יום רביעי, 17 באוקטובר 2012

חטיפי אנרגיה-שיבולת שועל ופירות יבשים


חטיפי אנרגיה,מלאים בדברים טובים וטעימים. אפשר לשמור אותם לאורך זמן במקפיא. 
החטיפים האלה נפלאים עם דבש או סילאן
ומאוד מתאימים (עם סילאן) לטבעונים


זוהי הרשומה ה - 100 בבלוג 
 הרשומה הראשונה בבלוג היא מתכון לחטיפי שיבולת שועל עם בננה שהכנתי במיוחד לילדים שלי והרשומה ה -100 בבלוג היא מתכון לחטיפי בריאות שהכנתי במיוחד בשבילי.
 מאחלת לבלוג ולעצמי עוד שלל מתכונים טעימים ונפלאים
והמון קוראים סקרנים ומקסימים.

 מצרכים (48 יח' בגודל בינוני)

300 גר' שיבולת שועל עבה (3 כוסות)
100 גר' שקדים עם קליפה לא קלויים
50 גר' אגוזי לוז עם קליפה לא קלויים

50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גר' טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא)
160 גר' דבש או סילאן (1/2 כוס)
50 גר' סוכר חום כהה (1/4 כוס)
1 כפית גדושה קינמון
1/4 כפית מלח

120 גר' שומשום רגיל או מלא לא קלוי (1 כוס)
60 גר' גרעיני חמניה לא קלויים (1/2 כוס)
60 גר' גרעיני דלעת לא קלויים (1/2 כוס)

250 גר' תערובת פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות

אופן הכנה
  1. לרפד תבנית בגודל 20 על 25 ס"מ בנייר אפיה
  2. לחמם תנור ל-170 מעלות, לשים בתבנית שטוחה נייר אפיה ולפזר מעל שיבולת שועל,שקדים ואגוזי לוז. לקלות יחד בתנור כ- 15 דק' רצוי לערבב עם כף עץ כל כמה דקות. לצנן היטב.
    להעביר לקערה ולהוסיף פנימה שומשום,גרעיני חמניה ,גרעיני דלעת ולערבב.
  3. לשים במחבת רחבה עם שוליים גבוהים שמן,טחינה,דבש,סוכר חום,קינמון ומלח לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב עם כף עץ, לבחוש היטב כ - 5 דק' עד שמתקבלת תערובת אחידה וחמה,להוסיף  את תערובת שיבולת שועל אגוזים וגרעינים. להמשיך לבחוש עם כף עץ על אש נמוכה כ- 3 דק'  בהתחלה זה נראה כאלו אין מספיק  מהחומר ה"רטוב" וקצת קשה לערבב אבל לא להתייאש בסוף הכל מתחבר ונדבק אחד לשני. ולהסיר מהאש.
  4. להוסיף לתערובת החמה שבמחבת את תערובת פירות יבשים ולבחוש היטב ,להעביר לתבנית ולשטח בעזר כף עץ. להניח מעל נייר אפיה  ובעזרת כוס להדק את התערובת היטב.
    הסוד כאן הוא הידוק חזק וטוב כדי שהחטיפים לא יתפרקו לנו בזמן החיתוך.
  5. להעביר את התבנית למקפיא למשך שעתיים לפחות.
  6. לשלוף את החטיפים בעזרת נייר אפיה מהתבנית ולהניח על משטח שאפשר לחתוך עליו. בעזרת סכין מסור (סכין לחיתוך לחם שהוא ארוך וחזק) לחתוך ל-48 יחידות  בגודל שווה ולאחסן בקופסא אטומה במקרר או במקפיא

53 תגובות:

  1. יאוווווווווווווווו
    קודם כל מזל טוב לרשומה ה 100
    הישג מרשים במיוחד כאשר כל מתכון בבלוג הזה הוא מתכון שווה!! זאת לא סתם מחמאה זה מהניסיון שלי :)

    אני רואה שבאת לרוקן לי את המקפיא ואני מודה לך על זה כי יש בו הרבה פיצוחים
    חוץ מזה שאני צריכה משהו שאפשר יהיה להחזיק במקפיא (אז אני שוב ממלאה אותו חחחחח) למקרה חרום.
    והחרום הוא שכל הזמן מתחשק לי משהו לנשנש חחחחחח

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לך וויני חברה יקירה :)
      ריגשת אותי מאוד מאוד!
      החטיפים הללו מומלצים לנשנוש.

      מחק
    2. אויי אוייי אוייי....אלו חטיפי אנרגיה טעימיםםםם
      אבל המון קלוריות...מה עושים?
      נראה מצוייןןןןןן

      אני לא אוהבת צמוקים וכל הקטנים האלה

      אפשר גם בלי?

