קאפקייק שוקולד עם זילוף קצפת שוקולד ומעל לב עם הרבה אהבה
♥ღ אפשר להעניק אהבה גם במנות קטנות ♥ღ
חומרים (8-10 יח')
קאפקייק שוקולד50 גר' חמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
115 גר' קמח (2/3 כוס)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
20 גר' קקאו (3 כפות שטוחות)
130 מ"ל שמנת חמוצה (2/3 גביע)
קצפת שוקולד
יום קודם להרתיח יחד250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד חלב מאיכות טובה
כלים נדרשים
תבנית שקעים בגודל קטן - תכולה של 1/4 כוס לשקע.(אני השתמשתי בשקעים מסיליקון)
אפשרות - מנג'טים (עטרות נייר)
חתכן עוגיות בצורת לב
אופן הכנה
- להמיס חמאה בקערת זכוכית בינונית במיקרוגל,למשך זמן ממש קצר,לא צריכה להיות רותחת ,שיישארו מעט גושים שלא נמסו.
- להוסיף סוכר חום לחמאה המומסת ולערבב עם מטרפה.
- להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב בכל הוספה עם המטרפה.
- להוסיף שמנת חמוצה ולטרוף
- לנפות יחד קמח,סודה לשתיה וקקאו להוסיף לתערובת ולערבבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לחלק את התערובת בתבנית שקעים,יש למלא 2/3 מגובה השקע. ניתן להניח מנג'טים בשקעים ולמלא אותם.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות זמן אפיה 16 - 18 דק'.
- לצנן היטב על רשת צינון. לחתוך את החלק העליון של הקאפקייק עם סכין חד (ראו תמונה) בעזרת חתכן לב לקרוץ לב מהחלק שהסרנו מהקאפקייק ולהניח בצד.
- להקציף את השמנת עם השוקולד לקבלת קצפת שוקולד,לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד:) לזלף את הקצפת על גבי הקאפקייק ,אם לא בא לכם לזלף אפשר בעזרת כף ליצור תלוליות קצפת על גבי הקאפקייק.
- את הלבבות שקרצנו ושמרנו בצד להניח מעל גבעות הקצפת,אפשר גם לשדרג את הלבב ולצפות אותם במעט שוקולד מומס ולפזר מעליו סוכריות שאוהבים.
- את הקאפקייק המוכנים יש לאחסן במקרר.
איזה יפים הם יצאו לך!!! נראה מעולה פשוט
השבמחקתודה טל:)
מחקכל כך יפים ומיוחדים.
השבמחקמגי
תודה רבה מגי:)
מחקכמה, כמה אהבה יש בנשמה ?
השבמחקרויטל, יפים יפים שבא לבכות.. :-)
נראה מדהים,
רעיון מעולה וטעים בהחלט,
תבורכי, יקירתי !
רותי
רותי חמודה:) חן חן לך
מחקרעיון מקסים וביצוע מרהיב
השבמחקיש לך ידיים מבורכות והמוןןןןן אהבה בלב - אז אין פלא שהמאפים שלך יוצאים יפים וטעימים
שיהיה לך ט"ו באב נהדר!
תודה לך ויני יקירתי . הוסמקתי מהמחמאות שלך:)
מחקגם לך ולאישך ט"ו באב שמח ונפלא
מדהים כמו שכתבה וויני יש לך הרבה אהבה בלב. וידיים נפלאות.
השבמחקתענוג לטייל בבלוג שלך
חיבוק של אהבה ממני
תודה לך טובה :) את מקסימה
מחקוואו נראה ממש מדהים כל הכבוד
השבמחקרוב תודות לך פזית:)
מחקרעיון מעולה..הם כל כך מתוקים ..יפים הכל בא מאהבה...
השבמחקטו באב שמח לך ולכולם.
תודה רבה לינודש - ט"ו באב מקסים ואוהב לך ולכולם בהחלט:-)
מחקמקסים! מקסים!
השבמחקכמה יפה...ונראה גם ממש טעים...מושלם!
תודה לך:)
מחקמפתים במיוחד!
השבמחקומאוד חמוד הרעיון לקישוט :) אהבתי
תוד לך פיה מקסימה:)
מחקהי
השבמחקהאם יש צורך לשמן את תבנית השקעים מהסיליקון?
הי אנונימי,
מחקאני לא שימנתי את השקעים מהסיליקון - ושחררתי את העוגות לאחר שהן התקררו לגמרי.
