף את השמנת עם השוקולד לקבלת קצפת שוקולד,לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד:) לזלף את הקצפת על גבי הקאפקייק ,אם לא בא לכם לזלף אפשר בעזרת כף ליצור תלוליות קצפת על גבי הקאפקייק.
  • את הלבבות שקרצנו ושמרנו בצד להניח מעל גבעות הקצפת,אפשר גם לשדרג את הלבב ולצפות אותם במעט שוקולד מומס ולפזר מעליו סוכריות שאוהבים.
  • את הקאפקייק המוכנים יש לאחסן במקרר.

40 comments:

  1. איזה יפים הם יצאו לך!!! נראה מעולה פשוט

    השבמחק
  2. כמה, כמה אהבה יש בנשמה ?
    רויטל, יפים יפים שבא לבכות.. :-)
    נראה מדהים,
    רעיון מעולה וטעים בהחלט,
    תבורכי, יקירתי !
    רותי

    השבמחק
  3. רעיון מקסים וביצוע מרהיב
    יש לך ידיים מבורכות והמוןןןןן אהבה בלב - אז אין פלא שהמאפים שלך יוצאים יפים וטעימים

    שיהיה לך ט"ו באב נהדר!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך ויני יקירתי . הוסמקתי מהמחמאות שלך:)
      גם לך ולאישך ט"ו באב שמח ונפלא

      מחק
  4. מדהים כמו שכתבה וויני יש לך הרבה אהבה בלב. וידיים נפלאות.
    תענוג לטייל בבלוג שלך
    חיבוק של אהבה ממני

    השבמחק
  5. וואו נראה ממש מדהים כל הכבוד

    השבמחק
  6. רעיון מעולה..הם כל כך מתוקים ..יפים הכל בא מאהבה...
    טו באב שמח לך ולכולם.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לינודש - ט"ו באב מקסים ואוהב לך ולכולם בהחלט:-)

      מחק
  7. מקסים! מקסים!
    כמה יפה...ונראה גם ממש טעים...מושלם!

    השבמחק
  8. מפתים במיוחד!
    ומאוד חמוד הרעיון לקישוט :) אהבתי

    השבמחק
  9. הי
    האם יש צורך לשמן את תבנית השקעים מהסיליקון?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אנונימי,
      אני לא שימנתי את השקעים מהסיליקון - ושחררתי את העוגות לאחר שהן התקררו לגמרי.
      ט"ו באב שמח לך

      מחק
  10. היי נראה מצויין ומגרה, איזה סוג וגדל של צנטר השתמשת לזילוף? אהבתי את הסלסול

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:) צנתר משונן מס' 14. וחשוב לזלף לאט ולשים לב לעיקול כי זה זילוף סיבובי שכזה.
      רויטל

      מחק
  11. מ ע ו ל ה!!!!!!!!!!!!!!! 5 כוכבים. עשיתי, טעמתי ונהנתי. המרשם כל כך להכנה והתוצאות לא מאכזבות. אני ממלצה בכל לב.

    קלייר (ארה"ב)

    השבמחק
  12. האם אפשר להפוך את זה לפרווה? מה אפשר במקום שמנת חמוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טלי, למתכון פרווה
      במקום שמנת חמוצה שמים מעדן סויה ונילב אותה הכמות או 1/2 כוס מיץ תפוזים.
      והקצפת,קצפת פרווה ובמקום שוקולד חלב שוקולד מריר פרווה.

      מחק
  13. ג'ודי הלוחשתלאוכל27 במאי 2013 בשעה 17:27

    מהמם!!! נראה טעים ברמות

    השבמחק
  14. רויטל יש לי שאלה לגבי הקצפת...
    אם מכינה אותה לפי האופן שכתבת היא יוצאת יציבה יותר ?
    מבינה שזה חוסך את האינסטנג פודינג נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, הקצפת כאן בכוונה עם שוקולד ח לב בגלל הטעם המעודן שמתקבל , לאחר הקירור שמקציפים אותה מתקבלת קצפת יציבה כפי שרואים כאן בתמונות.

      לא הייתה כוונה לשימוש באנסטנט פודינג,זו פשוט שיטת הכנה שונה :9 אם את רוצה להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום זה גם בסדר. אך אז יש להקציף 1 כוס חלב עם מיכל שמנת של 250 מ"ל ואריזה של 80 גר' אינסטנט
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. הרתחתי שמנת עם שוקולד ושמתי לקירור, אבל זה לא מקציף.. מה התפקשש לי? לזרוק לפח?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמה זמן זה היה בקירור?
      אין שום סיבה שלא יקציף? באיזה מהירות הקצפת ולכמה זמן? צריך סבלנות!!
      אלו ימים חמים אולי השמנת היתה מקולקלת? תזכרי אני לא איתך במטבח :)

      מחק
  16. היי רויטל,
    בהנחה ואני מוסיפה תמצית וניל, אני יכולה פשוט להשמיט את הקקאו ואז לקבל קאפקייס וניל?
    או שאני צריכה להוסיף במקומו עוד קמח/אינסטנט פודינג וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליז
      אם מורידים את הקקאו חייבים לשים חומר זהה במקומו אחרת ישתנה מאזן החומרים .
      במקום קקאו שימי קמח באותה הכמות.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. היי, אני אשמח ברשותך להסבר קטן:) מה ההבדל בין קאפקייק למאפינס?

    וסליחה על הבורות.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      זה באמת חשוב? :) אצלנו בארץ משתמשים במילה מאפינס לשני הסוגים ,כאשר קאפקייק זו עוגה קטנה לרוב רטובה יותר עם קרם באמצע ומעל ובצדדים ומאפינס זו עוגה קטנה יותר דחוסה ויבשה וללא קרם או ציפוי רטוב

      שמה לך קישור למאמר מלומד בנושא אם זה מענין אותך
      והכי הכי חשוב שזה הטעם ,מבחנתי.

      http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843683,00.html

      מחק
  18. שלום רויטל, השאלה שלי היא כזאת אם אני שמה סוכר לבן רגיל במקום חום כהה מה הכמות הנדרשת? תודה מראש
    מיטל

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מיטל
      סוכר חום פחות מתוק מסוכר לבן ולכן אם את משתמשת בסוכר לבן יש להפחית מעט את הכמות אז במקום 100 גרם סוכר חום כהה יש לשים 80 גר' סוכר לבן שזה כשליש כוס.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. ולגבי הקצפת הזאת רק בגרסה פרווה אפשרי? יצא אותו מרקם אם אעשה עם שמנת צמחית ושוקולד מריר?

      מחק
    3. מרקם וטעם משתנים כאשר משתמשים בשמת פרווה
      מי שרגיל טעם אז אין שום בעיה
      לשים לב יש שמנת פרווה שאסור להרתיח ..לקרוא היטב את ההוראות על האריזה
      רויטל

      מחק
  19. האם יכולה לעשות בתבנית עגולה 24 ?במקום אישי

    השבמחק
    תשובות
    1. לתבנית בקוטר 24 הכמות כאן לא תספיק. תצטרכי להכפיל את הכמות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...