      תודה ואחרי החגים שמח :-)

      מחק
    3. הי פנינה,תודה רבה
      לגבי הקלוריות - אם תאכלי את כל התבנית ביום אחד בהחלט מדובר בכמותק לוריות נאה.
      אם תאכלי כל יום ריבוע קטן או שניים זה יהיה מאוזן וטעים .הכל במידה
      כתוב : תערובת פירות יבשים אז תשימי איזה סוג שאת אוהבת. אני לא שמתי צימוקים ולא קטנים כאלה. אני שמה מה שטעים לי:)
      רויטל

      מחק
  2. ברכות לרשומה ה-100.
    אוהבת חטיפי אנרגיה ומרבה להכין אותם, שלך נראים נהדרים!

    השבמחק
  3. ברכות לרשומה ה100 כן ירבו ויפרחו. וכל רשומה שווה מיליון.
    הרשומה הזו שווה פי שניים. חייבת לנסות את המתכון .
    תודה רויטל על מתכון מדהים זה
    חיבוק ענק

    השבמחק
    תשובות
    1. טובל'ה ,תודה רבה על הברכות החמות.
      שבוע נהדר

      מחק
  4. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  5. נראה מצוין, חומרים טובים ובריאום, אני מקווה להכין הרגע שאוכל
    תודה ויום טוב

    השבמחק
  6. מזל טוב לרשומת ה-100, כל הכבוד.
    אני מאוד אוהבת חטיפי אנרגיה ועשית לי חשק מטורף להכין. החטיפים שלך נראים יפייפים.

    מגי

    השבמחק
  7. נראה מצוין :)
    מזל טוב לרגל הרשומה במאה במספר
    ומאחלת לך עוד הרבה פוסטים טעימים!

    השבמחק
  8. ברכות ונשיקות לרגל הרשומה ה100
    המשך יצירה פוריה ומספקת, רויטל יקירה !
    אחלה יצירות ואחלה רשומות אחת אחת !
    חטיף האנרגיה נראה נפלא ומלא בכל טוב !
    תבורכי מאמי !
    חיבוק מכל הלב,
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירה, חן חן על המילים החמות.
      שבוע נהדר

      מחק
  9. מזל טוב לרגל רשומת המאה. אכן ציון דרך חשוב.
    זה לא פשוט לתחזק בלוג אפייה איכותי ואת עושה זאת בהתמדה ותמיד מצליחה להפתיע :)
    אחלה מתכון. אני מאוד אוהבת חטיפים מהסוג הזה והגרסא שלך בטוח תנוסה בקרוב.

    השבמחק
  10. נראה מעולה טעים ובריא...
    תודה מאמוש על השיתוף למתכון מעלףףףףףףףףףףףףףףףף.

    ספ"ש נעים.

    השבמחק
  11. היי, הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצא מאד מאד טעים ויפה לעיין. הבעיה היא החיתוך שזה מתפורר.חלק יצא לי טוב . שמתי במנג'טים והקפאתי . כמובן חלקתי בקופסות לילדים . שאלתי מה עושים שזה לא יתפרק. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לשום לך,אם הכנת כמו שכתוב אז זה מצוין,אבל לא אמור להתפורר.
      כתבתי החלק הכי חשוב כאן זה הידוק מאוד חזק וחיתוך כשזה קפוא או לפחות חצי קפוא אחרת. חשוב גם את הפירות היבשים לחתוך ממש דק-לקצוץ .
      למשל גם את החמוציות או הצימוקים צריך גם לקצוץ אחרת הם לא ידבקו לתערובת
      הרעיון בחטיפים האלו הוא החסכון שכמויות השומן והסוכר. אם רוצים שהתערובת תתדבק יותר על בטוח,יש להוסיף חמאה וסוכר חום או עוד דבש. אני בחרתי לחסוך בהם ובמקום פשוט להדק היטב את התערובת ולפרוס אותה שהיא קפואה. בשביל זה אני גם שמה צילומים כדי שתראו שהכנתי ו וככה זה אמור להראות.
      מקווה שעזרתי ושבוע נפלא
      רויטל

      מחק
  12. הנה החטיפים שלי.
    מתכון מעולה! תודה!

    השבמחק
  13. מתכון מעולה טעים מאוד הכנתי מתאים לטובשבט

    השבמחק
  14. מתכון נהדר!!!
    הכנתי רק עם שיבולת שועל, שומשום, גרעיני חמניה וכוס חמוציות... ( הורדתי מעט מכמות הרוטב..)
    יצא מעולה!!!!
    תודה רבה.....

    השבמחק
  15. האם לשמור במקפיא או מקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. במקרר זה ישמר פחות זמן מאשר במפקיא זה תלוי בקצב האכילה:) אפשר למור חצי מהכמות במקרר וחצי מהכמות להקפיא (חתוך כמובן)

      מחק
  16. תודה רבה על מתכון שנראה נהדר,
    השאלה שלי כמה מרגישים את השומשום? בעלי הבית פשוט לא סובלים טחינה :-)
    תודה
    הדס

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הדס.
      לא אוהבים שומשום אז שימי במקום עוד גרעיני חמניה או דלעת ובמקום הטחינה אפשר לשים חמאה רגילה או חמאת בוטנים.
      תודה
      רויטל

      מחק
  17. היי רויטל אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ורציתי לשאול מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל אני גמולה מגלוטן ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,עניתי לך גם בדף הפייסבוק:)
      ניתן למצוא שיבולת שועל נקייה מגלוטן במקום שנקרא וורלד פוד
      בכל מקרה אין כאן תחליף לשיבולת שועל כי עליה מתבסס המתכון.

