יום ראשון, 9 בספטמבר 2012

עוגת תפוחים בדבש עם ציפוי פירורים פריך

עוגת תפוחים בדבש,קלה להכנה ואני ממליצה לא לוותר על הפירורים הפריכים בציפוי,הם מוסיפים המון טעם ומרקם כייפי לעוגה.


מצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 אינגלישקייק)
3 ביצים גודל L
160 גר' דבש (1/2 כוס)
100 מ"ל שמן (1/2 כוס)
100 מ"ל מיץ תפוחים או תפוזים (1/2 כוס)
4 תפוחי עץ חמוצים,קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפיה
280 גר' קמח (2 כוסות)

ציפוי פירורים
50 גר' חמאה (לפרווה - מחמאה)
4 כפות סוכר חום כהה
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (1/2 כוס)
50 גר' קמח (4 כפות גדושות)
1/2 כפית קינמון

אופן הכנה
  1. לשמן תבנית או לרפד בנייר אפיה  ולחמם תנור ל-170 מעלות
  2. ציפוי פירורים(שיחכה לנו בצד עד שנכין את תערובת העוגה)
    לערבב יחד את כל חומרי הציפוי,אני עושה זאת עם מזלג ולאחר מכן עם קצות האצבעות עד שמתקבלים פירורים בגודל בינוני והחמאה התערבבה היטב עם שאר החומרים.
  3. הכנת העוגה בקערה גדולה להקציף יחד ביצים שלמות ודבש למשך 5 דקות לפחות עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה. להחליש את מהירות ההקצפה ולהוסיף בזרם חלש את השמן ולאחריו את מיץ התפוחים
  4. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה. להוסיף מלח ולקפל לתערובת הביצים והדבש בהדרגה,להמישך לקפל ולערבב רק עד שמתקלבת תערובת אחידה ואז להוסיף את התפוחים ולקפל אותם לתערובת  עם כף עץ או מרית. להעביר את התערובת לתבנית
  5. לפזר את ציפוי הפירורים מעל העוגה בצורה אחידה והלכניס לתנור. זמן אפיה כ- 45 דק'.
  6. לצנן היטב ולהעביר לצלחת הגשה. עדיף לאחסן את העוגה במקרר וולהוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.
הערות והמלצות
  • במידה ולא רוצים להשתמש בדבש אפשר במקום 1/2 כוס דבש להשתמש ב- 3/4 כוס סוכר חום כהה או סוכר רגיל או סילאן.
  • את התפוחים ניתן להחליף באגסים.
  • רוצים להפוך את העוגה לחגיגית? ניתן לחתוך באמצע ולמלא בקצפת.
  • לעוגה גבוהה יותר ניתן לאפות בתבנית בקוטר 24 ס"מ ואז לקחת בחשבון שזמן האפייה ארוך יותר ב-10 דק' לערך. 


29 תגובות:

  1. המתכונים נהדרים איך ניתן להדפיס אותם ? אני לא מצליחה האם תוכלי להשיב לי תודה shila שנה טובה !

    השבמחק
    תשובות
    1. שנה טובה ומתוקה Shila
      לא ניתן להדפיס ישירות מהבלוג,מה שכן ניתן לעשות זה להשתמש ב-WORD ולעשות העתק הדבק לספריית מתכונים במחשב שלך ואז להדפיס.
      רויטל

      מחק
  2. יאווווווווווווווו
    בלי קשר לראש השנה, זאת עוגה שהמשפחה שלי מאד אבל מאד תאהב!
    הם תמיד אוהבים עוגות תפוחים, ועם ציפוי פירורים זאת תהיה חגיגה.
    וכן - אני אחליף לסילאן, וגם אאפה בתבנית 24 :)
    שתהיה לך שנה נהדרת, מתוקה ומלאה במאפים נהדרים :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני:)
      עם סילאן העוגה תצא נהדר.
      שנה טובה ומתוקה
      ומלאת אושר והרבה שמחה לך וויני ולכל משפחתך.