ט"ו באב שמח לך
היי נראה מצויין ומגרה, איזה סוג וגדל של צנטר השתמשת לזילוף? אהבתי את הסלסול
השבמחקתודה רבה:) צנתר משונן מס' 14. וחשוב לזלף לאט ולשים לב לעיקול כי זה זילוף סיבובי שכזה.
מחקרויטל
מ ע ו ל ה!!!!!!!!!!!!!!! 5 כוכבים. עשיתי, טעמתי ונהנתי. המרשם כל כך להכנה והתוצאות לא מאכזבות. אני ממלצה בכל לב.
השבמחקקלייר (ארה"ב)
האם אפשר להפוך את זה לפרווה? מה אפשר במקום שמנת חמוצה?
השבמחקהיי טלי, למתכון פרווה
מחקבמקום שמנת חמוצה שמים מעדן סויה ונילב אותה הכמות או 1/2 כוס מיץ תפוזים.
והקצפת,קצפת פרווה ובמקום שוקולד חלב שוקולד מריר פרווה.
מהמם!!! נראה טעים ברמות
השבמחקרויטל יש לי שאלה לגבי הקצפת...
השבמחקאם מכינה אותה לפי האופן שכתבת היא יוצאת יציבה יותר ?
מבינה שזה חוסך את האינסטנג פודינג נכון?
היי, הקצפת כאן בכוונה עם שוקולד ח לב בגלל הטעם המעודן שמתקבל , לאחר הקירור שמקציפים אותה מתקבלת קצפת יציבה כפי שרואים כאן בתמונות.
מחקלא הייתה כוונה לשימוש באנסטנט פודינג,זו פשוט שיטת הכנה שונה :9 אם את רוצה להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום זה גם בסדר. אך אז יש להקציף 1 כוס חלב עם מיכל שמנת של 250 מ"ל ואריזה של 80 גר' אינסטנט
בהצלחה
רויטל
הרתחתי שמנת עם שוקולד ושמתי לקירור, אבל זה לא מקציף.. מה התפקשש לי? לזרוק לפח?
השבמחקכמה זמן זה היה בקירור?
מחקאין שום סיבה שלא יקציף? באיזה מהירות הקצפת ולכמה זמן? צריך סבלנות!!
אלו ימים חמים אולי השמנת היתה מקולקלת? תזכרי אני לא איתך במטבח :)
היי רויטל,
השבמחקבהנחה ואני מוסיפה תמצית וניל, אני יכולה פשוט להשמיט את הקקאו ואז לקבל קאפקייס וניל?
או שאני צריכה להוסיף במקומו עוד קמח/אינסטנט פודינג וניל?
היי ליז
מחקאם מורידים את הקקאו חייבים לשים חומר זהה במקומו אחרת ישתנה מאזן החומרים .
במקום קקאו שימי קמח באותה הכמות.
בהצלחה
רויטל
היי, אני אשמח ברשותך להסבר קטן:) מה ההבדל בין קאפקייק למאפינס?
השבמחקוסליחה על הבורות.
שלום וברכה
מחקזה באמת חשוב? :) אצלנו בארץ משתמשים במילה מאפינס לשני הסוגים ,כאשר קאפקייק זו עוגה קטנה לרוב רטובה יותר עם קרם באמצע ומעל ובצדדים ומאפינס זו עוגה קטנה יותר דחוסה ויבשה וללא קרם או ציפוי רטוב
שמה לך קישור למאמר מלומד בנושא אם זה מענין אותך
והכי הכי חשוב שזה הטעם ,מבחנתי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843683,00.html
שלום רויטל, השאלה שלי היא כזאת אם אני שמה סוכר לבן רגיל במקום חום כהה מה הכמות הנדרשת? תודה מראש
השבמחקמיטל
שלום מיטל
מחקסוכר חום פחות מתוק מסוכר לבן ולכן אם את משתמשת בסוכר לבן יש להפחית מעט את הכמות אז במקום 100 גרם סוכר חום כהה יש לשים 80 גר' סוכר לבן שזה כשליש כוס.
בהצלחה
רויטל
ולגבי הקצפת הזאת רק בגרסה פרווה אפשרי? יצא אותו מרקם אם אעשה עם שמנת צמחית ושוקולד מריר?
מחקמרקם וטעם משתנים כאשר משתמשים בשמת פרווה
מחקמי שרגיל טעם אז אין שום בעיה
לשים לב יש שמנת פרווה שאסור להרתיח ..לקרוא היטב את ההוראות על האריזה
רויטל
האם יכולה לעשות בתבנית עגולה 24 ?במקום אישי
השבמחקלתבנית בקוטר 24 הכמות כאן לא תספיק. תצטרכי להכפיל את הכמות
מחקבהצלחה
רויטל