      מחק
  18. עשיתי את המתכון הזה והוא הרבה יותר מוצלח מהמתכון שאני משתשת בו כבר זמן רב. (של קרין גורן)
    אהבתי את השימוש בטחינה (זה החליף לי את המרגרינה במתכון השני).
    הוא לא כ"כ מתוק כמו המתכון השני.
    כשניסיתי להחליף את הסילאן בדבש במתכון השני החטיפים היו ממש רכים פה למרות השימוש בסילאן החטיף לא רך ומתפורר בידיים.

    תודה

    השבמחק
  19. שלום, נראה מתכון נהדר. האם ניתן לשמור ללא קירור?
    רוצה להכין ולקחת לחו"ל, כחטיף אנרגיה "לחירום".
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך ענת,
      החטיפים האלה אינם עוברים אפייה
      ולכן לא מומלץ לקחת אותם למשך זמן רב מחוץ למקרר

      שמה לך קישור לחטיפים מומלצים ,שעוברים אפייה והם מאוד מוצלחים
      http://mytastefully.blogspot.co.il/2012/07/blog-post_4953.html

      בהצלחה ונסיעה טובה

      רויטל

      מחק
  20. היי רויטל
    הרגע הכנתי את החטיפים שלך וכו מי שטעם אמר שזה מתכון מנצחחחחח
    אז תודה שאת חולקת איתנו את המתכונים המהממים שלך.... שנה מתוקה

    השבמחק
  21. נראה מעולה ובהחלט ינוסה :)
    תודה רבה!!
    יפעת

    השבמחק
  22. לא ניתן להדפיס את המתכונים הנהדרים האלה

    השבמחק
  23. מזל טוב לרשומת ה100 . החטיפים האלה הם גם בשבילי ואני הולכת לנסות אותם.
    תודה
    חיה

    השבמחק
  24. מקסים!
    אפשר ללא סוכר כלל??

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      הסוכר מדביק את כל החומרים
      ללא סוכר לא יהיה מה שידביק את מבחר המרכיבים כאן
      אפשר להשתמש בסילאן ללא תוספת סוכר ולהוריד את הסוכר החום
      וכמובן יש סוכר בפירות היבשים אז להשתמש בפירות מיובשים אורגנים ללא תוספת סוכר
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  25. היי רויטל,
    נראה מעולה!
    רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בסוכר חום בהיר (דמררה)?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      סוכר הדמררה נמס פחות טוב והוא יותר גרגרי לכן אני פחות אוהבת להשתמש בו במתכון הזה
      רויטל

      מחק
    2. היי רויטל,
      הכנתי את זה ביום שישי ולצערי זה לא נדבק ובזמן החיתוך הכל התפורר. אבל... יצא לי מזה גרנולה קטלנית!! בעלי אוכל את זה בכפית ישר מהקופסה, ההורים שלו לקחו קופסה הביתה ואני לקחתי לי מנה לעבודה לאכול עם יוגורט. רעיון נהדר לגרנולה ביתית טעימה ומזינה, הרבה יותר טעים מהגרנולןת הקנויות!!
      יכול להיות שהבעיה שלי הייתה בשיבולת שועל- אני לא יודעת מה זה שיבולת שועל עבה, השתמשתי במה שהיה בבית אבל כבר אחסנתי בצנצנת וזרקתי את האריזה כך שאני לא יודעת מהי. זה נראה כך:
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTcxvuIjxZKjckCIaCBc4zh_smJDdBCp5KM6QvkiWSQdoaRw2G5

      מחק
    3. היי
      את השתמשת בשיבולת שועל עדינה כזו שמכינים ממנה דייסות ולא עבה כפי שכתוב במתכון
      וכמובן שזה השפיע על האפשרות של החומרים להידבק אחד לשני בזמן הדחיסה
      אז לפעם הבאה לשים לב להשתמש בשיבולת שועל עבדה ולדחוס היטב את החומרים לתבנית

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  26. מצוין טעים

    השבמחק
  27. האם אפשר ללא סוכר ? רק דבש או סילאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר. להוסיף 4 כפות מים למחבת בזמן הערבוב
      ולהדק היטב את התערובת
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. אני משתמשת בסילאן ללא סוכר- בהחלט מומלץ

      מחק
  28. היי רויטל, נראה מתכון נפלא
    האם כדאי להקפיא בתבנית סיליקון עם שקעים מלבנים? כך לא צריך להתעסק עם החיתוך? מה דעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני נוהגת לחתוך את החטיפים לקוביות די קטנות וזו נראת לי התעסקות דיי מיותרת לדחוס את התערובת לשקעים קטנטנים,אם יש לך סבלנות לזה - ספרי לי איך יצא :-)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  29. יצא מעולה תודה על המתכון

    השבמחק
  30. נראה טוב טעמתי ופשוט פצצה לחיך...תודה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...