      מחק
  3. העוגה רויטל סוף כמו כל העוגות .אהבתי מאוד אבל כנראה אכין אותה אחרי החג. חוששת שרק אני אוכל ממנה :(החברה לא אוהבים תפוחים)
    אני שומרת תמתכון:)
    יום נפלא
    חיבוק

    השבמחק
  4. עוגה מקסימה, יקירתי !
    מאד אוהבת את הקראנצ'יות מעל,
    ואת העסיסיות המלאה בפנים,
    כיף בכל ביס !
    חגיגה !
    שנה מתוקה לך ולמשפחה, מותק !
    חיבוק
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירה, חן חן !
      שנה טובה, מתוקה ומלאת תבשילים ומאפים נהדרת שאת מכינה וחולקת עם כולנו.

      מחק
  5. עוגה נהדרת אני עושה אותה לחג תודה לך על מתכונים נהדרים שאת מפרסמת שנה טובה אורית

    השבמחק
  6. וואו! העוגה הזאת נראית מצויינת! שיהיה לך יום טוב ושנה מצויינת!

    השבמחק
  7. עוגה מדהימה!! יש לי חולשה לעוגות תפוחים וחולשה גדולה יותר לעוגות עם פירורים אז זו העוגה המושלמת עבורי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כייף. שמחת אותי:)
      שנה טובה ונפלאה

      מחק
  8. נראה נפלא ומעורר תיאבון!
    גיוון מצוין לעוגות החג הבנאליות

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך פיית העוגות.
      שתהיה לך שנה מתוקה וקסומה

      מחק
  9. יואווו איזו עוגה מטריפה!
    אוהבת מאוד עוגות תפוחים, הציפוי פירורים נראה נפלא וקראנצ'י!
    חג שמח ושנה טובה ומתוקה :)

    השבמחק
  10. אין סוכר בעוגה?(חוץ מבפרורים )

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך..אין סוכר כי יש דבש. הדבש הוא זה שממתיק לנו את העוגה ונותן לה טעם נפלא.
      רויטל

      מחק
  11. שלום רויטל הכנתי את העוגה הנהדרת מעולה....
    מומלץ בחום נגמרה תוך יום תודה לך

    השבמחק
  12. שלום רויטל עוגה נהההדרת במלוא מובן המילה חברה סיפרה לפני מס ימים על האתר שלך המדהים אני ממש נהנית תודה לך הכל לא מסובך זמין כדי לנסות.
    שאלה בבקשה האם את ממליצה לאפות ברינג מאשר תבנית אפיה.
    ושוב תודה לך על האתר המקסים אני בטוחה שאנצל אותו :-)


    השבמחק
    תשובות
    1. שלום סנררה :-) תודה רבה על המחמאות

      את העוגה כאן הכנתי בתבנית רגילה ולא ברינג.
      יש עוגות שאני אוהבת לאפות ברינג, זה ענין של העדפה אישית. למשל עוגות קרות כמו מוס או גבינה אני מכינה רק ברינג
      יש עוגות בחושות שהבלילה שלהן נוזלית יותר ואז צריך לדעת איך לעבוד עם רינג כדי שהתרעובת לא תגלוש בקיצור זה ענין של נסיון והעדפה אישית
      בהצלחה לך
      רויטל

      מחק
  13. היי
    הכל יצא טעים אבל מרגישים את הסוכר בקראמבל בכל נגיסה, כלומר הוא לא נמס. יש ל מושג למה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אם השתמשת בסוכר חום כהה,מהסוג הרטוב את לא אמורה להרגיש שום פירורי סוכר
      הסוכר החום כהה נמס מאוד ובכלל לא גרגרי.

      באופן כללי קרמבל אלו פירורים ואמורים להרגיש בפה מרקם גרגרי אך לא של סוכר אלא של האגוזים פירורי בצק.

      מחק
  14. היי רויטל!
    אפיתי המון עוגות מהבלוג שלך ופשוט כולם נפלאות.
    אפשר לאפות את העוגה עם תפוחים רגילים? כלומר לא סמיט?
    תודה יקירה וחג שמח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אביבה
      תפוחים רגילים קצת יותר מתוקים מסמיט או גרנד אלכסנדר וגם המרקם שלהם מעט שונה אחרי האפייה
      אם זה לא מפריע לך אז אין בעיה
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה לך ולמשפחתך
      המון תודות
      רויטל

      מחק
  15. שלום
    האם אפשר לשים אגוזי פקאן בשטרויזל?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר בהחלט לשים פקאנים קצוצים גס בשטרוייזל
      בהצלחה ושנה טובה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...